• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bugün ne almadın?

Merhaba canım geliri düşük olup da iPhone alıp taksite boğulanların ben de yersiz görüyorum. Ancak aylık geliri o telefonu almaya yetiyorsa bence almasında sakınca yok. Çünkü bazı eşyalar gerçekten insanın hayatını kolaylaştırıyor ve aldığı parayı hak ediyor. İş adamları filan da Facebook vs kullanıyordur iPhone ile yazılım programcılık filan yapmıyordur :)) kendimden örnek verecek olursam ucuza ve e özellikleri aynı hatta bunun kamerası daha iyi dediğim telefon durduk yere şebeke hatası verince (arama yaptırmıyor) gittim nakit ödeme ile aldım iPhone ve 3 yıla yakın oldu hala mutlu mesut kullanıyorum :KK66:

Fairy bulaşık deterjanını internetten uyguna alabilirsiniz. Topiğiniz hayırlı olsun :))

Selam :) biz de dün avmye gittik alışveriş için eşime ihtiyacı olan botu aldık. Ben kızım üzerimden inmeyince pantolon bakamadım yine ne yazık ki. 20 tl ye balon aldık :oha: kişisel bakım ürünlerine 170 tl verdik bot 250 tl idi. Bir de kv ve kendime eşofman aldım onlar da 70 tl :kahve: yemeğimizi evde yemiştik orada birşey yemedik. Ee peki ne almadık? Kızım 50 tane oyuncak öptü kıyamayıp her dokunduğunu almadık hiç birini almadık :KK54:

fazla oyuncağa sahip çocukların hayal gücü gelişimi daha az oluyor diye bir makale okudum
bence o sırada üzülse de sonrasında unutmuştur kızınız oyuncakları
ve eminim evde yeteri derecede oyuncağı vardır ;)
şimdiden ona aşılayın bence tutumluluğu :D

kişisel bakım ürünleri hep pahalı zaten
bende akıllıca bir alışveriş olmuş, özellikle yemek yiyip çıkmanız süper bir fikir :)
yoksa illaki gitmişken 50 lira da yemek yerdiniz fast food ve sağlıksız.

balon işi fena yalnız
şu uçan şekilli balonlardan mı
çocukların elinde hep görüyorum avm lerde
fiyatı maliyetinin çok üstündeymiş ben de 5-6 tl dir diyordum

Merhaba canım geliri düşük olup da iPhone alıp taksite boğulanların ben de yersiz görüyorum. Ancak aylık geliri o telefonu almaya yetiyorsa bence almasında sakınca yok. Çünkü bazı eşyalar gerçekten insanın hayatını kolaylaştırıyor ve aldığı parayı hak ediyor. İş adamları filan da Facebook vs kullanıyordur iPhone ile yazılım programcılık filan yapmıyordur :)) kendimden örnek verecek olursam ucuza ve e özellikleri aynı hatta bunun kamerası daha iyi dediğim telefon durduk yere şebeke hatası verince (arama yaptırmıyor) gittim nakit ödeme ile aldım iPhone ve 3 yıla yakın oldu hala mutlu mesut kullanıyorum :KK66:

Fairy bulaşık deterjanını internetten uyguna alabilirsiniz. Topiğiniz hayırlı olsun :))

Selam :) biz de dün avmye gittik alışveriş için eşime ihtiyacı olan botu aldık. Ben kızım üzerimden inmeyince pantolon bakamadım yine ne yazık ki. 20 tl ye balon aldık :oha: kişisel bakım ürünlerine 170 tl verdik bot 250 tl idi. Bir de kv ve kendime eşofman aldım onlar da 70 tl :kahve: yemeğimizi evde yemiştik orada birşey yemedik. Ee peki ne almadık? Kızım 50 tane oyuncak öptü kıyamayıp her dokunduğunu almadık hiç birini almadık :KK54:
Ona bende bisey demiyorum. Ama sirf markasindan dolayi aldigi telefonu daha iki ay olmadan degistiren veya sirf "iphone yaa" diyip almalari canimi sıkıyor biraz... birde ben iphone'u begenmiyorum benim icin onun etkisi de var onu tercih etmeme sebebim..

Ona bende bisey demiyorum. Ama sirf markasindan dolayi aldigi telefonu daha iki ay olmadan degistiren veya sirf "iphone yaa" diyip almalari canimi sıkıyor biraz... birde ben iphone'u begenmiyorum benim icin onun etkisi de var onu tercih etmeme sebebim..

iPhone çok kullanışsız bi telefon ya bana kalırsa
nerden biliyosun dersen ben de almak gibi bir hataya düştüm.
halbuki gül gibi telefonum vardı. eski meski idare ediyodum

iPhone çok kullanışsız bi telefon ya bana kalırsa
nerden biliyosun dersen ben de almak gibi bir hataya düştüm.
halbuki gül gibi telefonum vardı. eski meski idare ediyodum

Isletim sistemi farki var ya bide... bende bir arkadasim vasitasiyla bir iki gun kullandim telefonlari degistirmistik iphone 4 ler moda isi o zaman.. bana da garip gelmisti isletim sistemi.. gerci ona alisan da android leri garipsiyor

Bence yeme sorununuz başka bir şeyden kaynaklanıyor olabilir.
İnsulin direncinizin olup olmadığına baktırdınız mı
Bir de tiroid hormonlarına?

Evde doyurucu güzel şeyler olduğunda insan dışarıdan almak istemiyor aslında
Düşünsenize o çok bayılarak yediklerimiz kimbilir ne şartlarda üretiliyor

Belki şöyle yapabilirsiniz
Haftada bir dışarıda yiyelim diyip o haftayı tamamladığınızda ödül niyetine ailece güzel bir yemeğe gidebilirsiniz

Düşününce akşam yemeği olarak kıymalı pide yeseniz 3 kişi gittiniz diyelim 15 er liradan 45 lira
Ama bununla haftalık pazar alışverişi yapabilirsiniz aslında

Geçen sene doktora gittiğimde biraz sporla biraz hafif beslenmeyle geçebilecek bir insülin direncin var demişti. Ama çok üstüne düşmedim. Dediğiniz gibi bir akşam yemeği 50-60 liranın altında olmuyor. Bakalım bu hafta her gün almak istediğim ama almadığım yani normalde olsa alacağım şeylerin fiyatını not edip haftasonunda hesaplıcam.

selamlar T thebutterflyeffect
önerilerin çok güzel
insanın özellikle ilk gençlik yıllarında kıyafete de kozmetiğe de çok ihtiyacı oluyor
çünkü üniversiteye başlamış oluyorsun daha farklı giyinmek gerekiyor
lisedeyken okula giderken giy formayı git
ama universite öyle değil tabiki
makyaja da yeni yeni başladığından hiç ürünün olmuyor e sürekli bi ihtiyaç

daha çok gençsin fondötene falan hiiiç ihtiyacın olduğunu düşünmüyorum
cildin problemliyse zaten kullanma derim

şampuan meselesini ben çözemedim saçım çok yağlı bu yüzden neredeyse hergün yıkamak zorundayım
kısa kestirdim kolay olsun diye
ama eczane ürünü şampuan kullanıyorum.

kıyafetleri de yıllardır bedenim değişmediği için eskiyene kadar giyebilirim :) ama butik tarzı yerlere yönelmeyi deneyeceğim.

çanta ne kadar çok olursa o kadar zor oluyor kombinlemesi de
ben de iyi markalardan sağlam şeyler alıyorum. temel renklerde olmasına dikkat ediyorum. lacivert, bordo, siyah gibi.

şöyle bir şey de var "asla ucuz alacak kadar zengin değilim" 20 tl ye de çanta var ama iki güne yamulup gidiyor genelde.
genelde bi tane alıp yüksek kalitede almak daha yararlı sanırım. (markasından bağımsız bu söylediğim, illaki markası var diye kaliteli olacak değil)
Valla güzel giyinmeyi sevmekle beraber çok aşırı moda takipçisi de olmadığım için üniversiteye ilk başladığım zaman kıyafete çok yatırım yapmıyordum, güzel giyiniyordum tabi yine de. Dediğiniz gibi ihtiyaç meselesi o yaşlarda insan daha meraklı oluyor hele ki ergenlikte falan. Ben tabi şuan da normalim aradaki tek fark artık makyaj yapmıyor olmam, arada bir ruj, eyeliner yetiyor. Saç konusunda da sabun hiç denediniz mi bilmem ama araştırın ve saçınıza uygun olan sabunu alın, benim saçlarım da yağlı çok aşırı olmasa da ve sabundan sonra saçımdaki yağlanmanın geciktiğini fark ettim. Kişiden kişiye değişir ama sabun kullanmak isterseniz iyice araştırıp öyle alın. :) birde benim cildim problemsiz şükür ki, ben biraz o dönem herkes fondöten kullanıyor diye heves etmiştim ama fondöteni bıraktıktan sonra çok daha rahat ettim gerçekten, şuan etrafımdakiler cildimin makyajsızken çok temiz olduğunu söylüyor mesela. Fikirler görecelidir tabi ama size faydam olduysa ne mutlu :)

Bence de kendine gel gizem :)
Sürüyle mont varmış ama insan istiyor işte
Sanki dünyadaki tüm sorunların o montu almakla bitecek, en mutlu insan sen olacakmışsın gibi istiyor :KK70:
Buna karşı koymak çok zor.
Ben başaramam diye hiç bakmıyorum vitrin vs çünkü iradem sağlam değil

Alıyorum alıyorum üzerine birde gardolabın karşısına geçip offf yine hiç bir şeyim kalmamış dediğimde eşim bu sefer kendini kaybediyor :)

Artık çok çok hoşuma giden şeyleri 1 parça 2 parça şeklinde alıyorum...

Önceden almış olmak için aldığım çok oluyordu ve toplu alışveriş yapıyordum ayakkabı çanta kıyafet vs. Şimdi öyle değil en azından buda bir aşama benim için :)

nasıl vazgeçebiliyosunuz
bana onun yöntemi lazım :)
internetten alışveriş denen şey çıktığından beri ben kendime hakim olamıyorum
çünkü yerimden 1 sn kalkmadan yüzlerce lira harcayabiliyorum :/

internetten alışverişe de kapattım kartları

acaba avm gibi yerlere hiç gitmesem mi gezmek için bile?
çünkü hiç boş çıkamıyorum
10 liralık bile olsa bişey almadan dönersem mutsuz hissediyorum

ben Hiçbir şey almazsam 3 ay sonra kredi kartımı ancak ödeyebilirim

şu an kredi kartı borcum 5000
her ay 1500 tl asgari ödüyorum çok feci haldeyim
Ben genelde şöyle vazgeçiyorum; bir lokma bir hırka yeter bana diyen bir adamın dinindenmiyim yoksa bu kapitalist düzenin oyuncağımıyım diyorum..
Elhamdülillah deyip bırakıyorum...
3 senedir kıyafet ayakkabı vs. Alışverişim 2000tl etmez...
Az ve öz alırım..Birde ev için kıyafet almıyorum pijama hariç...eskiyen sweeti evde giyiyorum.eskiyen taytı, eskidiğini düşündüğüm herşeyi vs.

Ama buna rağmen bebeğim var mutfakda çok harcama yapıyoruz..resmen yemeğe gidiyo bütün paracıklar eşimden et düşkünü..işim zor..
İşten değil dişten artar lafını hatırladıkça stres oluyorum..bizde mutfak masrafı sıkıntı...bir düşürebilsem..

fazla oyuncağa sahip çocukların hayal gücü gelişimi daha az oluyor diye bir makale okudum
ve eminim evde yeteri derecede oyuncağı vardır :KK66:
şimdiden ona aşılayın bence tutumluluğu :KK70:

bende akıllıca bir alışveriş olmuş, özellikle yemek yiyip çıkmanız süper bir fikir :)

balon işi fena yalnız
yok henüz 1.5 yaşında olduğu için almadığımızı bile anlamadı :D
biraz büyüsün kesinlikle tutumlu olmayı öğreteceğim öncelikle biz yokluk gördüğümüz için bir yerlere zor da olsa geldik onun da öyle olmasını dilerim. kesinlikle yemek yiyip avmye öyle gitmek çok önemli canım 3 kişiydik kızım hariç en az 80 tl verirdik fast food yemiyoruz iskender tarzı şeyler de malum biraz daha pahalı.
kişisel bakım ürünleri ayrı bir konu denemeden iyi mi bilemiyoruz deniyoruz faydasını görmüyoruz dolap beklemeye bırakıyoruz sonra başka alıyoruz derken dolaplarımız krem losyon parfüm cilt bakım ürünleriyle doluyor.
balonumuz da niloyaydı :D kızım bugün sabah bile ona kahvaltı yaptırıyordu iyiki almışız dediğim birşey oldu her ne kadar maliyetinin 10 katına satsalar da :işsiz:

anladım canım var öyleleri elindeki iphone işini görüyorken üst modeli çıkınca onu alanlar da var haklısn. ben bir eşya alırken özellikle aylara bölerim fiyatını mesela telefonu aldığımda 2400 e aldık 2 yıl kullansam aylık 100 tl oluyor çok pahalı :mapus: o yüzden hedefim en az 6-7 sene kullanmak bozulmadığı sürece. açıkçası bozulursa da tamir ettiririm diye düşünüyorum.

Dogmamis bebegime egitici ahsap oyuncaklardan alacaktim indirimdeydi. Abartma o cocuk bunlarla oynayana kadar bin kere indirime girer dedim. Ve indirimde olan gercekten ihtiyacim olan bir seyi aldim.

İşte hep heves bunlar :)
Sağlıklı bir gebelik dilerim öncelikle
İyi ki almamışsın
Çünkü hep sanki o indirim olmazsa bi daha asla indirimli fiyattan alamıycaz gibi acele ediyoruz. halbuki o marka olmaz da bu marka olur
Hele ki senin daha bebek doğacak da oyuncak oynayacak kadar büyüyecek
O zamana kadar daha farklıları da çıkar
İstediğini alırsın
İyi yapmışsın tebrik ederim :)

Geçen sene doktora gittiğimde biraz sporla biraz hafif beslenmeyle geçebilecek bir insülin direncin var demişti. Ama çok üstüne düşmedim. Dediğiniz gibi bir akşam yemeği 50-60 liranın altında olmuyor. Bakalım bu hafta her gün almak istediğim ama almadığım yani normalde olsa alacağım şeylerin fiyatını not edip haftasonunda hesaplıcam.

Bizi de sonuçtan haberdar et, bence bir sürü paran cebinde kalacak

Valla güzel giyinmeyi sevmekle beraber çok aşırı moda takipçisi de olmadığım için üniversiteye ilk başladığım zaman kıyafete çok yatırım yapmıyordum, güzel giyiniyordum tabi yine de. Dediğiniz gibi ihtiyaç meselesi o yaşlarda insan daha meraklı oluyor hele ki ergenlikte falan. Ben tabi şuan da normalim aradaki tek fark artık makyaj yapmıyor olmam, arada bir ruj, eyeliner yetiyor. Saç konusunda da sabun hiç denediniz mi bilmem ama araştırın ve saçınıza uygun olan sabunu alın, benim saçlarım da yağlı çok aşırı olmasa da ve sabundan sonra saçımdaki yağlanmanın geciktiğini fark ettim. Kişiden kişiye değişir ama sabun kullanmak isterseniz iyice araştırıp öyle alın. :) birde benim cildim problemsiz şükür ki, ben biraz o dönem herkes fondöten kullanıyor diye heves etmiştim ama fondöteni bıraktıktan sonra çok daha rahat ettim gerçekten, şuan etrafımdakiler cildimin makyajsızken çok temiz olduğunu söylüyor mesela. Fikirler görecelidir tabi ama size faydam olduysa ne mutlu :)

Hangi marka sabun
Ya da aktardan mı alıyosun?
Bi ara zeytinyağlı sabun denedim saçlarım çok sönük oldu parlaklığını kaybetti bi nevi keçeleşti
Ne kadar zamanda saçın alıştı sabuna?

Alıyorum alıyorum üzerine birde gardolabın karşısına geçip offf yine hiç bir şeyim kalmamış dediğimde eşim bu sefer kendini kaybediyor :)

Artık çok çok hoşuma giden şeyleri 1 parça 2 parça şeklinde alıyorum...

Önceden almış olmak için aldığım çok oluyordu ve toplu alışveriş yapıyordum ayakkabı çanta kıyafet vs. Şimdi öyle değil en azından buda bir aşama benim için :)

Benim eşimin de en nefret ettiği lafım
"Giyecek hiçbir şeyim yok" demem :D
Ama şu kıyafetlerimi azaltıp sadece sevdiğim parçaları bıraktığımdan beri giyinmek bayağı kolaylaştı karar verme sürem düştü
Tavsiye ederim ;)

Ben genelde şöyle vazgeçiyorum; bir lokma bir hırka yeter bana diyen bir adamın dinindenmiyim yoksa bu kapitalist düzenin oyuncağımıyım diyorum..
Elhamdülillah deyip bırakıyorum...
3 senedir kıyafet ayakkabı vs. Alışverişim 2000tl etmez...
Az ve öz alırım..Birde ev için kıyafet almıyorum pijama hariç...eskiyen sweeti evde giyiyorum.eskiyen taytı, eskidiğini düşündüğüm herşeyi vs.

Vallahi hayran kaldım :)
Kapitalist düzen çarkını ben döndürmeyeceğim artık çok haklısınız

Ama buna rağmen bebeğim var mutfakda çok harcama yapıyoruz..resmen yemeğe gidiyo bütün paracıklar eşimden et düşkünü..işim zor..
İşten değil dişten artar lafını hatırladıkça stres oluyorum..bizde mutfak masrafı sıkıntı...bir düşürebilsem..

Bence bundan hiiiç rahatsız olmayın
İyi ve kaliteli beslenmek çok önemli
Ben de şu an tutumlu olmaya çalışsam da yiyecekyen kısmıyoruz
Sadece israf olmasın diye yiyeceğimiz kadar alıyoruz
Hele ki bebeğiniz varmış güzel beslenmeye devam bence ;)

yok henüz 1.5 yaşında olduğu için almadığımızı bile anlamadı :KK70:
biraz büyüsün kesinlikle tutumlu olmayı öğreteceğim öncelikle biz yokluk gördüğümüz için bir yerlere zor da olsa geldik onun da öyle olmasını dilerim. kesinlikle yemek yiyip avmye öyle gitmek çok önemli canım 3 kişiydik kızım hariç en az 80 tl verirdik fast food yemiyoruz iskender tarzı şeyler de malum biraz daha pahalı.
kişisel bakım ürünleri ayrı bir konu denemeden iyi mi bilemiyoruz deniyoruz faydasını görmüyoruz dolap beklemeye bırakıyoruz sonra başka alıyoruz derken dolaplarımız krem losyon parfüm cilt bakım ürünleriyle doluyor.
balonumuz da niloyaydı :KK70: kızım bugün sabah bile ona kahvaltı yaptırıyordu iyiki almışız dediğim birşey oldu her ne kadar maliyetinin 10 katına satsalar da :işsiz:

anladım canım var öyleleri elindeki iphone işini görüyorken üst modeli çıkınca onu alanlar da var haklısn. ben bir eşya alırken özellikle aylara bölerim fiyatını mesela telefonu aldığımda 2400 e aldık 2 yıl kullansam aylık 100 tl oluyor çok pahalı :mapus: o yüzden hedefim en az 6-7 sene kullanmak bozulmadığı sürece. açıkçası bozulursa da tamir ettiririm diye düşünüyorum.

Ben kişisel bakımı ürünü alırken bayağı araştırıyorum
Kullanıcı yorumlarını okuyorum youtube dan falan youtuberları izliyorum ürünü anlatanları. Sonra gidip alıyorum
Çoğundan da memnun kalıyorum

Bence bitirmeden başka almayın
Ya da takas edebilirsin
Süslüsözlük var orada kızlar ellerindeki yarım ürünleri takas ediyolar kullanabilecekleri şeylerle

ve eminim evde yeteri derecede oyuncağı vardır :KK66:
şimdiden ona aşılayın bence tutumluluğu :KK70:

balon işi fena yalnız
Bende öyle okudum oyuncak almıyorum ama ne yazık ki büyükker çok abartıyor.
Bende kaldırıyorum bir süre elindekilerle oynuyır sonra oynadıklarını kaldırıp sakladıklatımı çıkarıyorum.
Ama alınmayan o oyuncakları hiç unutmuyorlar.
Hiç beklenmedik anda akıllarına gelebiliyor.
Şu balonlardan hiç almadım kuzum çok heves ediyır bak anne bak anne neler varmış diyerek ama helyum gazıydı sanırım çok zararlıymış evde bulunması doğru değil diyorfu uzmanlar. Korkumdan hiç alamadım.

Geçen eşorfman gördüm almadım.
Evde bende eskiyen kıyafetlerimi giyiyorum.ekstra masraf yapmıyorum.

herkese selam, haftasonu erkek arkadaşımla memleketime gittik :) ailemle tanıştırdım. tabi uzak bi mesafe olduğu için yolda biraz harcamalarımız oldu. ama gereksiz hiçbir şeye harcama olmadı. onun dışında bu hafta ortalıkta olan kıyafetlerimle bu haftayı geçiricem ama pazar günü dolabımı elden geçirmem lazım :) geçen kış sonu kaldırdığım kazak ve hırkalarımı ayıklayıp dolabımda kombin yapmalıyım :) bu yıl kazak hırka ve gömleklerim beni idare eder. sezon sonunda indirime gire ürünler olursa seneye için alabilirim :)

bu kış görünen tek ihtiyacım pantolon. mavi jeans in kotlarına bayılıyorum ama iş yerimde her gün giydiğim için pahalı aldığım kotlarıma yazık ediyorum gibi geliyor (gıda mühendisiyim- üretimhanede çalışıyorum) o yüzden şirkette giymek için koton lcw gibi yerlere bakmak istiyorum. siz kot pantolonları nereden alıyorsunuz? önerilerinize ihtiyacım var :KK45:

günaydın kızlar
H hamis geç oldu ama iyi akşamlar diyeyim ben de

Bugün ne almadın?
:)

Ben bugün yine bişey almadım
Ama sabah arkadaşlar işe gitmeden kahvaltı edelim dediler oraya gittim
Zaten çok cüzi miktar tuttu yediklerim
Şimdi eve ekmek alırız başka şeye gerek yok

O değil de motorine benzine zam gelmiş eşim yine arabayı satıcam demeye başladı :)

Back
X