Annemle konustum, memleketteler, amcamlara gecmisler, amcam konu acilmasin diye kose bucak kaciyormus, babam da her zamanki gibi susuyormus, yani annem biraksa amcamlara verecek hakklarini. Haftaya vefat eden halamin oglu gelecekmis, yenge sen bekle ben halledecegim demis. Dusunebiliyor musunuz hakkimizi isteyemiyoruz, senelerdir uzerinde oturduklari icin butun bag onlarin gibi davraniyorlar, tapu hala 25 sene once olen dedemin uzerine. Annem yengeme konuyu acmis, en azindan amcama soylesin diye, yengem tarlaya ev yapin demis, tarladan bize 500 m2 falan dusuyormus, 10 donumluk bag nere, kuru tarla nere.
Babannem tarafindan da kalan bir yerler var, orasi icin de babamin kuzeni halami arayarak babam icin hakkini bana versin demis, herkes ne akilli ya, sen tenezzul edip adami bile aramiyorsun ama topragini bana bagislasin diyorsun.
Gercekten bu toprak islerinden hic hoslanmiyorum, ben kalkip burdan Istanbul`a zor gidiyorum, memlekete hic gitmem ama hakkimiz neyse alinsin bu insanlara kalmasin istiyorum.