Bugün ne yaptım?

Ee onun da sana söylemesi yakışık almaz
O nasıl diyebiliyor sen nasıl anasın diye

Ayrıca evdeki herkes masallah lohusadan daha lohusa oluyor hiç bu durumu anlamıyorum
İdare edeceklerı kısacık zamanda bile dayanamıyolar

Yani yemek yapmayacaksa o zaman niye var
Sen her işi kendın yaparsın zaten

Üzülme lütfen gercekten üzüntüden süt azalıyor
Bebeğine odaklan kimseyi duyma
Sen olmasan idare edeceklerdi illaki
Derste calışılqcak yemekte yapılacak
Hepsi yapsın üzerine düşeni

Basit bi şey aslında
Ama bazılarında geçmiyormuş yok kız ameliyat değil de kendiler iğne gibi bi şeyle mi ne tam bilmiyorum açıyorlarmış ama gerek olacağını sanmıyorum kısa sürede geçiyor çoğunlukla
İlaç değil de bol bol masaj yaptım çayla temizlemiştim doktor önerisiyle
Bide anne sütü damlatıyordum arada sone geçti çok şükür
endişelenme uzun sürmez sizde de bence

Başlarda çok mutluydum emziriyor mama vermiyordum kendimle gurur duyuyordum.
İlk defa anne olduğumu yattım doyasıya bunu yaşıycam sandım.
Emzirme hep içimde ukde idi.
Evet bu sefer oldu artık tamım dedim kendimi çok iyi ve mutlu hissettm.

Kilo alımı yetersiz gece açlıktan o ağlıyor ben ağlıyorum.

Sen işe başlayana kadar kalmasına gerek var mı ki hani toparlandıysan
Sonra zaten gelecek

Ağlama sudem mama artı emzirme git bir süre sonra mamayı yavaş yavaş kesersin

Ya kuzum ağlama lütfen

Mamayla büyüyen ilk bebek mi olacak sanki
Canı sağolsun
Sen ve bebiş sağlıklı olsun hersey hallolur

Selam canlar

Sabah kalktım.
Sütümü sağıp oğluma içirdim.
Kahvaltı hazırladım. Sucuklu yumurta yaptım
Ispanak yıkadım.
Kahvaltı yaptık.
KV ıspanaklı börek yaptı.
Oğlumu yüzmeye götürdüler.
Bende şimdi kahve hurma keyfi yaptım.

Öğlen menüsü börek.
Akşam için mantar olabilir.
Dolapta pırasa da var.
Geçen haftadan sebzeler kaldı protein ağırlıklı yedik hep bu hafta pazardan sebze almadım.
Meyve aldım genelde.

Sen işe başlayana kadar kalmasına gerek var mı ki hani toparlandıysan
Sonra zaten gelecek
Canım yemek temizlik bulaşık çamaşır işlerine bakıyor benim açımdan iyi ama çenesini tutmuyor bir de evde sıkılıyor gezmeye çok alışkın gezdirecek biri olsa arada dışarı çıksa iyi olacak.

Komşular bebek görmeye gelecekmiş bende biraz erteledim. Bebek kendini toplasın diye. KV ye de iyi gelir muhabbet sohbet. Ona da zor dört duvar arasında sürekli.
Ağlama sudem mama artı emzirme git bir süre sonra mamayı yavaş yavaş kesersin
Henüz çocuk doktoru vs mama demedi.
Sütümü sağıo ml hesabı yapıyorum. Ne kadar sık sağarsam ona göre ml az çıkıyor.
Saat başı
İki saatte bir
Üç saatte bir katlayarak gidiyor hep
Yani azalma yok ben sık sağmaya başladığım için ister istemez daha az çıkmaya başladı.
Ya kuzum ağlama lütfen

Mamayla büyüyen ilk bebek mi olacak sanki
Canı sağolsun
Sen ve bebiş sağlıklı olsun hersey hallolur
Yarın çocuk doktoruna götürüp fikir almak istiyorum.
Bakalım o ne diyecek.
Kilolu doğdu sonuçta süt yetmeyedebilir.
Ama inşallah sütüm bereketlensin oğluma yersin.

KV ne dedi cuma günü.
Dedim göz masajı yapıcam.
Çocugun gözüne zarar verir efenim biz sadece damla damlatıyoz kafana göre iş yapma öyle şey olmaz filan dedi.
Yine açtım ağzımı yumdum gözümü doktor verdi dedim. Doktor ilaç verince biz vermeyince kızarsın bu sefer doktorun dediğine laf atıyorsun dedim.
Yani kısaca susamıyorum he deyip geçemiyorum. Karşılık verince de onun zoruna gidiyor.

Geçmiş olsun canım

Kızlar fırsat bulmuşken doğum hikayemi yazayım.

8 aralık 38+0 son kontrole gittim.
Hiç sancı çıkmadı.
Gitmeden KV gel kızım bugün doğur dedi. Aslında olsa çok iyi olurmuş ama ben erken olur diye istemedim. Bir de önü hafta sonuna geliyor diye hafta içi olsun istedim.
Neyse tarih belirledik.
12.12.2023 saat 12.00 doktorun sezeryana başlayıp bebeği çıkarması ortalama 12 dakika muhtemelen 12.12 de de doğacaktı.

Eve geldim. Akşam 20 gibi sancılarım başladı. Sanki karnımın derisi yırtılacak gibi bir kasılma bir sancı bir ağrı her zamankinden farklı sanırım ben bu gece doğurcam dedim. Hemen hastaneye gitmedim sancının geçmesini bekledim su içtim sağa yattım sola yattım sancı geçmedi.
Artık gece 00 a kadar 4 saat geçmeyince gidip doğurmaya karar verdim. Çantalar bagajdaydı zaten hazırlandık hep birlikte çıktık.

Hastaneye vardığımızda nöbetçi hekim suyun gelmemiş kese yerinde bunlar sancı değil kasılma durumun acil değil dedi. Ben hayır desem de. Neyse doktorumu aradı ben dedim artık eve gitmem geldim beni doğurtun ben dayanamıyorum canım yanıyor.

Yatışım yapıldı ,odamıza çıktık. Nst de sancı çıkarsa doktor gelip doğurtacak çıkmazsa sabah 7 de hastaneye gelince doğurtacak. 3 de doğurtacak dendi önce. Sonra nts de çıkan sancıları yetersiz buldu sabah 7 de gelecem dedi.

Derken sancım devam etti. Makinede 127-137 leri vurdu karnım yırtılacak sanıyorum beni öyle zorladı. Makinede kalp atışı soru işareti oldu aklım çıktı bebekle ilgili değilmiş tabi. Ben o strese dayanamadım doktorumu çağırın ben sabahı bekleyemeyeceğim dedim.

Beni hazırladılar. Varis çorabı giydirdiler sonda taktılar.5 de ameliyathanede idim. Doktorun surat beş karış hanfendi sabah 7 yi bekleyememiş diye yanındakine bıdırdanıyor. Bana kızıyor daha yüksek sancıları hissetmiyordun nasıl oldu bunu hissettin dedi. İlk kez böyle sancı hissettim dedim.

Belden uyuşturdular.Spinalle derken 5.00 ameliyat başladı. Hissediyorum tabi işlemleri derken bir ağlama sesi dünyalar benim oldu sevinçten bende başladım ağlamaya hayatımda ilk defa bir doğumda bebeğin sesini ilk sesini duymuştum. O kadar mutluydum ki anlatamam. Derken hemşire silip yanıma getirdi yanağıma dayadı öptüm kokladım paha biçilemez bir duyguydu. Yine ilk kez evladım ilk yanına yanağıma kondu kapkara bir bebekti. Hemşire hemen göğsümü sıkıp bebeği dayayıp ilk sütü içirdi. Sütün gelmiş dedi ona ayrı sevindim.

Gece olduğu için personel az beni hemen yukarı çıkarmadılar. Üşümeye başladım. Çıkarın beni dedim. Yukardan gelip alacaklar dendi.
Odaya çıktık. Ardından oğlum geldi.

Tombik tatlı bir bebekti. Emiyordu şükür. Hemşireler ebeler vs gelen giden kan ölçen tansiyon ölçen ilaç veren verene.
İlk iki gün hastanede biraz da kendi derdimde idim. İlk defa yine sezeryan sonrası sancılarım ağrılarım oldu. Önceki iki sezeryan da bu kadar sancım ağrım olduğunu hatırlamıyorum.

Spinal sonrası baş dönmesi olmasın diye kahve çay su bol içtim. Hastaneye götürdüğüm en iyi şey kahve makinesi ve kettle dı kesinlikle. Hem kendimize hem gelen misafire ikramda da kolaylık oldu.

Lazım olacak olabilecek her şeyi bol bol götürmüştüm evden çoğu şey lazım bile olmadı gittiği gibi geri geldi.

Neyse pazartesi sabah işlemleri halledip öğlen çıkış yaptık hastaneden. Eve geldik kombi arıza yapmış hemen komşuya indik. Kombi olup ev ısınınca eve çıktık. Derken duş aldım. Vs derken o gün bebeği uyandırıp emziremedim. Salak gibi sağmadımda gece de emmesi pek. Sabahı sıtmaya tutuldum yatakta tır tir titredim böyle tepeden tırnağa hiç hayatımda böyle bir titreme görmedim.

Sabah oldu göğsüm taş gibi sağıyoruz canım çok yanıyor ovalıyoruz filan ama geçmiyor. Süt geliyor ama sertlik geçmiyor. Nur topu gibi mastir oldum. Öğleden sonra asm ye gidip antibiyotik başladık. 625 lik klomaks verdi. Yeni başlamış dedi. Başladım ama düzenli sağma ve masajı yapmayınca geçmedi.
Perşembe kadın doğum dikiş aldırma bant çıkartmaya gidince kadın doğum yetişkin için 1000 altı antibiyotik olmaz dedi. Klomaks 1000 yazdı o da. Hemen o gün diğerini yarım bırakıp ona başladım.

Bebeğin kontrolünde hafif sarılık başlangıcı olduğu sık emzirmem gerektiği söylendi. Tabi biz salak gibi sağdığımız süt fazla gibi çocuk içemez diye iki üç sağım dolaba koymuştuk.

Korkudan paldır küldür onları çıkarıp biberonla içermeyen başladık. Teyzem KV ye biberona alışırsa memeyi bırakır demiş bu sefer buna kafayı takmaya başladım...

Davamı part iki de...

Canım ben hani doktor vermiştir diye dedim. Sütüm yetiyor mu yetmiyor mu kaygısını hiç yaşamadım sütüm bol olduğundan değil inanki sadece 2. De boldu çünkü maşallah çok iyi emerdi emdikçe de artardı. Sen de yapma bunu ağlaması gazdan olabilir mesela neden doymadığından diye düşünüyorsun. Ben sabah okula giderken sağardım 30 ml bile çıkmazdı çoğu zaman. Bol bol emzir, fırsat bulursan uyu ve bol su iç inşallah düzene girecek

Asm de hemşire doğum kilosuna ulaşamamış dedi o kafamı karıştırdı.
Tombik doğduğu için hastaneden çıkarken 425 gram verip çıkmıştı. Daha 200 gramı geri aldı iki haftada.Bazıları haftada 400 gram alıyor diyor doğru mu o kadar hızlı kilo alımı oluyor mu?
Hemşire bir ay içinde doğduğu kiloya ulaşamazsa çocuk doktoru baksın dedi.

Ulaşır bence ya benimkiler almıştı ilk hafta ama zaten üçü de 3 kilonun altında doğdu. Kızım 2 kilo 350 gr doğdu düşün. Zayıf doğanlar daha çabuk alıyor kilo sizin de normal bence.

Dün geceden uykusuzum
Kahvaltı yaptım
Bebekle beraber geri uyudum
KV nin telefon muhabbetine uyandım
Çok bağırarak konuşuyor çünkü
O da öğlene pırasa pişirmiş
Ben yatarken evi süpürüyordu en son
Bende esneyip duruyorum

Canım benimki de az alıyordu kiloyu
Boyu uzuyordu ama
Doktor boy uzaması azalırsa dert ediyoruz demişti

Bol bol bıkmadan emzirmek gerekiyor
Kilo alacaktır merak etme

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…