Ben sana kendi birikim hikayemi anlatayım, belki ilham olur. 4 sene önceki işime başladığım zaman maaş yatinca beni hic yormayacak, eksikliğini hissetmedigim miktarlarda altın almaya başladım, o zamanlar 250 liraydı, benim fazla mesaimden yatan genelde 500 lira olurdu, fazla mesailerle iki gram alırdım.
Buna tatile gitmediysem, o ay bir sebeple acilmadiysam hep devam ettim. Bazen esnek hesaptan para çekip toplu aldım (o zamanlar yasak değildi ama şimdi esnek hesap- kredi falan verirken altın döviz vs almayacağını taahhüt ediyorsun)
Sonra ,dolar o zamanlar 5-6-7 bandindaydi.
Mahallenin girisinde bir dövizci vardı, cüzdanımda para varsa girip içeriden yirmi dolar falan alırdım
bazen de seyehatte harcamak için euro alirdim.
bir YouTube amcası var,
cihat dede Onu dinlerdim , her gun sanki bakkala gitmiş gibi 3 gram gümüş alırdım bankadan , o zamanlar 20 liraydı.
Sonra bir ara bitcoinin boğa dönemi vardı,devamlı artardi. O aralar alıp alıp biraz yükselince satardım, biraz kâr etmistim (ama risk,çünkü bir anda düşüş yaşayabiliyor)
O is yerinde üç sene falan çalıştım, ayrildigimda bankada 50 gram altinim, 1000 dolarım, biraz da eurom vardı.
Sonra bir senelik işsizlik sürecim oldu, altınları dolarları bozdurdum bozdurdum geçimimi karşıladım. 5 ülke , 20+ şehir gezdim. O ülkelerde sadece zamanında aldığım eurolari harcadım. kredi kartımin asgarisini ödeye ödeye idare ettim.
Derken şimdi ise basladim, ilk maasimla ilk isim o tirtikladigim altının doların birazını yerine koymak oldu.
Şimdi benzer bir şekilde birikim yapacağım. Ama bu sefer hisse işine de gireceğim. Açıkçası hisse vs hakkında hiç bir fikrim yok. sadece her ay güvenilir şirketlerden beş on lot , beş on lot almayı düşünüyorum. Kendi kendine biriksin.
Sen de bu şekilde maaşı aldığın ay çok da derdini etmeyecegin kadar şeyler alabilirsin.baktin ay sonunu getiremiyorsun, satarsın birazini