Bu zamanda yatırım mı ? Altın mı? Döviz mi? Vs ..

LarkeTanner

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Ağustos 2020
2.202
2.075
33
Merhaba hanımlar, ben yatırımdan anlamıyorum . Aslında emlaktır , dövizdir , altındır yatırımları çok sevememe rağmen zerre anlamıyorum. Hali ile yatırım yapamıyorum ve param hızla eriyor gibi hissediyorum.
Bu zamanda yatırım yapmak yani dolara altına vs yatırmak da ne kadar doğrudur bilemiyorum. Çünkü şuan hepsi çok yüksek ve düşer mi düşerse zarar eder miyim ? Bunlar hep aklımı karıştırıyor. Örneğin bi 3 hafta kadar önce altın feci yükselmişti şimdi nispeten düştü. O sıra yükseliyor diye alsa idim zarar edecektim yani. Sizce bu dönem altın , döviz ne almalı neye yatırım yapmalı? Büyük paralar değil tabi . Her ay bir gram altın veya 100 dolar gibi almaktan bahsediyorum. Sizce mantıklı mı bu yöntem ?

Bir de şu var ki dolar , altın fiyatlarına bakıyorum tv de başka bankaların mobil uygulamalarında çok başka fiyatlar çekiyorlar. Diyorum mobil uygulamadan az meblağlarda alayım her ay fakat resmen fahiş fiyata sunuyorlar orada gibi geliyor bana. Döviz altın için bu bankaların cep banklarını kullanmak mantıklı mı sizce. Bu mobil bankacılık olayını da hiç anlamıyorum.
Bana da bir el atsanız çok mutlu olurum sevgili yatırımcı , akıllı güzel kızçeler

1. Tüm parayı tek şeye yatırmak yerine ikiye bölmek mantıklı

2. Mobil bankacilik vergi geldi o gıcık kesintiden nefret ediyorum o yüzden gidip kuyumcudan altın almak mantıklı ve döviz bürosundan 100 dolar

3. Şu an bence iyi 462 falan gösteriyor gramı. Altın bi gördüğü yeri asla unutmaz yani yakın zamanda 492 görebilir sonea da 500 ler vs vs gelir

Ytd

Çok teşekkür ederim tavsiyeniz için. Peki kuyumcudan alınan altındada alış ve satış arasında bir fark oluyor diye biliyorum ama mobil bankacılıktaki kadar açık değil galiba makas değil mi.? Normal bankada altın hesabı açsak peki ? Onda da var mı kesintiler ? Malum altını evde tutmak da riskli

Benim en parada garantide iş bankasında altın hesaplarım oldu hepsinde kesinti var geleli çok olmalı ama gicik:)
Alış satış fark her zaman vardır. Kuyumcuda nasıl bankada nasıl anlık sorup kontrol etmek lazım.

Ben de bu arada eski evimizde tutmazdım şimdi güvenlik var diye bi tık güveniyorum ama dediginiz doğru risk her zaman var

Ben de bu arada eski evimizde tutmazdım şimdi güvenlik var diye bi tık güveniyorum ama dediginiz doğru risk her zaman var
Bankada kasa tutsam bir de onun kirası var . Hayatımda hiç birikim yapmadım yani maaşımı vs anneme verirdim o ne yaparsa onu yapardı. Şimdi ben kendim altın döviz gibi bişey düşünüyorjm da işte kararsızım . En iyisi dediğiniz gibi banka kuyumcu farkına bakayım ama evde tutmak ciddi risk .

Benimde evim güvenlikli sitede lakin evimize giren çıkan tanıdıklardan da bi şekilde çekinirim ben . O ihtimal de olduğundan evde bişi tutmayı pek sevmiyorum

Yok Yok biz küçük yatırımciyiz bankadaki kasa uymaz bize:) azıcık kar edip o da hooop kasaya

O zaman kesinti falan demeyin zaten al satci değilsiniz alip unutacaksiniz o parayı

Acın altın hesabı alın 2 gram başlayın

Bereketli olsun

Teşekkür ederim ben gideyim bir bankaya görüşeyim en iyisi bu konuda tavsiye edebileceğiniz bir banka var mı ?
bu arada darısı büyük yatırımcı olmaya

Teşekkür ederim ben gideyim bir bankaya görüşeyim en iyisi bu konuda tavsiye edebileceğiniz bir banka var mı ?
bu arada darısı büyük yatırımcı olmaya

Yarın Piyasalar açılsın akbank garanti iş bankası en para hesaplarıma girip tek tek alış yatis yazayim size

Siz de alırken dikkkat edin hafta sonu ya da hafta ici 17.00 dan sonra alim satım yapmayın

Finans Cepte diye bir uygulama var

Ondan da bakabiliriz ama yine de ben girip yazarım

Şu an piyasalar kapandigi icin soyle gorunuyor mesela Eki Görüntüle 2686275 a kapandı ama şöyle gösteriyor mesela
En iyi akbank görünüyor değil mi ? Normal piyasa fiyatı ile aynı neredeyse . Teb e bak ya o nasıl bir fiyat öyle . Gerçekten bazıları çok fahiş kazanıyor

Dolar iyi güzelde şuan alması korkutuyor beni çok aşırı yüksek . Her ay 2 gram hedefledim şuan için . Dolar 6 kusura düşse ordan alırım diyorum ama düşer mi sizce ? Hiç düşecek gibi durmuyor ama o düşük eşiği yakalasam bi 5 bin gibi birikmişim var hepsine dolar yapayım isterdim .

500 Ler gelir diye 480 Ken altın yaotim paralari 20 lira dusuverdi altın 460 lara

Konuyu takipteyim. Bende yatırım yapmak istiyorum ufak ufak. Maaş aldığım bankadan dolar hesabı açtım yine ama altında açsam mı diye düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…