- 30 Mart 2021
- 4.579
- 23.144
Evet ufak denemeler diyebilirim. Üniversite zamanında daha çok yazıyordum şimdilerde azaldı epey. Kendimle yoğunlaşmam çaba gerektiriyor şu sıralar.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Evet ufak denemeler diyebilirim. Üniversite zamanında daha çok yazıyordum şimdilerde azaldı epey. Kendimle yoğunlaşmam çaba gerektiriyor şu sıralar.
Yazanlara her zaman saygi duyulmali..Fikirleri bir araya getirmek,dogru sozcukleri secmek,iletim kanalini dogru tayin etmek ve mesaji anlasilir bir sekilde okuyucu ulastirmak..Evet ufak denemeler diyebilirim. Üniversite zamanında daha çok yazıyordum şimdilerde azaldı epey. Kendimle yoğunlaşmam çaba gerektiriyor şu sıralar.
Takibe aldım, ifşa olmiyim simdi ahaha, isim soy ismimi kullanıyorum da ahdjdjd
Eskiden nasılsa öyle olur.Ogretmenin uygulaması ile doğru orantılı diye düşünüyorum.Şimdi sınıfta maske takılacak mı
Var ama aktif kullanmıyorum.Oylesine meraktan aldım biraz.Spoi yemekten korkuyorum kullanırken.Bir de sanki orda çok vakit harcıyorum gibi geliyor1000kitap hesabınız var mı
Bende kaç zamandır sarmayı erteliyordum sonunda dün pişirdim bugün bitti.Ben bugün tekrar doktora gittm enfeksiyon için
Değerlerim baya düşmüş aslında ama hala az da olsa bakteri gözüküyor
Yarın sonuçları göstermeye gideceğim
Hem yürüdüm, hem market gezdim işlerimi hallettim.
Kütüphaneye kitap bağışladım
Eve geldim yemek yaptım
Yarın sarma saracağım, içini hazırladım baharatı iyice çeksin diye
Elim kıymaya değmişken köfte de yoğurup buzluğa attım
Şimdi kahve kitap keyfi yapabilirim
Boyu kaç ondan haber verZaten sabah kosumuz var.O rutin.
Virginia'nin Orlando'su elime ulasti,yarin baslamayi dusunuyorum.
Bir tane oklava aldim.Evde baklava denemeyi dusunuyorum.Daha basit bir tatliyla da baslayabilirdim ama inat ettim :)
Biriyle tanistim,goruntu itibariyle hos ama bakalim.
N.Felix'de Atiye diyorlardi.30-35 dakika bir bolumu.3 bolum kadar da ondan izledim.Tarih ve eserlere olan merakim durtukledi :)
Simdilik bunlar,arkasi yarin.
Ben hiç spoi yemedim ordan, kullanırken daha çok okuma hevesim oluyor. Okuyanları gördükçeEskiden nasılsa öyle olur.Ogretmenin uygulaması ile doğru orantılı diye düşünüyorum.
Var ama aktif kullanmıyorum.Oylesine meraktan aldım biraz.Spoi yemekten korkuyorum kullanırken.Bir de sanki orda çok vakit harcıyorum gibi geliyor
Bende kaç zamandır sarmayı erteliyordum sonunda dün pişirdim bugün bitti.
Sarma furyasini da galiba bilmeden ben başlatmisim
Boyu kaç ondan haber ver
Yemek kursunda tanısilmis voov .
Bende meraktaydim ne pişiriyor diye görselini paylaşırsan gözümüz şenlenir
GördümTakibe aldım, ifşa olmiyim simdi ahaha, isim soy ismimi kullanıyorum da ahdjdjd
zeytinyağlı mı sardınEskiden nasılsa öyle olur.Ogretmenin uygulaması ile doğru orantılı diye düşünüyorum.
Var ama aktif kullanmıyorum.Oylesine meraktan aldım biraz.Spoi yemekten korkuyorum kullanırken.Bir de sanki orda çok vakit harcıyorum gibi geliyor
Bende kaç zamandır sarmayı erteliyordum sonunda dün pişirdim bugün bitti.
Sarma furyasini da galiba bilmeden ben başlatmisim
Boyu kaç ondan haber ver
Belki 4-5 cm kisadir..Yani boyle nasil anlatayim..Boyu kaç ondan haber ver
bol yağlı,bol salçalı, soğanlı, kuru mor reyhan, bol baharat, acı ,nane, maydonoz vs ile olan versiyonu iyice pişmiş lokum kıvamında yerken ağzının kenarına yağı bulaşır ya ondan yaptımzeytinyağlı mı sardın
Onu da canım çekiyor şöyle bol kuş üzümlü naneli, tam ege tadında severim ben
ama şimdi etli karalahana sarması yapcağım bizim oralardan
umut fakirin ekmeğiBelki 4-5 cm kisadir..Yani boyle nasil anlatayim..
Hani tehlikeli,surekli havali gorunmeye calisan adamlardan degil.Boyle bakinca bir duzenli bir muhlis.Sakin,kendi halinde.
Sorsak, en buyuk heyecanin nedir desek :"internet uzerinden tavla oynamak" seklinde yanit verecek turden :)
Yemek kursunda degilde terasta denk geldik.O da dil kursuna geliyormus.Ben kendimce baktim da henuz merhaba merhaba.Belki adamin aklinin ucunda bile yok,onu da konusarak anlariz artik
He tamam sen benim sevmediğim sarmadan yapmışsınbol yağlı,bol salçalı, soğanlı, kuru mor reyhan, bol baharat, acı ,nane, maydonoz vs ile olan versiyonu iyice pişmiş lokum kıvamında yerken ağzının kenarına yağı bulaşır ya ondan yaptım
umut fakirin ekmeği
yaprak sardım ben incecik böyle kağıt gibi Tokat yaprağıayni harç beyaz lahana da güzel olur.Ekşi olacak yaprak biraz da.He tamam sen benim sevmediğim sarmadan yapmışsın
Beyaz lahana hiç sevmem
Karalahana kıymalı, üzüm yaprağını da zeytinyağlı bahsettiğim gibi severim.
Gece gece delirmeceler , ben gidiyorum
Yenibahar koymamyaprak sardım ben incecik böyle kağıt gibi Tokat yaprağıayni harç beyaz lahana da güzel olur.Ekşi olacak yaprak biraz da.
Üzümlü yenibahar mi bana tatlı gibi geliyor eşim çok sever onu.
Bizimkinde mor reyhan ve sarımsak acaip bir aroma veriyorama damak tadı işte .Yenibahar koymam
Kuş üzümü
Karabiber
Nane
Bol soğan
Zeytinyağı
Ve çok az da şeker koyuluyor. Diyorum ya tam ege usulü zeytinyağlı sarma işte :)
Evet hem ekşi hem tatlı bir tadı var limon sıkıldığı için, e üzüm de var. Hatta varsa hakiki vişne suyuyla mükemmel pişer
Senin dediğin sarmayı biliyorum
Bol ekşili yaparlar falan ama barışamadım ben onunla nedense
Kesinlikle katılıyorumBizimkinde mor reyhan ve sarımsak acaip bir aroma veriyorama damak tadı işte .
aaa sarma demişken sen iç baklalı sarma hiç yedin mi?oda çok güzel.Kesinlikle katılıyorum
Bizde karalahana eksik olmaz malum, küçüklükten beri onu öyle ötekini öyle yiye yiye öyle alışmışız.
O salçalıda benim damağım et arıyor
O ne yahuaaa sarma demişken sen iç baklalı sarma hiç yedin mi?oda çok güzel.
kuru iç bakla ile yapılıyor üçgen şeklinde sarılıyor
kara lahana sarması bir kez filan yedim galiba
kiz yine yaprağa sarılıyor güveçte pisiyor yavaş yavaşO ne yahu
Yeniyor mu
Acıktırdın benikiz yine yaprağa sarılıyor güveçte pisiyor yavaş yavaş
ne yiycen bana da söyleAcıktırdın beni
Yemek yicem simdi senin yüzünden
Kabak yemeğine yiycen bana da söyle