- 7 Ağustos 2017
- 9.910
- 35.682
- 28
-
- Konu Sahibi Karpuzlu araba
Askim telefon gorusmesinde ilk dozu düşürdü sonra da yukseldi 1 milim pazartesi yani yarın bununla ilgili tekrar bilgi vericem.20 temmuzda randevumuz var yüzyüze gorucegiz ozaman ne diyicek bakalimAhh karpuzum günaydın.
Üzülme bu kadar , sen evladın için elinden geleni yapıyorsun.
Kulak kapatmaya gelince de bunu sadece otizmli çocuklar yapmıyor ki kuzum . Peki doktoru ne dedi kulak kapatmasına ?
Sağol kuzum birakmam bir doktorla yüzyuze gelsek icim daha da rahatlicak sanki.randevumuzu beklemekten baska yapabilicegim birsey yok simdiAnladım canım , sıkma canını .
Biz anneler iyi olursak evlatlarımız da iyi olur .
Önce biz güçlü olacağız , öyle kendini bırakmak yok :)
AminGözlemlediğim kadarıyla küçükken bu hareketler olmuyor büyüyünce çıkıyor iki yaşında sadece göz teması komut alması olmadığı için kuruma gelrn çocuk dört beş yaşındayken zıplama kol çırpma başladı çok zor bir durum benim de oğlum disleksi öğretmen özel çocuk dediğinde bile içim yanıyor Allah'ım yardımcısı olsun bu durumda olan biz annelere
Kizin adina cok sevindimBenim kızımda kol çırpma ,kulak kapama başladığında ben bunu otizm olarak değerlendirmemiştim .Sonra bir psikiyatrist video görüntüsünü izlerken yüzleştirdi beni..sonrası tabi benim de yaşadığım yıkımkızım heyecanlandığında ve sevindiğinde zıplar , kollarını çırpardı ..yani bunları coşkudan yapardı.Durup dururken yapıp kendini rahatlatmaya çalışmazdı.Gün içinde örüntü gibi önce şunu yapar vs.şeklinde değildi.Takıntı olarak değil sanki beni de eğlendirmek ister gibiydi.Ben o aşamaya kadar gülüp geçer ,yapma etme demezdim.Sonrasında "kollarını çarpmanı istemiyorum" dedim.Zıplamasına müdahale etmedim çünkü zıplamak dengeyi de geliştiriyor ve (anlamsız yerde olmadığı sürece) kanat çırpma hareketine göre tölere edilmesi daha kolay bir durum.Bir de bahsettiğin hareketler "öğrenilebilir" hareketler de ..yani başka bir çocukta görüp öğrenmiş olma olasılığı çok yüksek. Ben kızıma "kollarını çırpmanı istemiyorum" dememle bu davranışı bitti.Takıntı veya kendisini gergin bir anında rahatlatma şekli olsaydı benim bir cümlemle bitmezdi.Oğlunun ifade edici dili gelişmeye başladı mı Karpuz? Kendini sözcüklerle ifade etmeye başlayınca beden dilinden kurtulması da bu tür davranışları azaltıyor
Ben ordaki akranlariyla iletisime gecsin diye pek müdahale etmek istemiyorum. Biz oyunu evdeyken beraber yapariz yada etkinlikler vs....Yaninda duruyorum sadece oyununa katilmiyorum orda. Hiperaktiviteside var malesef...doktorun onerisiyle 4 kitap aldim.şuan 200 adimda cocuk yetistirme okuyorum.en sonda okuyacagim kitap buParkta oyunlarda biraz tek başına mı kalıyor ? Onun oyunun şeklini biraz değiştirmek için yapılandırsan, sen araya girsen faydalı olabilir sanki..Oğlun bayağı konuşuyor Karpuz.Bu çok güzel ,içeriği zamanla oturur..oğlunun sadece duyduğu şekliyle konuşmadığı ortada ..duyduğu şekli ile konuşan cocukların çoğu "anne su verir misiniz" şeklinde kurmaz cümleyi .."ahmet susadı" ya da "Ahmet susadın mı" şeklinde kurar.Oğlunun hiperaktivitesi var Karpuz.Hiperaktivite kontrol altına alınmadan çocuğun komut almasının gelişmesi ya da sosyal uyum sağlaması çok zor gelişiyor.O arada geçen yıllar da ciddi bir kayıp oluyor
Kesinlikle.Aile öğretmen doktor el ele verirse gelişme oluyor geldiğinde hiç göz kontağı olmayan zorladigim için gözünü kapatan çocuk gayet güzel konuşup göz teması kuruyor çok şükür. 4 yaşında zihinsel hiç kelime olmayan çocuk yine öyle çok güzel konuşuyor eğitim ilgi ile ne diyim ki durum bu kabul edip eğitime başlamaktan başka yol yok
Teşekkür ederim güzel dilekleriniz icinKonu hakkında bi bilgim yok ama Allah şifa versin
Amin kuzum çok sağolRabbim şafi isminle sifa versin evladına