• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu ses kaydına inanmak için gerizekalı olmak lazım

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.837
898
AKP'li Tayyar ve Aydınlık yazarının ses kaydı tepkisi!
AKP Gaziantep milletvekili Şamil Tayyar, internete düşen ses kaydıyla ilgili mikro blog sitesi twitter'dan mesaj yayınladı..

Haber+1- Akşam saatlerinden itibaren bir video paylaşım sitesinde yayınlanan, Başbakan Erdoğan ve oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen ses kaydıyla ilgili AK Parti Gaziantep milletvekili Şamil Tayyar twitter'dan açıklama yaptı. Tayyar, ses kaydının montaj olduğunu iddia etti.

SES KAYDI GÜNDEME BOMBA GİBİ DÜŞTÜ

Akşam saat 21.30 sıralarında internete düşen ses kaydında Başbakan Erdoğan ve oğlu Bilal Erdoğan'ın konuşması olduğu iddia edilen kayıtlar youtube'de yayınlandı. 17 Aralık operasyonunun başladığı saatlerde Erdoğan ve oğlu arasında geçtiği iddia edilen ses kaydında Erdoğan'ın oğluna operasyonu haber veriyor.

SES KAYDI MONTAJ MI?

Ses kayıtlarının daha öncekiler gibi Haramzadeler gibi bilinen kullanıcı isimleri yerine farklı bir isimdeki kullanıcı adıyla sızdırılması beraberinde de montaj tartışmalarını başlattı. AKP Gaziantep milletvekili Şamil Tayyar da twitter'dan bu noktaya çekerek ağır bir ifade kullandı:İnanmak için geri zekalı olmak lazım.
ulusalpost

ellerinden gelse, onlara oy vermeyen herkesi ülkeden atacaklar sanırım:27::27:

Chess, konunun basligini gördüm, normal KK üyesi biri acmis ve kendi görüsünü yazmis diye düsündüm ve tam bir hisimla: "YETER ARTIK, SIYASETIN SEVIYESINI DÜSÜRMEYIN BU KADAR, DOGRU DÜZGÜN TARTISMAYI, KONUSMAYI ÖGRENIN!" diyecektim ki AKP`li Samil Bey cikti karsimiza.

Ay gülmekten kirildim aksam aksam. Nasil da yerini buldu! :9::9::9::9:
Ülkede siyasetin cok yüksek bir seviyesi yoktu ama cidden hic bu kadar asagilara düsmüs müydü acaba? :34:

Al işte daha ne desin adamlar!!
$BhWmjIzIMAATnnd.jpg

Valla kimse o zaman dinden imandan, Allah korkusundan falan bahsetmeyecek angry..
Açık açık kabullenecekler, yolsuzluğun destekçisi olduk diye.

Başımıza gelecek her şeyi hakediyoruz biz.

Adam daha ne desin ben anlamadım açık açık söylüyor işte biz çalsakta çırpsakta halk koyun ne olsa diyor:47::47:

Vatanı savunmak uğruna şehit olan askere ''birkaç Mehmet''...

Anamızı ağlattın diye tepki gösteren vatandaşa ''ananı da al git''...

Parkı avm ye dönüştürmek isteyen hükumete karşı duranlara ''çapulcu''...

Haksız ölümlere karşı sokaklara dökülen vatandaşlara ''terörist''....

Sokağa çıkamasa da evinden tencere tava ile tepki gösteren sıradan vatandaşa ''bozguncu/huzur bozucu''...

Vali istifa diye bağıran vatandaşa ''gavat''...

Ne varsa elinizde ortaya çıkarın nidaları ile paralel yapıları (!) kışkırtan ama ortaya çıkarılan her şeye montaj diyene ''Başbakan''...

Kriptolu olsa da dinlenebileceğini bile bile hatta söyleye söyleye konuşan ve dinlendiği ses kaydı ortaya çıktığında bu ahlaksız bir montajdır diyebilene ''Bilalin babası''...

Bu ses kaydına inananların hepsine de ''gerizekalı'' denir....

Not: Mahkemeye falan vermeye kalkmayın sakın...avukatları çıkar ''dediyse bana dedi'' der bozulursunuz....

görüntü ve ses olmadığı halde başı kapalı bacılarımızın üzerine işediler diyebildiler şiddet uyguladılar diyebildiler şimdi ortada ses var montaj deniliyor ulan hangisine inanmak için gerizekalı olmak gerekir? ne o parti ne bu parti ortada bir bomba var aman dikkat

Kendi kişisel hesaplarımda (facebook vs.) bu zamana kadar tek bir tane bile siyasi yorum yapmamış insanım.

Siyaset berbat bi hal aldı zaten. Kime ne diyeceğini şaşırıyor insanlar.

Ülkemizde elle tutulur tek bir parti bile olduğunu düşünmüyorum.

Oy konusunda da kararsızım zaten.

Ama şöyle bir durum var;

Başbakan olabilmişse bir adam, gerizekalı değildir.

Eğer böyle konuşmaları telefonda yapıyorsa, gerizekalıdır.

Yani demem o ki; RTE bu konuşmayı telefonda yapacak kadar gerizekalı değil.

Bir de şöyle bir durum var, isimler göze batsın diye defalarca tekrarlanmış.

Kendi bangır bangır "ses kayıtlarının dinlenmesi ile ilgili" yorumlar yaparken riske girip telefonda bu konuları konuşmaz.

Ve ve ve kayıtlar o kadar kesintisiz ki, resmen bir senaryo yazılıp telefonda oynanmış.

Bu adam hiç mi yanyana gelmedi o sürede oğluyla?

Hep mi telefonda konuşur bu konuları?

Ülkeyi karıştırmak isteyenler çok güzel karıştırdılar ortalığı. Dolaplar dönüyo.

Allah islah etsin hepsini. Buna RTE de dahil.

Kendi kişisel hesaplarımda (facebook vs.) bu zamana kadar tek bir tane bile siyasi yorum yapmamış insanım.

Ama şöyle bir durum var;

Kendi bangır bangır "ses kayıtlarının dinlenmesi ile ilgili" yorumlar yaparken riske girip telefonda bu konuları konuşmaz.

Ve ve ve kayıtlar o kadar kesintisiz ki, resmen bir senaryo yazılıp telefonda oynanmış.

Ülkeyi karıştırmak isteyenler çok güzel karıştırdılar ortalığı. Dolaplar dönüyo.

zaten konuşma aynı gün içerisinde akşam bilmem kaça kadar sürmüş.o saatler içerisinde beraber olma durumları sıfır gibi bişey.bide kullanılan teller zaten şifreli.yani şifreleri bilen 3. bir şifreli aracılığıyla dinlenmiş.montaj yada değil....zaten dinlendiğinide kaç defa tekrarladı

Son düzenleme:

Ama şöyle bir durum var;

bence konuşur, zaten ne yaparsa yapsın görüntü bile olsa, ona oy veren kemik kesimin oy vermekten vazgeçmeyeceğini biliyor,
soyuyosa beni soyuyo, soyuyo ama çalışıyo gibi yorumlar gayet açık,

zaten kendi de demişti, ses kayıtlarım çıkacak diye daha önce

Vatanı savunmak uğruna şehit olan askere ''birkaç Mehmet''...

Anamızı ağlattın diye tepki gösteren vatandaşa ''ananı da al git''...

Parkı avm ye dönüştürmek isteyen hükumete karşı duranlara ''çapulcu''...

Haksız ölümlere karşı sokaklara dökülen vatandaşlara ''terörist''....

Sokağa çıkamasa da evinden tencere tava ile tepki gösteren sıradan vatandaşa ''bozguncu/huzur bozucu''...

Vali istifa diye bağıran vatandaşa ''gavat''...

Ne varsa elinizde ortaya çıkarın nidaları ile paralel yapıları (!) kışkırtan ama ortaya çıkarılan her şeye montaj diyene ''Başbakan''...

Kriptolu olsa da dinlenebileceğini bile bile hatta söyleye söyleye konuşan ve dinlendiği ses kaydı ortaya çıktığında bu ahlaksız bir montajdır diyebilene ''Bilalin babası''...

Bu ses kaydına inananların hepsine de ''gerizekalı'' denir....

Not: Mahkemeye falan vermeye kalkmayın sakın...avukatları çıkar ''dediyse bana dedi'' der bozulursunuz....

mahkemeye versek biz zararlı çıkarız yaw, dur şimdi
:27::27:

Chess, konunun basligini gördüm, normal KK üyesi biri acmis ve kendi görüsünü yazmis diye düsündüm ve tam bir hisimla: "YETER ARTIK, SIYASETIN SEVIYESINI DÜSÜRMEYIN BU KADAR, DOGRU DÜZGÜN TARTISMAYI, KONUSMAYI ÖGRENIN!" diyecektim ki AKP`li Samil Bey cikti karsimiza.

Ay gülmekten kirildim aksam aksam. Nasil da yerini buldu! :9::9::9::9:
Ülkede siyasetin cok yüksek bir seviyesi yoktu ama cidden hic bu kadar asagilara düsmüs müydü acaba? :34:

az daha yiyordum paparayı ha:1::1:

Bazıları başbakan bunları telefonda konuşur mu o kadar salak mı falan diyor da adam normal bir telefondan konuşmuyor ki kriptolu telefondan konuşuyor ki onların dinlenebilmesi çok düşük bir ihtimaldir. Kriptolu telefonlar zaten bu dinlemelere karşı özel üretilmiştir başbakanda en iyisini kullanıyordur muhtelemen yazılım olarak.

Kriptolu Telefon Nedir ?
Kriptolu telefonlar dinlemeleri ve elektronik gözetimleri engelleyebilmek için üretilmiş, şifreli iletişime izin veren yazılımlarla desteklenmiş cep telefonlarıdır. Telefonlar şifreleme ve şifre çözme işlemini gerçekleştirmek için kriptografik bir çipe sahiptir.

Kriptolu Telefon Nasıl Çalışır ? - Kriptolu Telefon Ne İşe Yarar ?
Kriptolu telefonlar ses dalgalarını alırken yada gönderirken farklı bir şifre ile frekans gönderir. Diğer kriptolu telefon bu şifreleri algılayıp çözümler ve doğru frekanslar ile dinleyiciye sunar. Bu sayede iletilen ses dalgalarının şifreli halde iletilmesi sağlanır. Kripto telefonlar sinyalleri şifrelemek için farklı algoritmalar kullandıkları için şifreleri çözmek çoğu zaman imkansızdır. Bu sebeple cep telefonu üzerinden yapılan konuşmaları dinlemeye çalışanlar anlamsız ses dalgaları duyar.

Kriptolu Telefonlar Dinlenebilir Mi ?
Tüm parametreler sadece bir kez kullanılır ve ardından hafızadan silinir bu sebeple kodu çözmenin bir yolu yoktur. Fakat gelişmiş teknoloji ile tüm şifreler bir bir deneyerek doğru koda ulaşabilir. Dünya'nın sayılı istihbarat örgütü Kriptolu telefonları dinleme teknolojisine sahiptir fakat Türkiye bu teknolojik alt yapıya sahip değildir. (Demek ki sahipmiş birileri )

Ses kaydının montaj olması gerçekleri değiştirir mi? Bir başbakan hakkında böyle konuşulması bile yeterince kötü zaten. Ateş olmayan yerden duman çıkmaz. Hepimiz nelerin döndüğünü az çok biliyoruz. Kendisine oy verenler bile kabullenmiş herkes çalıyo canım koskoca başbakan sen olsan napıcan çalmican mi modunda insanlar.

Dün 3 arkadaşımla yemek yedim üniversitede doktora yapan çocuklar bunlar. Yemeğe giderken bir tanesinin arabasına bindik rabia çıkartması vardı. Neyse ne modundayım. Derken ses kaydından laf açıldı. 3 ü de başbakana ağzına geleni söylediler güldüler dalga geçtiler. İnternette dolanan esprilerden konuştuk. Bilalle dalga geçtik. Dedim heralde araba çocuğunun babasının falan ondan rabia koymuş. Laf seçimlere gelince üçünün de akpye oy vereceğini öğrendiğimde dumur oldum. Ulan deminden beri adama saymadığınızı bırakmadınız. E kayıt komikti ve gerçek olduğuna eminim ama kim gelse çalıcak bari güzel şeyler oluyor falan dediler. Sanki başka birini gördünüz ulan yıllardır bu adamlar var. Uyuz oldum çıktım ordan. Bari oy kullanmayın salaklar dedim.

Azbuçuk umut kırıntılarım vardıysa da dün onları da kaybettim..

Bazıları başbakan bunları telefonda konuşur mu o kadar salak mı falan diyor da adam normal bir telefondan konuşmuyor ki kriptolu telefondan konuşuyor ki onların dinlenebilmesi çok düşük bir ihtimaldir. Kriptolu telefonlar zaten bu dinlemelere karşı özel üretilmiştir başbakanda en iyisini kullanıyordur muhtelemen yazılım olarak.

Kriptolu Telefon Nedir ?
Kriptolu telefonlar dinlemeleri ve elektronik gözetimleri engelleyebilmek için üretilmiş, şifreli iletişime izin veren yazılımlarla desteklenmiş cep telefonlarıdır. Telefonlar şifreleme ve şifre çözme işlemini gerçekleştirmek için kriptografik bir çipe sahiptir.

Kriptolu Telefon Nasıl Çalışır ? - Kriptolu Telefon Ne İşe Yarar ?
Kriptolu telefonlar ses dalgalarını alırken yada gönderirken farklı bir şifre ile frekans gönderir. Diğer kriptolu telefon bu şifreleri algılayıp çözümler ve doğru frekanslar ile dinleyiciye sunar. Bu sayede iletilen ses dalgalarının şifreli halde iletilmesi sağlanır. Kripto telefonlar sinyalleri şifrelemek için farklı algoritmalar kullandıkları için şifreleri çözmek çoğu zaman imkansızdır. Bu sebeple cep telefonu üzerinden yapılan konuşmaları dinlemeye çalışanlar anlamsız ses dalgaları duyar.

Kriptolu Telefonlar Dinlenebilir Mi ?
Tüm parametreler sadece bir kez kullanılır ve ardından hafızadan silinir bu sebeple kodu çözmenin bir yolu yoktur. Fakat gelişmiş teknoloji ile tüm şifreler bir bir deneyerek doğru koda ulaşabilir. Dünya'nın sayılı istihbarat örgütü Kriptolu telefonları dinleme teknolojisine sahiptir fakat Türkiye bu teknolojik alt yapıya sahip değildir. (Demek ki sahipmiş birileri )

----leş gibi kokan gerçek olma ihtimali %99‘dan daha düşük olmayan ses kaydıdır. konuşmalarda ki sayısal atlamaların sebebi konuştukları hattın kriptolu olmasıdır. her iki alıcı ve verici cihaz tek bir hat üzerinden sayısal kriptolu telefon aracılığıyla kapalı görüşme yapmaktadır. bu kadar güvenli ve uzun bir şekilde konuşabilmelerinin tek dayanağı ellerinde ki telefonların muhtemelen yerli imkanlarla üretilen sayısal bir kriptolama üzerinden emniyetli görüşme imkanı sağlıyor oluşudur. normal şartlarda bu güvenli hattı dışardan dinleyebilmenin tek yolu aynı kriptolama sistemiyle kriptolanmış üçüncü bir alıcıyla bu hatta girmektir ve muhtemelen ya bu teknolojiyi sahip olan başkalarınca yada bu teknolojiyi kendilerine sağlayanlarca dinlenmişlerdir. konuşmaların tamamında aynı sayısal kriptolu ses hakim olduğundan heyecanlı ak boylar için üzücü bir haberim var ki montaj olma ihtimali sıfırdır. açık hatlardan farklı zamanlarda yapılan konuşmaları montajlamak zor değildir ha bu montaj yine de çözülebilir mi kesinlikle çözülür. gel gelelim burada dinlediğimiz konuşma açık bir hat olmadığından konuşmayı neresinden kesersen kes bir başka kriptolu sesle birleştiremezsin çünkü bu kripto her aramada yeni bir sayısal kripto kullanır. ha tabi sen yine de özgürsün ak boy dilersen gidip bir yüzünü yıkayıp internetten kriptolu telefon görüşmelerinin teknik alt yapısını bizde ne zamandan beri kullanıldığını aselsan tarafından geliştirilen bu telefonların ne zaman tüm millet vekillerine dağıtıldığını öğrenebilirsin. biliyorum sana fazla yükleme yapmamamız lazım ama yanında bir tencere soğuk su bulundurup arada beyinciğin ısındığında kafanı suya sokarsan devrelerin yanmaz.

tekrar dinleme editi : 4. kayıt çok önemli iddiamı tek başına kanıtlar cinsten. oğlan babişine “baba beni sen mi aradın özel bir numara aradı da beni“ diyor babası da “yoo ben aramadım“ diyor. ve konuşmanın başında “oğlum sen misin“ diyor babası oğlu da “evet baba benim“ diyor çünki bu konuştukları bildiğimiz cep telefonu gibi arayanın kimliğini gösteren bir telefon değil emin olmak için soruyorlar. ayriyetten acemi çocuk yine bu 4. konuşmada rakamları telaffuz etmeye başladığında babişi ona “böyle şeyleri konuşma buradan da olsa (buradan kasıt kriptolu telefondur) konuşma“ diye kalaylıyor.-----

Ekşi'den alıntıdır.
https://eksisozluk.com/entry/406779...t+2014+rte+bilal+erdogan+ses+kaydi&utm_term=0

Angry ben de bunu dün diğer başlıkta yazmıştım seninkinin üstüne burda da dursun istedim. :31:

Back