• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu ses kaydına inanmak için gerizekalı olmak lazım

Şüphelenen biri olarak, her haltı beklerim diyen biri olarak ben bu kaydı dinlerken
habire şey... şey ... şeyi diye konuşan başbakanı yadırgadım..
Onda nasıl bir dil var ki milleti öyle etkiliyor..
Hatta pek çoğuna göre uyutuyor..

O adamın şey, şey diye kem kümlü konuşacağına inanıyor musunuz?

Beklemeler saniyeler boyu susmalar..
Bana pek inandırıcı gelmedi bu kayıt açıkçası.

Tayyip bu kadar gerizekalı biri değil..
Çok akıllı olduğu için korkulmalı bence..

Not: Akp li değilim.
Oyuma layık parti göremiyorum..

Bu milletin hakkını yiyen, ülkesini soyan her kimse Allah bir bir çıkarır inşallah..

Şüphelenen biri olarak, her haltı beklerim diyen biri olarak ben bu kaydı dinlerken

Bu milletin hakkını yiyen, ülkesini soyan her kimse Allah bir bir çıkarır inşallah..

Sözlerine katiliyorum.
Sen ki Basbakan olmus adamsin, zekanla aklinla biyerlere geldigin asikar...
"Yedigin haltlari" (!) acik acik telefonda konusacak kadar geri zekali olman mümkün olabilir mi?
Hem de acik secik bütün isimleri söyleyerek, hem de tekrarlaya tekrarlaya...
Ha telefon kaydinin son konusmasinda da yine herseyi acik secik söyledikten sonra ogluna konusmanin sonunda "dikkat et dinleniyorsun" demesi ne kadar mantikli ?

Bastan beri hepsi bana göre senaryoydu.
Hala da öyle.

Valla kimse o zaman dinden imandan, Allah korkusundan falan bahsetmeyecek angry..
Açık açık kabullenecekler, yolsuzluğun destekçisi olduk diye.

Başımıza gelecek her şeyi hakediyoruz biz.

En aci olan da bunu onlarin Allahtan korkan kuldan utanan kimlikle yapmasi oldu. Ilk senelerde cok guzel seyler yaptilar, yigidin oldur hakkini yeme demisler. Daha sonra baktim isler gariplesiyor, herkese bagirip cagiriyor filan. Allah allah dedim, noluyor. Sonra iyice zivanadan cikti bazi seyler, simdi de bunlar. Cok uzuldum butun bunlara bir insan olarak, cok hayal kirikligina ugradim. Bazi insanlarin ellerinde topladigi gucu tasiyamayadiklarini, ve bu gucun baska masum insanlara zarar verdigini de acikcasi hem cok korktum hem de urperdim. Once soktaydim, simdi de uzuntu modundayim. bakalim birdahaki modum ne olucak.

Sadece sunu biliyorum. Guvendigim daglara kar yagdi gercektende. Sanmistim ki gercekten de ulke guzel gunlere gidiyor.

Bazi insanlarin inanmamasini hosgorun. CUnku guvendiginiz daglara kar yagmasi agir birsey, bence bir cok insan su an reddetme, inanamama asamasindalar.

Sadece sunu biliyorum ve soyluyorum. Allah bu insanlari islah etsin, ve umarim milletimiz de kendisini iyi yonetebilecek liderler cikarmaya layik olur bir gun. Cunku nasilsaniz oyle yonetilirsiniz.

Haklisin, su an oy vermeye layik bir parti yok. En cok beni uzen de bu. Su anki siyasetcilerin hepsinin sicili bozuk malesef, ve seviyeleri de belli. Malesef guvendigimiz kapasiteli bir insan da bizleri hayal kirikligina ugratti ve ugratmaya da devam ediyor.

Ben uzulerek bu kayitlara inaniyorum. Koskoca bir ulkenin basbakani kendini temize cikartmali ve madem kayitlar montaj inceletmeye gondermeli. hadi madem tek bir enstituye guvenmiyor, bir cok yere gondermeli. Sonucta bilim diye birsey var, ve bilim onu yapan insanar satilik deyilse yalan soylemez.

Demissiniz ya hitabeti kuvvetli bir insan oyle konusur mu diye. Niye konusmasin ? Sonucta televizyona ciktiginda adam isini yapiyor, hitabet sanatini kullaniyor, kendi ogluyla tum bu aramalar yapilirken, sanki televizyonda konusuyormus gibi mi konusacak bagira bagira ?

ne dicek, eyyy ooggglummm. Inanan insanlar olarak saldiriya ugradik, su an paralel devlet bize darbe yapiyor. Evdeki paraciklarini cikar oglummm mu diyecek ?

Bu ses kayitlari gayet de gercek, yaptiklari yolsuzluklarin gercekligi gibi. Madem yapmadilar o zaman sikayet etsinler, sorusturma acilsin.

Bu vetanin her evladi basbakan dusmani deyil, eminim ki gorev yapan bircok memur, hakim savci, normal insanlar ve gorevlerini yapicaklardir izin verilse.

Ama tabi eyer korktugun bir sey varsa boyle olmayan dusman uretip oraya buraya saldirip ortaligi dumana bulayip yaptigin isten siyrilmaya bakiyorsundur. Ben de bunun boyle olduguna inaniyorum malesef.

keske oyle olmasaydi ama.

PS: sonucta ozgurlukler adina ve demokrosi adina ulkemiz darbecilerin vuramadigi darbeyi bu insan sayesinde aldi. helal olsun.

NTV de dun aksam levent erdem mi neydi ni beyfendi demisti ki 'ses kaydi gercek yada degil bunun ortaya cikmasida muhim degil cunku herkesin kafasinda belli kime oy verecegi ses kaydi bunu degistirmeyecek' dedi.

Ve harfi harfine hatirlamasamda secim oncesi konusulmasi gerekenler ne bileyim hangi adayin hangi projesi olmasi gerekirken cok farkli seyler konusuyoruz bunuda artik normal olarak goruyoruz dedi...

Sorgulamamiz gereken ses kaydi gercek mi yalan mi degil ama insanlarin icinde suphe bile yok artik gibi seyler soyledi.

o zaman ne diyoruz. Kendi dusen aglamaz.

tabii ki cehaletin eğitimle alakası yok arkadaşlar, bu ülkede proflar akp ve erdoğan için neler söyledi, eşimi onla görsem kıskanmam diyen bile oldu
üni ve üstü öğretim görmüşler arasında da oy oranı yüksek

su kirmizi ile isaretledigim yere sadece OHHAAAA diyorum. Allah islah etsin hepimiz.

Sözlerine katiliyorum.
Sen ki Basbakan olmus adamsin, zekanla aklinla biyerlere geldigin asikar...
"Yedigin haltlari" (!) acik acik telefonda konusacak kadar geri zekali olman mümkün olabilir mi?
Hem de acik secik bütün isimleri söyleyerek, hem de tekrarlaya tekrarlaya...
Ha telefon kaydinin son konusmasinda da yine herseyi acik secik söyledikten sonra ogluna konusmanin sonunda "dikkat et dinleniyorsun" demesi ne kadar mantikli ?

Bastan beri hepsi bana göre senaryoydu.
Hala da öyle.

Insallah dediginiz gibi yalandir. Varsayimlarla hareket etmektense gercek bir aciklama bekliyoruz. Lutfen yalan olsun lutfen..bizim basbakanimiz bunu yapmamis olsun..

Haklisin, su an oy vermeye layik bir parti yok. En cok beni uzen de bu. Su anki siyasetcilerin hepsinin sicili bozuk malesef, ve seviyeleri de belli. Malesef guvendigimiz kapasiteli bir insan da bizleri hayal kirikligina ugratti ve ugratmaya da devam ediyor.

Ben uzulerek bu kayitlara inaniyorum. Koskoca bir ulkenin basbakani kendini temize cikartmali ve madem kayitlar montaj inceletmeye gondermeli. hadi madem tek bir enstituye guvenmiyor, bir cok yere gondermeli. Sonucta bilim diye birsey var, ve bilim onu yapan insanar satilik deyilse yalan soylemez.

Demissiniz ya hitabeti kuvvetli bir insan oyle konusur mu diye. Niye konusmasin ? Sonucta televizyona ciktiginda adam isini yapiyor, hitabet sanatini kullaniyor, kendi ogluyla tum bu aramalar yapilirken, sanki televizyonda konusuyormus gibi mi konusacak bagira bagira ?

ne dicek, eyyy ooggglummm. Inanan insanlar olarak saldiriya ugradik, su an paralel devlet bize darbe yapiyor. Evdeki paraciklarini cikar oglummm mu diyecek ?

Bu ses kayitlari gayet de gercek, yaptiklari yolsuzluklarin gercekligi gibi. Madem yapmadilar o zaman sikayet etsinler, sorusturma acilsin.

Bu vetanin her evladi basbakan dusmani deyil, eminim ki gorev yapan bircok memur, hakim savci, normal insanlar ve gorevlerini yapicaklardir izin verilse.

Ama tabi eyer korktugun bir sey varsa boyle olmayan dusman uretip oraya buraya saldirip ortaligi dumana bulayip yaptigin isten siyrilmaya bakiyorsundur. Ben de bunun boyle olduguna inaniyorum malesef.

keske oyle olmasaydi ama.

PS: sonucta ozgurlukler adina ve demokrosi adina ulkemiz darbecilerin vuramadigi darbeyi bu insan sayesinde aldi. helal olsun.

Ey oğlum diye konuşmasa bile daha düzgün cümleler kurar..
Bu adamın hitabeti güçlü ve etkileyici.
Bugüne dek de burdan kazandı bu bir gerçek.
3 tane arama var kayıtta dinledim.
Bir tane cümle için hehh işte bu başbakanın cümlesi diyemedim kendi adıma..

Bilmiyorum.
Yalanmış, montajmış deseler de inanamayacağım zaten.
Siyaset adı altında hiç bir şeye güvenim yok.

Ey oğlum diye konuşmasa bile daha düzgün cümleler kurar..
Bu adamın hitabeti güçlü ve etkileyici.
Bugüne dek de burdan kazandı bu bir gerçek.
3 tane arama var kayıtta dinledim.
Bir tane cümle için hehh işte bu başbakanın cümlesi diyemedim kendi adıma..

Bilmiyorum.
Yalanmış, montajmış deseler de inanamayacağım zaten.
Siyaset adı altında hiç bir şeye güvenim yok.

Kaba olmak istemem fakat sen basbakani özel hayatinda taniyormusun? Nasil bir sanatçi sahanede farkli ise, basbakan elbette özel hayatindada farklidir. Ak partinin kurucularindan ve eski basbakan yardimcisi abdullatif sener bu sesin kuskusuz basbakana sahib oldugunu iddia ediyor. Ses tonu, konusma sekli tamamen basbakana ait diyor.

Ayrica adam sonuçta tehlikeli birsey yapiyor orda. Korku ona biraz sarmis olabilir, ne de olsa dokunulmaz diye düsünülen bakanlarin ve onlarin ogullarin evinde arastirma yapiliyordu. Acaba Gülenin daha hangi marifetleri oldugunu bilmiyordu. Bunlarda sesine yansimis olabilir.

Twitterde bulabilirsin, ses uzmanlari bu kayitin montaj olamaz oldugunu iddia ediyorlar. Yani teknolojik olarak bu cümelerli yanyana getirip (arka sesleride içine katarsan) mümkünati yok. Zaten eger basbakani dinlersiniz, o montaj oldugunu iddia ediyor, hiç bir zaman o seslerin onlara ait olmadigini iddia etmiyor. Bu ne demek? Güya sesler onun fakat montaj. Eee, montaj olamadigini ortaya çikiyor. Tek bir açiklamasi kaldi bunun, bu da bu ses kayitlarin Erdogan ve bilal'a ait olduklari.

Yarın da dersaneler ve Kısıklıdaki evinde evrakların imha edilişini ile ilgili kayıtlar ortaya çıkacakmış. Bitmeyecek heralde bu tapeler.

Son düzenleme:
Ses kaydının başbakana ait olması hiç kimse için iyi bir şey değil önce bunun herkes tarafından anlaşılması lazım....

Sonra montaj ihtimalini aklı selim bir şekilde değerlendirmek lazım...

Diyelim ki montaj...Karşılıklı konuşmada başbakanın söyledikleri aslında başka bir konuşmadan...Zaten kesik kesik konuşuyor...Almışlar oğlunun cümlelerinin karşısına monte etmişler diyelim...Ama arada bazı cümleler var ki ne zaman nerede söylerse söylesin şüpheli ''şu şu isimleri almışlar gibi''...
Hani insan diyor ki bir bit yeniği olmasa neden oğluna açık açık ''emniyet operasyon yapmış ve bu isimler tutuklanmış'' demiyor da mırıl mırıl ve ''anladın sen onu'' kıvamında cümleler kuruyor...

Peki ya Bilal Erdoğanın cümleleri?...cümleleri uzun ve başı ve sonu var...şu kadar parayı şuraya aktardık diye açık ve uzun kurulmuş cümleler...Nasıl yapalım şu kadar rakam kaldı diyor açık açık..Bu cümleleri kimle hangi konuşmada sarf ederse etsin anlam değişmiyor... Para aktarımında kullanılan meblağlar da açık açık telaffuz ediliyor...

Konunun ilgili Bakanı Fikri Işık; incelemeye gerek yok ilk dinlediğimde montaj olduğunu hissettim diyor...

Bende diyorum ki; montaj olduğunu hissetmek istedim...defalarca dinledim ama ne yazık ki hissedemedim....

Son çıkan rüşvet ile ilgili ses kaydında işi adamı için nasıl olsa kucağımıza düşer diyor başbakan bu kelimeyi nerden kesecen biçecen yada nasıl masum görecen birisi bana açıklasın.

Son düzenleme:
Ses kaydının başbakana ait olması hiç kimse için iyi bir şey değil önce bunun herkes tarafından anlaşılması lazım....

Diyelim ki montaj...Karşılıklı konuşmada başbakanın söyledikleri aslında başka bir konuşmadan...Zaten kesik kesik konuşuyor...Almışlar oğlunun cümlelerinin karşısına monte etmişler diyelim...Ama arada bazı cümleler var ki ne zaman nerede söylerse söylesin şüpheli ''şu şu isimleri almışlar gibi''...
Hani insan diyor ki bir bit yeniği olmasa neden oğluna açık açık ''emniyet operasyon yapmış ve bu isimler tutuklanmış'' demiyor da mırıl mırıl ve ''anladın sen onu'' kıvamında cümleler kuruyor...

Peki ya Bilal Erdoğanın cümleleri?...cümleleri uzun ve başı ve sonu var...şu kadar parayı şuraya aktardık diye açık ve uzun kurulmuş cümleler...Nasıl yapalım şu kadar rakam kaldı diyor açık açık..Bu cümleleri kimle hangi konuşmada sarf ederse etsin anlam değişmiyor... Para aktarımında kullanılan meblağlar da açık açık telaffuz ediliyor...

Konunun ilgili Bakanı Fikri Işık; incelemeye gerek yok ilk dinlediğimde montaj olduğunu hissettim diyor...

Bende diyorum ki; montaj olduğunu hissetmek istedim...defalarca dinledim ama ne yazık ki hissedemedim....

Evet, bende bazelerinden "resmen basbakan rüsvet yapsa sevincekler" "bu tapeler için bak ne kadar seviniyorlar" tip cümleler duydum fakat hiçte öyle degil. Dünyada hiçbir vatandas basbakan rüsvet yapti, yolsuzluk yapti diye sevinmez.

Bu biraz seye benzer, diyelimki ablan var ve bu ablanin kocasi çok fena. Ablana kötü davraniyor ve üstelik aldatiyor. Ablan kötü davranmasina neyse diyor ve bu aldatmaya hiç inanmiyor. Sonunda bu aldatma üzerine deliller çikiyor ve ablanin sonunda gözleri açiliyor ve kocasindan bosaniyor. Simdi bosandi diye sevinilmez degilmi? Insan sadece gözü açildi diye, belirli kötülüklerden kurtuldu diye sevenir. Bu basbakan ile olayin tam aynisi.

Gerçe bazelerin gözü açildimi o ayri bir soru tabi.

Evet hic kimse sevinmez bu kayitlara. Ben cok uzuldum bjr cok insan gibi. Ama en cok uzuldugum sey o gitse bile yerine daha iyi birinin gelicegini dusunmuykrum. Zatn sagolsun demokratik anlamdaki kazanimlarida bir ay icinde tersine cevirdigi ivin onun yerine gelenlerde ki su an siyaset sah esinde adam gibi kimse yok, onlarda eminim ondan asagida kalmicak kadrolasmak konusunda yada yolsuzlukta. Zavalli ulkem.

abdde inceleme yapılmış kayıtlar sahteymiş sanırım ispatlamışlar
dün bi sürü programda bunu konuşuyolardı
hatta başbakan bekleyin chp vs liderler hakkında aynı yöntemle biz de hazırlattırıcaz senaryo yazmak zor değil o zaman göreceksiniz diyodu haberlerde

abdde inceleme yapılmış kayıtlar sahteymiş sanırım ispatlamışlar
dün bi sürü programda bunu konuşuyolardı
hatta başbakan bekleyin chp vs liderler hakkında aynı yöntemle biz de hazırlattırıcaz senaryo yazmak zor değil o zaman göreceksiniz diyodu haberlerde

Bu da yalan çıktı. Amerika'daki iki kurum "biz öyle bir şey demedik" dedi.

http://www.odatv.com/n.php?n=erdoga...n-iki-abdli-sirketten-aciklama-var-2702141200

Her yer yalan talan.

neye inanacağıma şaşırdım ben
bizi bu hale düşürenler utansın ne diyelim

Doğru, her gün yalan dolan.

Ayrıca İnglizce bilenler için, haber7 nin yayınladığı, güya Amerika'dan alınan raporu veren kişinin yaptığı yalanlamayı, bizzat kendi ağzından okuyabilirsiniz.

Haberi yapan yayın organına dolandırıcı diyerek, "yazıklar olsun" diye bitirmiş açıklamayı.

https://www.facebook.com/john.cheary

Doğru, her gün yalan dolan.

Ayrıca İnglizce bilenler için, haber7 nin yayınladığı, güya Amerika'dan alınan raporu veren kişinin yaptığı yalanlamayı, bizzat kendi ağzından okuyabilirsiniz.

Haberi yapan yayın organına dolandırıcı diyerek, "yazıklar olsun" diye bitirmiş açıklamayı.

https://www.facebook.com/john.cheary

evet gördüm biraz önce
ama başbakan bunları haberlerde yayınlatmaz tabi
araştırmayanların da haberi olmaz yine
suriyedeki kimyasal saldırının muhalifler tarafından yapıldığını bile kimse duymamıştı nerdeyse haberlerde çıkmadığı için
ancak bizim gibi çok fazla yeden bakan insanların haberi oluyo böyle şeylerden
diğerleri tek bi kanala bakıp geçiyo inanıyo maalesef

ABD'li uzman: Ses kayıtları orijinal, cihaz Bilal'in telefonunda

Başbakan Erdoğan ve oğlu arasında geçtiği iddia edilen ses kayıtları hakkında Miami Herald gazetesine konuşan ABD'li Adli Bilişim Uzmanı Joshua Marpet, kayıtları detaylı olarak incelediğini ve montaj bulgusuna rastlamadığını söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen ses kayıtlarını analiz eden Amerikalı Bilgi Güvenliği ve Adli Bilişim Uzmanı Joshua Marpet, kayıtlarda herhangi bir montaj izine rastlanmadığını ifade etti.

Konu hakkında Miami Herald gazetesine konuşan Marpet, ‘montaj’ olarak adlandırılabilecek bölümlerin sadece 5 farklı ses kaydı arasındaki geçişlerde gözlemlediğini söyledi. Marpet, “Eğer bunlar gerçek değil ise daha önce hiç görmediğim bir yanıltıcılıkta olmalı” dedi.

Miami Herald’ın haberi sosyal medyada kısa sürede yayılınca Amerikalı uzman, internet üzerinden ses kayıtlarını analiz ettiğini açıkladı. Marpet, canlı yayında detaylı bir şekilde kayıtları inceleyerek herhangi bir montaj bulgusuna rastlamadığını söyledi. Audacity adlı program üzerinden kayıtlardaki ses frekanslarını gösteren ve frekanslar arasındaki uyuma dikkat çeken Marpet, “Bunların gerçek görüşmeler olduğunu düşünüyorum. Çok sayıda görüşmenin aynı ses dosyasında toplandığını görüyorum” dedi.

DİNLEME CİHAZI BİLAL’İN TELEFONUNDA

McClatchy Medya Şirketi‘nin isteği üzerine ses kayıtlarının analizini yapan veri güvenliği adli danışmanlık şirketi Guarded Risk‘in sahibi Marpet, seslerin tamamen uyumlu olduğunu belirtti. Telefonda Başbakanın sesinin daha ‘mekanik’ bir şekilde duyulduğunu, bunun da kriptolu telefon kullanmasından kaynaklandığını söyleyen Marpet, “Dinleme cihazı büyük ihtimalle Bilal Erdoğan’ın telefonuna yerleştirilmiş. Bu nedenle Bilal’in sesi daha net geliyor” dedi.

RAPOR HAZIRLIYOR

Twitter’dan da takipçilerinin sorularını yanıtlayan Marpet, çok sayıda soru gelmesi üzerine yarım saatlik sanal bir konferans düzenledi. Canlı olarak bir kez daha ses kayıtlarının analizini yapan dijital güvenlik uzmanı bütün verileri kısa bir süre içinde bir rapor halinde yayınlayacağını belirtti.
http://www.radikal.com.tr/turkiye/ab...onunda-1178793

Back