Bugün ne almadın?

ya ben marketin bi sonraki ay ödenmesine çok sinir oluyorum
düşünsene şimdi yediklerin çoktan yok olup gitti
ama sen bi ay sonra borcunu ödüyorsun
:/
Aynen bnde sinir oluyorum ama her ay ayni kisir dongu olunca mecbur yine kredi kartina kaliyoruz. Ayin sonlarina dogru nakit para kalmiyor.
Bir de soyle bir sey var mesela cebimde 50 lira olsun markete girince nakit veriyorum diye bir sey alasim gelmiyor en fazla 20-30 harcayip cikiyorum. Ama kartla olunca insan fark etmeden en az 70-80 lira harciyor.

900 mu ovv ne zenginsin sen bacım :) bizde hiç kalmadı bende 30 tl var cüzdanda :)sanırım az biraz eksiye gireceğiz ya da hep buzluktakileri yersek hem eritmiş olurum hemde evden yemiş hemde ancak düze çıkarım :) 2 ata aldım ama ondan oldu bu ay. kredi kartı da 2600 eğer kredi kartını hiç kullanmazsam bu ay bi daha ki ay 1000 tl olacak

ah keşke zengin olsam
eşimin eksi hesabını kapatamıyoruz ki
ben de sen maaşı orada tut ben de nakit ayırayım dedim
900 ayırdım ama eşim bu ay 400 tl ile geçinicez tamam mı dedi
bakalım nasıl olacak bana biraz az geldi ama idare ederiz umarım :)
Evde 10 gun yetecek yemek var.
lütfen bu ay ekstra bi masraf çıkmasın ya

ama ata altın almışsın :) daha ne olsun

Dün gittim cips aldım.
Uzun bir süre sonra dayanamadım.
Mayıstan sonra gibi bebek düşüneceğimiz için sağlıklı beslenmeye özellikle dikkat ediyordum güya.
Gittim cips yedim
Dün 9 tl harcadım onun için.

Bugün de maaşlar yattı çok şükür. :)
Bu ay ev kredisi dışında yatırım yapamayacağız gibi görünüyor.
Bi kaçamak planı, 2 doğum günü olunca ucu ucuna oldu.

Çanta aldım az önce.
229 tl harcadım.
Bu ayki alışveriş kotam 71 tl kaldı :)))
Hep böyle ilk günden harcıyorum:)))

S Spizella Doğuda, şarktayız şimdi
Aslında daha bir ay önce orada izindeydim de özlüyor yine de insan.

S Spizella 400 tl cep harçlığı galiba değil mi?
Yani ev alış verişi, yakıt vs gibi zorunlu ihtiyaçlar sonrası kalan para?
Eğer öyleyse yeterli olur bence.
Tabi öğle yemeği parası dahilse yetmez.

lindalinda İki ata mı? Süper

@Kafam-karisik Kredi kartı kullanmayınca gerçekten de çok daha az harcıyor insan.
Buna pek gerek yok mantığını ancak elimde nakit varken uygulayabiliyorum ben de.
Nakit her türlü en iyisi.

eşime göre market alışverişi için 400 tl

dün 200 liralık aldık zaten
10 gün falan yeter bu aldıklarımız
diyor ki 2 kere daha 200 liralık alırız bi sonraki aya kadar.

ben şu an izinde olduğumdan yol ve yemek masrafım yok
eşim de yemeğini evden götürüyor, yol masrafı da yok.

bakalım biz bi kota koyalım da 400 tl ile bitmez o iş

Evet ya kredi kartinin miktarini biraz dusursek ona gore nakit faha fazla kalirdi elimizde

Toplu alışveriş 200 tutuyor ama sonraki haftalar da çok eksik olmayınca o kadar harcama da olmuyor.
Biz de bi toplu alış verişe çıkıyoruz, mesela badem ceviz, çay, deterjan vs gibi çok tutabilecekleri toplu alıyoruz.
Sonrasında haftalık 100 ancak harcanıyor eve.

Hadi bakalım challenge olsun sizin için :))

Evet ya kredi kartinin miktarini biraz dusursek ona gore nakit faha fazla kalirdi elimizde

Aslında bi ay kendinizi birazcık sıkıp bir miktar azaltabilirseniz diğer aylar daha rahat olur.

challenge accepted

canım bizim evimiz yok normalde 5 ata olarak atmam lazımdı bu ay geçen ayda atamadım. 1 sene sonra ev alacağız. ama kredi kartı her seferınde nasıl oluyorsa artıveriyor.keşke ev kredisi ödesem valla o zaman daha mantıklı. ama seneye alacağımz ev için 3 yıllık bi kredi çekeceğiz az bi süre gibi sanki. bi ona içim rahatlıyor hepsi bu :)

Arkadaşlar bu ptt kargonun hali nedir ya?
Bir evrak gönderecektim 50 gr
4 sayfa kağıt ve ankara içi
Eryamandan kızılaya

12 tl tuttu ya

Valla acıdım parama
Keşke gidip elden bıraksaydım

Ptt sin sen ya şaşırmış olmalılar

İlk kez duydum ptt için böyle bişe koca kolıyı 20 liraya yolladım acaba hesaplamada falanmı hata yaptılar hem de sehir dısı yolladım

İlk kez duydum ptt için böyle bişe koca kolıyı 20 liraya yolladım acaba hesaplamada falanmı hata yaptılar hem de sehir dısı yolladım

bi sürü kitap gönderdim ben de izmire 10 tl tuttu
burda şehir içi nasıl 12 oldu dedim
kitap gönderimi indirimliymiş.
bie de yılbaşından sonra zam gelmiş.

valla kendim kalkar giderdim kızılaya 2 defa bari gezerdim
ben de 5-6 tl dir ne de olsa diye üşenmiştim gitmeye hadi gönderiveriyim dedim pişman oldum

umarım bi an önce ev sahibi olursunuz
benim için yakın gelecekte böyle bir hayal olamıyor.

evimizin yakınında et işleme tesisi var.
perşembe halk günüymüş
perakende satış yapıyorlar.

yarım kilo kıyma
300 gr kontrafile
250 gr dana kuşbaşı aldım

40 tl tuttu
uygun geldi bana sanki.

ilk kez aldım, umarım eti güzeldir.

Çift maaslisiniz sizinde olur bencé.sizin ne borcunuz var ki özel değilse acaba

Araba aldık ama ihtiyaç kredisiyle
O sırada kredi kartlarına da borcumuz vardı (ev eşyası vb) 30000 çektik 38 bin olarak geri ödüyoruz
Şu an 30000 kaldı
Yani ancak faizini ödemişiz

Eşimin eksi hesabı var 5000
Kredi kartlarımızın toplamı da 7 bin kadar
Bi de tv aldık (gereksiz harcama) 4.400 de o var.
Başka borcumuz yok aslında
Ama tam toparladığımız an bi zorunlu yolculuk falan çıkıyor.

Mesela bayramlardan nefret ediyorum
İki bayramda bize toplam 5-6 bin harcamaya neden oluyor ailelerden uzakta olduğumuzdan yol parası vs derken

Ah o bayramlar yok mu dediğin gibi bizde her iki tarafa uzagiz malesef benzin parası bile epey tutuyor eli boş gidilmiyor asla sevmem elimi kolumu sallaya sallaya bi yere gitmeyi zaten .ama toplam 50 bine yakın ya cidden çok değil sana saysam 2 senede ödediğimiz borçları yuh sen hiç yiyip içip gezmedin mi dersin bizimde tv Salona 5500 tl verip aldık sirf misafir gelince burda tv yok demesin diye.çünkü oturma odamda da var.
Borclarinizi böyle en ufaktan başlayıp mi kapatsaniz acaba.yani kalem kalem kapatmak insani acayip rahatlatıyor. Bizim de eşya borcu bilmem ne derken 2 senede ancak bu noktaya gelebilidik ama her odamı ayrı dizayn ettim fon perdesine kadar aldım bi daha böyle hevesim pek olmaz diye.borçları da biraz yüklü oldu tabi:) ama şükürler olsun Rabbime ağız tadıyla maaslarimizı yiyoruz ve bilinçli insalariz bu çok çok onemli.bi de hesap kitap yapsana ne zamana bitiyor tamamı. Ben öyle yapardım sürekli nacizane tavsiyem bu kadarcik

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…