• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bugün ne almadın?

Ona göre elimize geçen para biriktirmek için yeterli değil. Zaten zar zor geçiniyoruz neyi biriktireceğiz diyor. Şunu bunu kısalım dediğimde bir onu mu gözün gördü vs. derken hooop tartışma çıkmış ve mecburen konu kapanıyor.
Kısacası o nasıl yaşamak ve harcamak istiyorsa öyle yapsın. Ben elimdekinden artırayım biriktireyim istiyorum. ama bu süreçte kendime ayırdığım paradan eve 1 tl bile harcamayacağım.

Allah kolaylık versin. merak etmeyin isteyince dikkat edince oluyor gerçekten. burada da çok güzel bilgi ve birikim bilgileri alıyoruz birbirimizden :)

bereketli olsun
neden kartı tercih ediyosunuz
ben öyle hesabı takip edemiyorum
markette 3_5 derken çok geliyo kart
çünkü yanımda fazla nakit taşımayı sevmiyorum, toplu olarak ekstre de görünce bu şekilde hesabımı daha rahat biliyorum. Ay sonunda belli oluyor neye ne kadar harcamışım , diğer ay önlemini almaya çalışıyorum. Bir de toplu bir yerde bulunduğu için harcamalar gözüme çok geliyor, off çok harcamışız bu ay diyorum, haliyle bu durumun alışverişten caydırıcı bir etkisi oluyor:) Bu ay fazla harcama olacak mesela, zeytinyağı, sıvı yağı toplu alıyorum onlar bitti kızlara bebek bezi alınacak. Bunlar başlıbaşına büyük kalemler zaten.

Teşekkür ederim hoş bulduk :)
Biz yıldır bu bütçe işini hiç şeffaf hale getiremedik. Artık geleceğine dair umudum da yok. O kadar çok zarar ettik ki. Bizim ödediğimiz gereksiz krediler, elimize geçen toplu paralar vs. şimdiye kadar bir ev parası ederdi. Ama bizim hala borcumuz var. Çok şükür gelirimiz fena değil. Ama o borçlar bitmek bilmiyor çünkü harcamamızın hesabını bilmiyoruz.

Dediğiniz gibi zamanında çok zor durumlar yaşadık. Kimseden destek göremedik.

En azından ben kendi hesabımı tutabilirsem çocuklar için kenarda biraz birikmişim olsun istiyorum.
Burayı sürekli takipteyim..

Merhaba,
Teşekkür ederim,
Maaşlar ayrı ayrı harcanmıyor maalesef paramız ortak.
Eşim maaşı ay başında alır, kredi kartını yatırır.Karttan faturalar ödenir. Elden aldığı borç vardır genelde onu öder.
Bana bir miktar verir. Acil ödenecekleri verir genelde geriden gelen, gecikmiş ödemeler olur onlar yatırılır. Zaten geriye birşey kalıyor mu ne kalıyor bilmiyorum.
Sonra benim maaşı bekleriz. Benim maaş yatınca kirayı, kreşi, servisi vs. öderim, kalan genelde 300-500 civarıdır onuda paylaşırız. Ay sonuna kadar varsa karttan yoksa elimizdeki paradan biten yiyecek vs. alınır. Genelde ay sonuna para kalmaz.
Evin genel giderlerinde bana göre kısılacak çok şey var ama kısamıyoruz. Çünkü kısmak isteyen sadece benim. En basiti digitürk sırf maç için her ay 100 tl fatura ödeniyor. 3 senedir mücadele ediyorum. Bu sene artık yıldım. Bir defasında ikna edip kapattırdım. 1 hafta sonra tekrar açtırdı. Bu sene yenilemiş yine sözleşmeyi, büyük oğlanda babasından taraf çıkınca ne haliniz varsa görün dedim.
Benim maaştan elime kalan 150-200, eşim maaş alınca onun bana veridiği 100-150 daha oluyor. ortalama 300-350 tl diyelim. Ayrıca prim alıyorum eşim bilmiyor 250-300 civarıda o. Annemin gününe dışardan katıldım aylık 200 oraya veriyorum. Ocakta bende.
Aylık elime geçenden zorunlu harcamalarımı ayırıp, kalanı ile borçları kapatacağım inşallah. Ama bu süreçte hiç harcama yapmamam lazım. Ne kendime ne eve ne de çocuklara..

Durum bu varsa önerileriniz bekliyorum.
Allah kolaylık versin birikim konusunda eşinizle fikriniz ortak değilse size çok yük biner. Elinizde olan kısabildiğiniz şeyleri kısın tabiki ama olmuyorsa bunun için tartışmayın lütfen. En önemli şey evdeki huzur, sonuçta parayı harcamada biriktirmede huzurlu bir hayat sürebilmek için kullandığımız araçlar.

innuk innuk hoşgeldin
Eşin ile para konusunda aynı fikirde olmamak zordur illaki
Ama sen artık birikim yapmak için buraları okuduysan başarabilirsin
ben senin yerinde olsam eşime harcama yaptırma konusunda elimden geleni yapardım
sana ne kadar fazla para kalırsa daha hızlı hedefe ulaşırsın

Masallah ogluna. Guclu bir kas yapisina sahio olacagindan emin olabilirsin :KK66:
Teşekkür ederiz inş. Canım sağlıklı olsun yarasın kuzuma

Ona göre elimize geçen para biriktirmek için yeterli değil. Zaten zar zor geçiniyoruz neyi biriktireceğiz diyor. Şunu bunu kısalım dediğimde bir onu mu gözün gördü vs. derken hooop tartışma çıkmış ve mecburen konu kapanıyor.
Kısacası o nasıl yaşamak ve harcamak istiyorsa öyle yapsın. Ben elimdekinden artırayım biriktireyim istiyorum. ama bu süreçte kendime ayırdığım paradan eve 1 tl bile harcamayacağım.

Biz eşimle evlendiğimiz dönem çok güzel birikim yaptık. Çocuk olunca tek maaşa düştük. Eşim artık zor geçiniyoruz birikim falsn olmaz dedi 2.5 sene boşa gitti. Her segerinde deneyelim dedim olmaz birikim dedi. Birgün aldım kumbara mı at şuraya cebindeki bozuklukları dedim ve 1 ay sonra 3 gram aldık kendi de şaştı. Siz kendiniz inanın biriktirin. Birikim iyidir güvende hissettirir kendini.

Herkese yorumları için çok teşekkür ediyorum.
Karar vermiş olmak bile beni biraz rahatlattı inanın. Bugün annemin kredili mevduat hesabından çektiğim paranın 500 tl sini daha ödedim. Kredi kartımın asgarisini ödeyecek para kalmadı. Hesap kitap yaptım. iki fatura ve vergi ödemesi için ayırdığım para ile asgari tutarı ödeyip açılan limitten yapacağım ödemeleri. En azından ödeme yapmış olurum. Borcu azalmayacak ama en azından gecikmeye düşmemiş olacağım.

bence bu çok iyi bir rakam :)
her ay biriktirsen 7200 gibi bir şey eder
bununla da ister yatırım yaparsın ister tatil ya da istediğin bir kurs vs bi sürü şey yapılır

İnşallah o kadar birikirse çocuğum için kenara koyacağım. Oğlumun bir spor dalı ile uğraşmasını çok istediğim için yüzmeye gidiyor şu an. profesyonel yapması için elimden geleni yapacağım

Teşekkür ederim hoş bulduk :)
Biz yıldır bu bütçe işini hiç şeffaf hale getiremedik. Artık geleceğine dair umudum da yok. O kadar çok zarar ettik ki. Bizim ödediğimiz gereksiz krediler, elimize geçen toplu paralar vs. şimdiye kadar bir ev parası ederdi. Ama bizim hala borcumuz var. Çok şükür gelirimiz fena değil. Ama o borçlar bitmek bilmiyor çünkü harcamamızın hesabını bilmiyoruz.

Dediğiniz gibi zamanında çok zor durumlar yaşadık. Kimseden destek göremedik.

En azından ben kendi hesabımı tutabilirsem çocuklar için kenarda biraz birikmişim olsun istiyorum.
Burayı sürekli takipteyim..

Merhaba,
Teşekkür ederim,
Eşim maaşı ay başında alır, kredi kartını yatırır.Karttan faturalar ödenir. Elden aldığı borç vardır genelde onu öder.
Bana bir miktar verir. Acil ödenecekleri verir genelde geriden gelen, gecikmiş ödemeler olur onlar yatırılır. Zaten geriye birşey kalıyor mu ne kalıyor bilmiyorum.
Sonra benim maaşı bekleriz. Benim maaş yatınca kirayı, kreşi, servisi vs. öderim, kalan genelde 300-500 civarıdır onuda paylaşırız. Ay sonuna kadar varsa karttan yoksa elimizdeki paradan biten yiyecek vs. alınır. Genelde ay sonuna para kalmaz.
Evin genel giderlerinde bana göre kısılacak çok şey var ama kısamıyoruz. Çünkü kısmak isteyen sadece benim. En basiti digitürk sırf maç için her ay 100 tl fatura ödeniyor. 3 senedir mücadele ediyorum. Bu sene artık yıldım. Bir defasında ikna edip kapattırdım. 1 hafta sonra tekrar açtırdı. Bu sene yenilemiş yine sözleşmeyi, büyük oğlanda babasından taraf çıkınca ne haliniz varsa görün dedim.
Benim maaştan elime kalan 150-200, eşim maaş alınca onun bana veridiği 100-150 daha oluyor. ortalama 300-350 tl diyelim. Ayrıca prim alıyorum eşim bilmiyor 250-300 civarıda o. Annemin gününe dışardan katıldım aylık 200 oraya veriyorum. Ocakta bende.
Aylık elime geçenden zorunlu harcamalarımı ayırıp, kalanı ile borçları kapatacağım inşallah. Ama bu süreçte hiç harcama yapmamam lazım. Ne kendime ne eve ne de çocuklara..

Faturalar ve market alışverişini karttan yapmak benim daha önce yaptığım bir şeydi ama artık yanlış buluyorum
Düşünsenize şimdi yediğiniz bir şeyi bir ay sonra ödüyorsunuz hala
Bence eşinize de daha çok ev giderlerini karşılatın
Size de daha çok borç ödeyebileceğiniz veya biriktirebileceğiniz para kalsın eğer yapabilirseniz

çünkü yanımda fazla nakit taşımayı sevmiyorum, toplu olarak ekstre de görünce bu şekilde hesabımı daha rahat biliyorum. Ay sonunda belli oluyor neye ne kadar harcamışım , diğer ay önlemini almaya çalışıyorum. Bir de toplu bir yerde bulunduğu için harcamalar gözüme çok geliyor, off çok harcamışız bu ay diyorum, haliyle bu durumun alışverişten caydırıcı bir etkisi oluyor:) Bu ay fazla harcama olacak mesela, zeytinyağı, sıvı yağı toplu alıyorum onlar bitti kızlara bebek bezi alınacak. Bunlar başlıbaşına büyük kalemler zaten.
Hmmm hiç böyle düşünmemiştim bu da bi yöntem tabi
Ben kart kullanırken ipin ucu kaçıyor
O yüzden bu ay parayı çekip de eve koydu
İhtiyacı olan alsın diye

Çok güzel olmuş burası
Ben de ev eşyası almayı hiç istemiyorum evdekilerde kırılsa falan memnun olucam :KK70:
Bugün değilde geçen hafta eşim tekzenden yastık alacaktı almadım

Ev eşyasının fazlalığını ben de hiç sevmemmmm :)
Ata ata eşyam kalmadı zaten

Biz bugün eşime banka promosyonu yatınca (60 tl) markete uğradık
Canı bira istemiş
Sonra fiyatlarına bakıp kaşar peyniri salatalık ve havuç alıp çıktık :)

Alkole gereksiz yere para vereceğimize rızık alırız dedik ya olduk biz

bende bu ay kredi kartı ödemelerini ayın 15i civarına çektim. Maaşı alır almaz ödemelerimizin tamamını yapıp harçlıklarımızı alıp ne kadar elimizde kaldığını net olarak görmek istiyorum. Bu ay 1400 gibi bir birikim bekliyorum, ay sonuna kadar ekstra birşey çıkmazsa tabi. Ama bu ay kredi kartları beklediğimden düşük geldi onun etkisi olabilir; biz gıda, eğlence, ıvır zıvır herşeyi karttan alıyoruz. Elden sadece ekmek su süt falan alıyoruz. Haliyle harçlıklarımızı da az alıyoruz. tahmini mutfağa ne kadar harcıyorsunuz?

ben ekmek ve pazar harici market alışverişini hep kredi kartıyla yaparım
gereksiz birşey almadığım için ipin ucu kaçmamış oluyor hem de marketlerdeki küsuratı yükselterek söyleme ve 10 kuruşum 25 kuruşum yok veremiyorum olayından kurtarmış oluyorum
stoklu gittiğim için çok acil ihtiyacım pek olmuyor her ay indirimde iyi şeyler varsa stoğa eklemek için alışveriş yaparım bir de meyve sebze tabiki
2 kişiyiz aylık 300-400 arası değişir

Merhaba,
Teşekkür ederim,

merhaba yazdıklarınızı okudum öncelikle hoşgeldiniz
biriktirmeye karar verdiyseniz ve buraya yazmaya devam ederseniz biriktireceğinize eminim
öncelikle eşinizle aynı fikirde olmamanız kötü ama dünyanın sonu değil

mornergis mornergis arkadaşıma katılıyorum eşinize şu ankinden daha çok ödeme yükleyin elinde harcayacağı boşa kalan para miktarı azalsın
bir süre sonra param kalmıyor diye şikayet ederse de bende de kalmıyor şu digiturk vs gereksiz şeyleri kısmamız lazım o zaman biraz rahatlarız aslında diye güzel bir dille konuşun

eşinizden aldığınız para miktarını arttırın mesela 250 veriyorsa o ay 300 lazım ödemelere yetmez diyebilirsiniz
elinizdeki parayla hemen altın alın ne kadara yetiyorsa çeyrek, gram farketmez para olunca kolay harcanıyor ama altın olunca bozdurmaya kıyılamıyor köşeye atın ve unutun

gereksiz harcama yapmayın hiçbir konuda yürünebilecek mesafeyse dolmuşa para vermeyin, abur cuburu azaltın zaten yararı yok, dışarıda yemeyi seviyorsanız azaltabilirsiniz, indirimlere de kanmamak gerek ben kozmetik indirimlerine çok kanardım eskiden

ben işyerinde dışarıdan yemeyi kesip evden yemek götürerek her ay yaklaşık 200 lira arttırdım mesela hem de mide sorunlarımdan kurtuldum
kullanmadığım zaman buzdolabı hariç tüm elektronik aletlerin fişlerini çekerek elektrik faturasını ayda 6-8 lira arası düşürdüm çalışmasa bile o fişler elektrik çekiyor

benim şimdilik aklıma gelenler bu kadar evde gereksiz ve fazla gördüğünüz harcamaları yazarsanız belki yeni fikirler çıkar

ben ekmek ve pazar harici market alışverişini hep kredi kartıyla yaparım
gereksiz birşey almadığım için ipin ucu kaçmamış oluyor hem de marketlerdeki küsuratı yükselterek söyleme ve 10 kuruşum 25 kuruşum yok veremiyorum olayından kurtarmış oluyorum
stoklu gittiğim için çok acil ihtiyacım pek olmuyor her ay indirimde iyi şeyler varsa stoğa eklemek için alışveriş yaparım bir de meyve sebze tabiki
2 kişiyiz aylık 300-400 arası değişir
aynen bende liste ile çıkarım çoğu zaman, market alışverişini sanaldan da yapıyorum bazen hem market market gezmek zorunda kalmıyorum hem oturduğum yerden ihtiyacım olan ürünler indirimde mi görebiliyorum hemde tuvalet kağıdı, bebek bezi, su, zeytinyağı falan gibi taşıması zor olan ürünler kapıma kadar geliyor. Kartta harcamayı toplu olarak görmek işime geliyor ayrıca harcamalar sayesinde uçuş mili de kazanılabiliyor, o tutar nasılsa harcanacak bari biraz geri dönüşü olsun:)

aynen bende liste ile çıkarım çoğu zaman, market alışverişini sanaldan da yapıyorum bazen hem market market gezmek zorunda kalmıyorum hem oturduğum yerden ihtiyacım olan ürünler indirimde mi görebiliyorum hemde tuvalet kağıdı, bebek bezi, su, zeytinyağı falan gibi taşıması zor olan ürünler kapıma kadar geliyor. Kartta harcamayı toplu olarak görmek işime geliyor ayrıca harcamalar sayesinde uçuş mili de kazanılabiliyor, o tutar nasılsa harcanacak bari biraz geri dönüşü olsun:)

Keşke ben de kredi kartını böyle akıllıca kullanabilsem ama daha o olgunluğa erişemedm
Şimdiki hedefim kredi kartlarının borçlarını bitirmek hala.
Ama bebeğim olsa sanırım ben de sanal alışverişi tercih ederdim hem zamandan tasarruf hem de bebek bezlerinin ucuz olduğunu biliyorum hepsiburada da falan

Önümüzdeki hafta bi yolculuğa çıkmam gerekebilir hiç planlamamıştım ama işle ilgili bi durum oldu
Umarım çok masrafım olmaz
Ama uçak vs kullanmam gerek :(

Bugun gratisten makyaj temizleme mendili esime jilet banyo lifi dis macunu tuy dokucu krem ve nesfitt bar aldim. Evde oldugu icin sampuan dis fircasi dus jeli ve islak mendil almadim. Pamuk fiyati yukselip dustugu icin almadim.

E Esila09 diş macunu kaça aldın markası nedir.
Bugün oğlum çorap gördü almadım ihtiyacı olmadığını anlattım tamam dedi yerine koydu. 2 tane yüne 7 tl verdim

Colgate optik beyaz 2 cesit 10.90 7.45
Bu markayi denemek icin aldim.
Ben evde sensodyne kullaniyorum. A 101den 4 tane 2 li fiyati 18.95 olarak almistim. Normalde tanesi 20 kusur civari.
Aslinda sensodyne icin girdim ama kalmamis. Migrostada su an indirimde oraya gitmeye usendim denemek icin colgate aldim.

Colgate optik beyaz 2 cesit 10.90 7.45
Bu markayi denemek icin aldim.
Ben evde sensodyne kullaniyorum. A 101den 4 tane 2 li fiyati 18.95 olarak almistim. Normalde tanesi 20 kusur civari.
Aslinda sensodyne icin girdim ama kalmamis. Migrostada su an indirimde oraya gitmeye usendim denemek icin colgate aldim.
Colgate optik beyaz kırmızı kutuluyyu ben kullanıyorum cnm memnunum

Back