• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bu sene yerleşip seneye tekrar sınava girecekler?

Ben de bu yıl makine mühendisliğine yerleştim. 2. yılımda kazandım. Ama soğuttular beni bölümden. Çok az kız mezun oluyormuş ve genelde başka işlere yöneliyorlarmış. Ben mesleğimde yükselmek istiyorum. Ama bayanlar çok yükselmiyor dediler (özellikle babam :43:) Bu yüzden bu yıl kazandığım yerde hazırlık okuyacağım. Bu sırada yeniden ygs-lysye hazırlanacağım.

Ben de bu yıl makine mühendisliğine yerleştim. 2. yılımda kazandım. Ama soğuttular beni bölümden. Çok az kız mezun oluyormuş ve genelde başka işlere yöneliyorlarmış. Ben mesleğimde yükselmek istiyorum. Ama bayanlar çok yükselmiyor dediler (özellikle babam :43:) Bu yüzden bu yıl kazandığım yerde hazırlık okuyacağım. Bu sırada yeniden ygs-lysye hazırlanacağım.

Yapma etme. Başkalarının lafına ne bakıyorsun ki ? Baban nasıl böyle hevesini kırar onu anlamadım.
Bizim bi akraba makina mühendisliğini bitirdi. Sınıfta 4 kızdı bunlar.
Ve hepsi de şu anda mühendis olarak işlerini yapıyor.
Kendine güven , inan, kararlı ol. İnsanlar ne biliyor sanki ...
Bana da düz lise okuduğum için istediğim bölümü kazanmamın çok zor olduğunu söylemişlerdi.
Hem de okul müdürü, öğretmenler falan ... Ama ben olmazı oldurdum. Olmaz diye bir şey yok gerçi.
Milletin saçmalaması işte.
Çok yüksek bir puanla, kendi çabalarımla, idealistliğimle, inancımla istediğim yere geldim.
Hiç de gözümde büyütmedim. Ve boş boş konuşanlara kulak asmadım.
Kafandan at tüm olumsuzlukları ve git bölümüne.

Son düzenleme:
Yapma etme. Başkalarının lafına ne bakıyorsun ki ? Baban nasıl böyle hevesini kırar onu anlamadım.
Bizim bi akraba makina mühendisliğini bitirdi. Sınıfta 4 kızdı bunlar.
Ve hepsi de şu anda mühendis olarak işlerini yapıyor.
Kendine güven , inan, kararlı ol. İnsanlar ne biliyor sanki ...
Bana da düz lise okuduğum için istediğim bölümü kazanmamın çok zor olduğunu söylemişlerdi.
Hem de okul müdürü, öğretmenler falan ... Ama ben olmazı oldurdum. Olmaz diye bir şey yok gerçi.
Milletin saçmalaması işte.
Çok yüksek bir puanla, kendi çabalarımla, idealistliğimle, inancımla istediğim yere geldim.
Hiç de gözümde büyütmedim. Ve boş boş konuşanlara kulak asmadım.
Kafandan at tüm olumsuzlukları ve git bölümüne.

Çok moralim bozuldu. 1 yıl hazırlık okuyup bu arada rahatlamak istiyorum. Hem daha rahat olur farklı bir şehre alışırım hem de sınava hazırlanırım. Eğer olmazsa kendi bölümüme giderim. İstediğim okul değil zaten. Kafam karışık 1 yıl içinde düşünürüm ve iyice öğrenirim her şeyi.

İstediğin okul değilse tabi ki bildiğini yap. Yine hazırlan. Ama istediğin bir şey olduğunda hevesini kırmalarına izin verme.
Umarım çok başarılı olursun bundan sonra ve hedeflerine ulaşırsın. :54:

merhabalar ben bu yıl tercihlerime eğitim fakultesi yazdım okul öncesi öğrtm ama puanlar çok yukselince gelmedi aılemın zoruyla son tercihe tekstıl muhendisliği yazdım nasılsa gelecek diye rehber hocam 6 yada 7. tercıhın gelir demişti ama gelmedi işte istemediğim bi bölüm geldi ve ben okumak istemiyorum fakat bu benim 3.senem olacak bütün tanıdıklarım üniversiteye gidiyor , gecen yılda sınıf öğretmenliğini yazmıstım puanları cok yuksektı gelmedi bu sene ben yazmadım puanları dustu neden bukadar talıhsızlık yasadım anlamıyorum 1 sene daha hazırlanmaya kendimi psıkolojik olarak hazır hıssettmuyorum cok mutsuz ve çaresizim bana yardım edebilcek biri varsa konuşmak isterim

Back