Bugün biraz dertli uyandım

Peki akranları ile etkileşime geçiyor mu parkta ? Yanlarına gidip oyun başlatıyor mu

Peki akranları ile etkileşime geçiyor mu parkta ? Yanlarına gidip oyun başlatıyor mu
İletisime gecmeye calisiyor diyelim.tam anlamiula kendini ifade edemedigi için çocuklar onu anlamakta zorlaniyor ve yuzune bakiyor sadece. En net söylediği şey.bu araba benim...ben binicem. sıra sıra diyor.ekolalide var

Ben genelde parkta çok hadi git oyna şeklinde bırakmıyordum.Çünkü kızım kimse ile etkileşime geçmeden saatlerce yaprak ,taş toplayıp kaydırağın üstünde biriktirebilir.Yanına gelen çocuklara kayıtsız davranır sonra bulduğu bir delikten yine saatlerce tek tek atar..sonra aşağı iner tekrar toplardı.Ben de kaydırağın etrafında onun daha çok ilgisini çekecek oyunlar yapmaya başladım.Korsan oldum,balık oldum..Onu yakalamaya çalıştım..ya da solucan oldum parmağımı kaydırağın altında delikten yukarı çıkardım o beni yakalamaya çalıştı..böyle böyle parkta yalnız olan başka çocuklar da oyuna katılıyor. O zaman ben oyunu çok az daha sürdürüp kendim kenara çekiliyorum .Benimde katılmam için çocuklar talep ederse tekrar katılıyorum.Kova seti mutlaka götürüyorum yanımda .Yaşları küçük çocuklar kızıma yaklaşıp oyun talep ediyorlar.Kendisi gibi konuşamayan çocuklarla daha rahat etkileşime geçtiğini gördüm kızımın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…