Bu ıspanak tabanını brokoli karnıbahardan fılan yapanlarda var
Sudem boğa diye biliyorum
Ben de çok anlamam burçlardan
Brokoliyi falan sevmiyorum ya ben.. anca böyle çıtır çıtır olunca meze gibi yiyorum
Çok iyi oluyor hatta bazen fazla yapıp kaynatıp kavanoza koyarsanız bir kaç gün sonra yada bir hafta sonra acıp tekrar ısıtınca yeni yemek gibi oluyor
Evet ise giderken ben de kavanoz usulü yapıyordum daha doğrusu birkaç kez yaptım.. ama şimdi evdeyim ya, meşgale de oluyor mutfak
abah sabah ne çok iş yapmışsınız Evet yaptım baya.. ama sonra dün gaza geldim herhalde en son isim bittiğinde saat 6ydı aksam.. mutfak dolaplarına girmiş buldum kendimi
Ben sadece kahvaltı
Oturdum cayımı içip belgesel izliyorum
Ben de bugün o modda takılacağım
Günaydın
Ben de yatakları topladım
Bir mak çamaşır yıkandı serildi
Kahvaltı yapıldı mutfak toplandı
Eşim balkonları yıkadı
Büyük oğlanı resim kursuna götürdü
Ben de küçüklerle takılıyorum şimdi
Çamaşır katlanacak
Yemeğe ilave yapmam lazım
Evi komple süpürüp silsem wc lavaboları yıkarsam süper olur ama kısmet
Maşallah size de
bizim sizle temizlik günümüz olmuş dün
Bayadır chıa almıyorum çünkü bayadır diyet yapmıyorum ordan belli
Aramıza almakta sıkıntı yok canım
yakın hissedip zaman sorunu olmayan arkadaşlarımız burda
Has boğayım
Başakları çok severim en iyi dert arkadaşlarım sırdaşlarım başaktır.
Çok iyi empati kurar iyi anne olurlar.
Akıllı mantıklı kişilerdir.
Hatta ünv. den arkadaşım var kendime bile anlatmaya zorlandığım hisleri çekinmeden anlatabilirim o derece anlayış sahibidir.
Evet öğlen e de akşama da hazır yemek direk ısıt ye hem dinlenmiş oluyor.
Geçen pilavı bile yapıp gittim.
Gelince direk hazır paket kavurma var dolapta stoklu bir paket de ondan açtım al bana yemek.
İnşallah ya.
Pikniğe gideriz
O da iyi fikirmiş aslında.
Buzluğa atıp dondurma çözdürme derdi de yok.
Canım uzak kalamıyorum yine de bak.
Her gün burdayım.
Maşallah canım
Yaa ben de sevmezdim burcumu ama güzel özellikleri de varmış
ben valla bilmiyorum burç olayını ama sizle anlaşırdım o belli
Yemek olayını ben de şu an sabah yapıyorum ama çalışmaya başlayınca mümkün değil gibi duruyor.. uyumayı tercih ederim
kavanozu da çalışırken birkaç kez yapmıştım ama çalışırken bana evde üşengeçlik yükleniyor, onu yapmaya da üşendim sonra
Günaydın
Neler yaptım?
Bulaşık ile uğraştım.
Kahvaltı.
Kahve
Biraz ders.
Biraz telefon.
Biraz tv.
Üç dört tane Tülay kök podcasti dinledim.
İş yaparken iyi gidiyor
Sohbet havasında anlattığı için yormuyor.
Hatta eşim bile beğendi şaşırdım.
Bu kadın kim güzel anlatıyor dedi.
Sesim kısık biraz.
Su kaynatıyorum.
Bir şeyler içeceğim.
Maşallah sen yine dolu bir gün geçirmişsin
Ahahah aslında çok yanıldın
sekersiz çikolata olayı, diyet yaparken yediğiM çikolatalardan geliyor
ben bundan 7 sene önce falan 13 kilo verdim. 68i gorunce evlendikten 1 2 yıl sonra dedim napıyorsun.. benim boyum 160.. 55 normal kilom.. neyse diyete başladım ama yemeden de duramiyorum, o ara kpss de çalışıyordu. Biraz stres derken 1 yılda verdim kiloyu.. sonra onu haya korudum.. sonra böbrek yetmezliği başladı bende, bu sene artık son döneme girdim. Ya nakil ya diyaliz.. annem böbreğini verdi bana
o süreçte 45 Kiloya düştüm. Ameliyattan sonra 53 oldum şimdi. Dr diyor ki daha fazla kilo alırsan böbrek daha yeni, sıkıntıya girersin.. eee yemeği de seviyorum.. ben de böyle diyet tarifleri kendime uyarlıyorum.. tatlari da güzel.. hem yiyorum hem kilo almıyorum
geç oldu ama iki gün önce öfke dansını bitirdim, Okumaya ilk başladığımda örnekleri zayıf buldum kitaba giremedim sanki ama ilerledikçe benim hayatımdan bir çok alana dokundu ve kesinlikle istifade ettim.
Hatta uzun zamandır Kirgin olduğum ama çok sevdiğim bir arkadaşıma kitabın yonlendirmesi doğrultusunda bir mesaj yazarak içimi döktüm sonuç; arayı düzelttik
Son İki günde de Hayvan Çiftliği 'ni okudum çok akiciydi bir solukta akıp gitti.Tavsiye ederim okumadiysaniz ben alıp kitapligimda bekletmistim uzun zamandır .
Hayvan Ciftligi çok güzel bir kitap.. diğer kitabı ilk defa duydum.. ben de araştırayım bir..
Kızlar yemek listesi yapan var mı,son 15 gündür bir veya iki kez yemek yaptm hastalıklar vs derken evde yapmak gelmedi içimden hep dışardan yedik , kilo da aldm tartilmaya korkuyorum.
Şöyle düşünüyorum cumartesi -pazar haftaici için yemek listesi ve gerekli alışverişi yaparsam kesinlikle çok düzenli ilerlerim.
Listesi olan varsa benimle paylaşabilir mi?
Arkadaşlardan biri atmış da, ben de sebze, ,bakliyat, hamurişi, et, sebze, balık, sebzeli et.. gibi dönmeye çalışıyorum.. ama o listeden ben de bakacağım şimdi
Kızlar büyük temizlik yapmadan şöyle bir liste yapmıştım ,aşağıdaki tüm isler tamamlandi✓
halıları yikamaya gönder
Salon
Cam sil
Koltuk süpür+sil
Toz al
Komple sil+süpür
Perdeyi yıka
Avize +kapı sil
Kitaplığı duzenle
Oturma odası
Cam sil
Koltuk sil
Toz al
Avize+klima+kapı sil
Perde yika
Yatak odası
Kisliklari çıkart
Beşik uyku setini yıka
Çarşafları değiştir
Dolap içlerini sil
Dolap üstünü sil
Avize+kapı sil
Cam sil
Perde yika
Çocuk odası
Yatağın çadırını yıka
Nevresimleri değiştir
Cam sil
Perde yika
Çocukların dolabını komple boşalt düzenle
Oyuncakların tamamını sil+ele +gruplandır
Kitaplığı sil düzenle
Avize+kapı sil
Mutfak dolap içleri ve dışı sil düzenle
Buzdolabı sil düzenle
Avize+kapı sil
Cam sil
Perde yika
Ocağı detaylı temizle
Baharatliklarj ve erzaklari düzenle
WC+banyo
Dolapları temizle
Duvarları yıka detaylı temizle
Antre
Vestiyer sil+düzenle aynaları sil
Ayy maşallah bunları kendiniz mi yapacaksınız.. Valla bravo ve kolay gelsin.. ben büyük temizliği genel de birini alarak yapabiliyorum ya.. maşallah valla, kolay gelsin
Bugün sabah eşim baktm kalkmış evi topluyor
Çok dağınıklık yoktu zaten kahvaltıdan önce evi komple topladık bir kısmıni ben bir kısmını robot süpürdü.
Mutfağı topladım makineyi boşalt doldur çalıştır işleri işte,
hepimiz yikandik yaglandik
Sonra güzel bı kahvaltı yaptık.
İki makine çamaşır yıkadık astik.
Akşam yemeğim yok
Yeni bir kitap seçmem lazım
Hala hastayiz alıştık hastalıkla yaşamaya inşallah ilerlemez de buna da şükür.
Kendim çalıp kendim söylüyorum nerdeisniz be yaaa
Maşallah kolay gelsin tekrardan.. geçmis olsun yine size
ilosundan belli zaten çok fit. biz balık etli sınıfı S sarahconnor ile şekersiz fit Yukarıda sebeplerini anlattım
evet şu an fit ama şekersiz de bakım etliydi bir zamanlar
aman önemli olan valla sağlık.. gerisi boş..
Süper gelişme okudukça içim açıldı.
Canım Sarah ve Şekersiz de tarıf çok ben yapmiyorum ama fikir olarak.
Pazartesi bakliyat+pilav
Salı +çorba
Çarşamba+ sebze
Perşembe et+salata
Cuma makarna veya kahvaltı türü olabilir.
Cumartesi balık vs.
Pazar pizza
Frankenstein okuyabilirsin.
Aldım okumadım ben.
Geldik bak sen yoksun şimdi de.
Şifa diliyorum inşallah artık size de
Bak aynı şeyleri yapıyormuşuz işte.. ben onden Çorba, arkadan yoğurt ya da salata yapıyorum.. onun da sebebi yemeği çok yememek.. Bir de iste yemekleri böyle patates yemeği mi yapacağım bugün.. bunla farklı ne yapabilirim diyorum.. işte internet, masterchef bilgilerim (bu seneyi sevmedim ama eskiden deli gibi izledim) yorum katarak onu fırında başka bir şeye donusturuyorum.. ama Işte bunlar hep boşluktan
Şimdi anne çayımı içiyorum yanında da torkunun fındık ezmesini kasikliyorm sardım buna
Birazdan kahve yapacağm eşlik etmek isteyen var mı
Yemek listesi için çok teşekkür ediyorum
Demek onlar fit haaa
vay hainlerre
Ahaha değiliz hain değiliz
valla ben gelirdim.. kahveye asla hayır diyemem.. hoş sigara içemiyorum 5 aydır,.kahve aynı tadı vermiyor ama.. ama yine de gelirdim.. şimdi de ben içiyorum siz gelin