Buda benim derdim :(

efuulimm

Dualarla gel bebeğim
Kayıtlı Üye
18 Ocak 2019
1.923
3.382
133
26
Konuyu doğru yere mi açtım bilmiyorum ama buda benim derdim gerçekten :( adet ağrılarım aşırı şiddetli geciyo sadece ağrı olsa dayanicam kusma bayılma tansiyon dusmesi üşüme titreme rengim mosmor oluyor tüm vücudum ağrıyor bacaklarım belim kasıgm karnım sırtım başım saçlarımı yoluyorum kendimi yerden yere atıyorum duramiyorum.. Ölüm oluyor Benim icin ve her ay doğum yapıyomuş gibi oluyorum resmen yok böyle kötü bisey. Cevremdede böyle yaşayan olmaynca ne kadar dayaniksizsin çocuk musun bu nasıl adetmis doğum yapsan napcan vs vs konuşup canımı sıkıyorlar normalde dayanıklı biriyimdir bunyemde sağlam ama bu adet ağrısına çözüm bulamadım. Birsuru hastaneye gittim birsuru doktor gördü kullanmadigim ilaç bitkisel yöntem kalmadı hiçbiri ise yaramadı yaramıyor. Yumurtalıklara bakıldı alttan muayeneyle tertemiz hiçbi sorun yok dediler en son çözüm bulamayınca evlenince geçer dedi doktorlar geçmedi simdide doğumla birlikte geçer dediler. En son majezik verdi bi doktor kullanınca bişeyim yok kullanmayınca yine aynıyım. Ama bu ay majezik de kullanmama rağmen yine acillik oldum yine berbatım artik cevremdekiler yalniz bırakmaya korkar oldu eşim dayanamam öyle görmeye annemlerde kalalım diyo annesigil ne yapcan tek başına burda kal diyor e rahat da edemiyorum ki burda nereye kadar :( Allahtan gelen bisey isyan da etmek istemiyorum ama bıktım artık zehir ediyor hayatımı her ay bi organımı diri diri kesiyolar sanki. Majezik de ağır bi hap biliyorum zarar da verip kist de yapabiliyormuş ama baska çarem kalmiyo öyle kötü oluyorum ki doktorlarda dahil dogum sancısı mi diyolar karnimda yok ama:P

Majezik felan bilmem de adet için eeen een en guzel agrı kesıcı xefo rapid 'dir. üstüne tanımam. Dene bana dua edersin.. cok ciddiyim..:rapci:

Konuyu doğru yere mi açtım bilmiyorum ama buda benim derdim gerçekten :KK43: adet ağrılarım aşırı şiddetli geciyo sadece ağrı olsa dayanicam kusma bayılma tansiyon dusmesi üşüme titreme rengim mosmor oluyor tüm vücudum ağrıyor bacaklarım belim kasıgm karnım sırtım başım saçlarımı yoluyorum kendimi yerden yere atıyorum duramiyorum.. Ölüm oluyor Benim icin ve her ay doğum yapıyomuş gibi oluyorum resmen yok böyle kötü bisey. Cevremdede böyle yaşayan olmaynca ne kadar dayaniksizsin çocuk musun bu nasıl adetmis doğum yapsan napcan vs vs konuşup canımı sıkıyorlar normalde dayanıklı biriyimdir bunyemde sağlam ama bu adet ağrısına çözüm bulamadım. Birsuru hastaneye gittim birsuru doktor gördü kullanmadigim ilaç bitkisel yöntem kalmadı hiçbiri ise yaramadı yaramıyor. Yumurtalıklara bakıldı alttan muayeneyle tertemiz hiçbi sorun yok dediler en son çözüm bulamayınca evlenince geçer dedi doktorlar geçmedi simdide doğumla birlikte geçer dediler. En son majezik verdi bi doktor kullanınca bişeyim yok kullanmayınca yine aynıyım. Ama bu ay majezik de kullanmama rağmen yine acillik oldum yine berbatım artik cevremdekiler yalniz bırakmaya korkar oldu eşim dayanamam öyle görmeye annemlerde kalalım diyo annesigil ne yapcan tek başına burda kal diyor e rahat da edemiyorum ki burda nereye kadar :KK43: Allahtan gelen bisey isyan da etmek istemiyorum ama bıktım artık zehir ediyor hayatımı her ay bi organımı diri diri kesiyolar sanki. Majezik de ağır bi hap biliyorum zarar da verip kist de yapabiliyormuş ama baska çarem kalmiyo öyle kötü oluyorum ki doktorlarda dahil dogum sancısı mi diyolar karnimda yok ama:p
Bende bekarken aynı böyle oluyodum ama evlenince tam anlamıyla geçmesede tek güne indi. Benimde hala tek yardımcım majezik asla yanımda olmadan çıkmıyorum ilk gün dışarı. Papatya çayı da iyi geliyo bana denemediysen bi dene istersen

benim bu konuya çözümlerim soyle oldu: diger agrilarda agri kesici kullanimini azaltmak, kimyasal deterjan kullanimini en aza indirmek, ayaklarimi mutemadiyen adet olmadigim zamanlar dahil sicak tutmak, bol hurma yemek oldu. adetinize 1-2 gun kala doktora bir gidin bir de.

valla benim kuzenim de aynı senin gibi.her ay çekiyor. bir de hostes kendisi, sürekli her ay izin/rapor alıyor işini gücünü o güne göre ayarlıyor.bünyesi böyle.

Ben de sizin durumunuzu bir kaç sefer yaşadım. Benim ki sizin gibi sürekli olan bir şey değildi(2 veya 3 kez yaşadım). Durumunuzun zor olduğunu anlayabiliyorum. Ağrı kesiciyle geçen regl sancılarım hep oluyordu. Fakat şunu fark ettim; düzenli spor yapmak ağrıları hafifletiyor. Haftada 2-3 gün yapılan uzun yürüyüşler, yüzme gibi sporlarla regl sancılarımın neredeyse çoğuna ağrı kesicisiz dayanabiliyorum 2 yıldır. Tabi bunun tıbbi bir dayanağı yok(varsa da ben bilmiyorum) sadece kendi kendime keşfettiğim bir durum. Size faydası olur mu bilmiyorum ama denemenizi tavsiye ederim.

Benim de yardımcım majezik. Ağrım çok olur. :(
Yaş ilerledikçe azalır dediler Geçmedi de bir türlü. O günleri rahat geçiren bayanlara hep heves etmişimdir Allah yardımcımız olsun

Bende bekarken aynı böyle oluyodum ama evlenince tam anlamıyla geçmesede tek güne indi. Benimde hala tek yardımcım majezik asla yanımda olmadan çıkmıyorum ilk gün dışarı. Papatya çayı da iyi geliyo bana denemediysen bi dene istersen
Papatyayı çok severim adette değil her zaman icerim

Arkadasimda boyleydi cikolata kisti cikti hemde cok büyük.baska dr larada görun derim.adet gunlerinde kiz hastanelik olurdu

Back