Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Bugün evde yaMikanim balım
Nasılsın?
Bugün yeme içme nerde ?![]()
Tülay kök sarmaya başladı mı yoksa hala zorla mı dinliyorsun2 Mayıs
Birden fazla Tülay Kök Ve Beyhan Budak videosu izledim, dinledim.
Aile büyüklerine bayramlaşmaya gittim geldim.
Sancım olduğu için hastaneye gidip geldim.![]()
Ha haTülay kök sarmaya başladı mı yoksa hala zorla mı dinliyorsun![]()
Evet, o arkadaşı ben oluyorum hanımlarHa ha
Arkadaşım varenerji_kusagi onunla Beyhan Tülay kritiği yaptık geçen baya
O da Tülay cı.
6 yıl önceden dinliyormuş.
Onun fikirleri de benim için çok değerli.
Tülay a bakış açım biraz değişti gibi.
Başta evde can sıkıntısından boşluktan dinliyordum.
İndirdiğim videoları filan tekrar dinledim.
Tülay i izleyince dikkatim dağılıyor.Kitaplar yamulup duruyor ya.
Bundan sonra podcast filan dinleyebilirsem öyle mi dinlesem
Siz nereden dinliyorsunuz?
Tülay a şans verdim diyelim
Beyhan son konular biraz havada kitap gibi didaktik geldi.
Sırayla her çıkan videoyu belki dinlediğim için bilemedim.
Bir deinciitanesi nin Zürafa tozu demişti onu merak ediyorum.
Fırsat bulursam ona da başlasam.![]()
Merhaba, aynen ben de sudeme demiştim Beyhan kitap okur gibi anlatıyor takip edemiyorum kopuyorum dinlerken Tülay’ı dinlerken yaşıyorum kendim direk içine girebiliyorum. Samimi olmasını seviyorum. Bi de örnekleri cuk oturuyorEvet, o arkadaşı ben oluyorum hanımlar
Herkese selamlar bu arada
Kız 6 yıl değil 6 aydııı
Kitapların yamulmasına ne demeli bilemedim, sen söyleyince epey güldüm
Yani benim yorumum şöyle;
Tülay psikolojiyi sadece eğitimde almakla kalmamış gibi, öncelikle yaşamış sonra bu alana yönelmiş gibi. Onun için belki anlatımları yoğun miktarda empati içeriyor, birde kadın, anaçlık vardır tabi. İnsanları çok sahipleniyor, bir abla gibi, anne gibi anlatıyor. Yaşanmışlıkları çok ve samimiyeti önemsiyor.
Beyhan profesyonelce davranıyor, o zaman fazla teorik gibi geliyor anlattıkları. Yani ben Beyhan a giden biri olsam kendimi doktora gitmiş, ne bileyim okulda öğretmen tarafından ders görüyor gibi hissederim. Tülay bu açıdan aileden biri gibi.
Tülay'ı yatarken veya kafa gerektirmeyen bir işle meşgulken dinlemek daha akıcı.
Bu anlamda Beyhan'ı ise pür dikkat dinleyip anlamak lazım, başka şeylerle ilgilenmeye fırsat vermiyor videoları. Ve Beyhan da görsellik, mükemmellik, teoriklik öne çıkıyor. Belki işini çok sevdiği için çok özeniyordur, belki kimsenin vaktini çalmayayım diye videoyu kes biç, hap niteliğinde sunuyordur. Peki niye bu kadar kendi vaktini harcıyor, kendine saygı duymuyor mu veya tek amacı beğenilip, çok insana izlettirip para odaklı olmak mı, çok meşhur olmak mı vs. Bu da beni sıkıyor doğrusu, yapay geliyor.
Genel fikrim ise, şucu bucu olmaya gerek yok. Kim hangi alanda daha başarılı ise ona göre dinlemek, ortada takılmak lazım.
Birde her psikoğun olaylara genel bir yaklaşım tarzı var. Genel derken kendisinin bakış açısı, ele alış tarzını kastediyorum. Tüm konuları anlatışında bu özelliği belli oluyor. Yani onu kapınca sen alacağını alıyorsun zaten. Ondan sonra dinlediğin her şey kendi kendini tekrara girmiş gibi geliyor sana. Düşüncem böyle işte, alacağını al, çıtanı yükselt, çeşit dinle, sonra git psikoloji doktorası falan yap, o kıvama gelmişsindir zaten![]()
Hoş geldinEvet, o arkadaşı ben oluyorum hanımlar
Herkese selamlar bu arada
Kız 6 yıl değil 6 aydııı
Kitapların yamulmasına ne demeli bilemedim, sen söyleyince epey güldüm
Yani benim yorumum şöyle;
Tülay psikolojiyi sadece eğitimde almakla kalmamış gibi, öncelikle yaşamış sonra bu alana yönelmiş gibi. Onun için belki anlatımları yoğun miktarda empati içeriyor, birde kadın, anaçlık vardır tabi. İnsanları çok sahipleniyor, bir abla gibi, anne gibi anlatıyor. Yaşanmışlıkları çok ve samimiyeti önemsiyor.
Beyhan profesyonelce davranıyor, o zaman fazla teorik gibi geliyor anlattıkları. Yani ben Beyhan a giden biri olsam kendimi doktora gitmiş, ne bileyim okulda öğretmen tarafından ders görüyor gibi hissederim. Tülay bu açıdan aileden biri gibi.
Tülay'ı yatarken veya kafa gerektirmeyen bir işle meşgulken dinlemek daha akıcı.
Bu anlamda Beyhan'ı ise pür dikkat dinleyip anlamak lazım, başka şeylerle ilgilenmeye fırsat vermiyor videoları. Ve Beyhan da görsellik, mükemmellik, teoriklik öne çıkıyor. Belki işini çok sevdiği için çok özeniyordur, belki kimsenin vaktini çalmayayım diye videoyu kes biç, hap niteliğinde sunuyordur. Peki niye bu kadar kendi vaktini harcıyor, kendine saygı duymuyor mu veya tek amacı beğenilip, çok insana izlettirip para odaklı olmak mı, çok meşhur olmak mı vs. Bu da beni sıkıyor doğrusu, yapay geliyor.
Genel fikrim ise, şucu bucu olmaya gerek yok. Kim hangi alanda daha başarılı ise ona göre dinlemek, ortada takılmak lazım.
Birde her psikoğun olaylara genel bir yaklaşım tarzı var. Genel derken kendisinin bakış açısı, ele alış tarzını kastediyorum. Tüm konuları anlatışında bu özelliği belli oluyor. Yani onu kapınca sen alacağını alıyorsun zaten. Ondan sonra dinlediğin her şey kendi kendini tekrara girmiş gibi geliyor sana. Düşüncem böyle işte, alacağını al, çıtanı yükselt, çeşit dinle, sonra git psikoloji doktorası falan yap, o kıvama gelmişsindir zaten![]()
Öğrenmeye açık insan herşeyden herkesten ders alıyor işte, takdir ediyorum seniHoş geldinbalım
Evet olayları bir de kadın gözüyle erkek gözüyle değerlendirmeleri de söz konusu kesinlikle.
Dediğin gibi Tülay in yaşı başı daha olgun görmüş geçirmiş çok hastası olmuştur mukakkak.Boyundan büyük oğlu var.Hastaligi vs derken feleğin çemberinden geçmiş biri.
Beyhan daha bizim yaş civarında genç dinamik.Kariyeri için adımlar atan motivasyonu yüksek ilerlemeye çalışan biri.
Bir de dönemsel galiba.
Yazın çok iyi gelmişti Beyhan bana.
O anki duygu durumum karışıklığım vs .
Net oldun hemen onu dinleyince baya bir gaza geldim hatta.Hatta sen de sahitsin duygularıma.
Ama tabi pratikte farklı herşey.
Belki konu konuyu dönem dönem ihtiyaca göre dinlemek gerekir.
Ben herkesten öğrenilecek bir şey olduğuna inanmışimdir hep.
Ki gerçekten de öyle oldu.
En pasaklı akrabadan bile yemeği mutlaka örtmeyi, ekmeği daha güzel simetrik doğramayi vs.
Yani kimse dört dörtlük asla değil.
Ve herkesin kabı farklı.
Alacağımiz şeyler de farklı.
Vereceğimiz şeyler de.
Her insanda çok güzel taraflar da çok gıcık taraflar da var.
Önemli olan onları görmek.
Olduğu gibi kabullenmek belki de.
Sosyoloji ikinci üniversite okumak isteyip tembellik yapmıştım .
Şimdilik dinlemeye faydalanmaya devam edeyim en iyisi.![]()
Mikan dikkat ettin mi kadın hep yemek örneği veriyor.Merhaba, aynen ben de sudeme demiştim Beyhan kitap okur gibi anlatıyor takip edemiyorum kopuyorum dinlerken Tülay’ı dinlerken yaşıyorum kendim direk içine girebiliyorum. Samimi olmasını seviyorum. Bi de örnekleri cuk oturuyor![]()
Kimseci değilim canımMikan dikkat ettin mi kadın hep yemek örneği veriyor.
Aşure diyor.Dagitirken ki duygular.Kibir vs.
Sonra Instagram da habire çay semaver.Patates kızartması filan paylaşıyor.
Olimpos da ya kendisi geçen tavukkış liyordu.
Başta bana biraz tuhaf geldi.Boyle olması.
Kesinlikle Beyhan da kendinden ailesinden babasından filan söz etsede çok daha profesyonel bakıyor olaya.
İşte dediğim gibi ben erkek olduğu için düz mantıki bakıyor.
Kadın olduğu için daha anaç daha duygulu detaylı mi bakıyor diye düşünüyorum.
Yapi olarak ben de çok detayli incini cincini düşünürum.Bana sanki net biri lazım gibi geldi .İki iki dört eder kabul et gibi.
Çünkü her şeyi sorarım danışırim zor karar veririm.Sonra pişman olurum.Kaygilanirim ne bileyim.
Bu kadar çok kişi Tülay diyorsa vardır bir hikmeti.
belleza da mı Tülay ciydi?
Nasılsın boğam?Kimseci değilim canım
Yalnızca Beyhan Budak’ın bir kitabını okuyup altınlamıştım.
Arada yemek tarifi de paylaşıyorMikan dikkat ettin mi kadın hep yemek örneği veriyor.
Aşure diyor.Dagitirken ki duygular.Kibir vs.
Sonra Instagram da habire çay semaver.Patates kızartması filan paylaşıyor.
Olimpos da ya kendisi geçen tavukkış liyordu.
Başta bana biraz tuhaf geldi.Boyle olması.
Kesinlikle Beyhan da kendinden ailesinden babasından filan söz etsede çok daha profesyonel bakıyor olaya.
İşte dediğim gibi ben erkek olduğu için düz mantıki bakıyor.
Kadın olduğu için daha anaç daha duygulu detaylı mi bakıyor diye düşünüyorum.
Yapi olarak ben de çok detayli incini cincini düşünürum.Bana sanki net biri lazım gibi geldi .İki iki dört eder kabul et gibi.
Çünkü her şeyi sorarım danışırim zor karar veririm.Sonra pişman olurum.Kaygilanirim ne bileyim.
Bu kadar çok kişi Tülay diyorsa vardır bir hikmeti.
belleza da mı Tülay ciydi?
Bayramım sakin geçiyorNasılsın boğam?
Nasıl geçiyor bayram?
Kişisel gelişim topiklerinde çoğu arkadaş birini takip ediyor genelde.
O yüzden emin olamadım sana.
Yavrucun nasıl?
Epey bayram harçlığı topladı mi?![]()
Hadi ya yemek tarifi de heArada yemek tarifi de paylaşıyor
Hayat biraz hani kalıplara sokmak zor hatta imkansız, Tülay onu yapmıyor genelgeçer şeylerden söz etmiyor çünkü hayatta genelgeçer çok çok az şey var bence de her şey koşullara olaya kişiye göre değişebilir. O yüzden Tülay bana hitap ediyor. Beyhanı da dinlemeye devam ediyorum ama hani bir sonraki videosunu da iple çekmiyorum
Neyse baktın olmuyor zorlama tabi dediğin gibi belki zamanı vardır başka bir zaman sana hitap edecek belki de![]()
Kitap okuyunca uykum gelir.Bayramım sakin geçiyor
Dün ziyaretteydik bugün evdeyiz
Biraz kitap okudum, uyudum sonra. Her kitabın sonu uykuyla bitiyor bende bu ara. Size de öyle oluyor mu?
İyi Aile Yoktur. martta başlamıştım sanırım. Hem fazla elime alamadım hem de ne zaman alsam uykum geliyor. Bi bitmedi.Kitap okuyunca uykum gelir.
Ama yoğun bir kaygı durumum varsa 1 dk uyumadan sabahı edebilirim.
Kafayi bir şeye takmamam lazım.
Tülay in videosu da benim uykumu getirdi şimdiama ben geceden uykusuzum
5-6 saat uyudum sadece.
Sen ne okuyorsun?
Ben özellikle akşam uyumadan önce okuyorum daha güzel uyuyorum öyle oluncaBayramım sakin geçiyor
Dün ziyaretteydik bugün evdeyiz
Biraz kitap okudum, uyudum sonra. Her kitabın sonu uykuyla bitiyor bende bu ara. Size de öyle oluyor mu?