- 25 Ağustos 2017
- 3.621
- 8.317
- 88
:)))) sen hiç merak etme canım, ben ve kankimohhh iyi yalnız değilmişim
Biz bu konuda çok bilinçlendik dimi kanki:)))) sen hiç merak etme canım, ben ve kankimkaramelli_turta geçmişte yapılan saçma sapalak tüm harcamalarda senin yanındayız,asla yalnız bırakmayız bu konuda
ayyy nasılda ihtiyacım var böyle bişeyeyeni evlendik çok şükür fazla bir eksiğimiz kalmadı çok fazla borcumuz da yok ama ohh bu ay kredi kartı borcumuz az gelmiş diye bişey yok uzunca bir süre. Birde benim alışveriş zevkim var. Valla billa ilk ay çöp almadım kendime ama sanırım ev eksikleri bahane olmaya başladı. Yalan yok eksik ama mesela işte kesme tahtası gibi mutfak ıvır zıvırları fena para gidiyor. Sonra bir bakmışım internette kırlent masa örtüsü, koltuk şalı falan bakıyorum
İşin kötüsü eşim de boğaz alışverişini çok sever. Nerde ıvır zıvır görse alır. Çikolatalı pasta almıştık geçende bi kutlama için aşırı beğendim dün de yaa neresiydi o pasta çok güzeldi dedim sonra laf kalabalığı falan filan unuttum ben. Akşam kocaman pasta almış gelmiş ya iki kişiyizz beni bahane etti yemekten kalktığımız gibi hadi pasta yiyelim dedi.
DİPNOT: İnternette her gün alışveriş siteleri geziyorum bakmadan duramıyorum
Kısacası YARDIMMM :):)
canım varken veriyor insan.
biz 2 yıl önce ev kredisine girdik o zaman elime 20 tl bile kalmıyordu çok sıkıştık ve hiç harcamama moduna aldık kendimizi neredeyse o zmandan bu zamana gelirimiz ortalama 2000 tl arttı ve biz şuan aylık bunun 1500 ünü kenara ayırıyoruz (hala minimum yaşam seviyesindeyiz) ama kalan 500 de biraz şımartıyor bizi :))
olacak canım sen de başaracaksın inşallah
Almıyorum Kızlar. Almayacağım da....
Çünkü hiç ihtiyacım Yok. En azından mağazalar indirime girene kadar bekleyeceğim.
Beğendiğim bazı botlar var internette. İndirime girince olursa alırım
Kızlar kettle bu kadar fark ediyor mu ya
Ben ailemle birlikte yaşıyorum. Senelerdir dikkatimi çeker bu elektrik meselesi. bayagi yüksek gelir bizim.
Son ay mesela 109 lira gelmiş bi üst katımız da 139 lira.
Buzdolabı ve bulaşık makinesi (priz arkada çekmek gerek) sürekli takılı. Termosifon da sürekli açık.
Klimalar akşam yanıyor. Ben de prizde fis bırakıyorum ne yalan söyleyeyim.
Kettle i da ben sabah kullanıyorum poset cay için gün içinde kullanıliyor mu bilmiyorum. Genelde makarna suyu çay suyu gibi şeyler için kullanıyoruz zaten.
Doğalgaz yok bu arada tüp ile ısıtmam gerekir ocak için. O da daha masraflı olur diye bliyorum
Aslın da ihtiyacım olan mevismlik mpnt istiyorum.. uzunlardan.. Ama şuan bir tane giydiğim var.. onunla idare ediyorum..Demekki isteyince idare edilebişlyormuş.. çalışıyorum.. >O giymiş çeşit çeşit bu almış çeşit demiyorum..
Kimseyle yarış yapmıyorum..
Bulunduğum ortamda hergün birileri alışveriş muhabbetindeler.. bugün kot alır yarın çanta. Bana bu muhabbetler bile sıkıcı geliyor artık..Alan kişilerinde ihityacı değil aslında sadece istek..
İnsanların hınharca hala alışveriş yapmaları bana tuhaf geliyor..Ve bunun içinde sürekli kredi kartına taksit yapıp maaşı aldıkları gibi taksitlere verip parasız kaldıklarına şahit oluyorum..
Parayı kazanmak değil bence mariet kullanmayı bilmek harcamayı bilmek meseelee..
S Spizella canım evet fazla zordu şükür hala borcunu ödedediğimiz bir evimiz var. 2 yıl sonra borcumuz da kalmayacak hayat ne gösterir bilinmez ama böyle devam ederse iyi bir meblağ boşa bile çıkacak :)
ben de hep öğrenciliğimi düşünüyorum 300 tl ile geçinirdik o 300 tl ile başka ile eşimin yanına bile giderdim
her ay mutlaka bir parça alırdım üzerime şimdi yılda 1 filan :)) baba parası yemek daha kolaymış herlde diyorum bazenşaka bir yana hayat standartları ve vakit önemli öğrenciyken her yere yürürken 20 tl ye kazak buluyorsun. ama şimdi vakit yok ve gittiğimiz yerler filn da ona göre pahalı..
aynen canım hele işe ilk başladığımda eşim daha başlamamıştı diyor ki bir tişört bakayım kotona bi girsek? ben diyorum ay kotondan mı alacakevet lcw den alıyordum mesela
kotondan falan
şimdi istiyorum ki daha iyi yerlerden alayım
kıyafet falan almıcam yazlığım da kışlığım var var zaten
öğrenci gibi yaşayayım bari :)
Kesinlikle canım..Bir ara ilk başladığım zamanlarda avon falan geliyordu bir arkadaş satıyor burada..ortam çok önemli
benim eski işyerim böyleyd
herkes her gün bişey alırdı ama pahalı şeyler
vakko çanta
bilmemne marka mont falan
ben de onlara uymuşum göre göre
içimde de vardı zaten
1 senedir farklı bir yerde çalışıyorum
buraya geldikten sonra da sürekli alıyodum
her gün işyerine kargo geliyordu
sonra bi baktım ki sadece ben böyle yapıyorum
kimseye kargo falan gelmiyor
son yazdığın çok doğru
herkes bi şekilde kazanıyor ama neye nasıl harcadığımız önemli olan
Konu başliğina uygun olarak yazayim bari
Ben bugün maaşimi alamadim yahu.
Halkbank mobil 1 saattir hata veriyor
Kesinlikle canım..Bir ara ilk başladığım zamanlarda avon falan geliyordu bir arkadaş satıyor burada..
Aa almasan cimri sanoıyorlar.. arkdaan laf ederler diye bir iki birşey aldım.. Gerçi ben ihtiyaç aldım..
Ama burda resmen yarış halinde millet..Alanlardan bekar olanıda var , evli olanıda..
Bir arkadaş kitap yurdundan sürekli kitap alıyor..ha bende arada istediğim kitaplardan aldırıyorum..
Ama sürekli yok maviden gömlek , yok Beta dan ayakkabı falan.. insanı zorla aldırmaya teşvik gibi..
Ama ben kendimi bildiğim için cazip gelmiyor bana..İhityaçlarımı zaten alıyorum .Valla para kazanmak kolay değil, bence harcamakda kolay olmamalı..
Yarın ne getireceğini bilmiyoruz.. varken akarken az da olsa koymalı kenara bişeyler diyorum. Günlük yaşamamalı..
Aynen canım..Kazanırken ne yaşadığımı ben bilirim.. harcamayıda bilecek olan benim..İsterse pinti desinler cimri desinler.Hiçç umrumda değil valla..evet milletin ne dediğine hiç bakmıcam valla
isterlerse adım pintiye cimriye çıksın
deli gibi aldım da noldu
o her şeyi alan arkadaşlarım da borç içinde bu arada
öncelikle evliliğini tebrik ederim :)
fazla borca girmemekle de iyi yapmışsın
evin eksiği bitmezzz
ama sen zaten yeni evlisin eşyaların yeni ve güzeldir
bu durumda bence çok ıvır zıvıra para verme
mutfak malzemelerine para gidiyor
olsun gitsin iyi ürünler alırsan kalıcı olur hem
kesme tahtası demişsin biz ucuzlarından aldık bambu falan iki ıslak kaldı şişti bozuldu vs.
en son gittik 100 tl verdik kocaman ve gerçek ağaç aldık
şimdi çok memnunuz uzun süre de kullanırız sağlam bişey.
valla ben çok yemek çöpe attığımdan artık her şeyin azını alıyorum
pastayı 2 kişilik ufaklardan alıyorum mesela
internet sayfalarına artık girmiyorum
bi tek tchiboya bakıyorum
ama kredi kartlarım internet alışverişine kapalı olduğundan alamıyorummm
alışveriş mağazalarından gelen mesajları okumadan siliyorum
mailleri de spam a düşüyor onu da okumadan hooop çöp kutusuna.
Hahaha ya şöyle bir durum var artık cumartesi akşama kadar çalışıyorum eşimde öyle... kargo karşılayacak kimsemiz yok .
Bir tek bu beni durduruyor şu an .
Yoksa kv ye göndertmek zorundayım onu da istemiyorum tahmin edersiniz ki.
Perde halı taksidimiz var 1 sene kadar onun dışında zaten ev giderleri 2500 tl var. kirası faturası eşimin daha 8 yıl ödeyeceğimiz öğrenim kredisi falan .
Daha ilk defa eve girdiğimiz için geçen ay 600 tl yakın mutfak temizlik ürünleri alışverişi yaptık.
E ekstra birşey çıkıyor illa yeni evli olunca misafir gelmek istiyor. Onun için bu ay da bir 400 tl masraf oldu. Daha gelmeyen bir sürü de insan var Allahtan düşünceliler. Çağırmıyor diyen varsa olsun zaten ne ara çağırıcaz bi düşünceli olun plz der çıkarım.
Öyle çok evim sunumum falan kafasında hiç bi zaman olmadım börek kek yapmam. Hazır keklerde güzel
Bakalım iki aya toparlayacağız umarım.
Bize aileler çok yardım etti sağolsunlar.
Ama düğün günü eşimden çıkan paranın haddi hesabı yok yani onun 2 katı kadar balayı uçak yeme içme ve konaklama masrafı (balayımız komple iptal oldu baştan ayarladık herşeyi elimizde olmayan sebeplerden) ilk ay şu kadarla geçiniriz ya diye hesap yapmıştık ama yalan oldu
Allahtan düğünde takılan paralar var valla takandan razı olsun onu biraz tırtıkladık ama 2 ayda yerine koyucaz bu sefer çok ciddi hesap yaptıkTabi benim işe başlamamın rahatlamamızda katkısı büyük. Kenara koyacak paramız olacak çoook şükür.
Günaydın kızlar
Bende maaşımı aldım
ödemeleri yaptım
belli miktar parayı ayıracağım
Kettle mevzusu çok konuşuldu
Bir arkadaş yazmış
Eski sayfalara döenemedim etiketlemek için
benim kettle bozulunca almaya da fırsat bulamayınca ocak işimi görmeye başladı
farkettim ki almadan da idare edebiliyormuşum
çalışıyorum
eve gelince tencereye suyu koyuyorum
üzerimi değiştirip oğlanın elini yıkayana kadar kaynıyor
cezve de aynı şekilde işimi çok görüyor
Zaten tasarruf yaparken zaman, para, kaynaklarımız hepsi düşünülmeli diye düşünüyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?