• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bugün ne almadın?

Herkese teşekkürler
Dilekçem onaylandı
Haftaya evime döneceğim umarım
Ama cumaya kadar ayrılmama izin vermiyorlar
Sürünmeye devam ediyorum kızlar
Maaşımın yarısı gitti öğretmenevleri, misafirhaneler, dışarıdan 3 öğün fast food yemek.
İçim kurudu, sağlığım bozuldu ya
Canım benim iyi tarafını görmeye çalış. Çok az kaldı ve onaylandı dilekçen. Daha uzun da sürebilirdi.
Çok zor yol çekmek böyle evinde olamamak biliyorum. Allah yardımcın olsun canım

Herkese teşekkürler
Dilekçem onaylandı
Haftaya evime döneceğim umarım
Ama cumaya kadar ayrılmama izin vermiyorlar
Sürünmeye devam ediyorum kızlar
Maaşımın yarısı gitti öğretmenevleri, misafirhaneler, dışarıdan 3 öğün fast food yemek.
İçim kurudu, sağlığım bozuldu ya

sabret canım az kalmış. çok sevindim onaylanmasına. hayırlısı ile evine dönersin inşallah. dikkat et

Günaydın :)

Umarım herkes iyidiR
Desteğiniz için teşekkür ederim

Halen misafirhanedeyim
Bana kader ortaklığı yapan bir arkadaşım var geçen hafta tanıştık
Aynı iş yerinde aynı durumdayız
Beraber kalıyoruz beraber işe gidip geliyoruz

Bu arkadaş deli gibi para harcıyor
1 km lik mesafeye taksi ile gitmeyi tercih ediyor
Dışarıdan yemek söylerken gereksiz pahalı şeyler alıp yarısını yemeden atıyor
Yani parasının kıymetini hiç bilmiyor

Halbuki bu parayı kazanmak için şu an ne hallerdeyiz

Ona da biraz anlattım bizim bu yaşam felsefemizi.
paramızın değerini bilmemiz gerektiğini falan
Ama nolcakmış kafasında
Tabiki borç içindeymiş
Kredi kartlarının asgarisini ödüyormuş sadece

Bu kadar konuşma üzerine bi arkadaşımın doğumgünü ona 100 tl lik bi buket çiçek göndericem dedi
Düşününce çok gereksiz bence dedim
2 gün sonra solacak
Güzel bişey al o zaman illaki para harcayacaksın
Ya da onun adına bağış yap
Temaya bağış yaptı sonra

Çevreye bakınca anladım ki biz belli bir olgunluk seviyesine gelmişiz arkadaşlar

Günaydın :)

Umarım herkes iyidiR
Desteğiniz için teşekkür ederim

Halen misafirhanedeyim
Bana kader ortaklığı yapan bir arkadaşım var geçen hafta tanıştık
Aynı iş yerinde aynı durumdayız
Beraber kalıyoruz beraber işe gidip geliyoruz

Bu arkadaş deli gibi para harcıyor
1 km lik mesafeye taksi ile gitmeyi tercih ediyor
Dışarıdan yemek söylerken gereksiz pahalı şeyler alıp yarısını yemeden atıyor
Yani parasının kıymetini hiç bilmiyor

Halbuki bu parayı kazanmak için şu an ne hallerdeyiz

Ona da biraz anlattım bizim bu yaşam felsefemizi.
paramızın değerini bilmemiz gerektiğini falan
Ama nolcakmış kafasında
Tabiki borç içindeymiş
Kredi kartlarının asgarisini ödüyormuş sadece

Bu kadar konuşma üzerine bi arkadaşımın doğumgünü ona 100 tl lik bi buket çiçek göndericem dedi
Düşününce çok gereksiz bence dedim
2 gün sonra solacak
Güzel bişey al o zaman illaki para harcayacaksın
Ya da onun adına bağış yap
Temaya bağış yaptı sonra

Çevreye bakınca anladım ki biz belli bir olgunluk seviyesine gelmişiz arkadaşlar
Bende o olgunluk seviyesine geldigimizi düşünüyorum

Aslında oda arkadaşın çok şanslıymış
Karşısına sen çıkmışsın ve ona yaşam felsefesini anlatmışsın
Yol göstermişsin
Umarım o da bir gün çok geç olmadan farkına varır.

Dün eğitim için gittiğim kurumun karşısında bir avm vardı;
Almam gereken hediyeler olduğu için girdim
Sonrasında eskiden olsa neler yapardımı düşündüm
İndirimlere kapılıp, ihtiyacım olmayan çokça şey alırdım sanırım
çoraplar, küpeler, giyerim diye alabileceğim kıyafetler
Ama dün sadece hediyeleri ve ihtiyacım olan botu aldım ve çıktım

bu şekilde sürekli harcama yapan insanları görünce ben de şaşırıyorum.
ben hiç bir zaman bu şekilde davranmadığım için öyle düşünüyor olabilirim. bunda annemin etkisi de büyük. hiç bir zaman boş harcama yapmamamız ve her zaman kenara 3-5 bir şey atmamızı söylerdi.

bir de annem lise mezunu. hep okuyup meslek sahibi olmamızı ister, eşin de olsa kimseye bağımlı yaşamak zorunda olmayın derdi. annem çalışayım düşüncesi içindeyken kardeşlerim (ikiz) olunca çalışmaktan tamamen vazgeçti. hep bir şey alırken babana danışmak zorundayım. alma demez ama kendi kazandığımla almayı isterdim der.

arkadaşın için seninle şu 2 haftalık arkadaşlık bir dönüm noktası olabilir. Belki de senin onun karşına çıkman bi vesileydi. belki önerilerini şimdi dikkate almamış olabilir ama gün gelir belki seni hatırlar

Aslında oda arkadaşın çok şanslıymış
Karşısına sen çıkmışsın ve ona yaşam felsefesini anlatmışsın
Yol göstermişsin
Umarım o da bir gün çok geç olmadan farkına varır.

Dün eğitim için gittiğim kurumun karşısında bir avm vardı;
Almam gereken hediyeler olduğu için girdim
Sonrasında eskiden olsa neler yapardımı düşündüm
İndirimlere kapılıp, ihtiyacım olmayan çokça şey alırdım sanırım
çoraplar, küpeler, giyerim diye alabileceğim kıyafetler
Ama dün sadece hediyeleri ve ihtiyacım olan botu aldım ve çıktım

Gözümüz doydu bizim galiba
Hiç yeni bişey alasım gelmiyor
Ben de bi sürü şey alırdım ve her gün avm ye gitmek isterdim
Şimdi avmye gitmek pek aklıma gelmiyor

bu şekilde sürekli harcama yapan insanları görünce ben de şaşırıyorum.
ben hiç bir zaman bu şekilde davranmadığım için öyle düşünüyor olabilirim. bunda annemin etkisi de büyük. hiç bir zaman boş harcama yapmamamız ve her zaman kenara 3-5 bir şey atmamızı söylerdi.

bir de annem lise mezunu. hep okuyup meslek sahibi olmamızı ister, eşin de olsa kimseye bağımlı yaşamak zorunda olmayın derdi. annem çalışayım düşüncesi içindeyken kardeşlerim (ikiz) olunca çalışmaktan tamamen vazgeçti. hep bir şey alırken babana danışmak zorundayım. alma demez ama kendi kazandığımla almayı isterdim der.

arkadaşın için seninle şu 2 haftalık arkadaşlık bir dönüm noktası olabilir. Belki de senin onun karşına çıkman bi vesileydi. belki önerilerini şimdi dikkate almamış olabilir ama gün gelir belki seni hatırlar

Annen çok güzel bi özellik kazandırmış sana bence
Cimrilik de kötü bonkörlük de
Herşey kararında olmalı
Benim bu ay kenara ayırdığım bütçe olmasaydı otellere dışarıda yemek yemeye nasıl para bulacaktım?
Yine kredi kartına yüklenecektim
Şimdi idareli gitmenin faydasını gördüm

İyi ki böyle bir yola girdim kendi içimde
İyi ki sizler de bu yolda bana destek oluyorsunuz

Arkadaşlar ben bu ay 250 dolar almıştım
3.78 di
Şimdi 3.71 olmuş
Bu ne biçim bir şans ya

merhaba günaydın herkese,

bu soğuk günde yine işteyim :D

cüzdanımda 25 tl kalmış :KK57: haftasonu biraz sebze meyve almayı düşünüyorum. mandalina alırım bir de karnabahar yemeği severim onu alırım. yoğurt alırım. bir de ekmek ve su. başka harcama yapmayı düşünmüyorum. havaların soğuğu kırılsın avmye öyle giderim bi dolanayım diye. umarım son bi kaç güne 25 tl yeter :confused:

maaş gününü ilk defa bu kadar çok bekliyorum hem ocak maaşını farklı mı alacağım diye hem de cüzdanda sadece25 tl kalması bana rahatsızlık veriyor :KK33:

bir de ben cüzdanımda hep acil durum parası taşırım. tüm 200TL 2 kartın arasına sıkıştırırım. hiç çıkmaz hep oradadır.

bu parayı birikimden asla saymam. ama çıkarıp da harcamam. acil durumlar için işte :) Allah korusun dışarıda başıma bir iş gelirse diye. genelde eve dönemeyince taksi tutarım gibisine gelir aklıma :KK70:senaryom bu oluyor. ama farklı durumlar da olabilir.

bir de ben cüzdanımda hep acil durum parası taşırım. tüm 200TL 2 kartın arasına sıkıştırırım. hiç çıkmaz hep oradadır.

bu parayı birikimden asla saymam. ama çıkarıp da harcamam. acil durumlar için işte :) Allah korusun dışarıda başıma bir iş gelirse diye. genelde eve dönemeyince taksi tutarım gibisine gelir aklıma :KK70:senaryom bu oluyor. ama farklı durumlar da olabilir.
bazen para cekememis oluyorum is icin falan ilceye gidiyoruz aracla ya ilk aklima gelen kaza yapsak veya araba bozulsa geri nasi donucem :halay:benim senaryomda hep budur para yanimda yoksa gidip gelene kadar bunu dusunurum:skandal:

bazen para cekememis oluyorum is icin falan ilceye gidiyoruz aracla ya ilk aklima gelen kaza yapsak veya araba bozulsa geri nasi donucem :halay:benim senaryomda hep budur para yanimda yoksa gidip gelene kadar bunu dusunurum:skandal:
eskiler bunun için uzun yola çıkarken altın yüzük takarlarmış, kıymetli bi yüzük. kp imin de vardır hatta, yolda bir şey olursa kuyumcuda bozdurmak üzere. o kadar para taşımaktansa yüzüğü tercih ediyorlarmış...

günaydın herkese,

cüzdanımda nakit 10 tl , bozuk olarak da 5 tl civarı para kaldı. sadece ekmek alırım eve. onun dışında bir şey almazsam kalanı kumbaraya atacağm. maaşları perşembe günü alırız muhtemelen.

bir kaç aydır yaşadıklarımdan dolayı hala toparlanamadım. iş yerime de artık çok sabrım kalmadı. daha önceden de sıkıntılar yaşıyordum ama evlenene kadar burada dururum evlenince duruma göre değiştiririm diyordum. şimdi evlilik işi iptal olduğuna göre benim de artık ne bu şehirde ne de bu iş yerinde kalasım yok.

piyasaya bakınca çoğu arkadaşımdan az da olsa yüksek maaş alıyorum ama her şey para demek değil. huzur da çok önemli. aile şirketince çalışınca her kafadan bi ses çıkması haliyle strese sebep oluyor. iş aramaya başladım. mesleğmde 3,5 yılı devirdim. artık daha profesyonel şirketlerle görüşmek için yeterli tecrübem vardır diye düşünüyorum. batıya, aileme yakın yerlere gitmek gibi bir planım var. izmire gidebilirim mesela. iş başvuruları da yapmaya başlayacağım. inşallah en kısa sürede bulabilirim. buralardan çok sıkıldım.

S Spizella sen ne yaptın canım? evine döndün mü?

bu ay ilk defa her aldığımı tek tek üşenmeden yazdım. maaşımdan sadece 50 tl kenara atabilmişim. hedefimi ilk aydan tutturamadım ama yaptığım harcamalar 3 özel hastane (ikisi benim 1 i annemin) zaten buraya 300 den fazla ödedim. bir de annemin otobüs bileti, geldiğinde mutfak harcamadı, faturaya yansıyan miktarlar eklenince 600 tl gibi ektra harcamam oldu.

bundan sonraki aylarda kenara atabildiğimi atmam lazım çünkü şehir değiştirmek gibi büyük bir planım var. buradaki ev eşyalarımı götürmem zaten çok uyguna almıştım bir de nakliye şehirler arası zaten çok tutuyormuş sanırım 2500 tl civarı vardır. o kadar zahmete girer miyim bilmiyorum.

günaydın herkese,

cüzdanımda nakit 10 tl , bozuk olarak da 5 tl civarı para kaldı. sadece ekmek alırım eve. onun dışında bir şey almazsam kalanı kumbaraya atacağm. maaşları perşembe günü alırız muhtemelen.

bir kaç aydır yaşadıklarımdan dolayı hala toparlanamadım. iş yerime de artık çok sabrım kalmadı. daha önceden de sıkıntılar yaşıyordum ama evlenene kadar burada dururum evlenince duruma göre değiştiririm diyordum. şimdi evlilik işi iptal olduğuna göre benim de artık ne bu şehirde ne de bu iş yerinde kalasım yok.

piyasaya bakınca çoğu arkadaşımdan az da olsa yüksek maaş alıyorum ama her şey para demek değil. huzur da çok önemli. aile şirketince çalışınca her kafadan bi ses çıkması haliyle strese sebep oluyor. iş aramaya başladım. mesleğmde 3,5 yılı devirdim. artık daha profesyonel şirketlerle görüşmek için yeterli tecrübem vardır diye düşünüyorum. batıya, aileme yakın yerlere gitmek gibi bir planım var. izmire gidebilirim mesela. iş başvuruları da yapmaya başlayacağım. inşallah en kısa sürede bulabilirim. buralardan çok sıkıldım.

S Spizella sen ne yaptın canım? evine döndün mü?

muhendisiniz muhendisiniz merhaba :)
Ben haftasonu evime döndüm
Maaşın yarısını yedim tabi 10 günde
Bende de durumlar fena
Üstelik daha bi dahaki maaşa 15 gün var bizim
Bu süreçte umutları bursuma bağladım :)
Bir hafta sonra yatar.

Bu hafta hiçbir şey almayacağım umarım

Bence seni şu an bulunduğun şehre bağlayan bir şey yoksa sevdiğin bir yere gidebilirsin.
İşyerinin maddi açıdan iyi olması her zaman yeterli olmuyor
Daha kurumsal daha profesyonel bir iş bak derim ;)
Bence de 3,5 sene iyi tecrübe kazandırmıştır sana

Yarın kumbaramı açtırmak için bankaya gideceğiz
Kaç para olduğunu çok merak ediyorum

Sadece bozuk para attık :D 100 tl çıksa bari

Back