Bu yaştan (32) sonra Üniversite Sınavı

merveeda79

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Ocak 2015
155
29
Merhaba,

EA çıkışlıyım. Üniversite mezunuyum.2.üniversite olarak diyetisyenlik okumak istiyorum.
Bu yaştan sonrayı geçtim de EA çıkışlı biri sayısaldan tercih yapar mı?
Yeni sistem sınav hakkında hiç bir bilgim yok.
Çok hayali geliyor .. Ama hayalim olan bir mesleğin bölümünü okumak istiyorum.
Ne olur bana yardım edin.

Merhaba,

EA çıkışlıyım. Üniversite mezunuyum.2.üniversite olarak diyetisyenlik okumak istiyorum.
Ne varmis ayol 32de? Ben sizden buyugum seneye yine girecegim sinava. Hatta yuksek lisansa baslamaya da karar verdik esimle birlikte. Okumanin yasi yok,hayallerinizi gerceklestirin derim.

Vaktim ve enerjim olsa ben de okumayı isterdim. Isterseniz neden olmasın. Youtube da hocalara geldik tonguç akademi gibi kanallar var. Yeni sistemi anlatan videoları izleyip tekrar degerlendirebilirsiniz.

Ne varmis ayol 32de? Ben sizden buyugum seneye yine girecegim sinava. Hatta yuksek lisansa baslamaya da karar verdik esimle birlikte. Okumanin yasi yok,hayallerinizi gerceklestirin derim.

İstediğim bölüm yaşadığım şehirde yok malesef.
Yaş aslında en son dert edilecek şey.Değil bile:)
Bölüm yok, belki bir umut açılır.Ya da özel bir üniversite açılır bir umut..
Bir de eşit ağırlık çıkışlıyım.Sayısalım iyidir, ama tercih yapılır mı? Puan düşer mi o detayları hep unuttum.
Araştırmak lazım. :)

yaşın çok genç yaşla da hiçç ilgisi yok 30 yaşındayım benimde ikinci ünivsite bitmek üzere bende bu yaştan sonra nasıl yapıcam demiştim. Bu yıllar nasıl olsa geçecek hayalini gerçekleştirsende gerçekleştirmesende ..Sana tek söyleyeceğim şey kesinlikle yap!! Yeni sistemle zaten adını soyadını doğru kodlayan bi mühendislik kazanıyor.Tam sırası aslında bu kadar bölüm ve üniversite varken girmek bu kadar kolayken hemen başla çalışmaya..Sayısal sözel eşit ağırlık sorularının puanları aynı diye biliyorum sen EA olsan da sayısal bölüm kazanabilirsin biraz araştır ve direk gir işin içine..İnsanın beyni gelişiyor ya ben bu okulu kazanmasam çok pişman olurdum çok gerilerdim..Çok şey kattı bana lütfen yap..

Ben de 28 yaşındayım. Yeniden üniversite okumayı düşünüyorum ben de. Üstelik matematiğim yok. Sözel puanla alan bölümleri araştırıyorum. (Okul Öncesi Öğretmenliği ile Özel Eğitim Öğretmenliği) M minikkurba Hangi bölümü kazandınız siz?

Merhaba,

27 yaşındayım iki üniversite bitirdim hamile kalmasaydım lisans tamamlama yapacaktım ama sonraya ertelendi artık

Yas için bşy diyemeyeceğim zaten aşmışsınız o konuyu .
EA çıkışlı biri sayısalda zorlanır ama eskisi gibi puan kesilmiyor tercih yapma imkanınız var .
Kolay gelsin şimdiden .

Merhaba,

Ben de ayni durumdayim lisede sayisal puanim yuksekken abimin yonlendirmesiyle ea secmistim simdi pisman oldum o yaslarda bilincsiz oluyor insan en azindan ben oyleydim:) sayisaldan tekrar universite okumak istiyorum. Benim gibi isteyen bi cok kisiyi gorunce daha bi hevesleniyorum :)

Ben şahsen ölene dek okumayi düşünüyorum yaş kaç olursa olsun ciddiyim. İnsanlar nasıl bir şey öğrenmeden hayatini devam ettiriyor ben de ona şaşırıyorum mesela. Illa okul okumak değil, örneğin kitap okumadan veya gündemden bir şeyler kapmadan nasıl yaşanır? 32 ne ki, bana göre çerez bir yaş çok genç.

Merhaba canım ben rehber öğretmenim, puanın düşmez. Ve tebrik ederim seni hiçbir zaman motivasyonunu kaybetme. Ben 34 yaşında tıp kazanan öğretmen tanıyorum hatta o öğretmen daha sonra tıp profu oldu.
Gerçekten mi puanın düşmemesi çok güzel. En azından denemeye değer..
Hayatta karşıma hep olumsuzlar çıktı.4 yıllık bölümü okudum ama istemeden..
Bölümü sevmeden..Cevabın için çok teşekkür ederim..

30 yaşımda okudum ikinci üniversitemi... Hatta yetmedi okurken ikinci kızımı dogurdum:anneadayı: hamileligim okulda geçti. Benimle beraber sinifimda değil ama okulda çok vardı 30 lu yaşlarda okuyan... Çok rahat yaparsınız kendinize güvenin... Hatta burda bı arkadaş vardı ikinci universite için konu açmıştı N nebilimben kendisi kazandı istediği bölümü çok severek okuyor şimdi...

Ben de ikinci üni okuyanlardanim (yaş 28) diyetisyenlik için onerim biraz araştırırsanız bazi iki yıllık üni.lerden DGS ile geçiş yapılıyor. Hukuk okuyorum şimdi bitsin diyetisyenlige de niyetim var gibi

X