• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bugün ne almadın?

Hangi marka sabun
Ya da aktardan mı alıyosun?
Bi ara zeytinyağlı sabun denedim saçlarım çok sönük oldu parlaklığını kaybetti bi nevi keçeleşti
Ne kadar zamanda saçın alıştı sabuna?

Benim eşimin de en nefret ettiği lafım
"Giyecek hiçbir şeyim yok" demem :KK70:
Ama şu kıyafetlerimi azaltıp sadece sevdiğim parçaları bıraktığımdan beri giyinmek bayağı kolaylaştı karar verme sürem düştü
Tavsiye ederim :KK66:

Vallahi hayran kaldım :)
Kapitalist düzen çarkını ben döndürmeyeceğim artık çok haklısınız

Olmayan 6-7 tane pantolonumu bugün ihtiyaç sahipleri için yapılan dönüşüm kutusuna yolladım. Pantolon sayım 4-5 adete düştü ama mutluyum dolabım daha ferah. Yapabildiğim kadar yapıcam bunu, kenarda tutmayacağım artık...

Bir de ev giyim almayacağım artık dışarıda giymek istemediklerimi evde giyme fikri hoşuma gitti...

ben de dışarı için artık giyilmeyecek olan hırka, kazak, tişört tayt gibi kıyafetlerimi ev kıyafetine çeviriyorum. hatta taytları kışın bol pantolonların altına giyiyorum :KK70:

@hamis geç oldu ama iyi akşamlar diyeyim ben de

Bugün ne almadın?
:)

Ben bugün yine bişey almadım
Ama sabah arkadaşlar işe gitmeden kahvaltı edelim dediler oraya gittim
Zaten çok cüzi miktar tuttu yediklerim
Şimdi eve ekmek alırız başka şeye gerek yok

O değil de motorine benzine zam gelmiş eşim yine arabayı satıcam demeye başladı :)
Benim eşimde zam geldikçe arabayı satıcam diyor. Sonra unutuyor yeni bir zamda satıcam diye tutturuyor

Bende öyle okudum oyuncak almıyorum ama ne yazık ki büyükker çok abartıyor.
Bende kaldırıyorum bir süre elindekilerle oynuyır sonra oynadıklarını kaldırıp sakladıklatımı çıkarıyorum.
Ama alınmayan o oyuncakları hiç unutmuyorlar.
Hiç beklenmedik anda akıllarına gelebiliyor.
Şu balonlardan hiç almadım kuzum çok heves ediyır bak anne bak anne neler varmış diyerek ama helyum gazıydı sanırım çok zararlıymış evde bulunması doğru değil diyorfu uzmanlar. Korkumdan hiç alamadım.

Geçen eşorfman gördüm almadım.
Evde bende eskiyen kıyafetlerimi giyiyorum.ekstra masraf yapmıyorum.

Helyum yanıcı bir gaz sanırım
Ne olur ne olmaz bence de tehlikeli olabilir

Benim ailem de çok oyuncak almazdı
Ama barbie bebek almamaları içimde yaradır :)
Çok pahalı diyip naylonlarından alıyorlardı
Napalım bi yerim eksilmedi ya
Canları sağolsun

herkese selam, haftasonu erkek arkadaşımla memleketime gittik :) ailemle tanıştırdım. tabi uzak bi mesafe olduğu için yolda biraz harcamalarımız oldu. ama gereksiz hiçbir şeye harcama olmadı. onun dışında bu hafta ortalıkta olan kıyafetlerimle bu haftayı geçiricem ama pazar günü dolabımı elden geçirmem lazım :) geçen kış sonu kaldırdığım kazak ve hırkalarımı ayıklayıp dolabımda kombin yapmalıyım :) bu yıl kazak hırka ve gömleklerim beni idare eder. sezon sonunda indirime gire ürünler olursa seneye için alabilirim :)

bu kış görünen tek ihtiyacım pantolon. mavi jeans in kotlarına bayılıyorum ama iş yerimde her gün giydiğim için pahalı aldığım kotlarıma yazık ediyorum gibi geliyor (gıda mühendisiyim- üretimhanede çalışıyorum) o yüzden şirkette giymek için koton lcw gibi yerlere bakmak istiyorum. siz kot pantolonları nereden alıyorsunuz? önerilerinize ihtiyacım var :KK45:

Hayırlı olsun sanırım ciddi bir ilişkin var :)
Benim 3 kot 1 de kota benzer bi pantolonum var
Biri mavinin outletinden 50 tl ye almıştım
Diğeri littlebig 85 tl falandı sanırım
Biri tchibo (80 tl - en az memnun olduğum bu çok genişledi)
Diğeri de twist (çok yüksek bel ve bordo olduğundan nadir giyiyorum 90 tl idi)

Hepsini indirimden aldım
En çok giydiğim ilk ikisi

İşyerinde giyeceksen yani başına bişey gelme ihtimali varsa koton lcw defacto falan al geç derim

Olmayan 6-7 tane pantolonumu bugün ihtiyaç sahipleri için yapılan dönüşüm kutusuna yolladım. Pantolon sayım 4-5 adete düştü ama mutluyum dolabım daha ferah. Yapabildiğim kadar yapıcam bunu, kenarda tutmayacağım artık...

Bir de ev giyim almayacağım artık dışarıda giymek istemediklerimi evde giyme fikri hoşuma gitti...

Ya ben eskiyenleri evde giymeyi sevmiyorum
Eve gidip direkt üstümü değiştirip makyajımı siliyorum eşim bi gün dedi ki güzelce giyinip özenip işe gidiyorsun ama ben seni sadece evde gördüğüm zaman eski şeylerini giyiyorsun
Birbirimize iyi görünmemiz gerekmez mi gibi bi serzenişte bulundu
Ben de haklı buldum
Adam beni ben onu paspal paspal görüyoruz çekiciliğimiz düşüyo :D
Bi de evde güzel giyinince modum da yüksek oluyor
Güzel dediğim ev kıyafeti işte çok abartı bişey değil

Sana olmayanlar birilerinin işini görecek dolap beklemek yerine
Böyle düşünmek bile güzel ;)

Ayakkabımi hiç sevmiyorum ama eski değil birsey değil diye yenisini denedim bayıldım ama almadım .. alamamak değilde maddi sıkıntının ortasındayiz sonumuz hayrolsun eşimin isinde sıkıntı var dua ederseniz çok mutlu olurum :KK43:

İki
İşte hep heves bunlar :)
Sağlıklı bir gebelik dilerim öncelikle
İyi ki almamışsın
Çünkü hep sanki o indirim olmazsa bi daha asla indirimli fiyattan alamıycaz gibi acele ediyoruz. halbuki o marka olmaz da bu marka olur
Hele ki senin daha bebek doğacak da oyuncak oynayacak kadar büyüyecek
O zamana kadar daha farklıları da çıkar
İstediğini alırsın
İyi yapmışsın tebrik ederim :)

Bizi de sonuçtan haberdar et, bence bir sürü paran cebinde kalacak

Üç gündür abur cubur ıvır zıvır hiç birşey almadım. Detoks yapmış gibi hissediyorum . Ruhuma bile iyi geldi. Bugün sadece dışarıda bir türk kahvesi içtim o kadar.

Ne yazık ki öyle gerçekten çocuk olmasa satarım kendi lüksüm için alınmış biriey değil. Oğlum bebekken saat 3 te hastaneye gitmek zorunda kaldık saat 12 den sonra otobüs ypk ve taksilerin hiç biri cevap vermedi. Arayıp söylediklerimiz götüremem sabah iş var dedi.
Eşimin iş arkadaşı sağolsun götürdü o gün araba almaya karar verdik ve 1 haftada aldık. Tekrar böyle bir durum yaşamak istemem.çocukla bir yerden bir yere gitmek de dert o bakımdan da iyi oluyor. Bu gidişle kullanamıcax garaj arabası olacak

Konuya bayıldım.... tam benlikmiş daldım hemen.
Sanırım bana da yer vardır...
Yazan arkadaşların bir kısmını tanıyorum. Ben de çok alanlardandım... zamanla alarak mutlu olmadığımı anladım. Şimdilerde almayarak mutlu oluyorum.
Geçmiş yullarda iş değişikliği, görev değişikliği gibi durumlardan dolayı fazlasıyla kıyafet almıştım. Zamanla kapitalist düzene ben de ayak uydurdum. Aldım da aldım...
artık aklım başıma geldi. Paramızı ailecek gezmeye harcıyoruz.
Kartımız taksitlerden dolayı 5-6 bin arası geliyor. Araba taksidini var. 1500 civarı. İhtşyaç kredimiz var. 1200 civarı. Aylık az da olsa Kenara para koymaya çalışıyoruz.
Ben 1 eylül-1 mart arası 15 parça kıyafwt alacağım diye kota koydum kendime. Bu rakam bile benim için gerçekten az. Hiç ama hiç almayınca bi zaman sonra ipinden boşanmış hayvanlar gibi nereye saldıracağımı şaşırıyorum.
1 aylğlden beri bir gömlek ve bir hırka aldım. Geçen bot çizme ayakkabı değişimi yaptım. Bu kış sadece düz taban siyah bot alacağım. Zira Dolu çizmem var. Hiç ihtiyacım Yok.

Ayakkabımi hiç sevmiyorum ama eski değil birsey değil diye yenisini denedim bayıldım ama almadım .. alamamak değilde maddi sıkıntının ortasındayiz sonumuz hayrolsun eşimin isinde sıkıntı var dua ederseniz çok mutlu olurum :KK43:

İçinizi ferah tutun
Eminim çoğu kişinin iş konusunda zor dönemleri olmuştur
Benim eşim 2 sene kadar işsiz kaldı
Çok zorlandık o dönem maddi manevi
Eve yiyecek almakta bile zorlandığımız oldu
Ama her şey düzeliyor gelip geçiyor inanın ki
Ayakkabınız sadece sevmediğiniz içinse yani başka bi sorunu yoksa az daha sabredin
Hem durumunuzun uygun olduğu hem de görünce aşık olduğunuz bir ayakkabı bulduğunuzda alırsınız
Önemli olan şu an için bir ayakkabı olarak görevini yapması ve ayağınızı koruması ;)

Üç gündür abur cubur ıvır zıvır hiç birşey almadım. Detoks yapmış gibi hissediyorum . Ruhuma bile iyi geldi. Bugün sadece dışarıda bir türk kahvesi içtim o kadar.

ben bugün hiç birşey almadım hiç harcama da yapmadım

İşte görmek istediğimiz hareketler bunlar hanımlar :) süpersiniz
Çay kahveye sınırlama yok bence :D biraz keyif yapmak herkesin hakkı

Ne yazık ki öyle gerçekten çocuk olmasa satarım kendi lüksüm için alınmış biriey değil. Oğlum bebekken saat 3 te hastaneye gitmek zorunda kaldık saat 12 den sonra otobüs ypk ve taksilerin hiç biri cevap vermedi. Arayıp söylediklerimiz götüremem sabah iş var dedi.
Eşimin iş arkadaşı sağolsun götürdü o gün araba almaya karar verdik ve 1 haftada aldık. Tekrar böyle bir durum yaşamak istemem.çocukla bir yerden bir yere gitmek de dert o bakımdan da iyi oluyor. Bu gidişle kullanamıcax garaj arabası olacak

Ah işte böyle zamanlarda tabiki lazım araç. Bizde çocuk yok ama insan kendi hastalandığında 500 metre ötedeki hastaneye gidemiyor bazen. Geçen sene başımıza geldi
Eşim de ben de ateşlendik çok ağır grip olduk
Yerimizden kalkıp yakındaki hastaneye o kış günü nasıl birbirimize tutuna tutuna gittik
Çok fenaydı
Öyle zamanlarda insanın eli ayağı oluyor araba

Konuya bayıldım.... tam benlikmiş daldım hemen.
Sanırım bana da yer vardır...
Yazan arkadaşların bir kısmını tanıyorum. Ben de çok alanlardandım... zamanla alarak mutlu olmadığımı anladım. Şimdilerde almayarak mutlu oluyorum.
Geçmiş yullarda iş değişikliği, görev değişikliği gibi durumlardan dolayı fazlasıyla kıyafet almıştım. Zamanla kapitalist düzene ben de ayak uydurdum. Aldım da aldım...
artık aklım başıma geldi. Paramızı ailecek gezmeye harcıyoruz.
Kartımız taksitlerden dolayı 5-6 bin arası geliyor. Araba taksidini var. 1500 civarı. İhtşyaç kredimiz var. 1200 civarı. Aylık az da olsa Kenara para koymaya çalışıyoruz.
Ben 1 eylül-1 mart arası 15 parça kıyafwt alacağım diye kota koydum kendime. Bu rakam bile benim için gerçekten az. Hiç ama hiç almayınca bi zaman sonra ipinden boşanmış hayvanlar gibi nereye saldıracağımı şaşırıyorum.
1 aylğlden beri bir gömlek ve bir hırka aldım. Geçen bot çizme ayakkabı değişimi yaptım. Bu kış sadece düz taban siyah bot alacağım. Zira Dolu çizmem var. Hiç ihtiyacım Yok.

Ay allahım hem güldüm hem de halimize üzüldüm yazdıklarını okuyunca
Hoşgeldin bu arada
Ben de kendimi sana benzettim
1200 tl araba taksiti 6000 e yakın kredi kartı
Üstüne kira ve diğer kredimiz falan da var
Kredi kartına her ay ancak asgari ödüyorum
Sen nasıl yapıyosun?

Ben de ancak kendime geldim napıyorum dedim
Ya benim korktuğum yan etkilerden biri de bu
Sıkı diyet yapanlar diyeti bi kere bozunca deli gibi yer ya ben de deli gibi alışverişe saldırmayayım bi süre sonra?

Bunu engellemek için sınırlama getirmek iyiymiş.
Benim hiç kıyafet alma isteğim yok
Belki 1 kot pantolon olabilir çünkü siyah pantolonum yok ve ihtiyacım var sanki
Ama sonra düşünücem bunu :)

Bence ilk ayın meyvesini ay başında kredi kartımın bi kısmını kapatabilirsem alıcam ve motive olucam

Ay allahım hem güldüm hem de halimize üzüldüm yazdıklarını okuyunca
Hoşgeldin bu arada
Ben de kendimi sana benzettim
1200 tl araba taksiti 6000 e yakın kredi kartı
Üstüne kira ve diğer kredimiz falan da var
Kredi kartına her ay ancak asgari ödüyorum
Sen nasıl yapıyosun?

Ben de ancak kendime geldim napıyorum dedim
Ya benim korktuğum yan etkilerden biri de bu
Sıkı diyet yapanlar diyeti bi kere bozunca deli gibi yer ya ben de deli gibi alışverişe saldırmayayım bi süre sonra?

Bunu engellemek için sınırlama getirmek iyiymiş.
Benim hiç kıyafet alma isteğim yok
Belki 1 kot pantolon olabilir çünkü siyah pantolonum yok ve ihtiyacım var sanki
Ama sonra düşünücem bunu :)

Bence ilk ayın meyvesini ay başında kredi kartımın bi kısmını kapatabilirsem alıcam ve motive olucam
Biz kredi kartının hepsini ödüyoruz. Her ay kapatıyoruz ama kart kesilince taksitlerden dolayı 3 bine yakın borç ile başlıyoruz. Hiç almayınca bir süre sonra saldırabilirim diye böyle bir kota koydum. Hayır almamalıyım değil de nasılsa böyle bir hakkım var. İstesem bal gibi alırım psikolojisi bana daha iyi geliyor.

Merhabalar,
Çok güzel bir konu olmuş, öncelikle S Spizella sana teşekkür ediyorum :)

Epeyidir bu forumda takılıyorum. Evet kenarıya atma meselesine adapte olmuştum ancak bende de almalıyım almalıyım durumu olmuş ister istemez.
İşe daha yeni başladım, dolabım da öğrenci dolabı. Haliyle ihtiyacı çoktu ya da bana öyle geliyordu.
Her ay şu kadarlık alışveriş yapsam derken bu konuya denk geldim, birkaç günde tüm sayfaları okudum.
Sonra sizin şu kadar parça bıraktım, ferahladım yazışınızı okuyunca dur yaa benim kaç parça üst giyimim var acaba işe giyebileceğim dedim. Saydım ki triko+kazak (gömlekler hariç) 14 parça çıktı. Gömlekleri vs katınca 17 parça falan oluyor.
Ben yok bir şeyim derken aslında epeyi almışım ve burayı okumasam muhtemelen durmayacaktım.

Şimdilik durmaya karar verdim. Elimdekileri giyip gerek duyarsam üst sayımı 20ye tamamlayayım yeter dedim.
Bunun aksine üste bu kadar yüklenirken çamaşır, çorap ve çanta kategorisini oldukça boşlamışım.
Bugün yazlık, kışlık değişimini yaptım. En kısa sürede de çamaşır, çorap, çanta ayıklaması yapıp kendime minimal bir ihtiyaç listesi oluşturup sadece onları alıp bu kışı kapatmayı planlıyorum artık.

Eskiyen parçalarım için de sezon sonunda eksik gidermeye karar verdim.

Dün regl olduum icin dün 8.5 tl bugunde 5 tl harcadim... cikolata kurabiye kakaolu süt vs. Cikolatali ne bulduysam alsim yedim su iki gunde.. aslinda bunlar onceki zamanlarima gore 10 da 2 si gibi bisey. Onceden olsa su iki gun icerisinde yediklerim8n 3 4 katini yiyordum ilk gunumde. Birde cumartesi gunu bir kitap sitesinden kitap siparisi girmistim baya indirim vardi benimde okuyacagim birkac parca kitap indirimdeydi 9 kitaba 77 lira vericem. Birde kapida odeme secenegini sectigim icin bi 6 lirada ona. Toplam 83 lira.buun hazirlanmis kargoya verilmeyi bekliyormus. En gec carsamba elimde olur oda. Su uc gunde harcadiklarimin disinda para harcamadim... 2 kumbaram var onlari da ihmal etmemeye calisiyorum. Birisi noemal kumbaram birisi kitap kumbaram. Kitap kumbaramla aldigim kitaplari karsiliyorum :)

Ya ben eskiyenleri evde giymeyi sevmiyorum
Eve gidip direkt üstümü değiştirip makyajımı siliyorum eşim bi gün dedi ki güzelce giyinip özenip işe gidiyorsun ama ben seni sadece evde gördüğüm zaman eski şeylerini giyiyorsun
Birbirimize iyi görünmemiz gerekmez mi gibi bi serzenişte bulundu
Ben de haklı buldum
Adam beni ben onu paspal paspal görüyoruz çekiciliğimiz düşüyo :KK70:
Bi de evde güzel giyinince modum da yüksek oluyor
Güzel dediğim ev kıyafeti işte çok abartı bişey değil

Eskiyen diz yapmış kısalmış şeyleri kesinlikle giymem ama dışarda giymediğim tişörtler ve taytlar değerlendirilebilir. Onun haricinde özenli olmak tabikide güzel ama evde dışarda giyindiğim gibi giynemem hiç rahat olmaz ki :)

Back
X