Buda benim zaferim.. Sonuna kadar okuyun Lütfen..

depresiffpolyanna

hüzne inat gülümse..
Kayıtlı Üye
31 Temmuz 2012
3.476
10
Merhaba bayanlar. Anlatacaklarımın umarım size de faydası olur ben cok faydasını gördüm.
Bakın herseyden önce şu beyin varya işte orada bitireceksiniz. Öyle hap falan doktor kontrolu falan hi-ka-ye.
Beyninize hükmedin. GÜNLERCE DÜŞÜNMEK YOK BİR ANDA BIRAKICAKSINIZ! MECBURUM DEMEK YOK! ŞU ŞU YÜZDEN BIRAKMAM LAZIM EŞİM İSTEMİYOR, AİLEM İSTEMİYOR DEMEK YOK YOKSA BIRAKAMAZSINIZ. DEVAMI GELİR. Birde destekçiniz varsa yanınızda tutun o insanın ellerinden ve sakın bırakmayın destek cok önemli..
5 yıl sigara içtim günde 15 civar içiyordum. 15. yaşımın verdiği bi cahillik lise özentiliğiyle basladım sigara, yaş oldu 20,
Tırnaklarımda sarı sarı lekeler oluşuyordu sigara yüzünden, üzülüyordum. Her gece o bogaz tıkanıklıgı o balgam acıtıyordu artık içimi. Sabah o agız kuruluğuyla uyanmak.. Birde saçlarım iğrenç kokuyordu yastığım, yorganım hep sigara kokuyordu. İçen insana batmıyor ama kullanmayan igreniyormuş bu kokudan bırakınca farkına vardım.
Nişanlım sürekli bıraktırmaya calısıyordu destek olalım bırakalım diyordu, ısrarla reddediyordum ömrümün sonuna kadar içerim bu benim tek zevkim diyordum. O olmayınca boşlukta hissediyordum kendimi nişanlım kısıtlıyordu yeter bugünlük az iç artık diye tartısıyorduk hep.
Anladım ki, şu beyinı nereye odaklarsan oraya gidiyor..
7 8 saatlik yoldan gelmiştim Ankaraya Teyzemleri ziyarete. Oturduk sohbet etmeye basladık, Bana sigarayı baslatan kuzenim karsımdaydı teyzemin oglu.. Birlikte baslamıstık. Kendisi bırakmıs hatta babası da bırakmıs ona destek olmak için. Karsıma gecti yarım saat bırakmam için laf söyledi bi yanım dinliyomuş gibi yaptı 'hı ya tabi haklısın uf bırakıcamda cok zor sercan yapamam ölüm gibi geliyor' bunları söylerkende yaktım bir sigara içiyorum.
Tarih 1 temmuz 2012. Yolda üşütmüşüm ülserimde vardı midem acı içinde kıvranmaya basladım birden ölüyorum resmen ilaç içiyorum fayda etmiyor. Uzandım gecmiyor. Ama o nasıl bir mide acısıdır bir anda kramp giriyor siddetli bir sekilde. O acılar beni mahfederken 2 saat sigara içemedim yerimden kalkamıyordum, yatmaya karar verdim gece olmuştu yaktım bir sigara. O kadar midemi bulandırdı ki böğürdüm resmen. Yarısına kadar dayanabildi midem en fazla daha şiddetli agrımaya baslamıstı söndürdüm attım birdaha bu lanet seyi agzıma bile değdirmeyeceğim! dedim o gece. Yattım ama uyuyamadım agrı yerini kusmaya bırakmıstı. O gece anladım ki ben bile bile kendime zarar veriyorum.
Hiç içmedim 1 temmuz 2012 den bu yana hiç içmedim! tarih 04 ekim 2012. 3 aylık bir süre. Ve ben artık kuşlar kadar özgürüm, SİGARA YÜZÜNDEN ÖLMEYECEĞİM, EN AZINDAN KANSERE YAKALANMA RİSKİM DAHA AZ. CİLDİM ERKEN YAŞLANMAYACAK..
Artık saclarım sampuan kokuyor vucudum güzel kokuyor parfümümü bastırmıyor sigara kokusu.. Cok ama cok mutluyum. İnanın yapabilirsiniz ben idaresi en zayıf insanım! ben yaptıysam hepiniz yapabilirsiniz. İlaçsız hemde tedavisiz..
Zorlanmadım mı? Tabiki zorlandım agladım resmen aglıyordum yaa dayanamıyorum diye aglıyordum 3. gün 4. gün 5. gün isyan ediyordum olmayacak diyordum kuzenime nisanlımla aram bi bozulsun hemen içerim diyordum, aileden biriyle kavga ediyim dayanamam ben içerim iradem zayıf diyordum. Gelin görün ki nisanlımla cookk kavgalarımız oldu, ailemle cook tartısmalarımız oldu hiç sigarayı almadım elime canım az istedi ihtiyacını duydum ama sıktım kendimi.
Ve simdi cok rahatım, iyiki de ilk 2 ay kendimi sıkmışım simdi canım hiç istemiyor binde bir. Eski hallerimi düşünüyorum da BEN ZAVALLI ACİZ BİR İNSANMIŞIM. SİGARAYA YATIRDIGIM TONLARCA PARAMA ACIYORUM KENDİME ACIYORUM. Kendime olan özgüvenim geldi bunu basarıyorsam herseyi basarabilirim diye düsünüyorum..
Bu yazımı okuyupta ''sen az içmişssin ben 20 yıldır yada 30 yıldır içiyorum senle ben birmiyiz'' diye düşünüp yorum yapanlar olacaktır. Evet böyle düşünen varsa senle ben biriz, senin içtiğinden bende içtim yıllarca bende bagımlısı oldum. Aramızda hicbir fark yok. BEN ŞU GENÇ HALİMLE SAGLIĞIMI DÜŞÜNÜP BIRAKIYORSAM 20 YILDIR İÇEN İNSAN SEN, SENDE BIRAKABİLİRSİN.
Bırakmayı gercekten düşünen arkadaslar bir anda bırakın yoksa son 2 gün 2 gün sonra bırakıcam diyip daha cok içersiniz stres yaparsınız bırakamazsınız. Bırakın kilo mu alıyosunuz alın arkadas! önemli mi kilo dediğin nedir ya? verirsin. Bak ben hem diyetimi yapıyorum hemde sigara içmiyorum. Oluyormuş dimi sigarayı bırakıp kilo vermek 4 kilo verdim valla...

* İlk günler yemekten sonra canınız isteyecek bu gayet normal ne yapacaksınız; Yemeklerden sonra hemen banyoya koşup bir güzel naneli diş macunuyla dişlerinizi fırcalıyacaksınız. Ardında agzınıza naneli sakız attınız mı tamamdır. O zaman bana hak vereceksiniz, isteğiniz azalıyor nane sigarayı sevmiyor!

* Artık çekirdek, sakız , ayran 1 numaralı dostunuz olacak. Cantanızdan ayırmayın. (sadece ilk 1 2 ay sonrasında aklınıza bile gelmeyecek)Canınız istediğinizde bunları agzınıza atın. Ayran cigerleri temizler açar sigarayı bırakın ve o ayranı tepenize dikin nefes borunuzdan nasıl indiğini farkediyorsunuz inanın.

* Yanınızda sigara içen biri varsa ordan KAÇMAYIN! Durun, ona uzak durun ama orada durun. Kendinizi deneyeceksiniz sabrınızı ölçeceksiniz. Sabredip dişinizi sıkacaksınız ki zamanla bu duruma alışasınız.. Zamanla o yanınızda sigara içen insanlara gülüp geçiceksiniz inanın zayıf insan diyeceksiniz.

* İsterseniz bir süre nescafe kahve meyve suyu kola gibi içeçeklerden uzak durun. Özellikle ilk 1 1 bucuk ay, size sigarayı hatırlatabilir. Süt için yogurt yiyin.. Daha faydalı..

*Kendinize oyalanacak birşeyler bulabilirsiniz, günlük yazmak, spor yapmak, kitap okumak.. Faydalı oluyor..

*Özellikte Alkol'den uzak durun bi süre 2 ay 3 ay gibi bir süre.. İnanın faydasını göreceksiniz alkol başlıbaşına bi sigara dostudur bunu unutmayın.

Şimdilik bunlar aklıma gelenler, yine gelirse söylerim.
2gün direnip bırakmak yok! Her geçen gün daha az isteyecek canınız unutmayın. Sağlınızı ertelemeyin şu illeti bırakın artık genç bayanlar ruhu genç kalanlar kendinize eziyet etmeyin.. Bu sandıgınız kadar zor birsey degil Mutluyum huzurluyum..
Yasım 20 öyle alısmısım ki içerken şu illetin varlıgına gözüm dönüyordu resmen nişanlım hamileyken napacaksın içirmem diyordu. Benn günde 3 4 tanede olsa içip çocuguma zarar vermeyi göze alıyordum düşünsenize! AMAN ALLAHIM BU KESİNLİKLE GÖZÜ DÖNMÜŞLÜK OLSA GEREK, ŞİMDİ DÜŞÜNÜYORUMDA HAMİLEYKEN SİGARA DUMANININ ALTINDA BİLE KAMAYACAGIM. ŞİMDİDE KALMAMAYA DİKKAT EDİYORUM ZATEN.
İçenlerden soguyorum pis kokuyorlar içmeyen bir insana çok pis kokuyorsunuz düşünsenize. İiyiki de bırakmısım nisanlım ve ben el ele verdik 3 ay oldu darısı hepinizin basına yoldaslar.. Merak ettiğiniz, söylemek istediğiniz varsa yazın cevaplarım. Ne olur benim sayemde de birileri sigarayı bıraksın bende faydalı olayım. Cok istiyorum.
Burası sadece benim günlüğüm olmasın, bırakmak isteyenler gelin burada paylasın duygularınızı size yardımcı olayım.
Unutmayın sağlığınız herşeyiniz onu kaybetmeyin..

Tebrik ederim, harika bir karar..Ben de 2 saat önce birden bırakayım dedim kendi kendime. Normalde her zaman sigarayı çok sevdiğimi bırakmayı düşünmediğimi söyler dururum ama nasıl olduysa birden kendimi ikna ettim ve tabi başladım hemen kk topiklerinde dolaşmaya.Yazdıkların ilham oldu bana. Bende günde 10-15 tane içiyorum ya da içiyordum demeliyim Bakalım nasıl geçecek önümüzdeki günler. kararlılığını kutluyorum

Canm okudugun için tesekkürler insallah cıktıgın bu yolda sonuna kadar gidersin sadece istemek yeterli beynine hükmet gerisi cok kolay gelecekk bende günde 10 15 tane içerdim dediklerimi yap balım inan faydasını görüceksin canın sigara istediğinde sakız çiğne ilk 1 ay yemekten sonra koş dişlerini fırçala isteğin gidiiyor o zaman..
insallah basarıcaksın

Desteğin için teşekkür ederim canım ya şimdi kahvaltıdan sonra içmedim dediğin gibi hemen dişimi fırçaladım, kararlıyım kurtulacağım :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…