- Konu Sahibi En buyuk kk
-
Öpeceğim, gelir misiniz azıcıkNapiim yalnızım
Hayır devletle bir anlaşma gereği ortak bir faaliyet yürütüyoruz özel bir şirkette değilim kar amacı gütmeyen bir yerdeyim. Detay vermeyeyim çok spesifik bir alan.Öf ben konuyu yanlış anladım galiba. Siz araya girerek devlette kendi işinizi mi yaptırıyorsunuz ( emlakçılarla anlaşmalı tapucular gibi). Yoksa altyapı, IT gibi onların işini mi yapıyorsunuz. Ben ikincisi diye anladım. Ama galiba birincisi. Eğer öyleyse zaten bunu yapmak bile çok ayıp.
Ok o zaman. O anlaşma her iki tarafı da bağlıyorsa, herkes üzerine düşen tanımlanmış görevleri layıkıyla yerine getirmek zorunda. Bir taraf diğer taraftan üstün değil.Hayır devletle bir anlaşma gereği ortak bir faaliyet yürütüyoruz özel bir şirkette değilim kar amacı gütmeyen bir yerdeyim. Detay vermeyeyim çok spesifik bir alan.
Keşke deseydin , tamam azarlamana gerek yok ama benim ise dönmem gerekiyor bunu halledip yemeğe çıkabilir miyiz gibi kibarca söylesen bişey olmazdiBilmem ki biraz deşarj olmak istedim. Biraz çekiştirsem çok iyi olacak çünkü yüzlerine bisey diyemedim yani.
Aynı yorumu yapacaktım.Türkiye'ye hoş geldiniz
Aa niye kiKüstü üyelik iptali yaptırdı
sizle daha once konusmustuk. memurlarda sizin gibi kuruluslarda calisanlara karsi bi gicik olma hali var gordugum. onlar daha cok maas aliyor her turlu pisligi yapalim zihniyeti. bizim kurumun bunyesinde de calisan sizin kurum personelleri var. butun bok pusur isleri yikmaya calisiyorlar. daha fazla maas aldiginiz icin cekemediklerini dusunuyorum. cunku memuriyette 100 lira bile fazla alan biri olsa hemen kiskanirlar. memur kafasi oyle iste aman bosverin duzelmez.Di mi aynı şekilde atarliyiz birazama o gencecik bi kız bir de ben ailemden bir tık daha az nefret ediyorum ahahah
sizle daha once konusmustuk. memurlarda sizin gibi kuruluslarda calisanlara karsi bi gicik olma hali var gordugum. onlar daha cok maas aliyor her turlu pisligi yapalim zihniyeti. bizim kurumun bunyesinde de calisan sizin kurum personelleri var. butun bok pusur isleri yikmaya calisiyorlar. daha fazla maas aldiginiz icin cekemediklerini dusunuyorum. cunku memuriyette 100 lira bile fazla alan biri olsa hemen kiskanirlar. memur kafasi oyle iste aman bosverin duzelmez.
O kadar on yargilisiniz ki, bizim kurumda gerekiyorsa sabaha kadar kalındığı da oluyor, çok hafta sonu geliyorum ben, ya da amirlerin toplantısı geceye kadar sürüyor bekliyoruz.Aynı yorumu yapacaktım.
Bebeğim, burası Türkiye. Malesef burada böyle şeyler çok normal.. mesela bizim çıkış saatimiz 6, ama patron 5.55te arar 'yaniniza geliyorum,cikmayin' der. Üstelik yarım saat geç gelir, gelince de tutar. Biriyle buluşacak olsan, bir yere yetişecek olsan gidemezsin. Adamın geyik muhabbetini çekmek zorunda kalırsın. Oysa soracak soruları varsa pekala daha erken gelebilir ama o zaman Çalışmana engel olacak ya, gelmezSenin bir buçuk saatini yemişler ama bu ülkede bir buçuk saat nedir ki?
Bize iş gorusmesine bir avukat gelecekti, saat 10da gel demişler, görüşecek kisi unutmuş, iş için çıkmış. Görüşmeye birinin geldiğini söyledik, 'aaa! Beklesin beklesin işimi halledip hemen geliyorum' dedi. Biz de bu şekilde ilettik,sanki kısa süre sonra gelecekmiş gibi. Bir saati aştı ki mülakati yapacak kişi geldi,sallana sallana (aldılar ama sonra işe, sabrindan heralde)
Yani akıl var mantık var. İnsanlık hali,işin çıkmış olabilir. Ama madem gelişine en az bir saat var ,söyle bize , gelen kişiye yeni saat verelim, bir koltukta bir saat boyunca duvara bakıp beklemesin,çıksın oyalansin isterse. Ama işte bu ülke malesef böyle. Ne iş ahlakı var ne başkasının zamanına, emeğine saygı var. Sinirlenmissin ama böyle şeylere takilacaksan çok yipranirsin oralarda...
Sana ne iyi gider biliyor musun;
Kamu girl Kamuran izlemekbak 'bunlar da yemek öncesi geliyor' diye puffleyen seninkiler
Bende memurum, bizde özel sektöre verdiğimiz işleri baştan savma yapamalarindan, onların yapmaları gereken işleri bizim yapmamizdan şikayetçiyiz. İhalayi alıp paraları indirip sonrada salağa yatmalari, yapmaları gereken işleri yarimbyamalak yapıp bize itelemeleri... Demek istediğim şu ki, özel sektör çalışanı ya da memur diye genellemeyin.
İyi de konu sahibi sizin kurumdakilere değil, kendisini yersiz yere bekletip sonra yemeğe çıkan kişilere kıl olmuş. Demek ki onlar geceye kadar bekleyen değil 'yemek saati,kapattık' diyen güruhtan. Benim bahsettiğim iki örnek de kendi 'kurumsal görünen' iş yerimden. Kamu girl Kamuran meselesine gelince, hepimizin hayatinda en az bir kere karşılaştığı kamu girl Kamuran yaniO kadar on yargilisiniz ki, bizim kurumda gerekiyorsa sabaha kadar kalındığı da oluyor, çok hafta sonu geliyorum ben, ya da amirlerin toplantısı geceye kadar sürüyor bekliyoruz.
Kamu göl Kamuran i bilmiyorum, böyle konularda direk bı memurlara gömme oluyor o yüzden yazdım, önyargılı olmamak için.İyi de konu sahibi sizin kurumdakilere değil, kendisini yersiz yere bekletip sonra yemeğe çıkan kişilere kıl olmuş. Demek ki onlar geceye kadar bekleyen değil 'yemek saati,kapattık' diyen güruhtan. Benim bahsettiğim iki örnek de kendi 'kurumsal görünen' iş yerimden. Kamu girl Kamuran meselesine gelince, hepimizin hayatinda en az bir kere karşılaştığı kamu girl Kamuran yaniBöyle bir gerçeği nasıl inkar edebiliriz ki??
bende kamudayım beş dakıkalık iş olsa yaparlardı diye düşünüyorum. kendi elinden çıkacak iş varsa eğer. ben öyle yapardım.
uzayacak bir iş ve işlem varsa öğleden sonraya atıyorum ya da dosyanız hazırlanınca gelebilecek durumdaysanız sizi arayalım diyorum.
durumu izah ediyorum. bazıları var ki eline kağıdı verir vermez ne zaman olur işim ne zaman hallolur. gökten zembille iniyor bize onaylar imzalar. o kadar kolay.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?