Bugün ne almadın?

Verir canım verir, barcovizyona 1500 TL vermisligim var..neymiş dev ekran maç izleyecekmisiz..sadece 2 kere kullanıldı..yıllardır dolapta...daha saysam neler neler çıkar (((

Laptop ilk Türkiye'ye geldiğinde almıştım 1250 dolar+ KDV ...o zamanlar internet bile yok...cook sonra 145 den bağlanmaya başladım..3.200 gr. tasirken kan ter içinde kalıyordum :)))) atmaya kıyamadım hala evde bi köşede :))) çalışıyor da meret

Verir canım verir, barcovizyona 1500 TL vermisligim var..neymiş dev ekran maç izleyecekmisiz..sadece 2 kere kullanıldı..yıllardır dolapta...daha saysam neler neler çıkar (((
3000 tllik bilmemne özellikli fotoğraf makinesi almıştık. Sanırsın pozu kendi verdirip, manken gibi çekiyor.

Ha hatırladım profesyonel makine idi. Ne luzumu varsa artık
Hepimiz aynı yoldan geçmişiz.

3000 tllik bilmemne özellikli fotoğraf makinesi almıştık. Sanırsın pozu kendi verdirip, manken gibi çekiyor.

Aslında yurt dışında olsa o makina evdeyken hemen extra iş ayarlayip düğün, doğum fotoğrafçılığı falan yapıyorlar aman biz yapamayız,zaten yeterince yoruluyoruz

Hahahaaaa aynen tatlim...makina güzel mıydı barı? Merak ettim şimdi :))))
On numara bişeydi kendileri şu an nerelerde atılıyor hiçbir fikrim yok
Eşim aşırı hevesliydi tabi sorsan kaç kez kullandık
Ben de az müsrif değildim
Dolaplar dolu taşıyordu ama ben hala kıyafet, ayakkabı, çanta, mont, pant o hooo say say bitmez... Alıp alıp dağıtma özellikiğim de çoktu sayemde kızkardeşlerimi bile giydiriyordum

Hhh ahhh hiç sorma canım..alınanlar yığınla...ödenen hesaplar, gidilen tatiller (

Vah ki ne vah...

Merhaba hanımlar
bu yaz hiç kıyafet harcaması yapmadım kışın da yapmayacağım herşeyim var
alsam alırım ama ihtiyacım yok diye mağazalara bile girmiyorum
elektrikli çaycı tipi ürünler çok fazla elektrik harcıyor ben ilk evlendiğim zaman sürekli kullanırdım 2 kişilik çay bile yapsam saatlerce açık dururdu
şimdi sadece misafir geldiğinde ya da acil sıcak su ihtiyacında kullanıyorum onun dışında normal çaydanlık kullanıyorum
S Spizella para hanımın blogunu ben de okumuştum bayadır bakmadım sayende hatırladım yeni yazılarını okuyayım bana çok yararı oldu yazılarının

Allahım çıldıracağım elektrik yine 64 tl geldi
üff bu ne ya
çay makinesine bye bye diyicem şimdi eski kettle ı çıkarıcam dolaptan
bence bu kadarda kasmayın, düzenli makina çalışan tv izlenen evde 64 çok değil gibi. Ayrıca bi de şu var tasarrufa sadece parasal odaklı bakmamak gerek sonuçta hepimiz çalışan insanlarız en kıt kaynağımız zaman. pahalı aldığınız bir düdüklü tencere veya kullanırken elektrik harcayan kettle çaycı aslında bize zamanımızı tasarruflu kullanmamızı sağlıyor, sonuçta çamaşırı elde yıkamakta daha tasarruflu olabilir ama sırf elektrik tüketiyor diye böyle birşeyi tercih eder miyiz. Açıkçası benim zamanım çok kısıtlı olduğu için hayatımı kolaylaştıran zamanımı eşime ve çocuklarıma ayırmamı sağlayan tüketim giderlerine o kadar kafayı takmıyorum, bu açıdan bakarsanız belki içiniz rahatlar biraz.

Digital foto makina, pil şarj makinası, konuşan tartı...neler neler..foto çeken telefon diye Nokia 7650 ye 1050 TL odemisligim var , senesini hatırlamam )))) atmaya da kıyamam kesin evin bi yerindedir :))))

ohhh iyi yalnız değilmişim

ya aslında şöyle takıyorum

buraya taşınmadan önce 3+1 evde yaşıyorduk
ayda 2 ton su kullanıyorduk. (10 tl öderdik)
elektrik parası da 40 tl den çok gelmezdi. (kombi çalışınca 55 gelirdi)

şimdi 1+1 evdeyiz
güya 4 ton su kullanıyormuşuz
ve 60-70 tl civarı elektrik geliyor. (kombi de yok, sadece buzdolabı bulaşık çamaşır makineleri, bilgisayar, tv bi kaç saat, playstation) başka da kullandığımız bişey yok, fırın zaten ayda 2-3, ütü de hiç yapmam :)

anlamadım ki kafalarına göre mi yazıyorlar (özellikle su faturasını)
yeni evde daha az lamba ve aynı oranda elektrikli eşya var.
hala kişi sayısı aynı

ne değişti de ben 2 tondan 4 tona yükselen bir su faturası (ayda 35 tl ye denk geliyor)
ve bu kadar yükselen elektrik faturası ödüyorum.

büyükşehir ile önceki yaşadığım şehir arasında bi fiyat farkı var sanırım.
1+1 de böyle ise daha büyük ev ve kişi sayısı ile herhalde 100 ü geçerdi.

ayyy nasılda ihtiyacım var böyle bişeye yeni evlendik çok şükür fazla bir eksiğimiz kalmadı çok fazla borcumuz da yok ama ohh bu ay kredi kartı borcumuz az gelmiş diye bişey yok uzunca bir süre. Birde benim alışveriş zevkim var. Valla billa ilk ay çöp almadım kendime ama sanırım ev eksikleri bahane olmaya başladı. Yalan yok eksik ama mesela işte kesme tahtası gibi mutfak ıvır zıvırları fena para gidiyor. Sonra bir bakmışım internette kırlent masa örtüsü, koltuk şalı falan bakıyorum
İşin kötüsü eşim de boğaz alışverişini çok sever. Nerde ıvır zıvır görse alır. Çikolatalı pasta almıştık geçende bi kutlama için aşırı beğendim dün de yaa neresiydi o pasta çok güzeldi dedim sonra laf kalabalığı falan filan unuttum ben. Akşam kocaman pasta almış gelmiş ya iki kişiyizz beni bahane etti yemekten kalktığımız gibi hadi pasta yiyelim dedi.
DİPNOT: İnternette her gün alışveriş siteleri geziyorum bakmadan duramıyorum

Kısacası YARDIMMM :):)

canım varken veriyor insan.
biz 2 yıl önce ev kredisine girdik o zaman elime 20 tl bile kalmıyordu çok sıkıştık ve hiç harcamama moduna aldık kendimizi neredeyse o zmandan bu zamana gelirimiz ortalama 2000 tl arttı ve biz şuan aylık bunun 1500 ünü kenara ayırıyoruz (hala minimum yaşam seviyesindeyiz) ama kalan 500 de biraz şımartıyor bizi :))
olacak canım sen de başaracaksın inşallah

vay be dedim içimden valla helal olsun. öff bizimde yapmamız şart bizde abur cubur ne varsa hep alıoz bütün paralar ete kıymaya değil de abur cubur a gidiyor ya da dışarda yemek yemeye gidiyor

vay be dedim içimden valla helal olsun. öff bizimde yapmamız şart bizde abur cubur ne varsa hep alıoz bütün paralar ete kıymaya değil de abur cubur a gidiyor ya da dışarda yemek yemeye gidiyor
:)) sağol canım borca girerseniz yaparsınız ancak bunu.kimse durduk yere kendine öyle eziyet etmez yoksa
annem durumumuzu bilmiyor oturuyoruz bir gün demişim ki kendi kendime bu bisküviyi alacağıma bir dolmuş parası yapardım. annem dedi amma pinti olmuşsun sen portakal..bilmiyor ki durumları..çok şükür bu günümüze.

bence de borca girmek en mantıklısı, ben de sıkamıyorum yoksa..kendimi sıksam, eşim gelemiyor sıkıntıya...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…