• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bugün ne almadın?

bugün ne almadım dersek sanırım kilo almadım :KK70:

daha önceden fazladan 2 kg var demiştim. meğersem o 3 müş :KK22: almışım haberim bile yokmuş. düzenli diyet işine kendimi vereyim dedim. 1 haftadır sadece porsiyon küçülttüm ama bir faydasını görmedim. sonra dengesiz beslenme işimi düzene soktum.

pazartesiden beri pilav makarna tatlı (iş yerinde menüye göre geliyor) tüketmedim. ekmeği zaten tam tahıllı veya çavdar alırdım. 3 dilimi 2 dilim yaptım. bol meyve ve salata tüketiyorum. suyu ihmal etmiyorum. onun dışında et, tavuk, unsuz çorba, meyve, yoğurt,süt,peynir,yumurta ve evde yaptığım ayranı tüketiyorum. ara öğünlerde çiğ badem ve kuru kayısı yiyorum. bunun sonucunda vücudumdaki ödem gitti :KK57: 1 kg vermişim bile ve hiç aç kalmıyorum, sadece bilinçli tüketiyorum.

ara öğünüm geliyor, sütle kahve yapmaya gidiyorum ben :21: hazır nescafeye hayır :sampiyon:

Burayı okuyunca kendimde de daha önce farkettiğim şeyleri aslında birikim yapmak ya da tasarruf yapmak isteyen insanların aynı yoldan geçtiğini görmüş oluyorum.

İşe başlamadan önce bir maaşım yoktu babamın verdiği harçlıklarım da bana yetiyordu
işe başlayınca daha önce elime geçmemiş paraya sahip oldum ama o para da yetmedi
ya da ben ne görsem almışım

anne olunca da paramı israf etmek gücüme gitmeye başladı
paranın kıymetini bilince israf etmeyince daha huzurlu ve mutlu olduğumu keşfettim
buradan her gün yeni birşeyler öğreniyorum
keşke çevrem de de beni yanlış anlamayan insanlar denk gelse de maddi konuları konuşabilsek

Burayı okuyunca kendimde de daha önce farkettiğim şeyleri aslında birikim yapmak ya da tasarruf yapmak isteyen insanların aynı yoldan geçtiğini görmüş oluyorum.

İşe başlamadan önce bir maaşım yoktu babamın verdiği harçlıklarım da bana yetiyordu
işe başlayınca daha önce elime geçmemiş paraya sahip oldum ama o para da yetmedi

paranın kıymetini bilince israf etmeyince daha huzurlu ve mutlu olduğumu keşfettim
keşke çevrem de de beni yanlış anlamayan insanlar denk gelse de maddi konuları konuşabilsek
aynen katılıyorum canım ama insanın annesi bile pinti diyebiliyor maddi konularda konuşunca ben anca eşimle konuşuyorum o bile güzel oluyor. bir de siz varsınız tabi :))

Ah işte insan yanlış yaparak doğruyu buluyor
Üzülmeyin onların hepsi tecrübe
Benim paramı yönetmeyi öğrenmem daha yeni yeni oluyor
Keşke ev ekonomisi dersi okullarda hala okutulsa
Öğrenciyken harçlığını, çalışanken maaşını kullanmayı öğretseler

aynen katılıyorum canım ama insanın annesi bile pinti diyebiliyor maddi konularda konuşunca ben anca eşimle konuşuyorum o bile güzel oluyor. bir de siz varsınız tabi :))

Ben de burada sizleri okuyup okuyup eşime gaz veriyorum
Biz de yapabiliriz diye :)
Her gün nasıl birikim yapacağımızı konuşuyoruz

Sen ne guzel esinle konusuyormussun bnm odak nokta orasi iste.
Esimle hic birikim hakkinda konusmayiz her ay en fazla sunlar odenecek unutma derim o kadar
Esim hic sevmiyor birikim yapmayi ani yasamayi seviyor
Bir ara ocaga kadar 4 ceyrek biriktirecegimi soylemistim dalga gecti o kadar

Kızlar selam :)
Bugün ben de maaşımı aldım.
224 lira birine 118 lira birine olmak üzere iki kredi kartımı toplamda 342 liraya bu aylık kapattım.
Bu tutar önümüzdeki ay artacak yalnız çünkü kredi kartımın hesap kesim tarihini değiştirdim ve bu cumartesi epilasyona başlıyorum onu da taksitlendirecegim.
Bunlar harici şimdilik ödemem yok.
Ancak yemek fişi almalıyım, eve biraz market alışverişi yapmalıyım ve kuaföre gitmeliyim.

Bu arada geçen ayın maaşıyla ilk hedefime ulaştım. Atmayı istediğim tutarı kenarı attım.
Üstüne de 6 liram artti :deli:

Esimle hic birikim hakkinda konusmayiz her ay en fazla sunlar odenecek unutma derim o kadar
Genelde öyle sanırım canım eşler ama biz allahtan uyumluyuz o konuda. Uyumlu olmasak gizli birikim yapardım ben. Ama baktım ailesine filan veriyor o zaman bambaşka olurdu sanırım.

Benim eşim de birikim yapmayı gerek görmeyengillerden, ona sorsan hiç gerek yok.
Ama ben onu ikna edemedim ve yalnız başladım. Zamanla arttığını görünce şaşırdı tabi. Ama ota b.ka isterse de vermeyeceğimi biliyor.

Benim eşim de birikim yapmayı gerek görmeyengillerden, ona sorsan hiç gerek yok.
Ama ben onu ikna edemedim ve yalnız başladım. Zamanla arttığını görünce şaşırdı tabi. Ama ota b.ka isterse de vermeyeceğimi biliyor.
Aynen bir yerden baslamak gerek aslinda bnde bundan snra tek basima birikim yapmaya calisacagim
Bni hep durduran nokta su aslinda
Bir markete gideriz esim ivir zivir ne gorurse alir bnde fiyatina dikkat etmeye calisirim.snra bir bakarim hep onun istedikleri alinmis bnmkiler yok.boyle olunca o aliyor bnde alayim moduna giriyorum
Yada o ogle aralari cogu zaman disaridan yiyor parasini hic onemsemiyor
O boyle dikkat etmezken bende kendimi skmak istemiyorum

Aynen bir yerden baslamak gerek aslinda bnde bundan snra tek basima birikim yapmaya calisacagim
Bir markete gideriz esim ivir zivir ne gorurse alir bnde fiyatina dikkat etmeye calisirim.snra bir bakarim hep onun istedikleri alinmis bnmkiler yok.boyle olunca o aliyor bnde alayim moduna giriyorum
Birikim konusunda eşler aynı fikirde değilse ortayı bulmak zor oluyor.
Ben çareyi Maaşları ayırarak buldum.
Onun zaten ayrı ödemeleri var, bir miktar da bana veriyor ev ve çocukların ihtiyaçlarını karşılıyor..

Onun zaten ayrı ödemeleri var, bir miktar da bana veriyor ev ve çocukların ihtiyaçlarını karşılıyor..
Aynen bizimde maaslarin nereye gidecegini bir duzene oturtmamiz lazim simdi bizim 3200 ev krediside var. 2 aydir yolumun ustu diye ben oduyorum snra bende para kalmayinca birikimde yapamiyorum.

Aynı biz:)Bizimde ayrıdır..Faturalar, çocukların bazı giderleri,Ev ihtiyaçları eşim aittir..
Ben sadece küçük kızım için etüt parası ödüyorum..Küçük kızımın servis ücreti,birde bazı büyük kızma harçlık veririm..Arada pazar markete alışverişimde olur.Ama büyk harcama kalemleri eşime aittir.Herkes kendi birikiminide kendi yapıyor.. eşim her ne kadar bilmiyorsada yada bilmiyor havasında:)

Aynı biz:)Bizimde ayrıdır..Faturalar, çocukların bazı giderleri,Ev ihtiyaçları eşim aittir..
Ben sadece küçük kızım için etüt parası ödüyorum..Küçük kızımın servis ücreti,birde bazı büyük kızma harçlık veririm..Arada pazar markete alışverişimde olur.Ama büyk harcama kalemleri eşime aittir.Herkes kendi birikiminide kendi yapıyor.. eşim her ne kadar bilmiyorsada yada bilmiyor havasında:)
Bence biliyorlardır da onların da kolayına geliyor evin ekonomisti olmamak ;)
Bizde de aynı sizin gibi cnm

valla senin biriktirdiklerini ne de olsa para var kafasına girip harcamasın da ayrı da biriktirsen olur bence.

Kızlar selam :)
Bugün ben de maaşımı aldım.
224 lira birine 118 lira birine olmak üzere iki kredi kartımı toplamda 342 liraya bu aylık kapattım.
Bu tutar önümüzdeki ay artacak yalnız çünkü kredi kartımın hesap kesim tarihini değiştirdim ve bu cumartesi epilasyona başlıyorum onu da taksitlendirecegim.
Bunlar harici şimdilik ödemem yok.
Ancak yemek fişi almalıyım, eve biraz market alışverişi yapmalıyım ve kuaföre gitmeliyim.

Bu arada geçen ayın maaşıyla ilk hedefime ulaştım. Atmayı istediğim tutarı kenarı attım.
Üstüne de 6 liram artti :deli:

maaşın hayırlı olsun güle güle harca ve biriktir :)
kredi kartların gayet makul bence.
epilasyon için ipl almayı düşünmez misin eve?
gerçi bitirme garantili bir yere başlayacaksan o da mantıklı

birikimlerinin devamlı olmasını dilerim ;)

bence de verme, sana güvenip açılmasın durduk yere

valla hakikaten biri dikkat ederken diğeri salınca ben miyim bi cefakar diyebilir insan
bence eşinin bi kendine gelmeye ihtiyacı var
biz ıvır zıvır olayını bitirdik özellikle yiyecekte

dün eşim gidip her çeşit kuruyemişten almış
artık bunları yeriz cips vs yerine.
zaten ben yemiyodum da kendisi düşkündü bisküvidir krakerdir.

Merhaba kızlar,

Bu konu harika olmuş. Uzun zamandır dertli olduğum bir durum benimde..

10 yıllık evliyim ve 2 çocuğum var. Kendimi bildim bileli çalışıyorum ancak kenarda 3 kuruşumuz yok. Arada kısa süreli işsizliklerim oldu ama o zamanlarda bile işsizlik maaşı almışımdır. Evlendiğimizden beri yakamızı borçtan kurtaramadık. Eşimle para konusu konuşamıyoruz, konu açılırsa suçlamalar, tartışma kavga sonra konu bir daha açılmamak üzere kapanıyor.

Bana göre eşim biraz bol keseden harcıyor, bir şey alacaksa alır, fiyatına falan bakmaz. Ben kendimce biraz daha tutumluyum. Tabi eşimde benim için aynı şeyleri düşünüyor. Ama benim harcamam genelde onunla para konusunda uzlaşamadığımızda o kısmıyor da neden hep ben kısmak zorunda kalıyorum deyip bir müddet öyle takılıp sonra kendime gelerek son bulur. Bu yıllardır bu kısır döngüde devam edip gidiyor. Ayrıca en sevmediğim huyum almak istediğim bazı şeyleri eşimden gizli almak. Aldığımı bilir ama nasıl aldığımı bilmez.. Bilirse zaten kavga çıkar..

Yılda en fazla 2 defa kıyafet alırım. 2 den fazla aldıysam kendime değildir eşime ya da çocuklara yılda toplansa 200-300 ü geçmez. Kuaföre ayda ancak 1 defa giderim. Kozmetikte 2-3 ayda bir alırım. Aylık kişisel harcamam yol param dahil 300 civarında. Eşimin ne harcadığını bilmiyorum ama kendi tahminimce hesapladığım 700-800 civarı. Eve ıvır zıvır eşya ihtiyaç olursa ben alır ben öderim. Yani bütçemiz hesabımız kitabımız olmadığı için, ya borçlanır alırım ya da alamam.

Eşimin üzerine ortak ödediğimiz 11000 tl civarında borç var. Bunun dışında eşimin bilmediği benim 750 tl lik kart borcum, 1500 tl anneme borcum var. Aylık harcamalarımı kısıtlayıp önce bu kişisel borçlarımı kapatmak istiyorum. Sonra da ufak ufak biriktirmek.

Son zamanlarda piyasada ki kriz nedeniyle maaşımı zamanında alamadım birkaç ay çok zor günler geçirdim. Çok büyük strese girdim. Kredi çekmeye çalıştım notum düşük olduğu için hiçbir banka onay vermedi. O zaman kafama dank etti.. İnsanın kenarda kötü günler için birikmiş parası olmalıymış.

Artık eşim ne yapıyorsa yapsın ne ödüyor ya da ödemiyorsa kendi bilir. Ama ben borca giripte bir şey almayacağım. Kendi küçük bütçemden kendi borcumu kapatıp, acil durum parası biriktirmem lazım.

Biraz uzun yazdım ama bende katılmak istiyorum. Umarım başarabilirim.

Merhaba kızlar,

Bu konu harika olmuş. Uzun zamandır dertli olduğum bir durum benimde..

10 yıllık evliyim ve 2 çocuğum var. Kendimi bildim bileli çalışıyorum ancak kenarda 3 kuruşumuz yok. Arada kısa süreli işsizliklerim oldu ama o zamanlarda bile işsizlik maaşı almışımdır. Evlendiğimizden beri yakamızı borçtan kurtaramadık. Eşimle para konusu konuşamıyoruz, konu açılırsa suçlamalar, tartışma kavga sonra konu bir daha açılmamak üzere kapanıyor.

Bana göre eşim biraz bol keseden harcıyor, bir şey alacaksa alır, fiyatına falan bakmaz. Ben kendimce biraz daha tutumluyum. Tabi eşimde benim için aynı şeyleri düşünüyor. Ama benim harcamam genelde onunla para konusunda uzlaşamadığımızda o kısmıyor da neden hep ben kısmak zorunda kalıyorum deyip bir müddet öyle takılıp sonra kendime gelerek son bulur. Bu yıllardır bu kısır döngüde devam edip gidiyor. Ayrıca en sevmediğim huyum almak istediğim bazı şeyleri eşimden gizli almak. Aldığımı bilir ama nasıl aldığımı bilmez.. Bilirse zaten kavga çıkar..

Yılda en fazla 2 defa kıyafet alırım. 2 den fazla aldıysam kendime değildir eşime ya da çocuklara yılda toplansa 200-300 ü geçmez. Kuaföre ayda ancak 1 defa giderim. Kozmetikte 2-3 ayda bir alırım. Aylık kişisel harcamam yol param dahil 300 civarında. Eşimin ne harcadığını bilmiyorum ama kendi tahminimce hesapladığım 700-800 civarı. Eve ıvır zıvır eşya ihtiyaç olursa ben alır ben öderim. Yani bütçemiz hesabımız kitabımız olmadığı için, ya borçlanır alırım ya da alamam.

Eşimin üzerine ortak ödediğimiz 11000 tl civarında borç var. Bunun dışında eşimin bilmediği benim 750 tl lik kart borcum, 1500 tl anneme borcum var. Aylık harcamalarımı kısıtlayıp önce bu kişisel borçlarımı kapatmak istiyorum. Sonra da ufak ufak biriktirmek.

Son zamanlarda piyasada ki kriz nedeniyle maaşımı zamanında alamadım birkaç ay çok zor günler geçirdim. Çok büyük strese girdim. Kredi çekmeye çalıştım notum düşük olduğu için hiçbir banka onay vermedi. O zaman kafama dank etti.. İnsanın kenarda kötü günler için birikmiş parası olmalıymış.

Artık eşim ne yapıyorsa yapsın ne ödüyor ya da ödemiyorsa kendi bilir. Ama ben borca giripte bir şey almayacağım. Kendi küçük bütçemden kendi borcumu kapatıp, acil durum parası biriktirmem lazım.

Biraz uzun yazdım ama bende katılmak istiyorum. Umarım başarabilirim.

merhaba hoşgeldiniz
ben de evliyim ve evlilikte bütçelerin şeffaf olması gerektiğini düşünüyorum
bence eşler birbirinin maaşını, neye ne kadar harcadığını bilmeli.
ama madem eşiniz buna yanaşmıyor, dediğiniz doğru en azından kendi bütçenizi idare edin.

düşünsenize çocuklarınız varmış onlar için kenarıda bir birikiminiz olmalı
zor zamanda en yakın bildiklerimiz sırtını dönebiliyor
siz ya da eşiniz bir süre çalışamasanız kim yardım edecek borçlarınıza?
benim de kenarda param yok
devlet 1 ay maaş yatırmasa ya da diyelim maaşı çektiğimde cüzdanımı çalsalar o ay ne borçları ödeyebiliriz ne yiyecek ekmek bulabiliriz.

bu yüzden kenarıda bi miktar biriktirmek lazım.
hep kötü düşünmemeli ama hazırlıklı da olmalıyız.

bence de öncelikli hedefiniz kendi üstünüze olan borçları bitirip kenara para atmanız olmalı.
sık sık yazarsanız memnun olurum :)
bu uzun sürecek bir yolculuk olacak, umarım beraber devam ederiz ;)

Back