Orta boy bi cezve işini gorebilir bi dene istersen. Cok zaman harcamiyosun ayrica
Verir canım verir, barcovizyona 1500 TL vermisligim var..neymiş dev ekran maç izleyecekmisiz..sadece 2 kere kullanıldı..yıllardır dolapta...daha saysam neler neler çıkarevet teoride her şey güzel de pratikte şaşıyor.
aslında yıllardır bu modda yaşıyoruz
yani sabit giderler hep aynı
ama ben deli gibi ev eşyası, kıyafet, lüks eşyalar aldığımdan, neredeyse tuvalete bile arabayla gittiğimizden o diğer paralar gitti.
mesela bu yaz tatile gitmeyeceğim.
eşime evden yemek vermeye başladım. yemeğe para vermiyor artık iş yerinde.
dışarıda yemiyoruz (haftada 2-3 defa yerdik)
ben de işyeri yemekhanesini kullanıyorum.
arabayla işe gitmeyi bıraktık
hatta ulaşması zor olsun diye arabayı kapalı garaj koyduk
valla ihtiyacım olan bişey yok aslında
benim alışverişler hem şımarıklık
insan paloroid fotoğraf makinesine 500 tl, dürbüne 400 tl, tükenmez kalem seti ve kalem kutusuna 150 tl verir mi?
veriyordum işte...
3000 tllik bilmemne özellikli fotoğraf makinesi almıştık. Sanırsın pozu kendi verdirip, manken gibi çekiyor.Verir canım verir, barcovizyona 1500 TL vermisligim var..neymiş dev ekran maç izleyecekmisiz..sadece 2 kere kullanıldı..yıllardır dolapta...daha saysam neler neler çıkar(((
Hahahaaaa aynen tatlim...makina güzel mıydı barı? Merak ettim şimdi :))))3000 tllik bilmemne özellikli fotoğraf makinesi almıştık. Sanırsın pozu kendi verdirip, manken gibi çekiyor.
Hepimiz aynı yoldan geçmişiz.
Laptop ilk Türkiye'ye geldiğinde almıştım 1250 dolar+ KDV ...o zamanlar internet bile yok...cook sonra 145 den bağlanmaya başladım..3.200 gr. tasirken kan ter içinde kalıyordum :)))) atmaya kıyamadım hala evde bi köşede :))) çalışıyor da meret
Aslında yurt dışında olsa o makina evdeyken hemen extra iş ayarlayip düğün, doğum fotoğrafçılığı falan yapıyorlar3000 tllik bilmemne özellikli fotoğraf makinesi almıştık. Sanırsın pozu kendi verdirip, manken gibi çekiyor.
Ha hatırladım profesyonel makine idi. Ne luzumu varsa artık
On numara bişeydi kendileri şu an nerelerde atılıyor hiçbir fikrim yokHahahaaaa aynen tatlim...makina güzel mıydı barı? Merak ettim şimdi :))))
Hhh ahhh hiç sorma canım..alınanlar yığınla...ödenen hesaplar, gidilen tatillerOn numara bişeydi kendileri şu an nerelerde atılıyor hiçbir fikrim yok
Eşim aşırı hevesliydi tabi sorsan kaç kez kullandık
Ben de az müsrif değildim
Dolaplar dolu taşıyordu ama ben hala kıyafet, ayakkabı, çanta, mont, pant o hooo say say bitmez... Alıp alıp dağıtma özellikiğim de çoktusayemde kızkardeşlerimi bile giydiriyordum
bence bu kadarda kasmayın, düzenli makina çalışan tv izlenen evde 64 çok değil gibi. Ayrıca bi de şu var tasarrufa sadece parasal odaklı bakmamak gerek sonuçta hepimiz çalışan insanlarız en kıt kaynağımız zaman. pahalı aldığınız bir düdüklü tencere veya kullanırken elektrik harcayan kettle çaycı aslında bize zamanımızı tasarruflu kullanmamızı sağlıyor, sonuçta çamaşırı elde yıkamakta daha tasarruflu olabilir ama sırf elektrik tüketiyor diye böyle birşeyi tercih eder miyiz. Açıkçası benim zamanım çok kısıtlı olduğu için hayatımı kolaylaştıran zamanımı eşime ve çocuklarıma ayırmamı sağlayan tüketim giderlerine o kadar kafayı takmıyorum, bu açıdan bakarsanız belki içiniz rahatlar biraz.Allahım çıldıracağım elektrik yine 64 tl geldi
üff bu ne ya
çay makinesine bye bye diyicem şimdi eski kettle ı çıkarıcam dolaptan
Verir canım verir, barcovizyona 1500 TL vermisligim var..neymiş dev ekran maç izleyecekmisiz..sadece 2 kere kullanıldı..yıllardır dolapta...daha saysam neler neler çıkar(((
Laptop ilk Türkiye'ye geldiğinde almıştım 1250 dolar+ KDV ...o zamanlar internet bile yok...cook sonra 145 den bağlanmaya başladım..3.200 gr. tasirken kan ter içinde kalıyordum :)))) atmaya kıyamadım hala evde bi köşede :))) çalışıyor da meret
Digital foto makina, pil şarj makinası, konuşan tartı...neler neler..foto çeken telefon diye Nokia 7650 ye 1050 TL odemisligim var , senesini hatırlamam )))) atmaya da kıyamam kesin evin bi yerindedir :))))
3000 tllik bilmemne özellikli fotoğraf makinesi almıştık. Sanırsın pozu kendi verdirip, manken gibi çekiyor.
Ha hatırladım profesyonel makine idi. Ne luzumu varsa artık
bence bu kadarda kasmayın, düzenli makina çalışan tv izlenen evde 64 çok değil gibi. Ayrıca bi de şu var tasarrufa sadece parasal odaklı bakmamak gerek sonuçta hepimiz çalışan insanlarız en kıt kaynağımız zaman. pahalı aldığınız bir düdüklü tencere veya kullanırken elektrik harcayan kettle çaycı aslında bize zamanımızı tasarruflu kullanmamızı sağlıyor, sonuçta çamaşırı elde yıkamakta daha tasarruflu olabilir ama sırf elektrik tüketiyor diye böyle birşeyi tercih eder miyiz. Açıkçası benim zamanım çok kısıtlı olduğu için hayatımı kolaylaştıran zamanımı eşime ve çocuklarıma ayırmamı sağlayan tüketim giderlerine o kadar kafayı takmıyorum, bu açıdan bakarsanız belki içiniz rahatlar biraz.
Selamlar arkadaşlar,
Eşim de ben de çalışmamıza rağmen borçtan kurtulamıyoruz üstümüzde 2 kredi var.
Gelirimiz giderimize göre yetişmiyordu neden diye oturduk bi hesap yaptık
Harcamalarımız çok plansızca olmuş
Onu da alalım bunu da alalım derken mahvolmuşuz
Kredi kartları dolmuş
Sonra fark ettik ki biz sadece borca çalışır olduk
Ve hala gidip saçma sapan şeyler alıyoruz
Bu bize mutluluk da vermiyor ki
O yüzden 1 aylık sürecek bir "hiçbir şey satın almama" durumu başlattım.
Yemek içmek ve yol parası doktor vs de olabilir tabi bunların dışında hiçbir şey satın almamaya karar verdim.
Kıyafet
Çanta akseuar takı
Kırtasiye
Hobiler için harcamalar
Ev eşyası
Mutfak eşyası
Hiçbirini yapmayacağım
Bana katılmak isteyen varsa sevinirim
Burayı editleyeceğim her gün
canım varken veriyor insan.evet teoride her şey güzel de pratikte şaşıyor.
aslında yıllardır bu modda yaşıyoruz
yani sabit giderler hep aynı
ama ben deli gibi ev eşyası, kıyafet, lüks eşyalar aldığımdan, neredeyse tuvalete bile arabayla gittiğimizden o diğer paralar gitti.
mesela bu yaz tatile gitmeyeceğim.
eşime evden yemek vermeye başladım. yemeğe para vermiyor artık iş yerinde.
dışarıda yemiyoruz (haftada 2-3 defa yerdik)
ben de işyeri yemekhanesini kullanıyorum.
arabayla işe gitmeyi bıraktık
hatta ulaşması zor olsun diye arabayı kapalı garaj koyduk
valla ihtiyacım olan bişey yok aslında
benim alışverişler hem şımarıklık
insan paloroid fotoğraf makinesine 500 tl, dürbüne 400 tl, tükenmez kalem seti ve kalem kutusuna 150 tl verir mi?
veriyordum işte...
vay be dedim içimden valla helal olsun. öff bizimde yapmamız şart bizde abur cubur ne varsa hep alıoz bütün paralar ete kıymaya değil de abur cubur a gidiyor ya da dışarda yemek yemeye gidiyorcanım varken veriyor insan.
biz 2 yıl önce ev kredisine girdik o zaman elime 20 tl bile kalmıyordu çok sıkıştık ve hiç harcamama moduna aldık kendimizi neredeyse o zmandan bu zamana gelirimiz ortalama 2000 tl arttı ve biz şuan aylık bunun 1500 ünü kenara ayırıyoruz (hala minimum yaşam seviyesindeyiz) ama kalan 500 de biraz şımartıyor bizi :))
olacak canım sen de başaracaksın inşallah
:)) sağol canım borca girerseniz yaparsınız ancak bunu.kimse durduk yere kendine öyle eziyet etmez yoksavay be dedim içimden valla helal olsun. öff bizimde yapmamız şart bizde abur cubur ne varsa hep alıoz bütün paralar ete kıymaya değil de abur cubur a gidiyor ya da dışarda yemek yemeye gidiyor
aynen tatlım yaaa, bi de o kadar para verdim diye kıyıp atamıyorum da :))) ev yakında çöplüğe dönecek..neyseki diğer evde tüm yayıntılar, gözümden uzakYazık aslında sonradan ota b.ka para harcadığımızı farkedince gayet acı oldu
bence de borca girmek en mantıklısı, ben de sıkamıyorum yoksa..kendimi sıksam, eşim gelemiyor sıkıntıya...:)) sağol canım borca girerseniz yaparsınız ancak bunu.kimse durduk yere kendine öyle eziyet etmez yoksa
annem durumumuzu bilmiyor oturuyoruz bir gün demişim ki kendi kendime bu bisküviyi alacağıma bir dolmuş parası yapardım. annem dedi amma pinti olmuşsun sen portakal..bilmiyor ki durumları..çok şükür bu günümüze.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?