Ah o bayramlar yok mu dediğin gibi bizde her iki tarafa uzagiz malesef benzin parası bile epey tutuyor eli boş gidilmiyor asla sevmem elimi kolumu sallaya sallaya bi yere gitmeyi zaten .ama toplam 50 bine yakın ya cidden çok değil sana saysam 2 senede ödediğimiz borçları yuh sen hiç yiyip içip gezmedin mi dersin bizimde tv Salona 5500 tl verip aldık sirf misafir gelince burda tv yok demesin diye.çünkü oturma odamda da var.
Borclarinizi böyle en ufaktan başlayıp mi kapatsaniz acaba.yani kalem kalem kapatmak insani acayip rahatlatıyor. Bizim de eşya borcu bilmem ne derken 2 senede ancak bu noktaya gelebilidik ama her odamı ayrı dizayn ettim fon perdesine kadar aldım bi daha böyle hevesim pek olmaz diye.borçları da biraz yüklü oldu tabi:) ama şükürler olsun Rabbime ağız tadıyla maaslarimizı yiyoruz ve bilinçli insalariz bu çok çok onemli.bi de hesap kitap yapsana ne zamana bitiyor tamamı. Ben öyle yapardım sürekli nacizane tavsiyem bu kadarcik
sorma valla ben de öyleyim
hem elimiz kolumuz dolu gidiyoruz
hem de gittiğimiz yerlerde gezdirip neredeyse her şeyi biz ödüyoruz
sonra yine kimse memnun olmuyor
45 bin falan borcumuz
dediğini yaptık aslında biraz.
önce benim eksi hesabımı ödeyip kapattık (8000 tl idi borcum)
sonra kredi kartının bir tanesini bitirdik onu iptal ettirdim.
şimdi 1 kredi kartım var. onu aydan aya ödüyorum. (ben sadece asgari ödeyebiliyordum önceden. şimdi tamamını ödeyebiliyorum. 7 taksit kaldı benimkinde ayda 450 tl)
bundan sonra eşiminkine geçtik bu ay
onun kredi kartı 3200 gelmiş
maaşının tamamı ona gitti
üstüne ben de para gönderdim
kredi kartını bitirince onun eksi hesabına geçicez. (o da 5000 işte)
beni en çok taşınmak borca soktu
6 yıllık evliyiz 5 kere taşındık şehirler arası.
her defasında ev tut, depozito öde, emlakçıya komisyon, abonelikler, nakliye firmalarına para...
üstüne bi de ev eşyası yeniledik mecburen.
evlenirken en ucuzundan almıştım, perdeler falan ikinci eldi.
o yüzden geçen sene yatak odası vs. aldık baştan.
güzel önerilerin için teşekkür ederim
bi borcu tamamen bitirsek hem motivasyon olur hem de rahatlarız