Bugün ne yaptım?

Merhaba , cevap verdiğiniz için teşekkürler, bende 2 yaşına gelsinler göndereceğim. Sizinde dediğiniz gibi bakıcı bir yere kadar tabi benim iki tane olunca 2 bakıcı okuldan daha fazla tutar . Bir de sormak istediğim alerjik durumu kaç yaşında yada kaç aylıkken çıktı .
6 ayda kendini göstermeye başladı.
8 ay vs sonrası hep hastalık ile geçti.
Ama mesela biz evi çok sıcak yapıyorduk çok hatamız oldu. Krup oluyordu krubun iyileşmesi için ortam havası çok sıcak olmamalı vs. Acemilik olduğu için biz de çok hata yaptık yani. Ev 26 derece olurdu her gelen arkadaş kızardı ama bize kimse laf anlatamadı.

6 ayda kendini göstermeye başladı.
8 ay vs sonrası hep hastalık ile geçti.
Ama mesela biz evi çok sıcak yapıyorduk çok hatamız oldu. Krup oluyordu krubun iyileşmesi için ortam havası çok sıcak olmamalı vs. Acemilik olduğu için biz de çok hata yaptık yani. Ev 26 derece olurdu her gelen arkadaş kızardı ama bize kimse laf anlatamadı.
Öncelikle geçmiş olsun, annem de çocukları sarma sarar gibi sarıyordu ve her gördüğümde kızardım ve açardım (bilmeden doğrusunu yapıyormuşum. Bendeki amaç çok sıcağa alışmasınlar. Ben öyle yetiştirildiğinden soğuğa gelemiyorum hemen hasta oluyorum

Öncelikle geçmiş olsun, annem de çocukları sarma sarar gibi sarıyordu ve her gördüğümde kızardım ve açardım (bilmeden doğrusunu yapıyormuşum. Bendeki amaç çok sıcağa alışmasınlar. Ben öyle yetiştirildiğinden soğuğa gelemiyorum hemen hasta oluyorum
Bir de sormak istediğim uyku düzenleri bozuluyormu?, benimkilerin bir düzeni var 3. Ay itibari ile başladı aynı düzende gidiyorlar.örnek; sabah 6-7 arası uyanıyorlar,10.00 yada 10.30 ilk uyku ( sallamıyorum uyumak isteyen uyuyor), 15.30 yada 16.30 ikinci uyku ve 21.00 yada 21.30 gece uykusu, sabaha karşı 2 birde 5 de oda nadir mama uyanması

Bir de sormak istediğim uyku düzenleri bozuluyormu?, benimkilerin bir düzeni var 3. Ay itibari ile başladı aynı düzende gidiyorlar.örnek; sabah 6-7 arası uyanıyorlar,10.00 yada 10.30 ilk uyku ( sallamıyorum uyumak isteyen uyuyor), 15.30 yada 16.30 ikinci uyku ve 21.00 yada 21.30 gece uykusu, sabaha karşı 2 birde 5 de oda nadir mama uyanması
Maşallah benimki düzenli idi saatleri hep. Ama ben psikopattım gece çocuk uyanmadan saat kurar mama yapar içirirdim 😁
Hep çocuğa ayak uydurdum mesela bir dönem akşam 7.30 da yatar sabah 7.30 da kalkardı bende ona göre programımı yapardım. Çocuğun rutinini hiç bozmadım. Ben ona göre yaşadım o bana göre değil. İlk bebek olmasının acemiliği işte. Şimdi acıkıp ağlasa da mama versem daha akıllıca olurmuş gibi geliyor 😁🤣

Valla mikan dün ve bugün eşimle bu konuyu konuştuk.
Kız benim içimde ukde kaldı ama hayırlısı böyleymiş diyorum yine de. Yeterki sağlıklı olsun.
Noemalde beni biliyorsun ilk çocukta da ikinci de hep eşim istedi. Ben hep korkuyor ve yıllardır erteliyordum alerjiden dolayı.

Neyse şimdi o yeter ben iki çocuk istiyordum zaten diyor. Tabi doğunca büyütmek zor olacak uykusuzluk vs zaten sabırlı biri değilim.
Tüpü doğumda istersem bağlatabilirim.
Bağlat dedi. Bir de 4.sezeryan sağlığını riske atma sensiz ben çocukları büyütsem bile anne yerini tutamam dedi. Üç çocuğun olur ama sensiz neye yarar dedi. Öyle işte. Sezeryandan 2 sene sonra ancak zaten en erken düşünebilirim yaşım da olur 41 bilmiyorum doğuma kadar vaktim var düşünmek için.
Bağlatsam ve çocuk istesem açtırma ameliyatı olmam lazım.
Sudemim eşinin düşünce tarzını sevdim , yani seni düşünüyor ne güzel ☺️
Eğer bu kadar kararsızsan bağlatmayıp başka korunma yöntemlerini kullanabilirsin.
Allah gönlüne göre versin inşallah 🙏

Maşallah benimki düzenli idi saatleri hep. Ama ben psikopattım gece çocuk uyanmadan saat kurar mama yapar içirirdim 😁
Hep çocuğa ayak uydurdum mesela bir dönem akşam 7.30 da yatar sabah 7.30 da kalkardı bende ona göre programımı yapardım. Çocuğun rutinini hiç bozmadım. Ben ona göre yaşadım o bana göre değil. İlk bebek olmasının acemiliği işte. Şimdi acıkıp ağlasa da mama versem daha akıllıca olurmuş gibi geliyor 😁🤣
O zaman ne zaman yatarsa yatsın, ne zaman kalkarsa kalksın politikamı uygulamaya devam edeyim. 2 yaşını bekliyorum, anaokuluna göndereceğim den daha düzenli olurlar diye düşünüyorum

Merhaba, yazdıklarınızı okuyunca inanın (yolun başında bir anne olarak 7 aylıklar ve ikizler) ben geleceğimi gördüm. Annelere soruyorum ,2 yaşına gelsin herşey düzelir diyorlar, peki 2 yaşında oyun grupları var götürüyormusunuz
Allah bağışlasın🧿🧿 ve ikiz annesi olmak hiç de kolay değildir, size bol enerji diliyorum🥲 çok dürüstçe soyleyebilirim ki kızım 7 aylikken ben bu kadar yorgun değilmisim. Şuan çarpı 3 daha yorgunum. Nedenini bilmiyorum. Belki çok hareketli olduğu icin kızım, belki hala emdiği için tükendim, belki gece sürekli uyandığı icin vücudum artık kaldırmıyor. Belki bana asiri bagimli olduğu için bırakıp hiçbir yere gidemiyorum. Belki hala konusmadigi için iletişim kuramiyorum ve bu her şeyi daha da zorlaştırıyor. Hepsinin toplamı da beni boyle depresif mutsuz kronik yorgun biri haline getirdi.

Kimisi için 2 yaş çok güzel geçiyor olabilir. Benim için durum bu🥲

Allah bağışlasın🧿🧿 ve ikiz annesi olmak hiç de kolay değildir, size bol enerji diliyorum🥲 çok dürüstçe soyleyebilirim ki kızım 7 aylikken ben bu kadar yorgun değilmisim. Şuan çarpı 3 daha yorgunum. Nedenini bilmiyorum. Belki çok hareketli olduğu icin kızım, belki hala emdiği için tükendim, belki gece sürekli uyandığı icin vücudum artık kaldırmıyor. Belki bana asiri bagimli olduğu için bırakıp hiçbir yere gidemiyorum. Belki hala konusmadigi için iletişim kuramiyorum ve bu her şeyi daha da zorlaştırıyor. Hepsinin toplamı da beni boyle depresif mutsuz kronik yorgun biri haline getirdi.

Kimisi için 2 yaş çok güzel geçiyor olabilir. Benim için durum bu🥲
Yani işiniz zor, bilmediğim için soruyorum yanlış anlamayın, devamlı konuşuyormusunuz. Beni anlasınlar yada anlamasınlar devamlı konuşuyorum.daha çabuk konuşsunlar diye, yada onlar ağlarken konuşuyorum (anlamasalarda) bana bakıp ağlamayı kesip gülüyorlar

Bugünkü planım
Kuzenlerle bir araya gelcez akşam amcam oğlunun düğünü bugün eğlence yapalım dedim aramızda menüm
Taze dolma
Yayla çorbası
Salata
Bunları düşündüm

Tümay başında olan düşüklerde cinsiyet nasıl anlaşılıyor doktor mu söyledi?
Benim ilki 5.5 haftalıktı direk kese bile oluşmadı yani.
Yanlış anlamışsın cinsiyet belli değildi belki kızdı dedim bunu bilemeyeceğim ama hep düşündüğüm bu dedim yavrum 🤗

Günaydın canlar 🌸

Yine 500 gram vermişim.
İki günde 1.1 kilo verdim.
Yani ödem gitti.
Karnımın gerginliği gitti. Yani sancı gitti bir nevi.🧿🙏
Demek ki baya şekerim yükseliyormuş diyetten önce.
İnşallah amniyon sıvım da normale döner. 🙏

Canlar bugün neler pişirdim?

Zeytinyağı ile tarhana çorbası yaptım.
Şehriyeli pirinç 🍚pilavı yaptım (ben yemedim)
Kavurmalı kaşarlı mantar dolması yaptım. 🍄
Çoban salata yaptım 🥗

Biz bugün balık mercimekli bulgur pilavı salata yaptık.
Sabah kuzenimin yazlığına davetliydik. Önce denize gittik sonra kahvaltı ve kahve keyfi. Çok iyi geldi.
Sonra dayımlar konserve yaptı biraz yardım ettim.
Birazdan eşimle çıkmayı düşünüyoruz. 22 Temmuz nikah yıldönümümüzdü 😅 her sene çıkar bi şeyler içeriz. Bu sene eşim evde ben memleketteydim. Telafi etmek için çıkacağız ama çocuklardan kaçabilirsek 😂😂

Tarhana çorbası ya çok severim kendimde yapıyordum tarhana zor yapmiyom hazır alıyorum
Ablam ve kV sağolsun 3 kavanoz var. 🧿🙏
Biz bugün balık mercimekli bulgur pilavı salata yaptık.
Sabah kuzenimin yazlığına davetliydik. Önce denize gittik sonra kahvaltı ve kahve keyfi. Çok iyi geldi.
Sonra dayımlar konserve yaptı biraz yardım ettim.
Birazdan eşimle çıkmayı düşünüyoruz. 22 Temmuz nikah yıldönümümüzdü 😅 her sene çıkar bi şeyler içeriz. Bu sene eşim evde ben memleketteydim. Telafi etmek için çıkacağız ama çocuklardan kaçabilirsek 😂😂
Menü süper sağlıklı diyet menüsü tam.
Kaç yıl oldu tebrikler 🎉🎊daha huzurlu keyifli yıllarınız olsun 🙏🧿

X