Ahh.. bu konularda doktor mevsuzu duyunca tüylerim diken diken oluyor. Ben resmen aylarca travma yaşadım ve kendi iç sesimi daha erken neden dinlemedim diye kendime o kadar kızıyorum ki..
Ben gebelik testinde pozitifi ilk kez gorup özel bir hastanedeki bir doktor(!) a gittiğimde daha betahcg ye bakmadan bana hemen heveslenme o testler yanlış çıkabiliyor dedi. Aynı gün kan verdim ve beta 600 lerde. Evet gebelik var ama kimyasal gebelik boş gebelik vs olabilir, keseyi görmeden bişey soylenemez dedi. Keseyi gördük, kalp atışı olmadan bişey diyemem dedi. Düşük cart curt yine bunlari soyledi. Hiç iyiye odaklanmadi. Oysaki ilk gebeliğim ilk denemem, düşük öyküm yok gebeliğe engel bir durum yok.
Kalp atışını gördük ve bana yüzyılın lafını söyledi diyebilirim. Evet gebesin. Ama çok da abartma, hamilelik çok da özel bişey değil dedi. Bunu diyen de bir hemcinsim. Ve o da anne. Bu kadar empatiden yoksun, desteksiz ve sevecenlikten uzak bir hekimle hamileliğimin en güzel zamanları zehir oldu. Kırılma noktam ikili tarama testinde riskimin yüksek çıktığını söylerken bana çocuğumun kromozomal anomalili dogacakmis gibi konusmasi . Feta DNA testi verdik ve 10 gün bekledik. O 10 günde 10 sene yaslandim.
Sonuc negatif çıktı biz derin bir nefes aldık. Ama o sırada bizden giden de gitti. Eşim adak adamıştı sonuç için. Sonradan bir koç kestirdik Allah kabul etsin. Ben öyle böyle derken 28. Haftamda doktoru değiştirdim ve dünyam aydınlandı resmen. Doğuma içim çok rahat gittim ve sorunsuz bir doğum ve doğum sonrası yaşadım.
O yüzden hamile arkadaşlarıma yegane tavsiyem doktor konusunda mutsuzsaniz asla devam etmeyin ona. Kimseyi dinlemeyin. Sadece kendi iç sesinizi dinleyin. Sizi sizden başka kimse tanıyamaz