• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bugün ne almadın?

S Spizella ben de dışarıda gitmediğim şeyleri evde giyeyim diye niyet ettim bu kış.
Kocaman bir eşofmanım vardı. Onun üstüne eskiyen tuniğimi giydim. Cıks olmadı. Bu halimle ben bile sevmedim kendimi.
Lc den geçen Yıl aldığım penye bir üst vardı. Evde giymek için. Çok eskimiş. Dün gittim. Yenisini aldım. O koca eşohmanı ve tuniği de atacağım. Evde hem rahat hem de azıcık düzgün giyimli olmak istiyorum.

Hangi marka sabun
Ya da aktardan mı alıyosun?
Bi ara zeytinyağlı sabun denedim saçlarım çok sönük oldu parlaklığını kaybetti bi nevi keçeleşti
Ne kadar zamanda saçın alıştı sabuna?

Benim eşimin de en nefret ettiği lafım
"Giyecek hiçbir şeyim yok" demem :KK70:
Ama şu kıyafetlerimi azaltıp sadece sevdiğim parçaları bıraktığımdan beri giyinmek bayağı kolaylaştı karar verme sürem düştü
Tavsiye ederim :KK66:

Vallahi hayran kaldım :)
Kapitalist düzen çarkını ben döndürmeyeceğim artık çok haklısınız
Yazmak sorun olmayacaksa Mehmet Aydın markası. Ama içeriği doğal olmak kaydıyla başka şeyler deneyebilirsiniz.Aktardan da alabilirsiniz. Ben kullanmaya başlayalı 1.5 ay oldu. Saçım keçeleşmedi benim ama yine de daha çok yumuşasın diye elma sirkesi kullandığım için bir sorun yaşamadım.

İyi akşamlar :) bugün ne almadım? Sabah kahvaltı yaptığım halde herkes alıyor diye iş yerinde simit almadım. Marketten abur cubur mu alsam deyip boşver portakal deyip onu da almadım :)) sadece bir dolmuş parası ile günü kapattım. Ha bir de netten birşeyler alacaktım düşündüm kk hesap kesimine bir hafta kaldı. Onu da 1 hafta sonraya erteledim.

Bugün yılbaşında gelen zamlara hiç dokunmasak kenara atsak diye düşündüm sonra hemen aklıma gıdadan yakıta aidata herşeye zam geleceği geldi. Bizim zamlar yetmez bile ihtiyaçlarımıza gelen zamlara..

Merhabalar,
Çok güzel bir konu olmuş, öncelikle S Spizella sana teşekkür ediyorum :)

Epeyidir bu forumda takılıyorum. Evet kenarıya atma meselesine adapte olmuştum ancak bende de almalıyım almalıyım durumu olmuş ister istemez.
İşe daha yeni başladım, dolabım da öğrenci dolabı. Haliyle ihtiyacı çoktu ya da bana öyle geliyordu.
Her ay şu kadarlık alışveriş yapsam derken bu konuya denk geldim, birkaç günde tüm sayfaları okudum.
Sonra sizin şu kadar parça bıraktım, ferahladım yazışınızı okuyunca dur yaa benim kaç parça üst giyimim var acaba işe giyebileceğim dedim. Saydım ki triko+kazak (gömlekler hariç) 14 parça çıktı. Gömlekleri vs katınca 17 parça falan oluyor.
Ben yok bir şeyim derken aslında epeyi almışım ve burayı okumasam muhtemelen durmayacaktım.

Şimdilik durmaya karar verdim. Elimdekileri giyip gerek duyarsam üst sayımı 20ye tamamlayayım yeter dedim.
Bunun aksine üste bu kadar yüklenirken çamaşır, çorap ve çanta kategorisini oldukça boşlamışım.
Bugün yazlık, kışlık değişimini yaptım. En kısa sürede de çamaşır, çorap, çanta ayıklaması yapıp kendime minimal bir ihtiyaç listesi oluşturup sadece onları alıp bu kışı kapatmayı planlıyorum artık.

Eskiyen parçalarım için de sezon sonunda eksik gidermeye karar verdim.

Hoşgeldin
Konuyu beğenmene sevindim
O zaman seni de aramızda görürüz bundan sonra ;)
Minimal yaşam lazım bize
İşe yeni başlayan birinin çok kıyafete ihtiyacı olabilir bu çok normal
Ama aldıkların kaliteli ve kombini kolay parçalar olursa çok rahat edersin ;)
Sezon sonu indirimlerini ya da outletleri takip etmek lazım gerçekten.
200 lira olan bir parça 70 tl ye falan düşebiliyor.

Ayakkabı ve çantada gerçek deri ya da marka bişeyler tercih edebilirsin
Parasının karşılığını veriyorlar genelde

Dün regl olduum icin dün 8.5 tl bugunde 5 tl harcadim... cikolata kurabiye kakaolu süt vs. Cikolatali ne bulduysam alsim yedim su iki gunde.. aslinda bunlar onceki zamanlarima gore 10 da 2 si gibi bisey. Onceden olsa su iki gun icerisinde yediklerim8n 3 4 katini yiyordum ilk gunumde. Birde cumartesi gunu bir kitap sitesinden kitap siparisi girmistim baya indirim vardi benimde okuyacagim birkac parca kitap indirimdeydi 9 kitaba 77 lira vericem. Birde kapida odeme secenegini sectigim icin bi 6 lirada ona. Toplam 83 lira.buun hazirlanmis kargoya verilmeyi bekliyormus. En gec carsamba elimde olur oda. Su uc gunde harcadiklarimin disinda para harcamadim... 2 kumbaram var onlari da ihmal etmemeye calisiyorum. Birisi noemal kumbaram birisi kitap kumbaram. Kitap kumbaramla aldigim kitaplari karsiliyorum :)

Regl dönemlerinde kontrolden çıkıyoruz :D
Kan şekerini düzenlemek için bişey öğrendim arkadaşlar
En sevdiğiniz su şişemize 2-3 tane çubuk tarçın ve tercihen bir parça limon atıp gün içinde suyumuzu tazeleyerek içiyoruz
Su içemeyenler için hem içimi kolaylaştırıyor hem de kan şekerinin ani düşüşlerini önlüyormuş.
Tatlı krizine girenler belki denemek ister ;)

Ben işim gereği kitaplara çok para veren biriyim ama bilgiye yapılan harcama aslında bir yatırımdır
Kitaplar iyidir yani
Kitap için kumbara fikri güzel
Kendi kendilerini ödüyor gibi :)

Diğer kumbara ne için?

Eskiyen diz yapmış kısalmış şeyleri kesinlikle giymem ama dışarda giymediğim tişörtler ve taytlar değerlendirilebilir. Onun haricinde özenli olmak tabikide güzel ama evde dışarda giyindiğim gibi giynemem hiç rahat olmaz ki :)

Yok yahu ben de evde öyle süs bebeği gibi oturamam :)
Ben sadece evde giymelik tulum gibi şeyler aldığımdan bahsetmek istemiştim
Ama dışarıda giymek istemediğim tayt ve t shirtleri de böyle değerlendiricem bundan sonra

S Spizella ben de dışarıda gitmediğim şeyleri evde giyeyim diye niyet ettim bu kış.
Kocaman bir eşofmanım vardı. Onun üstüne eskiyen tuniğimi giydim. Cıks olmadı. Bu halimle ben bile sevmedim kendimi.
Lc den geçen Yıl aldığım penye bir üst vardı. Evde giymek için. Çok eskimiş. Dün gittim. Yenisini aldım. O koca eşohmanı ve tuniği de atacağım. Evde hem rahat hem de azıcık düzgün giyimli olmak istiyorum.

Aman ya sevmediğim şey modumu düşürüyo benim
Kendimi iyi hissetmeye ihtiyacım var

Yazmak sorun olmayacaksa Mehmet Aydın markası. Ama içeriği doğal olmak kaydıyla başka şeyler deneyebilirsiniz.Aktardan da alabilirsiniz. Ben kullanmaya başlayalı 1.5 ay oldu. Saçım keçeleşmedi benim ama yine de daha çok yumuşasın diye elma sirkesi kullandığım için bir sorun yaşamadım.

deneyeyim bakalım şampuanım bitince
Şampuanlar alırken ne kadar dikkat etsen de kimyasal sonuçta bi sürü bilmediğimiz ürün koruyucu falan var içinde

Son düzenleme:
İyi akşamlar :) bugün ne almadım? Sabah kahvaltı yaptığım halde herkes alıyor diye iş yerinde simit almadım. Marketten abur cubur mu alsam deyip boşver portakal deyip onu da almadım :)) sadece bir dolmuş parası ile günü kapattım. Ha bir de netten birşeyler alacaktım düşündüm kk hesap kesimine bir hafta kaldı. Onu da 1 hafta sonraya erteledim.

Bugün yılbaşında gelen zamlara hiç dokunmasak kenara atsak diye düşündüm sonra hemen aklıma gıdadan yakıta aidata herşeye zam geleceği geldi. Bizim zamlar yetmez bile ihtiyaçlarımıza gelen zamlara..

ZAmlar daha gelmeden gitti ki. :(
kahvaltı yapıyormuşsun bence de simit e gerek yok
Onlar simitlerini yerken sen de çayını içersin
Abur cubur sevmediğimden midir nedir insanlar (eşim dahil) neden bu kadar düşkün anlayamıyorum. Tek çikolata yerim o da ayda bir malum dönemlerde
Cips bisküvi gofret falan hiç aramıyorum ben
bu ürünlerin içinde çin tuzu diye bişey varmış bir nevi lezzetlendiren ve daha çok yeme isteği uyandıran bişey sanırım.
Düşündüm de uzun zamandır paketli işlenmiş şeyler yemeyi neredeyse bırakmışım

Biraz daha pahalı ama ceviz antep fıstığı falan tercih edilebilir bence

Hesap kesim bi gelsin alacaklarını o zaman tekrar değerlendirirsin belki bazılarından vaz bile geçersin.

Dikkat ettim de,
Eğer bi şey gördüğümde beğenip almaya niyetlendiysem ama yarın alayım diye ertelediysem bi gün geçince bakıyorum ki aslında alma isteğim de geçmiş o alacağımı.

ZAmlar daha gelmeden gitti ki. :KK43:
kahvaltı yapıyormuşsun bence de simit e gerek yok
Onlar simitlerini yerken sen de çayını içersin
Abur cubur sevmediğimden midir nedir insanlar (eşim dahil) neden bu kadar düşkün anlayamıyorum. Tek çikolata yerim o da ayda bir malum dönemlerde
Cips bisküvi gofret falan hiç aramıyorum ben
bu ürünlerin içinde çin tuzu diye bişey varmış bir nevi lezzetlendiren ve daha çok yeme isteği uyandıran bişey sanırım.
Düşündüm de uzun zamandır paketli işlenmiş şeyler yemeyi neredeyse bırakmışım

Biraz daha pahalı ama ceviz antep fıstığı falan tercih edilebilir bence

Hesap kesim bi gelsin alacaklarını o zaman tekrar değerlendirirsin belki bazılarından vaz bile geçersin.

Dikkat ettim de,
Eğer bi şey gördüğümde beğenip almaya niyetlendiysem ama yarın alayım diye ertelediysem bi gün geçince bakıyorum ki aslında alma isteğim de geçmiş o alacağımı.
gitti canım gitti ki ne gitti. valla şu lüks yaşayanlar ne kadar maaş alıyor merak ediyorum :D
ben emziriyorum canım ondan hala ne var ne yok yiyorum ya abur cuburda çikolata favorim ben de cips ve kolayı 3-4 ayda 1 anca tüketiyorum. seni tebrik ederim böyle devam edersin canım inşallah çünkü bugünlerde çikolataya çok yüklendim hemen 3 sivilce sahibi oldum :D
bu arada evimizde bebek olunca atıştırmalık olarak hurma antep fıstığı ceviz badem hepsinden var :eğlence:bu arada kahvaltıda çikolatayı bırakıp tahin-pekmez tüketmeye başladım yeniden :spor:
bende genelde olan bir özellik o alışverişi erteleme ya da vazgeçme(hiç sevmem alışveriş yapmayı giyinip soyunmayı kıyafet denemeyi). ihtiyaç olmasa bunları da almazdım almayı da düşünmezdim de işe gelirken her gün ne giysem diye düşünmek bunaltıcı olduğu için eskiyen lacivert ve siyah pantolonların yenisini almam şart. :KK34:
sınavım var demiştin evde çalışabiliyor musun?

Regl dönemlerinde kontrolden çıkıyoruz :KK70:
Kan şekerini düzenlemek için bişey öğrendim arkadaşlar
En sevdiğiniz su şişemize 2-3 tane çubuk tarçın ve tercihen bir parça limon atıp gün içinde suyumuzu tazeleyerek içiyoruz
Su içemeyenler için hem içimi kolaylaştırıyor hem de kan şekerinin ani düşüşlerini önlüyormuş.
Tatlı krizine girenler belki denemek ister :KK66:

Ben işim gereği kitaplara çok para veren biriyim ama bilgiye yapılan harcama aslında bir yatırımdır
Kitaplar iyidir yani
Kitap için kumbara fikri güzel
Kendi kendilerini ödüyor gibi :)

Diğer kumbara ne için?
Birikim.. :) aslinda bu birikim olayina iki yil once basladim ev icin biriktiriyordum simdi aklimda is kurmak var.. ikisi de aklimi çeliyo.. ikisi icinde belli bir miktar paranin olmasi lazim iste :/

gitti canım gitti ki ne gitti. valla şu lüks yaşayanlar ne kadar maaş alıyor merak ediyorum :KK70:
ben emziriyorum canım ondan hala ne var ne yok yiyorum ya abur cuburda çikolata favorim ben de cips ve kolayı 3-4 ayda 1 anca tüketiyorum. seni tebrik ederim böyle devam edersin canım inşallah çünkü bugünlerde çikolataya çok yüklendim hemen 3 sivilce sahibi oldum :KK70:
bu arada evimizde bebek olunca atıştırmalık olarak hurma antep fıstığı ceviz badem hepsinden var :eğlence:bu arada kahvaltıda çikolatayı bırakıp tahin-pekmez tüketmeye başladım yeniden :spor:
bende genelde olan bir özellik o alışverişi erteleme ya da vazgeçme(hiç sevmem alışveriş yapmayı giyinip soyunmayı kıyafet denemeyi). ihtiyaç olmasa bunları da almazdım almayı da düşünmezdim de işe gelirken her gün ne giysem diye düşünmek bunaltıcı olduğu için eskiyen lacivert ve siyah pantolonların yenisini almam şart. :KK34:
Alisveris yapmayi bende sevmiyorum. Iste ihtiyac olmasa ona bile gitmicem o derece...

Ben de evde rahat giyinip, hos gorunmeyi seviyorum. O yuzden ev ve uyku giyimine verdigim paraya acimiyorum. Tunigi bir taytla kombin edebilirsin belki, esofmanla hos durmaz.

Hayırlı olsun sanırım ciddi bir ilişkin var :)
Benim 3 kot 1 de kota benzer bi pantolonum var
Biri mavinin outletinden 50 tl ye almıştım
Diğeri littlebig 85 tl falandı sanırım
Biri tchibo (80 tl - en az memnun olduğum bu çok genişledi)
Diğeri de twist (çok yüksek bel ve bordo olduğundan nadir giyiyorum 90 tl idi)

Hepsini indirimden aldım
En çok giydiğim ilk ikisi

İşyerinde giyeceksen yani başına bişey gelme ihtimali varsa koton lcw defacto falan al geç derim

evet ciddiye gidiyor bakalım çok teşekkür ederim canım :KK200:

bi avm yolu göründü bana gidesim var çünkü kot ihtiyacım var gidesim yok çünkü başka şeyler almaya kalkarım diye korkuyorum :bicak:

H hamis geç oldu ama iyi akşamlar diyeyim ben de

Bugün ne almadın?
:)

Ben bugün yine bişey almadım
Ama sabah arkadaşlar işe gitmeden kahvaltı edelim dediler oraya gittim
Zaten çok cüzi miktar tuttu yediklerim
Şimdi eve ekmek alırız başka şeye gerek yok

O değil de motorine benzine zam gelmiş eşim yine arabayı satıcam demeye başladı :)

günaydın canım dün evden yemek getirdim yedim öğlen yemek için para ödemedim
ama akşam sigara aldım :oops:

Konu güzel :)
bende hergün birşeyler bakıp almayanlardanım.
kızıma swet almam gerekli ama erteliyorum.
sepete ekliyorum 5-6 parça derken 150 tl küsürler olmuş.
sonra vazgeçiyorum.
3 ay baya maddi durum sıkışık benimde.
Hatta almadığımız günleri sayalım :)
bence onu herkes yapıyor :))))))))) ben sepete eklediklerimi alsam 2 yıllık maaşımı bi haftada harcamıştım :D :D

Ben de evde rahat giyinip, hos gorunmeyi seviyorum. O yuzden ev ve uyku giyimine verdigim paraya acimiyorum. Tunigi bir taytla kombin edebilirsin belki, esofmanla hos durmaz.
Aaaaa süper fikir. Hatta evde bir taytım var. Hatta bunun üzerine uzun birşey aldam diye bakınıyordum. Neden düşünemedim ben.
Ooooo çok çok teşekkür ederim. :KK200:

gitti canım gitti ki ne gitti. valla şu lüks yaşayanlar ne kadar maaş alıyor merak ediyorum :KK70:
ben emziriyorum canım ondan hala ne var ne yok yiyorum ya abur cuburda çikolata favorim ben de cips ve kolayı 3-4 ayda 1 anca tüketiyorum. seni tebrik ederim böyle devam edersin canım inşallah çünkü bugünlerde çikolataya çok yüklendim hemen 3 sivilce sahibi oldum :KK70:

Ben doktora öğrencisiyim
Bu dönem 4 tane dersim var
Haziranda da yeterlik sınavına gireceğim
Kapsamlı ve yazılı ve sözlünün olduğu bi sınav olacak :(
Şu an ancak derslerle ilgilenebiliyorum ocak ayından sonra da sınava çalışacağım

Bu seneyi bi atlatabilsem... hayatımın en zor yılı olacak akademik açıdan

Back
X