• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu yasda ailem karisiyor

İyi de kadın demiyor ki 10 dan sonra gelme kızım geç oluyor endişeleniyorum. Bu evin kuralıdır diyor kestirip atıyor tamamen benim dediğim olacak istemesi yüzünden. Öyle olsa konu sahibi de annesine güzelce anlatır endişelenmemesi gerektiğini.

Ayrıca en basitinden yazın iftar bile saat 9da oluyor batı illerinde. Bu kadın hiç mi eşiyle dostuyla sevgilisiyle akşam yemeğine gidip üzerine bi çay içemeyecek.

Teşekkürler canım. Yani kılıf olduğunu biliyorum çünkü benim annem de benim için endişelenir anne sonuçta yani. Ama asla bu şekilde baskı yapmaz yani bu tarz kadınlar kendince muhafazakarlık kaygılarıyla bu tarz davranıyorlar, endişelendikleri için değil
Aynen katılıyorum konu komşu ne der? Akrabalar ne der? kaygısı çocuğunun güvenliğinden çok daha önemli aslında...bir de ekonomik özgürlüğü olan bekar kadınların ekonomik olarak da sömürülebilmesi için sokağa az çıkmaları gerekiyor, malum hayat pahalı...yani güvenlikten ziyade o yemesin bana versin kafası

Son düzenleme:
siz istediğiniz saatte merak edin. bu sizin normal olmadığınız gerçeğini değiştirmeyecek. bu konuda bilgi sahibi olmak isterseniz biraz gelişim psikolojisi falan okumanızı öneririm. öyle kafamıza göre hangi durumun kişiden kişiye değişip değişmeyeceğine kendimiz karar vermiyoruz. ne yapıyormuşız, okuyup araştırıyormuşuz.
Okudum hanımefendi üniversitede derslerini aldım. Öyle bir bilgiye de hiç rastlamadım. Ben kendi hür irademle istediğim kişiyi merak edip arayabilecek özgürlüğüm var.

Konuda şöyle yorumlar aradı bazıları:
"Çıkmayın dışarı o saatte dışarısı it kopuk dolu"
"Saat 10dan sonra başına herşey gelir"
"Kır dizini otur ne gece gezmesi"
"Hiç kadın cinayeti haberleri okumuyormusun"

Tabi böyle yorum yazan olmadı. Saldırmak için de "annen haklı merak edebilir konuşmayı dene. hakaret etmeden sana güvenmesini iste" gibi yorum yazanlar hedef alındı. Klasik BDV kaynatıcıları...

Teşekkürler canım. Yani kılıf olduğunu biliyorum çünkü benim annem de benim için endişelenir anne sonuçta yani. Ama asla bu şekilde baskı yapmaz yani bu tarz kadınlar kendince muhafazakarlık kaygılarıyla bu tarz davranıyorlar, endişelendikleri için değil

ben de şehir dışında okudum, tek başıma yaşadım annem sesimi duymadan günü bitiremezdi. tabiki anneler endişelenir ama karışmak, baskılamak, saat koymak üstüne bir de geç gelince hakaret, tükürme. bunların endişeyle alakası yok. ama o annedir merak eder diye yorum yapan burdaki üyeler de içten içe sizin dediğiniz gibi düşünmüyorsa ne olayım. istiyolar ki herkes kendiler gibi yaşasın. beni de bu ikiyüzlülük delirtiyor.

ben de şehir dışında okudum, tek başıma yaşadım annem sesimi duymadan günü bitiremezdi. tabiki anneler endişelenir ama karışmak, baskılamak, saat koymak üstüne bir de geç gelince hakaret, tükürme. bunların endişeyle alakası yok. ama o annedir merak eder diye yorum yapan burdaki üyeler de içten içe sizin dediğiniz gibi düşünmüyorsa ne olayım. istiyolar ki herkes kendiler gibi yaşasın. beni de bu ikiyüzlülük delirtiyor.
O kadar haklısınız ki

İyi de kadın demiyor ki 10 dan sonra gelme kızım geç oluyor endişeleniyorum. Bu evin kuralıdır diyor kestirip atıyor tamamen benim dediğim olacak istemesi yüzünden. Öyle olsa konu sahibi de annesine güzelce anlatır endişelenmemesi gerektiğini.

Ayrıca en basitinden yazın iftar bile saat 9da oluyor batı illerinde. Bu kadın hiç mi eşiyle dostuyla sevgilisiyle akşam yemeğine gidip üzerine bi çay içemeyecek.
Ne münasebet, eşiyle dostuyla yiyeceğine o parayı annesine vermeli. İşten eve evden işe neyine yetmiyor bı de utanmadan sokakta çay içiyor kız başına. Kız dediğin Yazın 9 kışın 5 evde olacak, maaşını annesine verecek, babası veya kocası öldürse bile sesini çıkarmayacak

33 yaşındayım doğu Karadenizi bir ilinde doğdum büyüdüm 24 yaşıma kadar yaşadım. Görece muhafazakar bir yerdeydim. Ama ne annem ne babam baskı yapmadan bana güvendiler ve öyle davrandılar.(Hatta bazı akrabalar babama çok rahatsın genişsin vs derdi bilirdim.) Onlardan hiçbir şey saklama gereği duymadım.

Tüm yakın arkadaşlarım sık görüştüğüm kişiler kız erkek farketmeksizin evimize gelmiştir. Çünkü annem babam madem sürekli görüşüyorsun bu arkadaşlarını bir de biz tanıyalım dediler hep.

Dolmuşta inince yürüme mesafesi olan yerde oturuyorduk geç gelme demezlerdi gelirken ara biz alalım seni derlerdi.

Aynı annem babam 22 yaşındaki kızlardeşimi birkaç hafta önce 2 kız arkadaşıyla güle oynaya 24 saat uzağa tatile gönderdiler. Ben de yanlarındaydım hiçbir akşam aramadılar. Gündüz haberleştiler. Hatta bazı günler gündüz bile aramadılar bile bana sordular sana mesaj atmıştır keyfi yerinde mi diye.

Şunu da belirteyim annem babam 5 vakit namazlı kuranlı dinine bağlı insanlardır. Dini gerekliliklerini yerine getiren ama yobaz ve baskıcı olmayan insanlar..

Okudum hanımefendi üniversitede derslerini aldım. Öyle bir bilgiye de hiç rastlamadım. Ben kendi hür irademle istediğim kişiyi merak edip arayabilecek özgürlüğüm var.

Konuda şöyle yorumlar aradı bazıları:
"Çıkmayın dışarı o saatte dışarısı it kopuk dolu"
"Saat 10dan sonra başına herşey gelir"
"Kır dizini otur ne gece gezmesi"
"Hiç kadın cinayeti haberleri okumuyormusun"

Tabi böyle yorum yazan olmadı. Saldırmak için de "annen haklı merak edebilir konuşmayı dene. hakaret etmeden sana güvenmesini iste" gibi yorum yazanlar hedef alındı. Klasik BDV kaynatıcıları...

kadın 30 yaşında sizin verdiğiniz öneri konuşmayı dene. harbiden hiç denememiş midir sizce? ya da güvenmesini istememiş midir bunun için hiç çabalamadan mı buraya konu açtı bu kadın.
yaptığınız yorum annenin davranışını normalleştiriyor. klasik anne olunca haklıdır içgüdüsü.

Merakınız gidecekse ben de şehir dışında okudum tek başıma ev tuttum. Gece de dışarı çıktım şehir dışı gezisine de gittim. Sonra ailemin yanına döndüm iş toplantılarım yemekler oldu gece 12 de biten. Ailem bu konuda hiç karışmadı bana. Merak edip aramadılar bile. Ünv deyken haftada bir konuşurduk mesela. Ama benim ailem böyle diye herkesinki böyle olsun, böyle rahat olmayanlar anormaldir demiyorum. Diyemem.

Madem özgür bir ülkede yaşıyoruz herkesin görüşüne saygı duymalıyız değil mi?

Nede olsa aynı görüştesiniz kalkıp beni savunamazsnz yazıları en baştan okuyun ayrıca istatistik paylaşmanız dalga geçmiş
Kudra iyi midir kötü müdür bilmem ama sırf resmi bir istatistik paylaştı diye birine kötü diyebilecek kadar balagatsiz birine hayatımda ilk kez rastlıyorum

Merakınız gidecekse ben de şehir dışında okudum tek başıma ev tuttum. Gece de dışarı çıktım şehir dışı gezisine de gittim. Sonra ailemin yanına döndüm iş toplantılarım yemekler oldu gece 12 de biten. Ailem bu konuda hiç karışmadı bana. Merak edip aramadılar bile. Ünv deyken haftada bir konuşurduk mesela. Ama benim ailem böyle diye herkesinki böyle olsun, böyle rahat olmayanlar anormaldir demiyorum. Diyemem.

Madem özgür bir ülkede yaşıyoruz herkesin görüşüne saygı duymalıyız değil mi?

ya ama bu bir görüş değil ki. yani bu kişinin kendisini ilgilendiren bir yaşam tarzı bir giyiniş tarzı vs değil. o kadın kendisinin yaşam tarzını bırakıp bir başkasınınkini kısıtlama yoluna gidiyor ve bu anne olunca bize daha normal ve sevimli geliyor. ben de bunun yanlış olduğunu söylüyorum. bu şekilde birey olunmaz kadın mutsuz 30 yaşında ve sevgilisiyle yemek yiyemiyor rahat rahat. yani bu anneyle konuşsan da değişmez ayrı eve çıkmalı.

İçiniz kötü sadece bunu diyorm gerçekten kötü birisiniz
Evet ben kötüyüm, içim kötü. Ben diyorum gece dışarı çıkan kadınlar tecavüze uğrar ve öldürülür diye. Ben diyorum kadınlar evlenince kocalarıyla gezsin diye. Ben meşrulaştırıyorum erkek şiddetini, ebeveyn şiddetini. Çok haklısın ben kötüyüm, benim içim kötü(!)

Ama bu gerçek ki, insan en çok yakınlarından zarar görüyor. Bunun temeli de bence kişiye yeteri kadar güvenli bir alan oluşturamamak, hem ebeveyn olarak o güveni sağlayamamak hem de çocuklara o özgüveni asilayamamak. Çocuğa baskı kurarak korumaya çalışmak demek o çocuğu korumak demek değildir. Aksine o çocuğun başı derde girdiğinde size gelip anlatmasına engel olmak demektir. Ayrıca konuda bahsi geçen kişi çocuk değil. 30 yaşında bir kadin. Annesi elbette merak eder ama merak edip aramak ayrı konudaki gibi yapmak ayrı. Öyle bir anne de telefonun kapatilmasini hak ediyor.

Evet ben kötüyüm, içim kötü. Ben diyorum gece dışarı çıkan kadınlar tecavüze uğrar ve öldürülür diye. Ben diyorum kadınlar evlenince kocalarıyla gezsin diye. Ben meşrulaştırıyorum erkek şiddetini, ebeveyn şiddetini. Çok haklısın ben kötüyüm, benim içim kötü(!)
Yok canım ben kötüyüm gece on birde dissri cikmadm ben kötüyüm canim

Nede olsa aynı görüştesiniz kalkıp beni savunamazsnz yazıları en baştan okuyun ayrıca istatistik paylaşmanız dalga geçmiş
Allaalla istatistik paylaşmamış mı? Dur ben paylaşayım dalga geçmeden...Kudra dan kopyala yapıştır yaptım
ABB2C745-0147-488C-AC65-9451BB49B85B.jpeg

Benim bu konudaki gözlemim şu: Bazı anneler genelde kızı için endişelendiği için değil de muhafazakar olduğu için istemiyor kızının geç gelmesini. Senin için endişeleniyorum diye de kılıf uyduruyor. Yani bence mesele endişelenmek falan değil, kendisi gibi muhafazakar bir hayata sahip olmasını istediği için böyle yapıyor. Genelde bu şaşmaz. Aynı anne size dini konularda da baskı yapıyorsa

Allaalla istatistik paylaşmamış mı? Dur ben paylaşayım dalga geçmeden...Eki Görüntüle 2898487
Tşk ederm

Ben olsam ayrı eve çıkarım annemle de belli süre konuşmam cidden
Ne demek hakaret yüze tükürmek haddini bilecek herkes ne münasebet
İnsanlar sevdiklerini merak eder ama sınır var sen kızının dışarıda olduğunu biliyorsan zart zart rahatsız etmezsin

saygısızlık bu düpedüz
Ben sizden de küçüğüm sokakta sabahladığım çok oldu gece 2 3 gibi geldiğim çok oldu
Geç kalacaksam ailemin aldığı çok oldu vs vs

asıl olan şu çocuklara baskı kurarsak ya yalan söyler ya uzaklaşır yani başına bir şey gelmemesi konusunda bir şey değişmez

ayrı eve çıkın ya hayat cidden çok kısa

ya ama bu bir görüş değil ki. yani bu kişinin kendisini ilgilendiren bir yaşam tarzı bir giyiniş tarzı vs değil. o kadın kendisinin yaşam tarzını bırakıp bir başkasınınkini kısıtlama yoluna gidiyor ve bu anne olunca bize daha normal ve sevimli geliyor. ben de bunun yanlış olduğunu söylüyorum. bu şekilde birey olunmaz kadın mutsuz 30 yaşında ve sevgilisiyle yemek yiyemiyor rahat rahat. yani bu anneyle konuşsan da değişmez ayrı eve çıkmalı.
Anne olunca sevimli geliyor demeyelim de annesiyle 2 kişi yaşıyorsa onu bırakıp gitmek yerine çözüm aramalı denmiş diyelim. Sonuçta başka hiçbir konuda sıkıntı çıkarmıyor kadın. Sadece bu konuyu kafaya takmış.

Allaalla istatistik paylaşmamış mı? Dur ben paylaşayım dalga geçmeden...Eki Görüntüle 2898487

Eeee sizin ve konu sahibinin hayatta kalmasının sebebi saat9 da evde olmanız mıymış bu istatistiğe göre?
Gerçekten bu kdr zor mu msjlarimi okumak anlamak yorumlamak ben sizi anlamak için çaba harciyorm anlıyorum da ne dediğinizi ama siz ya okuyorsunuz ya anlamıyorsunuz ben kaçta çıkarsa cksn sadece ever endiseleneblyrz dedm evet hayat kötü sabahta kötü akşamda ama akşam bir tık daha kotu ben unideyken canlı müziğe giderdm saat on on birden sonra başka kadınlar gelirdi masalarda erkekler ile figirderdi ortamdan rahatsız olur kalkardk ama canlı müziği çok sevyrm giderim halada sadece bir saatten sonra ortam daha farklı bir boyuta gidiyor bunu ben mi istyrm yani anlamadm ki daha uzun yazaym okurm derseniz

Eeee sizin ve konu sahibinin hayatta kalmasının sebebi saat9 da evde olmanız mıymış bu istatistiğe göre? Yoksa yüzde 97 failler evdekiler miymis ve siz ölenlerin hakkına mı girmişsiniz bu durumda? Neymiş? Dalga geçmiyorum ciddi soruyorum?
Ayrıca ben evdekiler güvenli dışarılar güvensiz demedm nerden ne çıkardiniz konuyu saptirinca cvp veresm gelmiyor. Burda birbirimizi görmüyoruz knsyrz saygı duymayablrsnz görüşüme ozmn uzatmayalım. Ben cekileyim siz konuşun anlamyrm gerçekten

Back
X