• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu yola girmelimiyim bilmiyorum Sanki hata yapıyorum ateşe atıyorum kendimi..

millet sevdigini alamaz caresiz kalir bu seni bakti aldi neyden koparsam kardr. cok yazk.. insan bi kere evleniyo ceyizi bhcasi yuzugu altni esiyle konsck tabi kmle konscak.. iyi kotu onla konscan tabi.. senin herseye boyun egmeni istedi.. iyi kararlar aldgina sevindm.. ilerde sole bi baktgnda pisman olmazsn bana bunlari yaptida soledide bn vazgectim ondan dersn.
Haklısıın canmm cok haklısın.. cok haklsıınız insan bunları sevdiği insanla konuşmayacak ta kimle konuşcak
Ben adetleri söyledim diye bilezikcı oldum altıncı oldum aşiret kadıncı oldum nelerr oldum neler.. neden böyle yaptın diorum..
neden .. yani neden..
Bana bu seferde diyor kii senin isteme tavrın tutumun yanlışti.. herşeyi çeviriyor anlıcan
Bana güzellikle diyemezmi bak böyle böyle benim ailemin durumu ortada elimden geldince yapacağım.
bunu bile diyemedi sorun bilezik su bu değil ama 2 bileziği bana cok gördü..
ilerde maddiyat olamassa alınmaz eşyalarn ne olacak dedi..
Ama kusura bakmasın yeter artık..
Tamam ben paracıysam paracıyım..
Sonrada bana ne diyor.
Sana bunları yapacak birine git saygılı birine git o zaman diyor.

Güzel kardeşim,konun çok uzun ama hepsini okudum.İçime nedense birşey aktı.Her konuda olmam böyle.Çok içselleştirdim.

Tatlım bak,ben senin altını şunu bunu mesele etmediğini,asıl derdinin değer görmek olduğunu anladım.Sana bir abla tavsiyesi.Hem deşiddetle tavsiye ediyorum.Lütfen,ba hayatta birtane anacığın onun da bir tane yavrusu varmış..lütfen bırak o insanı.Sana altınlar alsa da,sana en ala eşyalar dizse de bırak.Ve asla geri dönme.

Senin en büyük hatan sineye çekmek.Senin iyiliğini,güzel kalbini suistimal etmiş.Sen annenin gözbebeğimisin,bir el oğlunun stres topu mu.Kendi değerini yücelt.İleride daha çok üzülürsün.Bugün ağla,ömür boyu ağlamaktansa.Bırak gitsin ve buraya bıraktım diye not düş.
V e asla yüzüm hiç gülmedi diye düşünme.Hayatın daha çooook başındasın.Hayat sürprizlerle dolu.Ama bazı şeyler kendini belli eder.Allah sana seçim yapman için bazı şeyleri göstermiş.Yani aklı vermiş,fikri sen ver.
çok teşekkür ederim o kadar okumşussunz etmişsiniz cok sagolun..
İnanın buraya yazmadan bile kendimi suçlu görüyordum biliyormusnuz kızdım kendime
Eh be kızım keşke demesedin niye dedin.. Hatalı benim suçlu benim diyordum yine..
İnsan sevince böyle oluyor işte her hatayı yine kendisinde buluyor her hatayı..
Ama iyi ki buraya yazmısım. daha mantıklı iyi düşünebiliyorum
şimdi artık diyorum ki ya hadi tamam herşeyi geçtim bir 2 bilezik için insan sevdiğine bunları dermi..
Hay bileziği bataydı dilim tutulaydıda demeseydim.. insan böyle zamanlarda gerçek yüzünü görürmüş bende artık gördüm
Zaten hep saygısızdı küfürler hakaretler havalarda uçuşurdu düzelir diye bekledim olmadı..
Bir yanda 3 yıl var bir yanda koca bir ömür var ya ömür..

Ömür boyu çekilmez ki tamam maneviyat önemli ama evlilikte maddi durum da önemli gelenek görenekte önemli yani siz bilirsiniz ama hayatınızı mahvetmeyin bence arada saygı da yok diyorsunuz evlendikten sonra ne olcak hamile kalırsınız çocuğun masraflarınıda mı annesine soracak herkez dengi dengine

kendini bosluga dusmus yada yalnz yada bidaha baskasi beni sevmicek yada ben baskasini bdaha sevebilcemmi deme dusnme bole seler. dua et.. senin icin hayrlisi neyse o olsn.. yuce rabbim gonlumuzdekini hakkimzda, .hakkimizdakini gonlumuze razi eylesin ins

Erkek arkadaşının maddi durumu üzerine kaç tane konu açmışsın
Bu kadar takıntı yapmışsan neden uzatıyorsun?
Annen haklı.
Ya lütfen bırakın bu palavraları aşk karın doyurmuyor. Aşk çocuğun hastalandığında doktor parası yerine geçmiyor.
Aşk çocuğuna bez mama aldırmıyor.
Konu sahibinin işi olması çalışması değil önemli olan.
Adamın zaten doğru düzgün bir işi bile yok.
Kızı linç etmişsiniz resmen herkesin beklentileri farklı.

Okadar da deyil bence.
esya bile almazmis. O zaman konusahibiyle gonul eylendirecehine bastan soyliyecek maddiyatim belli evlenenem. Ozellikle bir kac sene icinde.

Okadar da deyil bence.
esya bile almazmis. O zaman konusahibiyle gonul eylendirecehine bastan soyliyecek maddiyatim belli evlenenem. Ozellikle bir kac sene icinde.
aslında adam söylemiş.bak konu sahibinin mesajı.

Ama bende bir can taşıyordum cok yıprandım Kendisiyle son kez konuşmak istedim Bana bir gelecek sun
Ne para ne pul istiyorum senden askerden gel izne gelsin ailen aileler tanışşın hiç değilse bir yüzük takılsın.
bana kesinlikle böyle birşey olmayacğaını cok mantıksız oldunu
Ailesine saygısı olduğunu ne bu acele oldugunu dile getirdi..

uzak dur.
bugün üzülürsün sonra bir şekilde atlatırsın.

aslında adam söylemiş.bak konu sahibinin mesajı.

Ama bende bir can taşıyordum cok yıprandım Kendisiyle son kez konuşmak istedim Bana bir gelecek sun
Ne para ne pul istiyorum senden askerden gel izne gelsin ailen aileler tanışşın hiç değilse bir yüzük takılsın.
bana kesinlikle böyle birşey olmayacğaını cok mantıksız oldunu
Ailesine saygısı olduğunu ne bu acele oldugunu dile getirdi..

bastan oyle demiyecekmis o zaman konu sahibi.
ne kadar gerek yok desede maddiyat onemliymis sonucta.
bunda da garip bir sey yok, maddiyat bir gercektir.

Annenle oturup keyfine baksana yahu.
DertsiZ basina dert mi ariyosun sen
Haa canım sıkıliyo derdimde yok bi canımın sıkıntısı gecsin falan diyosan derdinden canının sıkıntisina falan vaktin kalmaz.

Sen daha önceki konularda bunları yazsaydın herkes net ayrıl derdi sana.

Ben de ayrıl diyorum şuan.

Yemişim aşkını.
İnsan bir kez aşık oluyor lafı yalan haberin olsun.

Çok dertliyim zaten hiç yüzüm gülmediki benim şu hayatta.Sizlere dökmek istedim içimi yardım almak istedim
Benim 3 yıldır devam eden bir ilişkim vrdı iyisile kötüsüle. geldik.
ama onun saygısızlıkları herşey de allah büyük bir şekilde olur demeleri iletişimimizin kötü olması beni çok yıprattı düşük maaşlı bir işinin olmasını ailesinin durumunun alkolik baba yüzünden kötü olmasını.. hiç birşey yapamalarını herşeyi sineye cektim.
Geleceğin yok diyordu herkez bırak yapma kendine edersin..
Annemin tek evladıyım babam vefat etti.
Annem istemezmi benm kızım rahat etsin O istemezmi iyi yaşasın güzel yaşasın .. Sadece maddiyat için ayrılmak istemedim ama diğer nedenlerde birikince asker iken daha fazla dayanamadım bitirdim.
Daha sonra kendisi dönüş yaptı bana Annem bu durumu bildiği için madem öyle gelsin istensin adınız konsun seninde bir namusun var dedi ( bir küçük bir ilçede yaşıyoruz hemen hemen herkez birbirini tanır. korkuyor annemde.)
Çok düşündüm.. Bende çalışırım dedim birlikte el ele verebilrsek hallolur herşey dedim..
2 olacağına 1 olur dedim.. Herşeyim en güzel olacağına olmayı verir ne yapayım dedim.. Sevdiğim için..
Kendisi ailesi ile konuştu izne geldiğinde isteme olacaktı Annem sırf benim hatrıma kızım mutlu olsun diye İşini gücünüde siğneye cekti.
babasının alkolik olmasınıda, Bu zamana kadar birsürü borç yapmasını diğer oğlunu yiyip bitirmesini... Herşeyi yok saydı Annem canım annem benim üzülmeme dayanamadı..
Neyse planladığımız gibi olacaktı bende hemen sonra işe gireyim dedim o gelene kadar para birktiririm.
Biliyorsunuz kız istemede söz tatlı gibi şeylerde adetler vardır. Ben Nişan yapılmasın dedim .. Bizim evde olsun dedim. Sen masrafa girme dedim.. ! AHH demez olaydım..
Adetlerden konuşuluyordu.
Ben isteme olur öncelikle dedim yüzüklermiz takılır tatlımız yenir bir arada olsun sözde nişanda. Annengilde Usülünce birşeyler takarlar dedim.. ahh ah demez olaydım..
Birşeyler takmadan olmuyor mu dedi bana sert bir dille.
Bende ben cok birşey istemem dedim örnek verdim 3 4 bilezik takılacağına 1 tane 2 tane takılır dedim.
Bunlar adettir. Hatta sette takılır kıza ama ben istemem dedim..
Bana ne dese beğenirsiniz .' Şen aşıret kadınımısn ne seti.' Sen kendini iyice aşmışsın
Benim çok zoruma gitti ben onun için neler düşünürken para gitmesin diye herşeyin en uygununa kaçarken
Bana bilezik lafı yaptı bunları dedi Yok ben bohça denilen şeyi cıkarmışşım. yok bilezik çıkarmışsm yok set demişim bilmem ne. Bunlar olmassa haa benimle olmayacakmısın diyor bana.
Bende ne alakası var knuyu saptırma dedim :KK43: :KK43: Hadi bizim adetlerimiz farklıysa bilmem ne. neler neler anlatsam şuraya.... olabildiğince kısa anlatmaya çalışıyorum size.
Benim ailem yapamaz edemez maddiyat yok bilmem ne. bende hiç mi yok yani dedim birsürü kavga ettik tartıştık
Yine ağlayan göz yaşı döken ben oldum Onlar düğünde yapılırmiş bilmem neymiş Şimdide düğüne yıktı ..
Bende sen daha buncacık seyde böyle yapıyorsan bunlar olmuorsa yarın eşya alınacak düğün olacak
O zaman nolacak dedim maddiyat olursa alırım, olmassa almam diyor.
Allahaşkına söyleyin Kimin eşyasız evlendiği görülmüş kimin kuru bir yüzükle beklediği görülmüş..
Bir kız isteme söz oldunda insan içine cıkılır. Bir tek yüzükle Belkide yıllarca beklenir mi..
Ben kendimi savunmuyorum.. Benimde hatalarım vardır ama cok zoruma gidiyor
Neymişde benim gözümü bilezik bürümüş yok bilmem ne ya neler neler bileziği batsın ya .!
cook zoruma gitti
Anneme anlattm bunları bana tek dediği karar senin herşeyleri onların olsun ...
Bir kızım var onuda sefalete süreceğim ben anladım diyerek ağladı :KK43: :KK43:
O ağladıkca benim içim yandı.. Herşeyi boşverdim Böyle birisi ile sizce yapılabilr mi..
Saygı denen birşey yok nerdeyse bagırıp çağırmalar. Son noktaya geldim
Bana ne dedi biliyormsunuz ben birde annemle konuşayım..!!
Sanki ben yalan söylüyorum..
Bana o kadar göz yaşı döktürdükten sonra annesile konuşmuş
Anneside onaylamış böyle olduğunu...
Ben iki bileziğin yüzüğün takının derdinde değilim inanın..
Ama daha şimdiden bunu yapamayan insanlar benim yarın düğünümü nasıl yapacak eşyalarımı nasıl alacak.
Herşey burnumdan gelmeyecek mi herşey içimde ukte kalmayacak mi ben şimdiden böyle yorulmuşken
Bilmiyorum kafam darma duman sizinde fikirlerinize ihtiyacım var :KK43:
Çok dertliyim zaten hiç yüzüm gülmediki benim şu hayatta.Sizlere dökmek istedim içimi yardım almak istedim
Benim 3 yıldır devam eden bir ilişkim vrdı iyisile kötüsüle. geldik.
ama onun saygısızlıkları herşey de allah büyük bir şekilde olur demeleri iletişimimizin kötü olması beni çok yıprattı düşük maaşlı bir işinin olmasını ailesinin durumunun alkolik baba yüzünden kötü olmasını.. hiç birşey yapamalarını herşeyi sineye cektim.
Geleceğin yok diyordu herkez bırak yapma kendine edersin..
Annemin tek evladıyım babam vefat etti.
Annem istemezmi benm kızım rahat etsin O istemezmi iyi yaşasın güzel yaşasın .. Sadece maddiyat için ayrılmak istemedim ama diğer nedenlerde birikince asker iken daha fazla dayanamadım bitirdim.
Daha sonra kendisi dönüş yaptı bana Annem bu durumu bildiği için madem öyle gelsin istensin adınız konsun seninde bir namusun var dedi ( bir küçük bir ilçede yaşıyoruz hemen hemen herkez birbirini tanır. korkuyor annemde.)
Çok düşündüm.. Bende çalışırım dedim birlikte el ele verebilrsek hallolur herşey dedim..
2 olacağına 1 olur dedim.. Herşeyim en güzel olacağına olmayı verir ne yapayım dedim.. Sevdiğim için..
Kendisi ailesi ile konuştu izne geldiğinde isteme olacaktı Annem sırf benim hatrıma kızım mutlu olsun diye İşini gücünüde siğneye cekti.
babasının alkolik olmasınıda, Bu zamana kadar birsürü borç yapmasını diğer oğlunu yiyip bitirmesini... Herşeyi yok saydı Annem canım annem benim üzülmeme dayanamadı..
Neyse planladığımız gibi olacaktı bende hemen sonra işe gireyim dedim o gelene kadar para birktiririm.
Biliyorsunuz kız istemede söz tatlı gibi şeylerde adetler vardır. Ben Nişan yapılmasın dedim .. Bizim evde olsun dedim. Sen masrafa girme dedim.. ! AHH demez olaydım..
Adetlerden konuşuluyordu.
Ben isteme olur öncelikle dedim yüzüklermiz takılır tatlımız yenir bir arada olsun sözde nişanda. Annengilde Usülünce birşeyler takarlar dedim.. ahh ah demez olaydım..
Birşeyler takmadan olmuyor mu dedi bana sert bir dille.
Bende ben cok birşey istemem dedim örnek verdim 3 4 bilezik takılacağına 1 tane 2 tane takılır dedim.
Bunlar adettir. Hatta sette takılır kıza ama ben istemem dedim..
Bana ne dese beğenirsiniz .' Şen aşıret kadınımısn ne seti.' Sen kendini iyice aşmışsın
Benim çok zoruma gitti ben onun için neler düşünürken para gitmesin diye herşeyin en uygununa kaçarken
Bana bilezik lafı yaptı bunları dedi Yok ben bohça denilen şeyi cıkarmışşım. yok bilezik çıkarmışsm yok set demişim bilmem ne. Bunlar olmassa haa benimle olmayacakmısın diyor bana.
Bende ne alakası var knuyu saptırma dedim :KK43: :KK43: Hadi bizim adetlerimiz farklıysa bilmem ne. neler neler anlatsam şuraya.... olabildiğince kısa anlatmaya çalışıyorum size.
Benim ailem yapamaz edemez maddiyat yok bilmem ne. bende hiç mi yok yani dedim birsürü kavga ettik tartıştık
Yine ağlayan göz yaşı döken ben oldum Onlar düğünde yapılırmiş bilmem neymiş Şimdide düğüne yıktı ..
Bende sen daha buncacık seyde böyle yapıyorsan bunlar olmuorsa yarın eşya alınacak düğün olacak
O zaman nolacak dedim maddiyat olursa alırım, olmassa almam diyor.
Allahaşkına söyleyin Kimin eşyasız evlendiği görülmüş kimin kuru bir yüzükle beklediği görülmüş..
Bir kız isteme söz oldunda insan içine cıkılır. Bir tek yüzükle Belkide yıllarca beklenir mi..
Ben kendimi savunmuyorum.. Benimde hatalarım vardır ama cok zoruma gidiyor
Neymişde benim gözümü bilezik bürümüş yok bilmem ne ya neler neler bileziği batsın ya .!
cook zoruma gitti
Anneme anlattm bunları bana tek dediği karar senin herşeyleri onların olsun ...
Bir kızım var onuda sefalete süreceğim ben anladım diyerek ağladı :KK43: :KK43:
O ağladıkca benim içim yandı.. Herşeyi boşverdim Böyle birisi ile sizce yapılabilr mi..
Saygı denen birşey yok nerdeyse bagırıp çağırmalar. Son noktaya geldim
Bana ne dedi biliyormsunuz ben birde annemle konuşayım..!!
Sanki ben yalan söylüyorum..
Bana o kadar göz yaşı döktürdükten sonra annesile konuşmuş
Anneside onaylamış böyle olduğunu...
Ben iki bileziğin yüzüğün takının derdinde değilim inanın..
Ama daha şimdiden bunu yapamayan insanlar benim yarın düğünümü nasıl yapacak eşyalarımı nasıl alacak.
Herşey burnumdan gelmeyecek mi herşey içimde ukte kalmayacak mi ben şimdiden böyle yorulmuşken
Bilmiyorum kafam darma duman sizinde fikirlerinize ihtiyacım var :KK43:

BİREBİR YAŞAMIŞ BİRİ OLARAK DİORUM UZAK DUR ARKADASIM BN NİŞANIMDA EN UFAK SEY TAKILMADI ANNESYLE OTURACAKTIM HERSEYİ KABUL ETMİŞTİM NOLDU BİLİOMUSUN İYİCE SAYGISILZIK ARTTI BANA VE AİLEME DEMEGI KALMADI SONUC NİŞANI ATTIMM UZAK DUR BENCE YASAYN BENDİM BENZER İNSAN İLE..

Bilezik icin soylediklerinden sonra direkt sunu soyleyebilirim ki arkana bakmadan kac

Yine adet gelenek mevzusundan bozulan hayatlar.. Maddiyat önemli evet ama benim aşkımın önüne geçmezdi. Sizin geçiyorsa, kendi tercihiniz zorlamayın kendinizi. Paraları olmamasına rağmen zorlamanız da hoş değil bence. Karşı tarafın da var tabi ki hataları, yanlış davranışları. Geleceğin fragmanını izleyen sensin, karar senin

Yerinde olsam asla asla asla assslaaa evlenmezdim bu kişiyle. Önce bi dur bi nefes al ve de ki ben çok degerliyim. Bence bunu görmeye bilmeye çok ihtiyacın var. Kendi değerini gör kendini sev. Emin ol bundan daha iyisini çok rahat bulursun çünkü bunun tutulucak bi yani yok. Kimse asktan ölmemiş seviyorum diye susasin bu kadar. Kişi hakkaten kendine ettiğini düşmanı etmez derler dogruymus. Kendini ateşe atmak bu aynen. Başlık çok doğru. Evlenirsen ben uzulucem resmen burda çünkü yasicaklarin çok ortada simdiden. Kendine yazık etme.

Ahh cancszim seninki sevmeyi gecmis 3yil boyunca cekmissin bi omur boyle gitmez bole bi insanla mutlu olamazsin birak seviyorumlari evlenip hergun mutsuz olcana ayril bikac ay mutsuz ol omrunn sonuna kadar mutsuz olmaktan iyidir benimde esimden once 3yillik bi iliskim varsi genel olarak iyiydik ama bi kere ben haklıyken beni savuadi sen beni kimseye karsi koruyamazsin dedim ve bi gecede 3yili cope attim simdi esimle cok mutluyum o yuzden sana tavsiyem onundeki maclara bak bu dunyada bi tek o yok ne o sanki sen ona mexburmussun gibi takilmalar herseyi bi kenara koy anneni dusun bi anne olarak kizimin boyle bi adamla evliligi olsa kahrimdan olurum rabbim hayirli es nasip etsin canim sana

Şu an kendisiyle konuştum tüm içimden gecenleri yazdım anlatmaya çalıştım..
Gururumu kalbimi nasıl kırdını dile getirdim.. saygıszlıgı yok ettiğimizi dile getirdim..
İçimden ne geçiyorsa yazdım..
Hiç birşey diyemedi tek yaptı özür dilemek oldu... Daha iyi birisin bul demek oldu..
Vicdanın rahatsa demek oldu.. Ben anladım ki değişmez.. deişmeyecekte..
Bana tek bir kelimen yeterdi dedim :( Ben sana herşeyin en iyisini yapacağım.. işte o zaman ben hiç birşey istemezdim senden..
Gögüs gererdim herşeye dedim
ama kendisi bunu bile yapamadı herşeyi çok gördü
şimdi ise hiç birşeyi cok görmediğini dile getirdi .. özür dilyerek gitti :(

Şu an kendisiyle konuştum tüm içimden gecenleri yazdım anlatmaya çalıştım..
Gururumu kalbimi nasıl kırdını dile getirdim.. saygıszlıgı yok ettiğimizi dile getirdim..
İçimden ne geçiyorsa yazdım..
Hiç birşey diyemedi tek yaptı özür dilemek oldu... Daha iyi birisin bul demek oldu..
Vicdanın rahatsa demek oldu.. Ben anladım ki değişmez.. deişmeyecekte..
Bana tek bir kelimen yeterdi dedim :KK43: Ben sana herşeyin en iyisini yapacağım.. işte o zaman ben hiç birşey istemezdim senden..
Gögüs gererdim herşeye dedim
ama kendisi bunu bile yapamadı herşeyi çok gördü
şimdi ise hiç birşeyi cok görmediğini dile getirdi .. özür dilyerek gitti :KK43:

Her şeyin en iyisini yapamayacagni bilen adam sana neden "her şeyin en iyisini yapacagim" desin? Yalan neden soylesin?

Simdi yaparim dese gunu gelince yapamadgnda ne olacak?

Vicdan yaptirma çocuğa acik acik konuş. Durust ol."Ben her şeyin en iyisini istiyorum senin de yapamayacgni bildiğim için bu is olmaz" de. O da rahat etsin sen de rahat et.

Türk filmine çevirmeye gerek yok. Adamin durumu ortada senin de istediklerin ve onun yapamayacgi ortada. Adam sana karşı durust yapamayacak bunu biliyor ve söz vermiyor. Sen de dürüst ol "en iyisini yapamayanla değil en güzelini yapanla evlenmek istedigini sıkıntı çekmek istemedigni söyle" ne o dönsün sana ne sen ona. Cocuğun vicdanina oynama yaziktir.

Back
X