merhaba canım bende 3 aydır istiyorum. hala tık yok. umutla bekliyorum umarım en kısa sürede rabbim isteyen herkese nasip etsin.
slm kızlar
Bende 3 yıllık evliyim ve 2 yıldır uğraşıyoruz ama tık yok
Artık atmamaya çalışıyorum kolay değil ama ışte
Rabbim inşallah şu mübarek günlerde dualarimizi kabul etsin isteyen herkese sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin
ilk bebekten önce be
nim de prolaktin yüksekti bromoc. iptin diye bir ilaç yazmıştı doktorum kullandığım ay hamile kaldım ve kızım dünyaya geldi
merak etme bir ilaca bakar prolaktin hemen düşüyor korkma canım
benim kanda baktı doktor ona göre konuştu ve ilaç yazdı tabi bununla beraber vajinal ultrason ven daha başka testler yapmıştıdr senden makroprolaktin de istedi mi ? dün msj attım dr bana bunları yazdı.
Selinay Hanım, Herhangi bir yorum yapmadan önce makroprolaktin düzeyinize baktırmanız ve lütfedip sonucu bildirmeniz yerinde olur. Çünkü PRL molekülünün dört farklı formu bulunmaktadır : küçük, normal, büyük ve çok büyük. Reseptör adını verdiğimiz hücre zarındak, özgün etki alanına bağlanma yeteneğinde olanlar küçük ve normal moleküldür. Standart PRL ölçümünde kullanılan radyoimmünölçüm dediğimiz yöntem her dört molekülü de hesaplamaktadır. Bu nedenle alkol ekstraksiyon yöntemi ile küçük ve normal PRL moleküllerinin, büyük ve çok büyük moleküllerden ayrımının yapılması gerekir. Bu denli yüksek PRL düzeyi yumurtlamanızı engeller ve düzensiz regl olmanıza yol açar. Normal değerin 2.5 katından fazla olduğu için, tamamı küçük ve normal moleküllerden oluşuyor ise, hipofizin PRL üreten adenom açısından manyetik rezonans görüntüleme yöntemi ile değerlendirilmesi gerekebilir. FSH, LH ve östradiol düzeylerinize bakılması son derece anlamsız ve gereksizdir. Saygılarımla, Dr. Fahri ÖÇER
benim kanda baktı doktor ona göre konuştu ve ilaç yazdı tabi bununla beraber vajinal ultrason ven daha başka testler yapmıştı
Valla açıkçası bana ovulasyon testleri çok da güvenilir gelmiyor kızlar en iyi örneği benim geçen ay kullandım 19.gün pozitif oldu oysaki ben 35-36 günde bir oluyorum doktora söyledim 19.gün çatlamış olamaz dedi bu ay yumurta takibine aldı beni ben ona çaktırmadan yine test de kulandım merakımdan. 6 kez kontrole gittim her seferinde vajinal ultrasonla milimetresine kadar söyledi yumrtamın.Test bu ay 18.günümde pozitifti.Oysaki o gün randevum vardı ve yumurtam daha 16mmdi yani çatlamasına vardı.ve yumurtam 22.gün çatladı.Yani testin pozitif dediği günden 4 gün sonra.O yüzden çok güvenmek yerine adet döngünüzden önce 17 gün geri gelin sonra da 12 gün geri gelin aradaki 5 günüde gün aşırı olacak şekilde dğerlendirin yani 35 günde bir olduğum için :
35-17=18
35-12=23 kısaca 18. ve 23. günler arasını gün aşırı değerlendirmek, doktorumun bana tavsiyesi bu oldu.Siz de deneyebilirsiniz.Ovulasyon öncesi 3 gün ile ovulasyon sonrası 2 gün arasında kalan bu günlerde mutlaka gereken güne denk geliniyor yani
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?