• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bugün ne almadın?

gelelim bu güne. :21: 2019 için aldığım hedeflerin dışında kendime aylık hedefler de koymaya karar verdim.

mesela ocak ayında 10 harcamasız gün geçirmek istiyorum. 2 gün harcamadım bile. :) bunun gibi ya a farklı alanlarda hedeflerim var. gerçekleştikçe yanına tik atacağım :)

bugün için planım önce atmye gidip para çekmek. sonrasında market ve pazar alışverişimi yapmak.
marketten çok alacağım bir şey yok fakat geçen hafta yani yılbaşında ailemin yanındaydım o yüzden ev tam takır diyebilirim.

hem bana da yürüyüş olur. küçük şehirlerin en sevdiğim tarafı her yere yürüyerek gidebilmek :21: iç anadoluda yaşadığım şehir aman Allahım ne büyüktü. pazara gitmek için toplu taşıma kullanmam gerekiyordu e pazardan aldıklarımda toplu taşımaya binmek hem de pazar günü felaket oluyordu. hep marketten alırdım o yüzden. büyük şehir hiç sevmemişimdir zaten hep bi stres hep bi telaş hep bi bi yere yetişmek için koşturma. içim yazarken daralıyor. sanırım ben küçük şehirlerin insanıyım :KK70:

Süper muhendisiniz muhendisiniz
S Spizella yeni anne yazamıyordur diye düşünüyorum ama özledim
Sende arada ses ver gerilerde kalmasın sayfa

Bu hafta yemek listesi oluşturdum kafamda umarım uyarım
Pazatesi patates oturtma çorba makarna
Salı taze fasulye pilav tavuk suyuna çorba
Çarşamba yumurtalı ıspanak ve kalan çorba
Perşembe köfte salata
Cuma balık olsa süper olur

daha yeni yeni gelebldim :)

yemek listesi ben de yaptım ama böyle sen yazında kendime de fikir ediniyorum. her gün ne pişirsem derdi beni yoruyor :) senden de bir kaç fkir aldım süper oldu :KK54:

Herkese selam :)
Sizi özledim. Umarım yeni yıla girerken yenilenmiş ve bu yılın hesaplarını kapatmış oluruz :KK66:

Öncelikle pek uğrayamama sebebim şu arkadaş olurlar:
Eki Görüntüle 2218838

40 günü geçti, günler nasıl geçiyor anlamadım vallahi.

O kadar idareli planlı gidiyordum ki doğumdan sonra bir sürü beklemediğim şey lazım oldu. Her gün bebekle ilgili bişey aldım diyebilirim. Eczane ve bebek mağazalarına çok para harcadık. Ama beklemediğim yerden ödemeler de aldım.

Neyse ki şimdi yine aldım kontrolü elime :)

Şubatın ortasında işe dönmem lazım ama kurum değiştirme sürecim de devam ediyor. Başımdaki derdi biliyorsunuz. 3 aylık bebekle 9 saatlik otomobil yolculuğuna gidebilir miyim sizce?

Sizler neler yaptınız?
Tüm sayfaları okuyacağım.

oy ben onu yerim. maşallah sana minik kuzu:nazar: allah analı babalı büyütsün. allah seni önce ailene sonra bu vatana bağışlasın, hayırlı bir evlat olmanı nasip etsin :nazar:

zaman ne çabuk geçiyor. daha dün doğmadı mı bu minnoş :-)

Kızlar ben sizinle bir şey paylaşmak istiyorum.
Henüz ailem dışında kimse bilmiyor ama sizinle paylaşmak istedim.
Ben 6 haftalık hamileyim :oops:
Çok şükür az önce ilk kontrolden geldim, sağlıklı gebelik dedi:nazar:
İşte böyle paylaşayım dedim :KK200:

canım ne güzel bi haber bu :nazar: allah sağlıkla sıhhatle kucağınıza almayı nasip etsin :dua:

Aaa ne kadar güzel bir düşünce çok ince bi kadınsın maşallah :nazar::KK200:

Çok tatlısın :)

bu yıl kendime hedefler koydum. her yılbaşı yaparım aslında ama bu defa ajandama da yazdım.

2018 benim için felaket başladı. uzun süredir tanıyanlar biliyordur. konuya girmiyorum çünkü 2019 da kendimi üzmeme kararı aldım. hayat üzülmek için fazla kısa zaten.

2019da ilk hedefim yukarıda yazdığım gibi kendimi üzmemek. çünkü üzüntüler sonucu kendimi yıpratmışım. geçen hafta test yaptırdım sonuç ömür boyu haşimato. Allah beterinden saklasın tabi. ne dertler var benimki devede kulak kalır.

daha sonrasında kendime hedefim minimalizmi daha detaylı yaşamak. gerek arkadaşlar gerek sosyal medya gerek telefondaki uygulamalaar. aklınıza gelecek tüm alanlarda uygulamak istiyorum.

bir başka hedefim sağlıklı yaşamak. evde bol bol yemek yapmak yeni tarifler denemek. yeni insanlar tanımak. aralık ayında denetim bahanesiyle en az 10 gün yemeği dışarıdan sipariş vermişim. bu yıl bahanelere yer yok. o yemek olacak.

tabi birikim anlamında da 2019 için hedefim devam ediyor. 2018 sonu itibariyle banka hesaplarımdaki (3 farklı hesabım var) tutarları not aldım. 2019 da istediğim hedefe umarım ulaşabilirim.

Hedeflerine ulaşabilmene çok sevindim
Minimalizm harika bir şey lütfen devam et
Azaldıkça çoğalacaksın aslında :) ben de evi elden geçirmeliyim
Hedefim kapsül gardrop oluşturmak ama şu an hala doğum kilolarımdan 4 kilo kaldı onu vermeden hiç kıyafet almayacağım.

Dün yine eczaneye bayağı bir para harcadım. Emzirme sürecinde ekstra kalori ve vitamine gerek oluyor. İyi beslenmek de vitamin takviyeleri de ciddi bir masraf kapısı. Bugün bir harcamam olmamasını umuyorum
Poşetlerin ücretli olmasıyla ülkece tasarruf etmeye başladık :D
Ben de dün markete ve eczaneye alışveriş çantam ile gittim

Dün yine eczaneye bayağı bir para harcadım. Emzirme sürecinde ekstra kalori ve vitamine gerek oluyor. İyi beslenmek de vitamin takviyeleri de ciddi bir masraf kapısı. Bugün bir harcamam olmamasını umuyorum
Poşetlerin ücretli olmasıyla ülkece tasarruf etmeye başladık :KK70:
Ben de dün markete ve eczaneye alışveriş çantam ile gittim
Selam Spizella,
Ben de omega-3 ve kalsiyuma devam ediyorum. İlk kızımda da emzirdiğim süre boyunca devam etmiştim. Bir de d vitamini alıyorum. Sen ne aldın eczaneden?

Çok tatlısın :)

Hedeflerine ulaşabilmene çok sevindim
Minimalizm harika bir şey lütfen devam et
Azaldıkça çoğalacaksın aslında :) ben de evi elden geçirmeliyim
Hedefim kapsül gardrop oluşturmak ama şu an hala doğum kilolarımdan 4 kilo kaldı onu vermeden hiç kıyafet almayacağım.

kesinlikle devam edeceğim :) ailemin evindeki bana ait eşyalara bakınca bunlar benim mi oldum. uzun zamanlı gittiğimde hepsi elden geçecek kararlıyım :)

marketler pazar cep yakıyor.

marketten 1 ekmek ve 500 g çay aldım 15 tl ödedim.
pazardan 1 kg kereviz, 1 kg patates, 1 kg soğan, 1 kg mandalina, 0,5 kg havuç aldım 20 tlyi bıraktım geldim.

gelir gelmez hemen yarının yemeğini yaptım. çay demledim oturdum :) akşama kadar oturabilirim artık :KK69:

haftalık yemek menümü de şöyle ayarladım;

pazartesi; tavuk sote - pirinç pilavı- ayran
salı; mandalinalı kereviz (portakaldan daha çok seviyorum) - bulgur pilavı
çarşamba; kerevizin tamamını yapacağım için çarşamba da yeriz :KK70:
perşembe; nugget- makarna
cuma; çorba - patates yemeği veya patates yemeği pilav.

haftasonu da eğitim varmış. muhtemelen dışarıdan takılırız

Selam Spizella,
Ben de omega-3 ve kalsiyuma devam ediyorum. İlk kızımda da emzirdiğim süre boyunca devam etmiştim. Bir de d vitamini alıyorum. Sen ne aldın eczaneden?
Selam :)
Hamileliğimde ocean mummy multivitamin (balıkyağı da içeriyor) ve osteocare (içinde kalsiyum magnezyum çinko ve d vitanini var) kullanıyordum

Doğumdan sonra dvit3 damla ve decavit vermişti sağlık ocağı ama onlardan istediğim verimi alamadım
Yine ocean mummy aldım
Osteocare de çok yüksek kalsiyum olduğu için solgar kalsiyum +d3 vitaminine geçtim

Ayrıca gün içinde kalsiyum ve magnezyum içeren bir içecek
B vitaminli bir Malt içeceği
Bir de lactamil benzeri (ama tatlandırıcısız) bir bitki çayı tüketiyorum

Hamileliğimde ocean mummy multivitamin (balıkyağı da içeriyor) ve osteocare (içinde kalsiyum magnezyum çinko ve d vitanini var) kullanıyordum

Doğumdan sonra dvit3 damla ve decavit vermişti sağlık ocağı ama onlardan istediğim verimi alamadım
Yine ocean mummy aldım
Osteocare de çok yüksek kalsiyum olduğu için solgar kalsiyum +d3 vitaminine geçtim

Ocean omega-3 ve osteocare kullanıyorum ben de. Malt içeceği ve lactamil ilk kızımda kullandım. Sütüme bir etkisi olmadığına kanaat getirip bıraktım ikisini de.

Yine ocean mummy aldım

bisey sorucam canım bu arada vıtamınlerini not aldm tecrubeli anne:KK200:
bana dr decavit yazdı vıtamın 50kusur tl ye aldm saglık ocagı verıyo dedı biri daha da ucretsiz vermıyor degılmı? bide arkadasım hamıle ona dr Imom dıye bı ılac vermıs aynı dr a devam edıcem bn de bundan snra muhtemeln onerıcek onu bı fıkrın varmı hc

bana dr decavit yazdı vıtamın 50kusur tl ye aldm saglık ocagı verıyo dedı biri daha da ucretsiz vermıyor degılmı? bide arkadasım hamıle ona dr Imom dıye bı ılac vermıs aynı dr a devam edıcem bn de bundan snra muhtemeln onerıcek onu bı fıkrın varmı hc

9 ay ve lohusalıkta 40 gün veriyor devlet bedava sağlk ocağında aydan aya gidip alabilirsin ama ben sevmedim o vitaminleri diye almamıştım hiç. Lohusalıkta aldım yine sevmedim. İlaç ilaç kokuyor :D

İmom latte adı galiba
Onu bir arkadaşım kullanıyor
Ocean mummy deki 1 kapsül onda 2 kapsüle eşitmiş

Ocean omega-3 ve osteocare kullanıyorum ben de. Malt içeceği ve lactamil ilk kızımda kullandım. Sütüme bir etkisi olmadığına kanaat getirip bıraktım ikisini de.

Malt içeceğinin bana çok iyi geldiğini düşünüyorum
Lactamil bence beni iyi uyutuyor :)
Ama malt içecekleri çok şekerli
Ondan memnun değilim hiç :(

Malt içeceğinin bana çok iyi geldiğini düşünüyorum
Lactamil bence beni iyi uyutuyor :)
Ama malt içecekleri çok şekerli
Ondan memnun değilim hiç :KK43:
Kilo yapıyor tabi malt içecekleri. Benimki bu ara saat başı kalkıyor sabah 06:30’da da komple kalkıyor. Ben lactamilsiz de iyi uyurum ama bir küçük sıpa müsade etmiyor:)

Bu vitaminleri ben de not aldım teşekkürler :)
Bu arada spiElla sende de oluyor mu? Benim kullandığım omega 3 belli bir süre sonra böyle ağzıma sanki spirulina almışım gibi geliyor.

Herkese selam :)
Sizi özledim. Umarım yeni yıla girerken yenilenmiş ve bu yılın hesaplarını kapatmış oluruz :KK66:

Öncelikle pek uğrayamama sebebim şu arkadaş olurlar:
Eki Görüntüle 2218838

40 günü geçti, günler nasıl geçiyor anlamadım vallahi.

O kadar idareli planlı gidiyordum ki doğumdan sonra bir sürü beklemediğim şey lazım oldu. Her gün bebekle ilgili bişey aldım diyebilirim. Eczane ve bebek mağazalarına çok para harcadık. Ama beklemediğim yerden ödemeler de aldım.

Neyse ki şimdi yine aldım kontrolü elime :)

Şubatın ortasında işe dönmem lazım ama kurum değiştirme sürecim de devam ediyor. Başımdaki derdi biliyorsunuz. 3 aylık bebekle 9 saatlik otomobil yolculuğuna gidebilir miyim sizce?

Sizler neler yaptınız?
Tüm sayfaları okuyacağım.

yaa çok tatlı bu annesiii:) çok masum, sütlü bonbon gibi birşey bu:):KK200: şimdi daha da büyümüştür tabii biz görmeyeli:)
hayırlı, sağlıklı, mutlu bir evlat olsun inşallah canım... :nazar:

Bu vitaminleri ben de not aldım teşekkürler :)
Bu arada spiElla sende de oluyor mu? Benim kullandığım omega 3 belli bir süre sonra böyle ağzıma sanki spirulina almışım gibi geliyor.

Yok canım bende hiç olmadı
Ama oldum olası tat ve koku duyum pek iyi değil benim yoğurdu mayonezle, kuru üzümü kuru erikle karıştıracak kadar :) oluyorsa da anlamıyorumdur belki de

Back
X