aynen benim de 50 m2 evim :)
tuvalet kağıtları lavabonun altındaki dolaba sığıyor hem de paket açmadan hatta önünde boşluk kalıyo oraya da sabunları paketli şekilde koyuyorumaslında o kadar büyük bir dolap değil sığınca çok mutlu oluyorum. ben de öyle istif malzemelerimin ortalıkta durmasından hoşlanmıyorum tuvaletin üst kısmında da bi çıkıntı var oraya da genellikle kullandığım cif ve çamaşır suyunu koyuyorum. kapının arkasına da organizer astım bi tarafta banyo havlusu saç havlusu ve el havlusu asılı. geri kalan az bi kısımda da saç bakım ürünleri asılı ( tarak, fırça fön mak. düzleştirici, maşa) banyom küçük ama kullanışlı. geriye kalan banyo temizlik malzemelerimi de bi sepete koydum onu da mutlak lavabosunun altındaki dolaba yerleştirdim. banyo ve mutfak için kullandığım ürünleri ayrı ayrı sepetlere koyunca orası da derli toplu oldu :)
salonda da L koltuk takımın,masa ve 2 sandalyem, tv ünitem ve tv, kitaplık, ve son kalan köşede de iplerimi koyduğum tekerlekli metal sepetlerim var . ama ev ferah çok şükür. boydan boya cam
acaba aynı yerde mi yaşıyoruz
evlerimiz benzermiş.
benim lavabonun altında havlular var bir çekmecede
çeyiz diye onlarca havlu yapmışlar bana :)
hiç sevmem dantelli falan ama napiyim atamıyorum da
20 tane falan havlu var
misafir için ek banyo havlusu var 2 tane de
üst çekmecede de saç kurutma makinem maşa düzleştirici bazı temizlik bezleri ve malzemeleri var.
buraya başka şey sığmıyor.
çamaşır makinesi var işte girinti gibi bişey yapmışlar onun üstünde de 2 ayrı dolap var biri eşimin tıraş ve kişisel bakım malzemelerinin durduğu
biri de benim yüz temizleyicilerimin falan durduğu
bunlar dar uzun içi raflı dolaplar
küçük ve ıvır zıvır şeyler sığıyor
salonda bizim de L koltuk
kitaplıklardan yaptığımız tv ünitesi
çalışma masam ve bilgisayarım var
mutfak masamız evin kendinde vardı
bar sandalyesi aldık 2 adet
yüksek bir tezgah gibi masamız.
bi ara fotoğraflarını koyayım hatta bana düzenleme fikirleri verin, özellikle de mutfak için. :)
Kumbaradan o kadar çıkacağını tahmin etmezdim :)bugün ne almadım ? trendyolda sepete doldurduğum hiçbir şeyi almadım
dün akşama doğru kumbaramı açtım. 279,75 TL çıktı. hemen onu 280 e tamamladım. kumbaradan çıkar 15 tl bozuk parayı cüzdanımdaki kağıt ile değiştirdim. 200 tlsini haftasonu yapacağım aktiviteye ayırdım. 80 i zulaya gitti.
ay sonuna kadar mutfak için 100 tl kalmş. buzlukta et tavuk hepsi var. kahvaltılıklarım var (genelde şirkette kahvaltı yapıyorum) yumurta ,süt, sebze meyve hepsi var. en az 10 gün gider zaten. ekmek olarak dilimli çavdar veya tam tahıllı alırım. buzdolabında durunca 1 hafta gider zaten. su alırım bir de ay sonuna doğru bir daha tavuk alırım. gıda dışı olarak da temizlik malzemelerimin hepsi var. umarım yeter
günaydın herkese,
dün bahsettiğim dolap düzenleme işini yaptım.
3 yün kazağım var. 2 sini 2 kış önce almıştım diğerini de ablam vermişti o şöyle düşündüm baya uzun yıllardır var henüz tüylenmesi de yok
7-8 tane gömleğim.
1 i iş yerim için diğeri dışarı için kullandığım 2 hırkam var.
4 sweatshirt üm var. (2 sinin içi polar, 2 si baharlık)
işimden dolayı soğuk bir ortamda çalıştığım için sanırım bu kış 1-2 tane yün kazak veya polarlı sweatshirt almalıyım. gömlek hırka ikilisini çok sevsem de iş yerimde ancak bahar geldiğinde giyebilirim.
bu şekilde yılbaşına kadar idare edip yılbaşından sonra sezon sonu indirimleri takip ederim. çünkü şubatta baharlıklar çıkmaya başlar muhtemelen
Kumbaradan o kadar çıkacağını tahmin etmezdim :)
Benim de kumbaram var ama bankada açılıyor sadece
İçine hep 1 liradan küçük paralar attım utanıyorum gidip açtırmaya
Maaşını ay sonunda mı alıyorsun?
Bence de yemek stoğun olduğundan yeter gibi geldi nakitin
Güzel bir durum değerlendirmesi olmuş
Eksiklerini görüp kapsül gardrop oluşturacak şekilde bişeyler alabilirsin.
Ben kapsül gardrop yapacağım umarım
Biz de bugün ekmek yapma makinesi almaya niyetlendik
Sonra şimdi almamaya karar verdik
Kredi kartıyla alıcaktık ki bu benim yasaklarım arasında :)
Ama sonra alacağız çünkü evde ekmek yapmak daha sağlıklı ve mantıklı
bizim evde yetişmez valla herkes günde 1 ekmek filan yiyor ortalama. belki evde kızım eşim ve ben kaldığımızda oturtacağım düzene uyabilir bu fikir. kendimiz yapıp az miktarlarda tüketebiliriz ve kalanları buzluğa kaldırabilriz bile.bu arada kapsül gardrop herkes yapmalı bence kendine yakışan sade parçalarla kombinleme usuluyle. benim dolabım oldukça kalabalık ve karışık. kapsül gardrop için henüz ayırabileceğim bir meblağ yok o yüzden yavaş yavaş atmakla başlayacağım daha sonra almaya başlarım. derken rayına girer. bu süreçte yapmamam gereken en net şey milletin gazına gelip tek parça yakışan birşey almak.. bunu yapmayacağım..Biz de bugün ekmek yapma makinesi almaya niyetlendik
Sonra şimdi almamaya karar verdik
Kredi kartıyla alıcaktık ki bu benim yasaklarım arasında :)
Ama sonra alacağız çünkü evde ekmek yapmak daha sağlıklı ve mantıklı
bizim evde yetişmez valla herkes günde 1 ekmek filan yiyor ortalama. belki evde kızım eşim ve ben kaldığımızda oturtacağım düzene uyabilir bu fikir. kendimiz yapıp az miktarlarda tüketebiliriz ve kalanları buzluğa kaldırabilriz bile.bu arada kapsül gardrop herkes yapmalı bence kendine yakışan sade parçalarla kombinleme usuluyle. benim dolabım oldukça kalabalık ve karışık. kapsül gardrop için henüz ayırabileceğim bir meblağ yok o yüzden yavaş yavaş atmakla başlayacağım daha sonra almaya başlarım. derken rayına girer. bu süreçte yapmamam gereken en net şey milletin gazına gelip tek parça yakışan birşey almak.. bunu yapmayacağım..
ekmek yapma makinesi almaktansa başta fırında deneyebilirsin
annemler de almıştı başta heves edip kullanıldı
ama sonrasında zor geldi
benim kettle bozuldu
elim ayağımdı benim
alırım derken henüz alamadım
ama ocakta da hallediyorum işimi
yani bekletilebilir ihtiyaçmış
ekmek yapma makinesi almaktansa başta fırında deneyebilirsin
annemler de almıştı başta heves edip kullanıldı
ama sonrasında zor geldi
benim kettle bozuldu
elim ayağımdı benim
alırım derken henüz alamadım
ama ocakta da hallediyorum işimi
yani bekletilebilir ihtiyaçmış
onu hiç yemedimYufka ekmek en ekonomik olani. Memleketten gondermisler su ile islatip yiyoruz hem de cok saglikli
Once su ve tuz ile hamur yoguruluyor. Sonra buyuk ekmek tahtalarinda yuvarlak bicimde oklava ile ince aciliyor. Sonra ozel firinda odun atesinde pisiyor. Kadinlar imece usulu yapar yufkayionu hiç yemedim
bizim memlekette yok sanırım :)
güzel bişeye benziyor
yufkayı kendileri yapıp kurutuyor, öyle bişey mi?
Hem de nasıl ucuza geliyor. Kettle kullanırken 80 gelen faturam kettle kullanmayı minimuma indirdiğimde 55-60 dolaylarına indi. Doğalgaz 16-26 bandında sürekli sıcak su ve ocak kullanımıylakettle gerçekten pratik bişey
ama olmayınca da ocakta ısıtırsın
doğalgaz elektrikten daha ucuza geliyor olabilir.
Hem de nasıl ucuza geliyor. Kettle kullanırken 80 gelen faturam kettle kullanmayı minimuma indirdiğimde 55-60 dolaylarına indi. Doğalgaz 16-26 bandında sürekli sıcak su ve ocak kullanımıyla
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?