Bu yaptığı normal mi?

Öf ben konuyu yanlış anladım galiba. Siz araya girerek devlette kendi işinizi mi yaptırıyorsunuz ( emlakçılarla anlaşmalı tapucular gibi). Yoksa altyapı, IT gibi onların işini mi yapıyorsunuz. Ben ikincisi diye anladım. Ama galiba birincisi. Eğer öyleyse zaten bunu yapmak bile çok ayıp.

Napiim yalnızım
Öpeceğim, gelir misiniz azıcık
Hem çok tatlı hem çok üzücü anlam nasıl taşıyabilir bir cümle ya...

Şimdi ülkeye yeni giriş yaptınız, o yüzden güncelleme yapmak lazım size.
Öyle beklerken hiç kendinizi hatırlatmak için atakta bulunmadınız mı?
Haber verilmeden çıkılması, öyle bekletilmeniz hepsi terbiyesizce ve çok üzgünüm ses çıkarmazsanız 6 saat bile bekletirler.

Careless forever şunu yazmış (aynen katılıyorum)
"Neden bir şey diyemiyorsanız ben onu anlamadım. Gayette ‘siz bu durum acil, öğleden sonrayı bekleyemez dediniz diye, ben tüm toplantılarımı iptal edip buraya geldim. Ama gördüğüm kadarı ile konu acil değilmiş, bunu yöneticilerinize raporlayacağız” dersiniz olur biter. Hadi ters düşmek istemezseniz yöneticiye raporlama kısmını es geçin. Ama illa bir şey denir yani."
Bir daha pıtırcık olmayın.

Hayır devletle bir anlaşma gereği ortak bir faaliyet yürütüyoruz özel bir şirkette değilim kar amacı gütmeyen bir yerdeyim. Detay vermeyeyim çok spesifik bir alan.

Hayır devletle bir anlaşma gereği ortak bir faaliyet yürütüyoruz özel bir şirkette değilim kar amacı gütmeyen bir yerdeyim. Detay vermeyeyim çok spesifik bir alan.
Ok o zaman. O anlaşma her iki tarafı da bağlıyorsa, herkes üzerine düşen tanımlanmış görevleri layıkıyla yerine getirmek zorunda. Bir taraf diğer taraftan üstün değil.

Türkiye'ye hoş geldiniz
Aynı yorumu yapacaktım.
Bebeğim, burası Türkiye. Malesef burada böyle şeyler çok normal.. mesela bizim çıkış saatimiz 6, ama patron 5.55te arar 'yaniniza geliyorum,cikmayin' der. Üstelik yarım saat geç gelir, gelince de tutar. Biriyle buluşacak olsan, bir yere yetişecek olsan gidemezsin. Adamın geyik muhabbetini çekmek zorunda kalırsın. Oysa soracak soruları varsa pekala daha erken gelebilir ama o zaman Çalışmana engel olacak ya, gelmez Senin bir buçuk saatini yemişler ama bu ülkede bir buçuk saat nedir ki?
Bize iş gorusmesine bir avukat gelecekti, saat 10da gel demişler, görüşecek kisi unutmuş, iş için çıkmış. Görüşmeye birinin geldiğini söyledik, 'aaa! Beklesin beklesin işimi halledip hemen geliyorum' dedi. Biz de bu şekilde ilettik,sanki kısa süre sonra gelecekmiş gibi. Bir saati aştı ki mülakati yapacak kişi geldi,sallana sallana (aldılar ama sonra işe, sabrindan heralde )
Yani akıl var mantık var. İnsanlık hali,işin çıkmış olabilir. Ama madem gelişine en az bir saat var ,söyle bize , gelen kişiye yeni saat verelim, bir koltukta bir saat boyunca duvara bakıp beklemesin,çıksın oyalansin isterse. Ama işte bu ülke malesef böyle. Ne iş ahlakı var ne başkasının zamanına, emeğine saygı var. Sinirlenmissin ama böyle şeylere takilacaksan çok yipranirsin oralarda...
Sana ne iyi gider biliyor musun;
Kamu girl Kamuran izlemek bak 'bunlar da yemek öncesi geliyor' diye puffleyen seninkiler

Di mi aynı şekilde atarliyiz biraz ama o gencecik bi kız bir de ben ailemden bir tık daha az nefret ediyorum ahahah
sizle daha once konusmustuk. memurlarda sizin gibi kuruluslarda calisanlara karsi bi gicik olma hali var gordugum. onlar daha cok maas aliyor her turlu pisligi yapalim zihniyeti. bizim kurumun bunyesinde de calisan sizin kurum personelleri var. butun bok pusur isleri yikmaya calisiyorlar. daha fazla maas aldiginiz icin cekemediklerini dusunuyorum. cunku memuriyette 100 lira bile fazla alan biri olsa hemen kiskanirlar. memur kafasi oyle iste aman bosverin duzelmez.

Ben de memurum ama ben öğle arası bile personel görüşmesi yapıyordum, işleri vardır bi de ben germeyeyim diyordum , bunu yaptığımı kendi aralarında konuşmuş olmalılar ki kimse randevusuna uymamaya kafalarına göre gelmeye başladılar. Artık ben de kesinlik kendimden vermiyorum hatta geri gönderiyorum filan, çünkü suistimale çok açık bi çalışma tarzımız var. Onların da dili yanmış olabilir benim gibi. Öğle tatilinde alabiliyorum diye herkes öğle tatilinde geliyor

Bence siz ne yapıyorsunuz ki hissi de olabilir. Isin etkisi gözle görülmediği ve insan çok çalışsa da vaktin bir kısmı raporlamaya şuna buna gittiği için ve doğrudan etki göremediğimiz için "bunlar da bir b.. yapmıyor" tepkisini almaya çok alışkınım ama Başka ülkedeyken de böyleydi Türkiyede ekstradan böyle. Gıcık olmakta haklı olunan yerler olabilir genel olarak ama sevmediğim birine dahi ben kolaylaştırıcı davranırım yani. Ama belki de anlamadığım bir sebep olabilir gerçekten uzamistir içimde abartmış olabilirim sonuçta daha yeniyim Ben sinirle dairedeki bütün iş arkadaşlarımı toptan genelledim ama aslında normalde iyi anlaştığım çok kişi var. Sadece bazen kötü davranan insanlar olabiliyor. Bizim ekip hep çok genç ben genç değilim ama arkadaslarim küçük belki yaştan dolayı da bir küçümseme olabilir

Memurlar genelde böyle maalesef. İşe başlarken sarkıveren beş on dakikalar iş bitirirken çok net olur nedense. Kaldı ki kendi hataları yüzünden sizi çağırmışlar işinizi halledebilirlerdi. Ben size hak verdim. Kınıyorum :)

Bende memurum, bizde özel sektöre verdiğimiz işleri baştan savma yapamalarindan, onların yapmaları gereken işleri bizim yapmamizdan şikayetçiyiz. İhalayi alıp paraları indirip sonrada salağa yatmalari, yapmaları gereken işleri yarimbyamalak yapıp bize itelemeleri... Demek istediğim şu ki, özel sektör çalışanı ya da memur diye genellemeyin.

O kadar on yargilisiniz ki, bizim kurumda gerekiyorsa sabaha kadar kalındığı da oluyor, çok hafta sonu geliyorum ben, ya da amirlerin toplantısı geceye kadar sürüyor bekliyoruz.

Çok haklısınız ya genellemem çok yanlış oldu. Ayni savsak insanlar benim isyerimde de var. Onlara da saçımı başımı yoluyorum ama tutup da genellemiyorum. Her yerde var yani. Ben stajyer avukatlık yaparken de devlet dairelerinde çok azarlandigim için azarlanma travmam oluşmuş olabilir ve bunu bilinçaltında devlet dairesine bağlamış olabilirim... Oysaki toplumumuzda özellikle erkekler her türlü güç ilişkisini kullanarak seni azarlayabiliyor. (Arkadaşlar sen de mesai saati içimde yazıyorsun diyeceklere, sabah erken ofise gittim ama şu an başka bir şehre gidiyorum yoldayım bugünlük yolda bilgisayarı açmadım bana sen de tembelmissin demeyin pliz )

O kadar on yargilisiniz ki, bizim kurumda gerekiyorsa sabaha kadar kalındığı da oluyor, çok hafta sonu geliyorum ben, ya da amirlerin toplantısı geceye kadar sürüyor bekliyoruz.
İyi de konu sahibi sizin kurumdakilere değil, kendisini yersiz yere bekletip sonra yemeğe çıkan kişilere kıl olmuş. Demek ki onlar geceye kadar bekleyen değil 'yemek saati,kapattık' diyen güruhtan. Benim bahsettiğim iki örnek de kendi 'kurumsal görünen' iş yerimden. Kamu girl Kamuran meselesine gelince, hepimizin hayatinda en az bir kere karşılaştığı kamu girl Kamuran yaniBöyle bir gerçeği nasıl inkar edebiliriz ki??

Kamu göl Kamuran i bilmiyorum, böyle konularda direk bı memurlara gömme oluyor o yüzden yazdım, önyargılı olmamak için.

bende kamudayım beş dakıkalık iş olsa yaparlardı diye düşünüyorum. kendi elinden çıkacak iş varsa eğer. ben öyle yapardım.
uzayacak bir iş ve işlem varsa öğleden sonraya atıyorum ya da dosyanız hazırlanınca gelebilecek durumdaysanız sizi arayalım diyorum.
durumu izah ediyorum. bazıları var ki eline kağıdı verir vermez ne zaman olur işim ne zaman hallolur. gökten zembille iniyor bize onaylar imzalar. o kadar kolay.

Olabilir muhtemelen benim sandığımdan daha uzun süren bir durumdu. Zaten bana gel dedikten sonra başka bi durum olduğu anlaşıldığı için ekstra bir işlem çıkmış. Ama 12ye 10 kala dediler ki yok bekle halloldu o dediler. Sonra odaya gittim kimse yok, güvenliğe sordum bekle dedi. 12 buçukta bi baktım öğleden sonraya kalmış. Nezaketen de olsa bi açıklama yapıp haber verebilirlerdi. Bilmiyorum belki de unuttu. Bir de kendi kisisel işimiz değil ki çalışma arkadaşıyiz. Adamın genel tavrı biraz öyle sanırım herkese karşı yani klasik hödük erkek tripleri de olabilir Neyse şu an sinirim geçti zaten tamamen adamı çekiştirmek için konu açmıştım. Arkadaşlar benim annem de bir memur benim de memur arkadaşlarım var memur düşmanlığı yapmıyorum vurmayın öldüm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…