Bugün ne almadın?

acaba aynı yerde mi yaşıyoruz
evlerimiz benzermiş.
benim lavabonun altında havlular var bir çekmecede
çeyiz diye onlarca havlu yapmışlar bana :)
hiç sevmem dantelli falan ama napiyim atamıyorum da
20 tane falan havlu var
misafir için ek banyo havlusu var 2 tane de
üst çekmecede de saç kurutma makinem maşa düzleştirici bazı temizlik bezleri ve malzemeleri var.
buraya başka şey sığmıyor.

çamaşır makinesi var işte girinti gibi bişey yapmışlar onun üstünde de 2 ayrı dolap var biri eşimin tıraş ve kişisel bakım malzemelerinin durduğu
biri de benim yüz temizleyicilerimin falan durduğu
bunlar dar uzun içi raflı dolaplar
küçük ve ıvır zıvır şeyler sığıyor

salonda bizim de L koltuk
kitaplıklardan yaptığımız tv ünitesi
çalışma masam ve bilgisayarım var

mutfak masamız evin kendinde vardı
bar sandalyesi aldık 2 adet
yüksek bir tezgah gibi masamız.

bi ara fotoğraflarını koyayım hatta bana düzenleme fikirleri verin, özellikle de mutfak için. :)

evlerimiz gerçekten benzermiş :) yalnız havlulara bayıldım. ilginç ama havluları çok seviyorum bende de 5 günlük kullanım 3 de saç için var

banyo için bahsettiğin 2 ayrı dolaptan bende de olsa süper olurmuş. :)

günaydın herkese,

dün bahsettiğim dolap düzenleme işini yaptım.

3 yün kazağım var. 2 sini 2 kış önce almıştım diğerini de ablam vermişti o şöyle düşündüm baya uzun yıllardır var henüz tüylenmesi de yok

7-8 tane gömleğim.

1 i iş yerim için diğeri dışarı için kullandığım 2 hırkam var.

4 sweatshirt üm var. (2 sinin içi polar, 2 si baharlık)

işimden dolayı soğuk bir ortamda çalıştığım için sanırım bu kış 1-2 tane yün kazak veya polarlı sweatshirt almalıyım. gömlek hırka ikilisini çok sevsem de iş yerimde ancak bahar geldiğinde giyebilirim.

bu şekilde yılbaşına kadar idare edip yılbaşından sonra sezon sonu indirimleri takip ederim. çünkü şubatta baharlıklar çıkmaya başlar muhtemelen

bugün ne almadım ? trendyolda sepete doldurduğum hiçbir şeyi almadım

dün akşama doğru kumbaramı açtım. 279,75 TL çıktı. hemen onu 280 e tamamladım. kumbaradan çıkar 15 tl bozuk parayı cüzdanımdaki kağıt ile değiştirdim. 200 tlsini haftasonu yapacağım aktiviteye ayırdım. 80 i zulaya gitti.

ay sonuna kadar mutfak için 100 tl kalmş. buzlukta et tavuk hepsi var. kahvaltılıklarım var (genelde şirkette kahvaltı yapıyorum) yumurta ,süt, sebze meyve hepsi var. en az 10 gün gider zaten. ekmek olarak dilimli çavdar veya tam tahıllı alırım. buzdolabında durunca 1 hafta gider zaten. su alırım bir de ay sonuna doğru bir daha tavuk alırım. gıda dışı olarak da temizlik malzemelerimin hepsi var. umarım yeter

Kumbaradan o kadar çıkacağını tahmin etmezdim :)
Benim de kumbaram var ama bankada açılıyor sadece
İçine hep 1 liradan küçük paralar attım utanıyorum gidip açtırmaya

Maaşını ay sonunda mı alıyorsun?
Bence de yemek stoğun olduğundan yeter gibi geldi nakitin

Güzel bir durum değerlendirmesi olmuş
Eksiklerini görüp kapsül gardrop oluşturacak şekilde bişeyler alabilirsin.
Ben kapsül gardrop yapacağım umarım

bu 60 günlüktü :) en küçük 25 krş atıyorum ben de ama 25 i elimden geldiğince atmamaya çalışıyorum :) sık sık da nakit ile değiştiriyorum.

maaşı ayın 1 ile 5 i arasında alıyorum :) benim kumbaramda kendinden minik kilidi olanlar varya ondan. avuç içi kadar bir şey . ilk kumbaram. başka da olması zaten :)

Güzel bir durum değerlendirmesi olmuş
Eksiklerini görüp kapsül gardrop oluşturacak şekilde bişeyler alabilirsin.
Ben kapsül gardrop yapacağım umarım

ben de şimdi bi hırka örüyorum kendime güzel de gidiyor. örerken dizime mecburen seriyorum ve sıcacık oluyor. iş yerim için düşünmüştüm zaten. o bitsin de bi durum değerlendirmesi yapıcam tekrar, sıcak tutarsa işe gömleklerle bile giyebilirim :) ihtiyaç mı istek mi diye sorarım. şu an istek gibi geliyor.

ekmek yapma makinesi kullanan arkadaşlarım vardı gayet memnunlar. karışık tahıllı bol pul biberli yapıyolardı. gerçekten harika oluyor. şimdi almayacaksan bile fırında yapanlar da var deneyebilirsin bence :)

bizim evde yetişmez valla herkes günde 1 ekmek filan yiyor ortalama. belki evde kızım eşim ve ben kaldığımızda oturtacağım düzene uyabilir bu fikir. kendimiz yapıp az miktarlarda tüketebiliriz ve kalanları buzluğa kaldırabilriz bile.bu arada kapsül gardrop herkes yapmalı bence kendine yakışan sade parçalarla kombinleme usuluyle. benim dolabım oldukça kalabalık ve karışık. kapsül gardrop için henüz ayırabileceğim bir meblağ yok o yüzden yavaş yavaş atmakla başlayacağım daha sonra almaya başlarım. derken rayına girer. bu süreçte yapmamam gereken en net şey milletin gazına gelip tek parça yakışan birşey almak.. bunu yapmayacağım..

ekmek yapma makinesi almaktansa başta fırında deneyebilirsin
annemler de almıştı başta heves edip kullanıldı
ama sonrasında zor geldi

benim kettle bozuldu
elim ayağımdı benim
alırım derken henüz alamadım
ama ocakta da hallediyorum işimi
yani bekletilebilir ihtiyaçmış

1 kg ekmek yapanları var bi seferde
dışarıdan aldığın 4 ekmeğe karşılık gelir.

ben de kapsül gardrop yapmak istiyorum ama henüz kıyafete para harcamayacağım
bu kışı eldekilerle geçirelim bakalım bi

öyle de yaptığım oldu
ama daha masraflı oluyor
hamuru yoğur bekle zaten emek istiyor
bi de fırını önceden çalıştır ısıt derken ciddi masraf getiriyor. dışarıdan almak daha mantıklı oluyor :)

50 kiloluk ekmeklik unu çuvalıyla alırsan kilosu 85 kuruşa falan geliyor
ama 5 kg un paketinde unun kilosu 4 tl falan
bu yüzden eğer makinede düzenli ekmek pişecekse alınmalı
zaten en uygun fiyatlısı 500 tl gibi makinenin de

kettle gerçekten pratik bişey
ama olmayınca da ocakta ısıtırsın
doğalgaz elektrikten daha ucuza geliyor olabilir.

onu hiç yemedim
bizim memlekette yok sanırım :)
güzel bişeye benziyor
yufkayı kendileri yapıp kurutuyor, öyle bişey mi?
Once su ve tuz ile hamur yoguruluyor. Sonra buyuk ekmek tahtalarinda yuvarlak bicimde oklava ile ince aciliyor. Sonra ozel firinda odun atesinde pisiyor. Kadinlar imece usulu yapar yufkayi

kettle gerçekten pratik bişey
ama olmayınca da ocakta ısıtırsın
doğalgaz elektrikten daha ucuza geliyor olabilir.
Hem de nasıl ucuza geliyor. Kettle kullanırken 80 gelen faturam kettle kullanmayı minimuma indirdiğimde 55-60 dolaylarına indi. Doğalgaz 16-26 bandında sürekli sıcak su ve ocak kullanımıyla

Hem de nasıl ucuza geliyor. Kettle kullanırken 80 gelen faturam kettle kullanmayı minimuma indirdiğimde 55-60 dolaylarına indi. Doğalgaz 16-26 bandında sürekli sıcak su ve ocak kullanımıyla

Doğum izninde evde iken kettle çaycı özelliğindeydi
gelen giden oluyor diye sabahtan akşama çalışıyordu
3 sene önce 90 küsür görmüşlüğüm var elektrik faturamı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…