• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu sene üniversite sınavına girenler veya çocuğu girenler bir bakabilir mi?

Olabiliyor böyle birşey.
Benim kardeşim de Sayısal çıkışlı oLmasına rağmen edebiyatta yaptı.

Arkadaşınız yalancı biriymiş ama onun için emin olamadım.
Yani sistemden eminim de arkadaşınızdan Değilim.

Ben bir şeyi merak ettim araba için evet benim arabam dedi mi ? Araba başkasının olabilir abartılı pozlarda koyabılır sonucta araba benım dememıs e herkes sosyal medyaya guzel fotolar koymak ister.
2. Si de sınav sonucu doğru ya da yanlış bu sizi ilgilendirmez burada kimsede evet doğru ya da yanlış diyemez.Siz yanlış olan şeyleri görmüşssünüz kendiniz mesafe de koyabılırsınız diye düşünüyorum.

Ve evet sistemde böyle bir sey olabılır ben sayısalcı olmama ragmen bana da hukuk gelıyordu cunku edabiyat da yapmıstım.

Kendisininmiş gibi yazmıssınız bizim ülkemizde yaygın bu sosyal medya için özellikle am direk benim dememiş

Ben bir şeyi merak ettim araba için evet benim arabam dedi mi ? Araba başkasının olabilir abartılı pozlarda koyabılır sonucta araba benım dememıs e herkes sosyal medyaya guzel fotolar koymak ister.
2. Si de sınav sonucu doğru ya da yanlış bu sizi ilgilendirmez burada kimsede evet doğru ya da yanlış diyemez.Siz yanlış olan şeyleri görmüşssünüz kendiniz mesafe de koyabılırsınız diye düşünüyorum.

Ve evet sistemde böyle bir sey olabılır ben sayısalcı olmama ragmen bana da hukuk gelıyordu cunku edabiyat da yapmıstım.
Kendisininmiş gibi yazmıssınız bizim ülkemizde yaygın bu sosyal medya için özellikle am direk benim dememiş
Direkt benim demedi ama konusurken mesela xxx marka arabanız var tabi ya da xxx arabanla alırsın gibi şeyler söyleyince hiç yoo bizim değil demedi.
Beni ilgilendiren kısım kazandığı yer değil yalan söyleyip söylemediği.
Siz niye bu kadar savunmaya geçtiniz anlamadım siz de bu tarz fotoğraflar paylaşıyorsunuz sanırım 🤔

Ben konunuzu ilk okuyunca " arkadaşınız sayisalda 9 bininci olmuş hukuk tercih edip edemiyecegine mi takılıyorsunuz! " diye düşündum açıkçası.Arkadasinizin genel durumu bu sekildeyse dokuz bininci değil 900 bininci de olmuş olabilir ama siz bosverin ....arkadaş olarak ,insan olarak size kattığı birşey var mı buna odaklanin. Yillar önce annemin bir iş arkadaşı vardı...benim üniversiteyi kazanamadigim yıl çocuğunun X üniversitesinde hukuk bölümünü kazanacak puan aldığını söyledi kadın .Ben kadına peki dedim ama anneme o üniversitede hukuk fakültesinin olmadığını söyledim .Annem bana inanmadı ...ona da peki dedim .İki ay sonra sonuçlar aciklaninca çocuk kendi hayatına son verdi.
Çok üzüldüm Allah rahmet eylesin. Bu açıdan bakınca yalan söylemeleri aslında yetersiz hissetmelerinden demek ki 😔.

Direkt benim demedi ama konusurken mesela xxx marka arabanız var tabi ya da xxx arabanla alırsın gibi şeyler söyleyince hiç yoo bizim değil demedi.
Beni ilgilendiren kısım kazandığı yer değil yalan söyleyip söylemediği.
Siz niye bu kadar savunmaya geçtiniz anlamadım siz de bu tarz fotoğraflar paylaşıyorsunuz sanırım 🤔
Benım sosyal medya hesabım bile yok eger bırısyle ilişkiniiz kesmek istiyorsanız direk kesın yok sınav sonucu yok su yok bu bu kadar arastırmaya girmek ne kadar doğru ben onu anlayamadım vallaha benım hiç
Umrumds olmazdı

Kuzucuğum sayısal çıkışlı, fen lisesi öğrencisiydim. Edebiyatı ve diğer sözel bölümleri sadece ilgi alanım olduğu için bilirim.
Her sene uygun düştükçe sınava giriyorum. Ek olarak çalışma imkanım olmuyor çünkü aşık olduğum bölümde okuyorum, gözüm ondan başkasını görmüyor :KK70:
Bu sene eşit ağırlık sonucum -bu arada sisteme yabancı olanlar için söyleyeyim tek kitapçık geliyor yani istediğiniz dersi seçip çözebiliyorsunuz - eşit ağırlık alanında 1.3 binlerdeydi
Liseden mezun olalı kaç sene olmuş, herhalde ben bile böyle yapabildiysem arkadaşınızın da şansı vardır :KK70:
Sizin yerinizde olsam hukuk okurum 😀 belki dereceyle girdiğiniz için burs bile alırsınız :D

Benım sosyal medya hesabım bile yok eger bırısyle ilişkiniiz kesmek istiyorsanız direk kesın yok sınav sonucu yok su yok bu bu kadar arastırmaya girmek ne kadar doğru ben onu anlayamadım vallaha benım hiç
Umrumds olmazdı
Bu tarz şeyleri olmasa kesmek istediğim biri değil, vakit geçirmekten keyif aldığım biri. Neden bu tarz şeyler yapıyor bilmiyorum. Tabi yaptığından da emin değilim.

Evet mümkün bende sayısalcıyım Marmara hukuk geliyordu ama sayısal tercihi yaptım ayrıca edebiyat sınavı ayrıydı ona ayrıca girmiştim. Hatta birçok TM ci arkadaşımdan daha iyi yapmıştım neden çünkü sayısalcılara son sene dahil edebiyat dersi vardı

Araba olayına bir örnek vermek istedim. Kardeşim araba almıştı bir yere gezmeye gittik orda arabayla fotoğraf çekilip nete koymuştum. Öyle denk gelip koymuştum fotoyu araba benim demek için değil. Aradan biraz zaman geçti bir arkadaşım hayırlı olsun diye mesaj yazmış, o zaman jeton düştü de açıklama yapmıştım kardeşimin diye. Biraz komik duruma düşmüştüm ama.

Tabii ki gelir hukuka girenlerin çoğu sayısalcıdır hatta. Ülkede matematik ortalaması düşük olduğundan matematik netleri çok öne taşıyor onları ve biraz edebiyat yaptılar mı tamamdır. Araba storysinde de kendi arabam mı yazmış sanki?

Derdin bu mu diyeceğiniz bir dertle yazıyorum ama konunun benim için önemi arkadaşımın yalan söylüyor olması, daha önce de birçok kez yalanını yakaladım ama hiçbir zaman tam emin de olamadım.

Arkadaşım bu sene tekrar üniversite sınavına hazırlanıp girdi ve baya da çalıştı söylediği kadarıyla. Yerleştirme sonucuna göre sayısalda 9 bininci olmuş. Ancak edebiyat da çözdüğü için hukuk da geliyormuş. Sorum şu sınavda sayısal da edebiyat da aynı anda çözülüyor sanırım. Sayısalcı birinin hukuk da kazanacak kadar edebiyat çözmesi mantıksız geliyor cunku ona harcayacağın vakit de sayısal sorularına tekrar bakarsın? Bu sene girenler özellikle de ilk on binde olanlar size de hukuk geliyor mu veya böyle bir şey mümkün mü çevresinde olan var mı?

Daha öncesinde de arabalı hikayeler atıyordu sanki kendisininmiş gibi ama sonradan arabanın komşusunun olduğunu öğrenmiştim. Bazen twitterda gördüğü olayları kendi yaşamış gibi anlatıyor. Başka şeyler de var uzatmayayım. O yüzden şimdi bu da mı yalan yoksa ben güvenimi yitirdiğim için mi böyleyim bilmiyorum. Bu da yalansa artık arkadaşlığımı bitirmek istiyorum. Fikirlerinizi bekliyorum.
Ben sayısalcıyım (matematik öğretmeniyim) ama ikinciye sınava girdim iki yıl önce sözel de yaptım şimdi sözel bölüm okuyorum. Yaklaşık 7 yıldır alan sınırlaması kalktı her hangi bir alanda doğru sorun olursa o alanda da puanın hesaplanıyor. Yapmazsan boş kalıyor sonuç kağıdında. Zaten sayısalcı olduğu için hukuğun olduğu bölüm olan eşit ağırlık alanı iyi sonuç getirmiştir.

Back