Seni cok iyi anliyorum Boza, yemeyen cocuk cok zor, bir de calisan anneysen kendini sorguluyorsun yeri geliyor sucluyorsun. Benim oglan kucukken daha iyi yiyordu cunku kontrol bizdeydi ama o zaman bile yeme konusunda mizmizdi. Anane babane isin icine girince de biraz sorun oluyor, cocuk tek elden yetisecek diyorlar ama bizim durumlar buna elvermiyor. Oglan cay ister bazen, acik ve sekersiz veririz oyle alisti ama babannesi seker de atmis vermis, oyle tadi olmaz diye, esim verme anne zaten biz oglanin seker tuketimini azaltmaya calisiyoruz dedi ama alisinca seker atin diye tutturdu zor unutturduk tekrar.
Yogurt corbasi bunlarin favorileri yemeyen cocuk duymadim, her hafta pisiriyorum. Pizza yedigi icin, bol kasarli ince pizza yapiyorum, peyniri pizza disinda yemiyor.
Ben yeni bir taktik uzerinde calisiyorum suan, hedefim diger cesitlere biraz alistirmak. Boya yapmak karsiliginda domates corbasi iceceksin dedim, yok dedi, peki dedim boya yapamazsin, bu arada el boyasi bu her taraf batiyor elleri yuzleri kiyaferleri baya bi temizlik gerektiriyor. Iyi icme boya da yapamayiz o zaman dedim, tamam 1 kasik iceyim dedi, yok 10 tane dedim, en son 7 kasikta anlastik. Icti bir sey de demedi, sevdi tadini. Bu aksam kuru dolma deneyecegim, 3-5 kasik. Kofte yemezdi, tarif degistirdik, simdi karbonatli yapiyoruz daha yumusak oluyor yiyor. En azindan eti ordan karsiliyoruz, yumurta ve sut az cok tuketiyor ama sebze uzerinde calismam gerek, bir de yogurt.
Birbirimize tecrubelerimizi aktaralim.