• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bugün ameliyat oldum :)

DoLL_

benim inandığım ölümsüz masallarım var...
Kayıtlı Üye
25 Aralık 2010
1.969
1.973
333
Merhaba sonunda bugün ameliyat oldum. Önceki konuma yazmıştım. Doktorum Ankara Hastanesi Doç. Dr. Gürcan Aslan. Şuan hastanedeyim. Tuzlu su gibi bir şey sıkıyoruz burnuma yarım saatte bir. Fazla ağrım yok. Öğlen 12 de çıktım ameliyattan. Burnumun üzerinde sert bir cisim ile bandaj var sadece. Burnumun içinde silikon tampon var galiba . İyileşme sürecinde buradan fikir alışverişi yapmak fena olmaz. Değişmeleri paylaşacağım.

Son düzenleme:
Merhaba sonunda bugün ameliyat oldum. Önceki konuma yazmıştım. Doktorum Doç. Dr. Gürcan Aslan. Şuan hastanedeyim. Tuzlu su gibi bir şey sıkıyoruz burnuma yarım saatte bir. Fazla ağrım yok. Öğlen 12 de çıktım ameliyattan. Burnumun üzerinde sert bir cisim ile bandaj var sadece. Burnumun içinde silikon tampon var galiba . İyileşme sürecinde buradan fikir alışverişi yapmak fena olmaz. Değişmeleri paylaşacağım.
tampon olduğu için nefes almanız şuan zor sanırım..fotoğraf paylaşmanız mümkünmü özelden

Çok geçmiş olsun inşallah istediğiniz gibi bir burun olur.
Teşekkürler inşallah
tampon olduğu için nefes almanız şuan zor sanırım..fotoğraf paylaşmanız mümkünmü özelden
silikon bir aparat var sağ delikten ucu görülüyor. Ne olduğuna emin olamadım. Delikten hava alıyorum azda olsa. Tuzlu su da geçiyor ama o aparat ne yarın öğreneceğim :) şuan üst tarafı bandajlı şekil belli değil hiç. Resim atsamda fikir vermez sana. Birde benim kıkırdak ekleyerek doldurma yaptı burnumda eksik vardı herkesin kemer olan yerde bende biraz çukurluk vardı.

Benim en merak ettigim konuyu sorayim size bu anasteziden sonra uyanma nasil oluyor ne kadar sonra ayiliyorsunuz ilk nasil hissediyorsunuz anlatirmisiniz nasil olsa bugun uyumazsiniz en korktugum sey o durum cunku

Benim en merak ettigim konuyu sorayim size bu anasteziden sonra uyanma nasil oluyor ne kadar sonra ayiliyorsunuz ilk nasil hissediyorsunuz anlatirmisiniz nasil olsa bugun uyumazsiniz en korktugum sey o durum cunku

anesteziden uyanma kişinin bünyesi, alışkanlıklarına göre değişiyor sanırım. sigara kullananlar daha zor uyanıyor diye biliyorum. Ben de ameliyat oldum, uyandığımda pamuk gibiydim. anestezi etkisiyle kafam çok güzeldi ama, inanılmaz bir keyif var üstümde saçmalayıp gülüp durdum.

Yakın zamanda ameliyat olmuş biri olarak ben niyeyse işin bayılma kısmından daha çok korktum :) çok okudum acayip korkunç ayılmalar yazan olmuş ama ben Allaha şükür iyi ayıldım girerken nasılsanız öyle ayılıyorsunuz sanırım ben ağlamıcam diyerek girdim ağlamıcam diye dayıklayarak çıkmışım

Merhaba sonunda bugün ameliyat oldum. Önceki konuma yazmıştım. Doktorum Doç. Dr. Gürcan Aslan. Şuan hastanedeyim. Tuzlu su gibi bir şey sıkıyoruz burnuma yarım saatte bir. Fazla ağrım yok. Öğlen 12 de çıktım ameliyattan. Burnumun üzerinde sert bir cisim ile bandaj var sadece. Burnumun içinde silikon tampon var galiba . İyileşme sürecinde buradan fikir alışverişi yapmak fena olmaz. Değişmeleri paylaşacağım.
Başını hep yukarda tutmanız ve eğilmemeniz çok öenmli ilk 2 gün hatta 3 gün ben sürekli jel buz koydum hiç eğilmedim öyle ki artık boynum tutlmuştu hep dik durmaktan :)) buz morarmayı önlüyor dediğim gibi birde bana doktorum hep soğuk buhar yaptırdı her 1 saatte bir 2 gün boyunca hastaneden taburcu olana kadar oda çok rahatlatıyor :) üzerindeki sert cisim atel burnunuzun kaymadan kaynamasını ve sabit durmasını sağlıyor :) içindekilerde tampon artık silikon kullanılıyor çoğunlukla onları eriyen tampon değilse doktorunuz bi hafta sonra üzerindeki atelle beraber alıcaktır :) ama ben hiç sprey kullanmadım bende ihtiyaç kalmadı ilk günden sorey kullanmanıza şaşırdım hiç duymamıştm doğrusu :)

Anesteziden sakin uyandım dişim ağrıyor dediğimi hatırlıyorum. Hemşireydi sanırım ameliyatın iyi geçti odana alacağız, doktorun gelecek yanına dedi . Birisi bağırıyordu neden bağırıyor dedim ağrısı varmış (16 yaşında sünnet olmuş :) ben bağırdım mı dedin yok sakindin dedi :)

Başını hep yukarda tutmanız ve eğilmemeniz çok öenmli ilk 2 gün hatta 3 gün ben sürekli jel buz koydum hiç eğilmedim öyle ki artık boynum tutlmuştu hep dik durmaktan :)) buz morarmayı önlüyor dediğim gibi birde bana doktorum hep soğuk buhar yaptırdı her 1 saatte bir 2 gün boyunca hastaneden taburcu olana kadar oda çok rahatlatıyor :) üzerindeki sert cisim atel burnunuzun kaymadan kaynamasını ve sabit durmasını sağlıyor :) içindekilerde tampon artık silikon kullanılıyor çoğunlukla onları eriyen tampon değilse doktorunuz bi hafta sonra üzerindeki atelle beraber alıcaktır :) ama ben hiç sprey kullanmadım bende ihtiyaç kalmadı ilk günden sorey kullanmanıza şaşırdım hiç duymamıştm doğrusu :)
Sprey değil aslında tuzlu su çözeltisi şırınga ile sıkıyorum içerideki kan aksın donmasın diye ama kurumaya devam ediyor. Evet silikon tamponmuş :) bugün taburcu oldum, yarın tamponları çıkaracak doktorum uzun tutmayacağını söyledi.gelecek çarşamba da sargıladı açacak ve bant yapıştıracakmış. Soğuk buhar makinesi evde var bende deneyim iyi gelir belki :) morarma olmadı bende de neyseki şuan tek problemim burnumun içinde kuruyan kanlar. Fikri olan yazarsa sevinirim gerçekten.

Hayırlısı olsun canım çok sevindim darısı inşallah benim başıma :KK51:

Sprey değil aslında tuzlu su çözeltisi şırınga ile sıkıyorum içerideki kan aksın donmasın diye ama kurumaya devam ediyor. Evet silikon tamponmuş :) bugün taburcu oldum, yarın tamponları çıkaracak doktorum uzun tutmayacağını söyledi.gelecek çarşamba da sargıladı açacak ve bant yapıştıracakmış. Soğuk buhar makinesi evde var bende deneyim iyi gelir belki :) morarma olmadı bende de neyseki şuan tek problemim burnumun içinde kuruyan kanlar. Fikri olan yazarsa sevinirim gerçekten.
Kabuk bağlıyor yaralar işte bi nevi iyileşme süreci başlıyor gibi düşün benim 2 . Haftam kabklar var hala kendiliğinden iyileştikce düşüyor

Hayırlısı olsun canım çok sevindim darısı inşallah benim başıma :KK51:
Teşekkür ederim inşallah. Merak etme korktuğumuzdan daha rahat geçiyor.
Kabuk bağlıyor yaralar işte bi nevi iyileşme süreci başlıyor gibi düşün benim 2 . Haftam kabklar var hala kendiliğinden iyileştikce düşüyor
Burun ucun tampon falan varken havada gibi duruyor muydu seninde? Şuan o sebepten sanırım biraz havada gibi yada bana öyle geliyor delikleri görüyorum sanki net şekilde. Gerçi çevremdekiler sana öyle geliyor dedi. Doktorum da tampon ve sargılardan dedi. Şuan aslında tek korkum eklenen kıkırdak.inşallah sorunsuz kaynar yerine. Doktorum merak etme dedi ama insan ediyor :)

Teşekkür ederim inşallah. Merak etme korktuğumuzdan daha rahat geçiyor.

Burun ucun tampon falan varken havada gibi duruyor muydu seninde? Şuan o sebepten sanırım biraz havada gibi yada bana öyle geliyor delikleri görüyorum sanki net şekilde. Gerçi çevremdekiler sana öyle geliyor dedi. Doktorum da tampon ve sargılardan dedi. Şuan aslında tek korkum eklenen kıkırdak.inşallah sorunsuz kaynar yerine. Doktorum merak etme dedi ama insan ediyor :)

Aaa evet ytabiki duruyordu alttan bakınca piramit gibi duruyodu bide dedim ki ben tampon ve üstündeki atel varken heralde bunlar burnumdan çıkınca benim ucu domuzcuk gibi olucak :) o kadar havada duruyodu ama üstündeki atel alınınca iniyo o korkma yani :) şöyle düşün atel varken kemiklerin kaynıo yeni şeklini alıo sabit tutması lazım burnunu o alçının :)

Aaa evet ytabiki duruyordu alttan bakınca piramit gibi duruyodu bide dedim ki ben tampon ve üstündeki atel varken heralde bunlar burnumdan çıkınca benim ucu domuzcuk gibi olucak :) o kadar havada duruyodu ama üstündeki atel alınınca iniyo o korkma yani :) şöyle düşün atel varken kemiklerin kaynıo yeni şeklini alıo sabit tutması lazım burnunu o alçının :)
Evet bende aynı durumdayım :) bugün tamponlar çıktı rahatladım. Çarşamba günü de atel alınacak. Şimdi bile hafifledim epey :)

Doktorumla bugün daha ayrıntılı konuştuk içeride meğer et çok fazlaymış. Çok deforme olmuş epey bir uğraşmış sağolsun. Tamponlar alındı. Halen tuzlu suya devam. Çok kuruyor burnum ne kadar düzenli sıksam da.

Canım geçmiş olsun aynı anda ameliyat olduk ama sen daha iyisin ben feci şekilde kötü haldeyim :)))

Canım geçmiş olsun aynı anda ameliyat olduk ama sen daha iyisin ben feci şekilde kötü haldeyim :)))
Geçmiş olsunn hayırlı olsun. Hayırdır neyin var morluk mu oldu? Ya bende az önce dolaba çarptım çok acıdı bir şey olmuş mudur acaba nazar değdirdim kendime iyiyim diye diye :/

Doktoruma mesaj attım atel kaymadıysa bir sıkıntı yoktur merak etme dedi. Atel yerinde duruyor şukur :) öğrendiğime göre burnumun içi bayaaaa bir problemliymiş. Çok uğraşmış doktorum. Zaten 8 gibi girip 12gibi odaya gelmiştim. Kemer kısmı bende tam tersi eksik olduğu için doldurma da yapmış. Ameliyat bitince çok beğenmişler burnumu :) ne çıkacak çok merak ediyorum.

Geçmiş olsunn hayırlı olsun. Hayırdır neyin var morluk mu oldu? Ya bende az önce dolaba çarptım çok acıdı bir şey olmuş mudur acaba nazar değdirdim kendime iyiyim diye diye :/
Canım geçmiş olsun bir şey olmaz benimde dün atrl varken elim çarptı burnuma :) ya ben çok şiştim canım açık ameliyattı dikişlerim sızlıyor burnum tıkandı oksijen suyuyla açmaya çalıştık çok acıdı bıraktık yüzüm zaten tanınmıcak halde şiş ve pancar gibi

Back