bende bu ay kredi kartı ödemelerini ayın 15i civarına çektim. Maaşı alır almaz ödemelerimizin tamamını yapıp harçlıklarımızı alıp ne kadar elimizde kaldığını net olarak görmek istiyorum. Bu ay 1400 gibi bir birikim bekliyorum, ay sonuna kadar ekstra birşey çıkmazsa tabi. Ama bu ay kredi kartları beklediğimden düşük geldi onun etkisi olabilir; biz gıda, eğlence, ıvır zıvır herşeyi karttan alıyoruz. Elden sadece ekmek su süt falan alıyoruz. Haliyle harçlıklarımızı da az alıyoruz. tahmini mutfağa ne kadar harcıyorsunuz?
ben ekmek ve pazar harici market alışverişini hep kredi kartıyla yaparım
gereksiz birşey almadığım için ipin ucu kaçmamış oluyor hem de marketlerdeki küsuratı yükselterek söyleme ve 10 kuruşum 25 kuruşum yok veremiyorum olayından kurtarmış oluyorum
stoklu gittiğim için çok acil ihtiyacım pek olmuyor her ay indirimde iyi şeyler varsa stoğa eklemek için alışveriş yaparım bir de meyve sebze tabiki
2 kişiyiz aylık 300-400 arası değişir
Merhaba,
Teşekkür ederim,
Maaşlar ayrı ayrı harcanmıyor maalesef paramız ortak.
Eşim maaşı ay başında alır, kredi kartını yatırır.Karttan faturalar ödenir. Elden aldığı borç vardır genelde onu öder.
Bana bir miktar verir. Acil ödenecekleri verir genelde geriden gelen, gecikmiş ödemeler olur onlar yatırılır. Zaten geriye birşey kalıyor mu ne kalıyor bilmiyorum.
Sonra benim maaşı bekleriz. Benim maaş yatınca kirayı, kreşi, servisi vs. öderim, kalan genelde 300-500 civarıdır onuda paylaşırız. Ay sonuna kadar varsa karttan yoksa elimizdeki paradan biten yiyecek vs. alınır. Genelde ay sonuna para kalmaz.
Evin genel giderlerinde bana göre kısılacak çok şey var ama kısamıyoruz. Çünkü kısmak isteyen sadece benim. En basiti digitürk sırf maç için her ay 100 tl fatura ödeniyor. 3 senedir mücadele ediyorum. Bu sene artık yıldım. Bir defasında ikna edip kapattırdım. 1 hafta sonra tekrar açtırdı. Bu sene yenilemiş yine sözleşmeyi, büyük oğlanda babasından taraf çıkınca ne haliniz varsa görün dedim.
Benim maaştan elime kalan 150-200, eşim maaş alınca onun bana veridiği 100-150 daha oluyor. ortalama 300-350 tl diyelim. Ayrıca prim alıyorum eşim bilmiyor 250-300 civarıda o. Annemin gününe dışardan katıldım aylık 200 oraya veriyorum. Ocakta bende.
Aylık elime geçenden zorunlu harcamalarımı ayırıp, kalanı ile borçları kapatacağım inşallah. Ama bu süreçte hiç harcama yapmamam lazım. Ne kendime ne eve ne de çocuklara..
Durum bu varsa önerileriniz bekliyorum.
merhaba yazdıklarınızı okudum öncelikle hoşgeldiniz
biriktirmeye karar verdiyseniz ve buraya yazmaya devam ederseniz biriktireceğinize eminim
öncelikle eşinizle aynı fikirde olmamanız kötü ama dünyanın sonu değil
mornergis arkadaşıma katılıyorum eşinize şu ankinden daha çok ödeme yükleyin elinde harcayacağı boşa kalan para miktarı azalsın
bir süre sonra param kalmıyor diye şikayet ederse de bende de kalmıyor şu digiturk vs gereksiz şeyleri kısmamız lazım o zaman biraz rahatlarız aslında diye güzel bir dille konuşun
eşinizden aldığınız para miktarını arttırın mesela 250 veriyorsa o ay 300 lazım ödemelere yetmez diyebilirsiniz
elinizdeki parayla hemen altın alın ne kadara yetiyorsa çeyrek, gram farketmez para olunca kolay harcanıyor ama altın olunca bozdurmaya kıyılamıyor köşeye atın ve unutun
gereksiz harcama yapmayın hiçbir konuda yürünebilecek mesafeyse dolmuşa para vermeyin, abur cuburu azaltın zaten yararı yok, dışarıda yemeyi seviyorsanız azaltabilirsiniz, indirimlere de kanmamak gerek ben kozmetik indirimlerine çok kanardım eskiden
ben işyerinde dışarıdan yemeyi kesip evden yemek götürerek her ay yaklaşık 200 lira arttırdım mesela hem de mide sorunlarımdan kurtuldum
kullanmadığım zaman buzdolabı hariç tüm elektronik aletlerin fişlerini çekerek elektrik faturasını ayda 6-8 lira arası düşürdüm çalışmasa bile o fişler elektrik çekiyor
benim şimdilik aklıma gelenler bu kadar evde gereksiz ve fazla gördüğünüz harcamaları yazarsanız belki yeni fikirler çıkar