bugun evlilik yıldönümümüz..biz ne mi yapıyoruz

Tribin kralini attim cay istedi yapmadm yemekte yapmadm
Peki iyi mi oldu? Özel gunler bana gore bir takinti. Buradaki cogu fikre aykiri olacak lakin herkesin bir dusuncesi, olaylari degerlendirme biçimi var.
Bence sag salim evimize vardigimiz, kimseye maddi manevi muhtac olmadigimiz, sevdiklerimizin iyi oldugunu bildigimiz her gün şükretmeye değer.
Bizim ilk evlilik yildonumumuzde gunduz disari cikmayi planlarken eşimin annesi geldi. Trip mi attim? Hayir, surat mi astim? Hayir. Ertesi gun eşim işten aradi ve aksam disari cikalim dedi, ben de olur dedim. Biraz dolasip yemek yiyip geldik.
Bizim sorunumuz bazi seylere fazla anlam yuklememiz arkadaslar. Dogum gunu bilmem ne gunu şu gunu bu gunu. Bunlar kutlanabilir, evet. Ama gereginden fazla anlam yukleyip ben eşimle arami bozuyorsam, ortada bir sebep yokken huzuru kaçiriyorsam o zaman donup kendime sormam lazim, değer mi?
Boyle seylere fazla tepki ve onem vermek yerine, hayati biraz ayaklarimiz yere basarak yaşamak bizi hayal dunyasinda yasamaktan daha mutlu edebilir.
Eşim bana belli bir gunde degil, baktiginda beni animsatan bir sey gordugunde alsin hediyeyi. Günü özel yapan, 'tarih' degil, biz olalim :KK66::KK200:

Siz supriz hazirlasaydiniz keske , adam odun belli ki :)

Ben mesela, eski sevgilimle kutlama olmayan siradan gunlerde de aksam yuruyuse gittigimizde sampanya + ekler pasta, kuru pasta alirdim. Ilk kez aldigimda cok sasirmisti, ben de kuru kuru yurumek olmaz demistim:)) Sarap bardaklarini sirt cantamdan cikarinca bayagi saisrmisti.

Siz mesela , guzel bir yere rezervasyon yaptirsaydiniz, hediyesini alip bekleseydiniz. Eve gelince cekistire cekistire goturseydiniz. Karsi taraf odun diye odunca davranmanin mantigi yok bence. Mesela ben suprizlerle dolu bir Cherryim goruyorsunuz:KK50:
Cnm icki bize ters esimde bende namaz kılıyoruz

Kızlar bugun ikinci yilimiza girdik biz ne mi yapiyoruz hic bisey normalmbigun gibi hergun gibiyiz esim aksam geldi evlilkk yildonumumuz kutlu olsun dedi yemek yedik oturduk o telde takiliyo ben tablette keske cocugum olsaydi belki boyle olmazdi bence esim kendini henuz aile gibi hissetmiyor nerde o dizilerdeki kutlamalar pehhhhhh :KK49:

Canım gunaydin, bizimde 11 de evlilik yildonumumuzdu ve seninki yine iyi kutlamis benimki onu bile yapmadı düşün! !

Peki iyi mi oldu? Özel gunler bana gore bir takinti. Buradaki cogu fikre aykiri olacak lakin herkesin bir dusuncesi, olaylari degerlendirme biçimi var.
Bence sag salim evimize vardigimiz, kimseye maddi manevi muhtac olmadigimiz, sevdiklerimizin iyi oldugunu bildigimiz her gün şükretmeye değer.
Bizim ilk evlilik yildonumumuzde gunduz disari cikmayi planlarken eşimin annesi geldi. Trip mi attim? Hayir, surat mi astim? Hayir. Ertesi gun eşim işten aradi ve aksam disari cikalim dedi, ben de olur dedim. Biraz dolasip yemek yiyip geldik.
Bizim sorunumuz bazi seylere fazla anlam yuklememiz arkadaslar. Dogum gunu bilmem ne gunu şu gunu bu gunu. Bunlar kutlanabilir, evet. Ama gereginden fazla anlam yukleyip ben eşimle arami bozuyorsam, ortada bir sebep yokken huzuru kaçiriyorsam o zaman donup kendime sormam lazim, değer mi?
Boyle seylere fazla tepki ve onem vermek yerine, hayati biraz ayaklarimiz yere basarak yaşamak bizi hayal dunyasinda yasamaktan daha mutlu edebilir.
Eşim bana belli bir gunde degil, baktiginda beni animsatan bir sey gordugunde alsin hediyeyi. Günü özel yapan, 'tarih' degil, biz olalim :KK66::KK200:

Kesinlikle katılıyorum bizim normalimiz rutinimiz sıkıldığımız şeyler kimi insanların hayali, evliliğimde genel olarak mutlu isem şu gün bu gün anlamsız bence de, dizilerden bahsetmiş arkadaş, o diziler genelde yalılarda geçiyo hayat gailesi olmayan insanların zenginlik içindeki çalkantılı hayatları, özenilesi mi, bence değil, eşim zengin diyelim, sekteterine talimat vermiş her gün bana çiçek yollatıyo mücevher aldırıyor, ne kadar anlamlı, para var yapacak kişi de var hadi jest yapayım, ha kimileri için çok arzu edilir bişey ama öze inmeyen herşey anlamsız benim için

kocaya bu konuda trip atmak ki seneye çiçekle gelsin...Bu doğru bir motivasyon mu, adam seneye muhtemelen surdan iki demet çiçek alayım da surat çekmeyeyim dırdır dinlemeyeyim diyecek içinden gelmeden sırf yaptırıma maruz kalmamak için, kadın o çiçeğe sevinecekse Allah mesut etsin ne diyelim

Nikah tarigini unutup nufus mudurlugunden yeni kayit cikartan b ciftiz biz. kocam hediyem benim. Daha ne olsun.

bak bence ilişkiler trip yüzünden bitiyor,anam bişey olsa yüzünü asar bıze konuşmaz,bişeyde yapmazdı,çok hatırlıyorum,ve ben bu yüzden bişey olduğunu surat asan ınsanları hiç svmem,tartışırken bile gülceksın,yanı yemek yapmamak,ütülememek,ayrı yatmak,düşün ki kocan trıp atıp ayrı yatsa yemek yapmadın dıye oha olay büyür gider,eve yukardaki arkadaşın dediği gibi surat çekmemek için yapacak içinden geldiği için değil,ne kadar boşuz,dünyamız erkek,etrefında dönmesın,bende hiç önem vermem,her zaman hediye ala eski rkek arkdaşım falan tarıh gelicem ya o zaman ne alayım dıye sordu,anladımki doğumgunum ,ç,ndi,dedim hiç gerek yok sen her zaman alıyosun,
artık büyüyelim,dövme hakaret küfür ihanet olmadığı durumlarda karşılıklı aynlayış içinde yürütülelim ilişkileri,huzur için,

Aynen katılıyorum. Ağzına sağlık. Bu kadın gelip de eğer " Her tarafımda kıl var, kocam rahatsız oluyor. Ama ben ağda yapmak istemiyorum. Sonuçta onu seviyorum daha ne?" deseydi bir Allahın kulu da çıkıp kadına " Evet kardeşim haklısın sevmen yeterli " demeyecekti.
Sevgi yetmez arkadaşlar. Sevgi dediğiniz şey kaktüs gibi değildir, orkide gibidir. Emek, özen ve ihtimam ister canlı tutulması için.
Bir kadının yıl dönümü kutlaması istemesi ekstrem bir istek değil, özentilik de değil, şımarıklık hiç değil. Yani bizim kültürümüzde neden özel gün kutlamalarına çok külfetli, ekstrem, böyle çok abartı şeylermiş muamelesi yapılıyor halen daha anlamıyorum ben.
Hayat dizilerdeki gibi değil deniyor, yani gören de sanacak kadın Venedikte gondolda keman sesleri eşliğinde kırmızı şarap içerek kutlamak istemiş.

Helal be

Tabi herkesin beklentisi farklıdır ama ben hiç sevmem böyle şeyleri.
İnsan eşiyle mutlu olmak için dışarda yemek için hediyeleşmek için mutlu olmak için bir güne endekslenip ogün bunlar olmayınca mutsuz mu olmalı?
Dün hava çok güzeldi marketten tatlı aldık üstüne de dondurma. Adını windows tepeleri diye kendimizin koyduğu parka gittik. Aldık arabamızdan örtümüzü oturduk yedik içtik...
Muhtemelen evlilik yıldönümünde de bişey yapmamışızdır hatırlamıyorum şu an.
Yani mutlulukları bi güne endekslemek yerine ne zaman denk geldiyse diyorum ben..
Ve planlı organizasyonlarda değil daha çok spontan yaşanan güzelliklerden tat alındığı düşüncesindeyim.

Kıskandım sizi :-) benim eşimde her önemli günü bir olay haline dönüştürür, bende böyle şeyleri sevmiyorum . Biraz odunluk var galiba bende . Her yıldönümü , doğum günleri yaklaştığında gerim gerim geriliyorum üstümde baskı oluyo.

Erkekler bu konuda biraz odun olabiliyor tabiri caiz ise, mecburen siz ogreteceksiniz...

Kızlar bugun ikinci yilimiza girdik biz ne mi yapiyoruz hic bisey normalmbigun gibi hergun gibiyiz esim aksam geldi evlilkk yildonumumuz kutlu olsun dedi yemek yedik oturduk o telde takiliyo ben tablette keske cocugum olsaydi belki boyle olmazdi bence esim kendini henuz aile gibi hissetmiyor nerde o dizilerdeki kutlamalar pehhhhhh :KK49:
aile gibi hissetmemekle alakası yok 10 erkekten 9 u bu konularda öküz modunda takılıyor. düşünemiyorlar bazı şeyleri, birde biz kadınlar daha hassas ve duygusalız, özel günlere öenm yükleyen bizleriz-erkekler için her gün birbirinin aynısı...
bizde 5 yıl oldu birlikteyiz,öyle özel gün falan bilmem-ben hatırlatırım bazen çiçek miçek alır gelir ( arada içinden gelipte almışlığı da yok değil ama kastım özel günler için) - yılbası aynı anda yas gunum onu basbasa kutlarız genelde evdeyız ama alırız mezemızı-ıckımızı yakarız mumumuzu romantık anlar gecırırız ama benım cabamla..
kısacası bırsey bekleme erkeklerden-sen ortamı hazırla-ona da ayak uydurmak kalsın... hedıye falan ıstersen oyle seylerı de gun oncesınden cıtlat-alır gelır bısıler :KK66:
bunlar böyle sen yonlendırcen :KK66:

bagirip, cagirip, isyanli, öfkeli ve hircin degilsiniz o_Otebrik ediyorum :KK9:

ne mutlu size ki yinede mutlusunuz :oops:

Baskalari olsa ... OHOOO baslikta su yazardi: Bosanmalimiyim kizlar :KK43:

ilk seneler ben evde birşeyler hazırlardım ama sonraları hep dışarı yemeğe gidilmiştir.
bizde de sadece bu kadar; yemeğe gitme.

bende bu ay dönümleri olayını saçma sapan bulurum hiç sevmem asla da kutlamam derdim fakat karşı taraf gereğinden fazla anlam yükleyince sende ona ayak uydurmaya mecbur kalıyor zamanla alışıyorsun şu an kutlamak içimden geliyor yani .. bi kere yapıp sonra pes etmişsiniz pes etme şekerim olmadı karşına al konuş böyle şeyler benim için önemlidir kendimi değersizmişim gibi hissediyorum dersin olmadı iki ağla sonra gör bakalım kutluyor mu kutlamıyor mu

Yahu hangi hayatta o dizilerdeki gibi kutlamalar falan var. Ayrıca sizin hayatınız ehrkesten farklı bence boşa özeniyorsunuz. Birbirinize sevgi duyup saygı gösteriyorsanız bu en güzel şey işte. Neden kendinizi üzüyorsunuz çok gereksiz. Sizde birşey yapmamışsınız. Flörtöz olsanız karşı taraftan beklediniz diyeceğim ama evlisiniz illa eşiniz mi yapmalı?

ben hiç sevmem kutlamaları
hatta sözlüme sen benim doğum günümü kutlama ben de seninkini kutlamayayım dedim kabul etmedi olmaz özel gün onlar diye..
imkan verseler ne nişan ne düğün ne kına yaparım nikahı basar geçerim o kadar sevmem yani :KK70:
o yüzden şuan size fikir veremiyorum :KK70:

Kıskandım sizi :-) benim eşimde her önemli günü bir olay haline dönüştürür, bende böyle şeyleri sevmiyorum . Biraz odunluk var galiba bende . Her yıldönümü , doğum günleri yaklaştığında gerim gerim geriliyorum üstümde baskı oluyo.
bu demek oluyo ki erkekler de sizin gibi hissediyo :KK45:

Kesinlikle katılıyorum bizim normalimiz rutinimiz sıkıldığımız şeyler kimi insanların hayali, evliliğimde genel olarak mutlu isem şu gün bu gün anlamsız bence de, dizilerden bahsetmiş arkadaş, o diziler genelde yalılarda geçiyo hayat gailesi olmayan insanların zenginlik içindeki çalkantılı hayatları, özenilesi mi, bence değil, eşim zengin diyelim, sekteterine talimat vermiş her gün bana çiçek yollatıyo mücevher aldırıyor, ne kadar anlamlı, para var yapacak kişi de var hadi jest yapayım, ha kimileri için çok arzu edilir bişey ama öze inmeyen herşey anlamsız benim için

kocaya bu konuda trip atmak ki seneye çiçekle gelsin...Bu doğru bir motivasyon mu, adam seneye muhtemelen surdan iki demet çiçek alayım da surat çekmeyeyim dırdır dinlemeyeyim diyecek içinden gelmeden sırf yaptırıma maruz kalmamak için, kadın o çiçeğe sevinecekse Allah mesut etsin ne diyelim
Aynen, eşi surat asmasin diye almamali o çiçeği. Anlami günlerden ziyade ilişkimize yüklersek, dedigin gibi yildan yila değil hergün mutlu oluruz. Çocuklar duymasin dizisi geldi aklima, oradaki meltem falan...

X