• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu ses yakında beni çıldırtır.

ZelGN

{ HOŞGELDİN CENNET KOKULUM }
Kayıtlı Üye
19 Ocak 2016
3.505
2.030
63
29
Kızlar aslında her zaman değilde ara ara olan ama son günlerde her gece yaşanan büyük bi sıkıntım var. Bilenler Allah rızası için bi çözüm söylesin.
Eşim dişlerini gıcırdatıyor, öyle böyle değil o sese kendisi nasıl uyanmıyor ben hayret ediyorum. Uzun süredir olmuyodu yine başladı ve gün içinde canı sıkıldığında, sinirlendiğinde geceleri aşırı gıcırdatıyor ya hadi bikaç kez olsa neyse, iki dakikada bir, 5 saniyeden uzun sürüyor. Normalde uykum ağırdır uyanmam kolay kolay ama beni bile uyandırıyor. Çözüm için;
Bikaç gece uyandırdım yapma diye olmadı çünkü kendi farkında değil.
Bikaç gece çenesini tuttum uykumda bile bu sefer sürekli o uyandığı için kıyamıyorum dokunmaya.
Doktora gidelim diyorm dişçiye gidelim ağıza yerleştirilen aparat alalım yok onuda kabul etmiyor. Ki alsak ta her gece mümkün değil onu takmaz ki her gece de yapmıyo zaten.
Ay nolur bişey deyin bi çözüm söyleyin yoksa yataktan kalkıp başka odada yatmaktan başka çarem kalmıcakk :( çok üzülüyorum.

Ay çok feci. bir gece teyzemde kaldım onlar da ailecek gıcırdatıyorlar ama abartmıyorum kapı gıcırtısı gibi. sabaha kadar biri durdu öteki başladı. çok zor Allah yardımcınız olsun. eşinizin sizi düşünüp bir çözüm yoluna gitmesi gerekir.

Kızlar aslında her zaman değilde ara ara olan ama son günlerde her gece yaşanan büyük bi sıkıntım var. Bilenler Allah rızası için bi çözüm söylesin.
Eşim dişlerini gıcırdatıyor, öyle böyle değil o sese kendisi nasıl uyanmıyor ben hayret ediyorum. Uzun süredir olmuyodu yine başladı ve gün içinde canı sıkıldığında, sinirlendiğinde geceleri aşırı gıcırdatıyor ya hadi bikaç kez olsa neyse, iki dakikada bir, 5 saniyeden uzun sürüyor. Normalde uykum ağırdır uyanmam kolay kolay ama beni bile uyandırıyor. Çözüm için;
Bikaç gece uyandırdım yapma diye olmadı çünkü kendi farkında değil.
Bikaç gece çenesini tuttum uykumda bile bu sefer sürekli o uyandığı için kıyamıyorum dokunmaya.
Doktora gidelim diyorm dişçiye gidelim ağıza yerleştirilen aparat alalım yok onuda kabul etmiyor. Ki alsak ta her gece mümkün değil onu takmaz ki her gece de yapmıyo zaten.
Ay nolur bişey deyin bi çözüm söyleyin yoksa yataktan kalkıp başka odada yatmaktan başka çarem kalmıcakk :KK43: çok üzülüyorum.

Beş saniye bişey mi benimki bütün gece ve her gece gıcırdıyor. Hem de yüksek volumde. O dişler nasıl hala ağzında ona şaşırıyorum.

Aparat kullanması gerek, düzenli kullanması gerek. Bende de vardı aynı sıkıntı altı ay düzenli kullandım şimdi çok çok nadir çok yorgunsam gıcırdıyorum.

Bu psikolojik bisey benim de ev arkadaşımda vardı yan odadan sesine uyanirdim uykum da hafif off

aldım goturdum okulun doktoruna altında çok farklı şeyler olabilir dedi o dönem farklı rahatsızlığı olduğu için ilaç vermedi doktor ama bitki çayı icmesini onerdi gecmezse gel dedi

İki ay sonra okul bitmişti dur sorayim bakayım hala devam mı

strese bağlı bi durum.aynı problem bende de var:( eşim en sonunda videoya almıştı beni sanki dişlerimi yiyorum o derece izleyince dehşete düştüm.bir sabah kalktığımda azı dişlerimden biri kırılmıştı hemen dr un yolunu tuttum ve plaka yaptırdım.başka çaresi yok ne yazık ki...

eşin çok stresli demek ki bu aralar. bir şekilde onu rahatlat.

basit bitkisel çaylar gece vakti rahatlatır kaslarını sıkmayı azaltır. belki içine attığı bir şeyler dertlendiğ bir şeyler var konuşamıyor, konuşmamak için kendini kasıyor tüm gün gece de ortaya çıkıyor.

bitkisel uyku getiren şuruplar var kas gevşeten aile hekimine danışıp kullanabilirsiniz belki fayda görür. psikiyatri de yardımcı olur. devam ederse dişlerini çatlatıp çürük yapabilir.

Strese bağlı olarak olur ne yazık ki kalıcı bir çözümü yok . Geçici çözüm diş plakası yaptırmak .bu durum eşinizin diş ve çene yapısına zarar verir.eşinize geçmiş olsun size de sabırlar diliyorum.

Ben de dişlerini gıcırdatanlardanım. Gerçi ses çıkartmıyorum sadece dişlerimi kuvvetle sıkıyorum uykumda. Çocukluğumdan beri yaptığım icin çene eklemlerim aşırı derece aşınmış durumda ve bunun çözümü yok:) su an bir elma ısıramam ya da ağzımı cook açamam mesela. gun icinde ağzım çenem cok agrıyor. Ve su an bir problemim yok ama ilerde dişlerime de zararı olacak kırılma gibi.

Ben ilerlemiş bir vakayım ama esin bunun icin önlem alsın ki sorunları bu kadar artmasın. İlerleyince çözümü yok cunku. Gece plağı ya da dişlerini gıcırdatmasındaki stres vs psikolojik soruna yönelik bir cozum bulun acilen. Sakinleştirici cay bitki mitki oyle seyler deneyin. Ne bilim terapi alsın mesela cunku geneli psikolojik nedenli oluyor bu gıcırdatmaların.

Çene cerrahına giderseniz o sizi yönlendirir zaten.

Benim eşimde uykusunda konuşuyor bazen ben bile uyanıyorum
Valla bu diş gıcırdatma annemdede vardı sinirden içine atmaktan oluyor diye biliyorum
Silikon takıyordu dişlerine ses çıkmıyordu onu tavsiye ederim

Aynen benimde eşimde var bu sıkıntı
Çok yoğun çalıştığı yada syres yaptığı günler oluyor anında uyandırıyorum çok rahatsız oluyorum o sesten ;)

Bana, çare bulmalarınıza yanıt vermemesi garip geldi. Eşi rahatsız oluyor sonuçta. Tamam stres kaynaklı bi durum ama çaresine bakması gerekir.

benim sınıf arkadaşımın diş gıcırtısını annesi diğer odadan duymuştu :D Çok sinir bozucu bir durum kızda memnun değildi . Genelde kimseye anlatamadığın bir şey yüzünden stres yapınca oluyor muş :(

eşin çok stresli demek ki bu aralar. bir şekilde onu rahatlat.

basit bitkisel çaylar gece vakti rahatlatır kaslarını sıkmayı azaltır. belki içine attığı bir şeyler dertlendiğ bir şeyler var konuşamıyor, konuşmamak için kendini kasıyor tüm gün gece de ortaya çıkıyor.

bitkisel uyku getiren şuruplar var kas gevşeten aile hekimine danışıp kullanabilirsiniz belki fayda görür. psikiyatri de yardımcı olur. devam ederse dişlerini çatlatıp çürük yapabilir.
Her sıkıntısını her zaman benimle paylaşır her şekilde de rahatlaması için çabalıyorum ve rahatlıyor konuştukça benimle paylaşmak hoşuna da gidiyor böyle olduğu için bazen gülüp söyleyip gece yattığında yine aynı şekilde de öyle oluyor. İşte strese giriyor eve gelince morali düzeliyor ama işte stres olduğu için ve takıntılı biri olduğu için muhtemelen geceleri yansıyor :( kas gevşetici de pek sağlıklı gelmiyo bana hangi doktora gitmemiz gerekiyor ki bunun için?

Aynen benimde eşimde var bu sıkıntı
Çok yoğun çalıştığı yada syres yaptığı günler oluyor anında uyandırıyorum çok rahatsız oluyorum o sesten :KK66:
Kesinlikle problem iş stresi :( benim eşiminde işi yoğun ve iş yerinde anlaşamadığı insanlar var stres hat safhada :( o muhtemelen ama nasıl geçer çözüm nedir hiç bilmiyorum :(

Uyumadan önce güzel bi masaj yapın rahatlasın adam. :) huzurlu uyur diye düşünüyorum.

Bana, çare bulmalarınıza yanıt vermemesi garip geldi. Eşi rahatsız oluyor sonuçta. Tamam stres kaynaklı bi durum ama çaresine bakması gerekir.
Bikaç gece dikkat etmeye çalştı bi kere yaptı durdu mesela bi daha yaparken kendini yakaladı yine durdu ama bu her zaman böyle devam edemez yoksa uyuyamaz zaten uyku problemi yaşıyor vardiyalı olduğu için. Belkide uykusu düzensiz diye yapıyor bilmiyorum. Oda istemez sonuçta beni rahatsız etmeyi ama onunda elinde değil her söylediğimde elimden gelen bişey olsa yapmam ama ben farkında değilim ki durduraym diyor. Ama aparat olayını bende yapamazdım o yüzden üstüne gitmek istemiyorum başka çözüm yolları arıyorum

çene muayenesi için kbb
diş için dişçi
stresle baş etmesi için psikiyatri
Stres için destek aldı yaklaşık bir sene kadar. Tamamen ilerleme kaydedince bıraktı öyle çok büyük bi rahatszlığıda yok şuan psikolojik bu diş olayı haricinde çok şükür

Back