Bugün ne yaptım?

Bu bir içdöküştür.

Uzun zamandır yoktum. Çünkü ben hala
uzun zamandır eski ben değilim, olamiyorum. Lohusaligimla başlayan duygu durumumdaki dalgalanmalar, bir daha hayatımın eskisi gibi olmayışı hala devam ediyor. Evet belki çocuktan sonra kimin hayatı eskisi gibi ama, ben gerçekten de hala kendime gelemedim. Hala bir hayatım yok. Hala her gün akşamı zor yapıyorum. Hiçbir hevesim motivasyonum enerjim yok.

Bunun yanısıra ve daha da kötüsü, çocuktan önceki o minnoş neşeli tatlı evliliğimin yerinde yeller esiyor. Birbirine yabancı iki insan olduk. Sürekli elestirilmekten bıktım. Anlaşılmamaktan bıktım. Dışarıdan bakınca güzel bir çekirdek aile, içeride birbirinden uzaklasmis iki insan. Koptuk. Koptum. Onu bir insan olarak çok seviyorum ve hayatımın sonuna dek de sevicem. Saçının teline zarar gelmesin. Ama onu bir kadının bir erkeği sevdiği gibi sevemiyorum artık. Hiçbir istek arzu duymuyorum içimde. Çok uzun zamandır fiziksel bir paylaşım yok ve bunun için hiçbir çabam da yok. Hayatim bundan sonra böyle mi olacak diyorum. Belki de çocuktan sonra bir çok evlilik böyledir diyorum. Belki de kendimi kandiriyorum, bilmiyorum.

Bildiğim tek şey artık eskisi gibi mutlu olmadığım.
Liz eşinle konuştuğunda ne diyor bu duruma
Çocuk maalesef biraz sarsıyor evlilikleri
Çoğu kişi bu yollardan geçmiştir
Önemli olan farkına varıp toparlamak bunu nasıl yapacağını bildiğini düşünüyorum

İnşallah herşey gönlünce olur🙏

Selam canlar 🥰
Bugün neler yaptım?
Ailecek geç kalktık
Bebeğin kahvaltısını yaptırdım
Kv tirit yaptı onu yedik
Markete gittim
Aylık alışveriş yaptım
Oğlumun öğretmenine kendi arkadaşıma kupa aldım
Bebeğe ayına uygun oyuncaklar aldım
Sonra benzinlikten aracın gazını benzinini doldurdum
Cam suyu bitmişti cam suyu aldım aktardım
Yola çıktım
Eve geldik
Evi yerleştirdim
Bebeğe yeşil mercimek haşladım
Biraz ondan yedirdim
Çamaşırlar vardı onları serdim
Eğitimlerim vardı onları tamamladım.
Az önce de bebeği uyuttum
Şimdi de insta da takılacağım biraz .
Cam suyu fılan aktarma ben hiç bilmiyorum ya😬😬
Seni çok takdir ediyorum maşallah

Sudemcim nasilsin, bebiş nasil, ne kadarlık oldu şimdi🥰🧿

Annem bir ay önce evine gitti, artık evinde kalıyor🙂Bir sure görüşmedik. Şimdi günübirlik birkaç saatliğine geliyor, çocukla oynuyor gidiyor. Böylesi çok daha iyi oldu. Aslında uzun zaman önce yapmaliydik bunu, neyse yasanacakmis demek ki bunlar da.

Liz eşinle konuştuğunda ne diyor bu duruma
Çocuk maalesef biraz sarsıyor evlilikleri
Çoğu kişi bu yollardan geçmiştir
Önemli olan farkına varıp toparlamak bunu nasıl yapacağını bildiğini düşünüyorum

İnşallah herşey gönlünce olur🙏
Sarahcim teşekkür ediyorum🥲❤️ doğru düzgün bir iletisimimiz yok ki artık. Ben onun gözünde sürekli şikayet eden haline sukretmeyen mızmız bir insanım artık. Oysa ben çok yorgunum 3 buçuk senedir. Ruhen ve fiziksel olarak. Çocuktan sonra sosyal hayatımın tamamen bitisi çocuğun bana aşırı bağımlı olması ve markete bile kaçarak gitmem en sevdiğim şeyleri bile yapamamam kısacası kendimin hiçbir alanı olmayışı beni çok tahammülsüz bir insana dönüştürdü. Hiçbir şey keyif vermiyor . Her gün günü kurtarmak adina cabaliyorum. Hiçbir hedefim motivasyonum yok. +10 kilo aldım ve asla veremiyorum. O kadar hevessiz bosvermis bir insana dönüştüm.

Sarahcim teşekkür ediyorum🥲❤️ doğru düzgün bir iletisimimiz yok ki artık. Ben onun gözünde sürekli şikayet eden haline sukretmeyen mızmız bir insanım artık. Oysa ben çok yorgunum 3 buçuk senedir. Ruhen ve fiziksel olarak. Çocuktan sonra sosyal hayatımın tamamen bitisi çocuğun bana aşırı bağımlı olması ve markete bile kaçarak gitmem en sevdiğim şeyleri bile yapamamam kısacası kendimin hiçbir alanı olmayışı beni çok tahammülsüz bir insana dönüştürdü. Hiçbir şey keyif vermiyor . Her gün günü kurtarmak adina cabaliyorum. Hiçbir hedefim motivasyonum yok. +10 kilo aldım ve asla veremiyorum. O kadar hevessiz bosvermis bir insana dönüştüm.

Tek başınıza atlatmaya çalışmayın. Bağıra çağıra "kriz halindeyim müdahale edin" diyin.
Eşiniz, dostlarınız, aileniz destek olsunlar. Kendi başımıza başa çıkmaya çalışıyoruz daha da batıyoruz.
Elbette geçecektir, ama en az hasarla atlatın bu süreci.

Tek başınıza atlatmaya çalışmayın. Bağıra çağıra "kriz halindeyim müdahale edin" diyin.
Eşiniz, dostlarınız, aileniz destek olsunlar. Kendi başımıza başa çıkmaya çalışıyoruz daha da batıyoruz.
Elbette geçecektir, ama en az hasarla atlatın bu süreci.

Merhaba, teşekkür ederim ilginize🙏🏻🌸 işin açıkçası bunu kimseyle paylaşamam. Dışardan o kadar sorunsuz gorunuyoruz ki🥲 çocuk konusunda desteğe gelince başta zaten kendi annem güya destek olucam diye çıktığı yolda beni daha beter yaptı. Çocukla ilgili en çok beklediğim okula başlaması. O zaman biraz nefes alırım. Evliliğime gelince de nasıl anlatsam, bir kere uzaklaşınca hicbir şey eskisi gibi olmuyor. Tek ortak nokta çocuk. Çocuk şunu yaptı, bugün bunu yedi, bugün huysuz bugun uyumadi vs vs. O çift olma duygusu bitti, anne baba olduk sadece.

Merhaba, teşekkür ederim ilginize🙏🏻🌸 işin açıkçası bunu kimseyle paylaşamam. Dışardan o kadar sorunsuz gorunuyoruz ki🥲 çocuk konusunda desteğe gelince başta zaten kendi annem güya destek olucam diye çıktığı yolda beni daha beter yaptı. Çocukla ilgili en çok beklediğim okula başlaması. O zaman biraz nefes alırım. Evliliğime gelince de nasıl anlatsam, bir kere uzaklaşınca hicbir şey eskisi gibi olmuyor. Tek ortak nokta çocuk. Çocuk şunu yaptı, bugün bunu yedi, bugün huysuz bugun uyumadi vs vs. O çift olma duygusu bitti, anne baba olduk sadece.

Bütün hayatınız değişti, tamamen size bağımlı bir can var artık yaşamınızın ortasında. Yorulmaniz, bunalmaniz ve değişmeniz o kadar normal ki. Ama içimizde firtinalar koparken iyi görünmeye çalışmak daha yorucu. Evet kötü hissetme lüksümüz de var. Eşinizle ilişkiniz şu süreçte bi sınavda gibi görünüyor. Onun da çaba göstermesi gerek. Muhtemelen onun da yorgunlukları vardır ama yük genelde kadında oluyor. Bi süre sonra normale döner umarım her şey. Sadece şu süreçte eşinizle içinizden geçenleri paylaşmaktan çekinmeyin. Sizi anlaması gerekiyor. Şikayet etmeye de hakkınız var kendinize ait bir alan yaratmaya da.

Bütün hayatınız değişti, tamamen size bağımlı bir can var artık yaşamınızın ortasında. Yorulmaniz, bunalmaniz ve değişmeniz o kadar normal ki. Ama içimizde firtinalar koparken iyi görünmeye çalışmak daha yorucu. Evet kötü hissetme lüksümüz de var. Eşinizle ilişkiniz şu süreçte bi sınavda gibi görünüyor. Onun da çaba göstermesi gerek. Muhtemelen onun da yorgunlukları vardır ama yük genelde kadında oluyor. Bi süre sonra normale döner umarım her şey. Sadece şu süreçte eşinizle içinizden geçenleri paylaşmaktan çekinmeyin. Sizi anlaması gerekiyor. Şikayet etmeye de hakkınız var kendinize ait bir alan yaratmaya da.
Teşekkür ediyorum🙏🏻🤍🌿

Cam suyu fılan aktarma ben hiç bilmiyorum ya😬😬
Seni çok takdir ediyorum maşallah
Ahh Sarah ben de çok memnun değilim bunları yapmaktan öğrenmekten kendimle gurur duyamıyorum açıkçası
Sudemcim nasilsin, bebiş nasil, ne kadarlık oldu şimdi🥰🧿

Annem bir ay önce evine gitti, artık evinde kalıyor🙂Bir sure görüşmedik. Şimdi günübirlik birkaç saatliğine geliyor, çocukla oynuyor gidiyor. Böylesi çok daha iyi oldu. Aslında uzun zaman önce yapmaliydik bunu, neyse yasanacakmis demek ki bunlar da.
Canım iyiyiz şükür
9 Aralık'ta yaşına girecek
Dün saçlarını kestirdik çok ağladı makinenin sesinden korktu ama çok yakıştı çok tatlı oldu

Annenden kurtulmana çok sevindim
Büyükler faydadan ziyade bence adamı belirtiyorlar
Benim de güya kv bakıyor ama ben de hiç mutlu değilim
Annem gelince daha da beter oluyor
İyi yapmışsın arada iki makarna bir ıspanak pişirecek diye kendi hayatına evliliğine evine müdahale etmesinden kurtulman daha iyi olmuş
Canım cinsellik çok önemli
Bak enerjini yaşama sevincini moral motivasyonunu getirecek olan da sağlıklı bir cinsel hayat
Bence kendi beden ve ruh sağlığın için kendine vakit ayır
Fiziken rahatlamak en doğal hakkın
Off oğlum küçükken bizde öyleydik
Berbattı
Evliliğimin en kötü yılları idi
Ha sonra da daha başka konularda başka sorunlarımız oldu
Bizim de alerji bizi mahfetti
Neyse ki geçti
Senin de geçecek az sabır

Canlar selam
Bugün itibariyle tartıldım
Ve şok 87.7 olmuşum
Ömrümde 83 ün üstünü görmemiştim
Yazın 67 idim
20 kilo almışım 4.5 ayda
Zayıflamam gerekiyor dedikçe daha da alıyorum
Totomu kaldırmaya üşeniyorum o dereceyim şu anda.
Kilo vermeye başlarsam yazarım

Peki liz gerçekten her şeye şikayet eden biri misin
Çocukların bu dönemi geçici
Sonra sen istesen de bağımlı olamıyorlar

Sevdiği şeyleri yapamamak insanı üzer ama bunun geçici bir dönem olduğunu bilip kendini sakinleştirmek iyi gelecektir

Sen eşinle konuş beraber çözeceğinize inanıyorum ben

Ahh Sarah ben de çok memnun değilim bunları yapmaktan öğrenmekten kendimle gurur duyamıyorum açıkçası

Canım iyiyiz şükür
9 Aralık'ta yaşına girecek
Dün saçlarını kestirdik çok ağladı makinenin sesinden korktu ama çok yakıştı çok tatlı oldu

Annenden kurtulmana çok sevindim
Büyükler faydadan ziyade bence adamı belirtiyorlar
Benim de güya kv bakıyor ama ben de hiç mutlu değilim
Annem gelince daha da beter oluyor
İyi yapmışsın arada iki makarna bir ıspanak pişirecek diye kendi hayatına evliliğine evine müdahale etmesinden kurtulman daha iyi olmuş

Canım cinsellik çok önemli
Bak enerjini yaşama sevincini moral motivasyonunu getirecek olan da sağlıklı bir cinsel hayat
Bence kendi beden ve ruh sağlığın için kendine vakit ayır
Fiziken rahatlamak en doğal hakkın

Off oğlum küçükken bizde öyleydik
Berbattı
Evliliğimin en kötü yılları idi
Ha sonra da daha başka konularda başka sorunlarımız oldu
Bizim de alerji bizi mahfetti
Neyse ki geçti
Senin de geçecek az sabır

Maşallah 1 yaşına bişey kalmamış,🥰❤️🧿 zaman nasıl geçiyor de mi. Ama onu gel de bize sor 🥲 sen ise döndün mu yoksa evde misin?

Çocuk gerçekten evliligi çok sarsan bişey ama beni en çok vuran 7 24 çocukla olmak. Depresyona soktu bu durum beni.

Canlar selam
Bugün itibariyle tartıldım
Ve şok 87.7 olmuşum
Ömrümde 83 ün üstünü görmemiştim
Yazın 67 idim
20 kilo almışım 4.5 ayda
Zayıflamam gerekiyor dedikçe daha da alıyorum
Totomu kaldırmaya üşeniyorum o dereceyim şu anda.
Kilo vermeye başlarsam yazarım

Ben de 60 dan 70 e çıktım. Bir gram veremiyorum. Vermeye bile motivasyonum yok.

Peki liz gerçekten her şeye şikayet eden biri misin
Çocukların bu dönemi geçici
Sonra sen istesen de bağımlı olamıyorlar

Sevdiği şeyleri yapamamak insanı üzer ama bunun geçici bir dönem olduğunu bilip kendini sakinleştirmek iyi gelecektir

Sen eşinle konuş beraber çözeceğinize inanıyorum ben
Şikayet değil ama duygularımı ifade ediyorum. Bunu şikayet gibi anlıyor. En basiti artık kpss defterini kapadım. O kadar psikolojik baskı yapıldı ki. 40 yaşındasın artık ne kpss si. Sen evdesin çocuğunla evinle ilgilen kendini buna ver artık. Biraz şükret rahatın yerinde. Söylemleri hep bu.

Çalışan annelere imreniyorum. Dışarıda bir hayatları var. Sosyal bir cevreleri var. Ben gerçekten o kadar yalnız ve bitkiden farksizim.

Maşallah 1 yaşına bişey kalmamış,🥰❤️🧿 zaman nasıl geçiyor de mi. Ama onu gel de bize sor 🥲 sen ise döndün mu yoksa evde misin?

Çocuk gerçekten evliligi çok sarsan bişey ama beni en çok vuran 7 24 çocukla olmak. Depresyona soktu bu durum beni.

Ben de 60 dan 70 e çıktım. Bir gram veremiyorum. Vermeye bile motivasyonum yok.

Şikayet değil ama duygularımı ifade ediyorum. Bunu şikayet gibi anlıyor. En basiti artık kpss defterini kapadım. O kadar psikolojik baskı yapıldı ki. 40 yaşındasın artık ne kpss si. Sen evdesin çocuğunla evinle ilgilen kendini buna ver artık. Biraz şükret rahatın yerinde. Söylemleri hep bu.

Çalışan annelere imreniyorum. Dışarıda bir hayatları var. Sosyal bir cevreleri var. Ben gerçekten o kadar yalnız ve bitkiden farksizim.
Kpss harici başka bir iş bulsan
Sen ders çalışırken çocuga bakmak zor geliyor olabılır mi eşine
Dışarda aktif çalışanlar hiç anlamıyor evde cocuk bakan kadınların halinden

Ne var rahatın yerinde diye düşünüyor hepsi
Ben anlıyorum seni

Kızını okul gönderir göndermez kendine plan yap
Kpss istiyorsan ona ,istemiyorsan işe
Kızın kreş yaşına geldi mi
Evdesin erken kreş için diyenlere hiç aldırış etme
Psikolojik destek alıyor musun
Diyetisyen de iyi gelecektir
Hep çalıştıysan evde olmak zor gelir ama maddi olarak iyi durumdaysanız evde olmanın da avantajı olabilir
Kızınla beraber spor olur kurslar olur
Hatırladığım kadarıyla çok güzel film bilgin vardı film izlemek sana iyi geliyordur
Sokak hayvanlarını beslemek inan bana çok iyi motivasyon
Hem bu soğuklarda aç susuzlar
Her sabah mama alıp kızınla onları besleyebilirsiniz

X