Bugün ne almadın?

Bende kumbara var açılmıyor evde
Bankaya götürmek gerekiyor
O yüzden attığımı alamıyorum :)
Bozuk para da kullanmadığımdan işimi görüyor
Otobüse kartla biniyorum
Marketten ekmeği bile banka kartıyla ödüyorum eğer yanımda bozuk yoksa

4 günlük bi yolculuk işi çıktı başıma
tüm bütçem alt üst olacak eminim
uçak biletleri (2 kişi için) 220 tl tuttu gidiş geliş

daha şehirler arası otobüsler de kullanacağım

nereden baksam 500 tl içerdeyim kızlar :'(

genelde böyle oluyor canım geçen gün bahsettiğim teori-uygulama meselesi de bundan aksıyor.. canımız sağolsun bu gibi durumlarda kimseye muhtaç olmadan çok sıkılmadan daralmadan atlatmak da güzel
ben inanıyorum hepimiz bir gün çok güzel yaşamların içinde olacağız. bu yolda hedeflerimizi tamamlayarak hayallerimizi gerçekleştireceğiz :))

şu an bana ümit verdin :)
aslında bu harcama gelecekteki iş hayatım için bir yatırım gibi bişey
o yüzden çok üzülmemek lazım

şu an bana ümit verdin :)
aslında bu harcama gelecekteki iş hayatım için bir yatırım gibi bişey
o yüzden çok üzülmemek lazım
o zaman kesinlikle üzülme canım daha iyisi olsun diye masraf yapmak kadar güzel bir şey yok bence
ben de biraz kitap masrafı yapacağım işim için. bir de vitamin takviyesi almayı düşünüyorum unutkanlık ve zayıflık kendini göstermeye başladı. kendimi iyi hissederim belki diye bir vitamin almayı düşünüyorum araştırıyorum bakalım. daha çok enerjiye ihtiyacım var limitless daki gibi olmak istiyorum

Yaa günlerdir ekstra harcama yapmamak için çabaladım. Plan yapa yapa ondan bundan 15 tl artırmıştım. Öğlen için yemek söyledim ki normalde kaç gündür evden getiriyorum yemek kartını kullanmamak için. Bugün getirmeyesim tuttu. Yemek siparişi verdiğimde yemek kartının blokeli olduğunu ödeme yaparken öğrendim. şimdi o kenara atmak için heveslendiğim para yemeğe gitti.

şimdi bütün hafta boşa mı uğraştım ben yaaa

gittiğiniz yerde gezmeye vaktiniz olur mu? hem işinizi halletmiş hem gezmiş olursunuz. Budurumda ben hiç üzülmezdim ,zaten yolculuğa harcadığım parayı hiç acımam. Bir yere gitmeyim tatil yapmayım da gezmeyeyim de onu tasarruf yaparım diye düşünmedim hiç. Tasarrufu bile gezi parasını kenara ayırıp yaparım, biraz da nefes almaya ihtiyacımız var. Tabi Allah düşürmesin, herkese ağız tadı ile harcayacak kazançlar nasip etsin.

olan olmuş artık, kısmet birazda boyle düşünüp yemeğini de içine oturtma :) afiyet olsun

ahh limitless daki gibi bi ilaç olsa da yan etkileri olmasa :)
hemen birer tane alsak işleri ışık hızıyla çözebilsek

öyle deme ya oh sefan olsun yemişsin bi güzel :)
bunların hepsi tecrübe.

sorma benben00 önce uçakla izmire, sonra oradan otobüsle 3 saat mesafeye gideceğim
iş görüşmemi yaptıktan sonra 1,5 saat mesafedeki memleketime gidip eşimin ailesini ziyaret edeceğiz
oradan da tekrar 1,5 saat daha gidip izmire geri dönüp kendi ailemi ziyaret edeceğim
ve bu gittiğim yerlerde hep bi koşturmaca.
hatta kendi ailemin yanındayken sanırım ev temizliği yapacağım 1 gün boyunca
pazar sabahı da geri döneceğiz çünkü eşimin de benim de işlerimiz var evde de.

kısacası gezeceğimizi hiç sanmam
ama bi deniz havası alırız artık kordonda :)

aynen tatlım yaaa, bi de o kadar para verdim diye kıyıp atamıyorum da :))) ev yakında çöplüğe dönecek..neyseki diğer evde tüm yayıntılar, gözümden uzak
Calisan teknolojik aletleri ya da kullanmadiginiz seyleri ikinci el satis yapilan sitelerden elden cikarilsa aslinda... :) hem evdeki fazlaliklardan kurtulmus olursunuz hem birilerinin ihtiyaci görülmüs olur hem nakite cevirmis olursunuz :)

Canım işbankasının kumbarasımı bana da öyle bozuklukları alıp banlaya gideceğim bir kumbara lazım. Tümlemej zor oluyor yoksa.tümlemiyorlar.
Bugün ekmek harici hiç birşey almadım.

Selamlar herkese
Dün akşam 10 ltlik su damacanamızı 1 tl kumbarası yapmaya karar verdik

Ve de tamamen dolana kadar dokunmayacağız
Sadece 1 tl lik madeni para ile dolduracağız :)
2-3 sene sürebilir ama olsun
Bereketli olsun. Bunu bende yapmak istiyorum ama şuan her ay 2 gram alma hedefim olduğu için yapamıyorum
6 bin falan biriktiren varmış bu sayede
Birikirkende gramlar kaçabilir

Nerede kimden okuduğumı hatırlamıyorum. Bir gram parası biriktirip ped şişeye atıp bir ped şişe dolusu altın hedefi vardı.

Canım işbankasının kumbarasımı bana da öyle bozuklukları alıp banlaya gideceğim bir kumbara lazım. Tümlemej zor oluyor yoksa.tümlemiyorlar.
Bugün ekmek harici hiç birşey almadım.

ben kumbaraya 1 tl- 50 krş ve 25 krş atıyorum. mesela içinde 10 tl varsa cüzdanımdaki 10 tl ile bozuk 10 tlyi değiştiriyorum. ekmek su alırken o bozuklardan ödüyorum. böylece evde bozuk birikmiyor

ben kumbaraya 1 tl- 50 krş ve 25 krş atıyorum. mesela içinde 10 tl varsa cüzdanımdaki 10 tl ile bozuk 10 tlyi değiştiriyorum. ekmek su alırken o bozuklardan ödüyorum. böylece evde bozuk birikmiyor
Kumbarayı uzun süre açmıyorum ki ağızı dar (küçük su şişesi) içine attığım kalıyor.o yüzden açtığımda elimde 1 tl ve 50 kuruş luk 80 90 lira oluyor. Bir kısmını pazar için ayırıyorum ama 50 tl yi bile bütün yapacak yer bulamıyorum

Bim şok bazı yerel marketler tümlüyor. Ben 500 liradan fazla tümlettiğimi biliyorum. Uğraşmak istemiyor sizin ordakiler sanırım

Bim şok bazı yerel marketler tümlüyor. Ben 500 liradan fazla tümlettiğimi biliyorum. Uğraşmak istemiyor sizin ordakiler sanırım
Bazen gercekten ihtiyaclari olmayabiliyor. Biz gitmeden once biyerleri arayip bozuk para temin edebiliyorlar bazen

Hep götürüyorum ihtiyaç yok diyorlar. Baxen öyledir ama her seferinde soruyorum hep ihtiyaç yok demeleri saymak istemiyorlar diye düşündürüyor.

Bugün ekmek aldım bir tek yine birşey almadım. Alışveriş etmek hiç içimden gelmiyor bu aralar.

Cok buyuk meblaglarda dogru bende ugrasmak istemem. 5-10-20 seklinde yapin o zaman aliyorlar. 5-10 kuruslarsa eger 5 lira yapip goturuyoeum en fazla. Yoksa evde butunluyoeum oyle bozukluklari. Ekmek gazete alirsam cuzdanimdaki butun bir iki lira alip bozuklari oyle kullaniyorum. Yoksa gercekten basa cikilamiyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…