Önceden öyleydi de artık yanlış bilmiyorsam aynı kitapçık da geliyor sorular. O yüzden mantıksız geldi.Sayısalcıların çoğu ilginç bir şekilde sözel, eşit ağırlık ve dilde de başarılı oluyor. "herkes istediği sınava ve bölüme girebilir" sistemi geldiğinde bir çok sayısalcı arkadaşım hukuk okumayı tercih etti. Ben de sayısalcıyım, dilde derece yapmıştım. Bu seneki sistemi ve puanları bilmiyorum ama doğru olabilir.
Süre daha fazla şimdi hepsını yapmaları içinÖnceden öyleydi de artık yanlış bilmiyorsam aynı kitapçık da geliyor sorular. O yüzden mantıksız geldi.
Yenı sıstemde bır tane edebıyat bıle cozsen ea sıralamasına gırebılıyorsun yanı tıp hukuk psıkolojı okuyabılırsın. Artık bölümün önemi kalktı dırek puanla gırıyorsun. Arkadasının yalan soyledıgıne ınanıyorsan bıraz daha bekle sonuclar acıklanınca zaten anlarsın yalan mı degıl mı bır ınsan o yasta sadece kendını kandırır sende takılma sen ısıne bak.Derdin bu mu diyeceğiniz bir dertle yazıyorum ama konunun benim için önemi arkadaşımın yalan söylüyor olması, daha önce de birçok kez yalanını yakaladım ama hiçbir zaman tam emin de olamadım.
Arkadaşım bu sene tekrar üniversite sınavına hazırlanıp girdi ve baya da çalıştı söylediği kadarıyla. Yerleştirme sonucuna göre sayısalda 9 bininci olmuş. Ancak edebiyat da çözdüğü için hukuk da geliyormuş. Sorum şu sınavda sayısal da edebiyat da aynı anda çözülüyor sanırım. Sayısalcı birinin hukuk da kazanacak kadar edebiyat çözmesi mantıksız geliyor cunku ona harcayacağın vakit de sayısal sorularına tekrar bakarsın? Bu sene girenler özellikle de ilk on binde olanlar size de hukuk geliyor mu veya böyle bir şey mümkün mü çevresinde olan var mı?
Daha öncesinde de arabalı hikayeler atıyordu sanki kendisininmiş gibi ama sonradan arabanın komşusunun olduğunu öğrenmiştim. Bazen twitterda gördüğü olayları kendi yaşamış gibi anlatıyor. Başka şeyler de var uzatmayayım. O yüzden şimdi bu da mı yalan yoksa ben güvenimi yitirdiğim için mi böyleyim bilmiyorum. Bu da yalansa artık arkadaşlığımı bitirmek istiyorum. Fikirlerinizi bekliyorum.
Yani bilemiyorum açıkçası sonuç atmadı. Ben hani kazanmayacağını niye düşünüyorum derseniz, türkçe kurallarına hakim değil mesela hala de da ayıramaz. Sınav sonrası bi soru cok konusulmus koyunlu erzurumlu onla ilgili caps attım güldük sonra türkçede mi çıktı dedim yok matematikti dedi ama soru türkçede çıkmışSayisalda gerçekten 9 bininci olmuş mu peki? Bilgisayar ekranini açınca çıkan ,sana gösterebileceği bir veri sonuçta ...karşımdaki kişinin matematik ve edebiyat netleri çoksa doğal olarak eşit ağırlıklı puanı da yüksek gelir
9 binde Hukuk ucundan da olsa geliyor diye biliyorum.Derdin bu mu diyeceğiniz bir dertle yazıyorum ama konunun benim için önemi arkadaşımın yalan söylüyor olması, daha önce de birçok kez yalanını yakaladım ama hiçbir zaman tam emin de olamadım.
Arkadaşım bu sene tekrar üniversite sınavına hazırlanıp girdi ve baya da çalıştı söylediği kadarıyla. Yerleştirme sonucuna göre sayısalda 9 bininci olmuş. Ancak edebiyat da çözdüğü için hukuk da geliyormuş. Sorum şu sınavda sayısal da edebiyat da aynı anda çözülüyor sanırım. Sayısalcı birinin hukuk da kazanacak kadar edebiyat çözmesi mantıksız geliyor cunku ona harcayacağın vakit de sayısal sorularına tekrar bakarsın? Bu sene girenler özellikle de ilk on binde olanlar size de hukuk geliyor mu veya böyle bir şey mümkün mü çevresinde olan var mı?
Daha öncesinde de arabalı hikayeler atıyordu sanki kendisininmiş gibi ama sonradan arabanın komşusunun olduğunu öğrenmiştim. Bazen twitterda gördüğü olayları kendi yaşamış gibi anlatıyor. Başka şeyler de var uzatmayayım. O yüzden şimdi bu da mı yalan yoksa ben güvenimi yitirdiğim için mi böyleyim bilmiyorum. Bu da yalansa artık arkadaşlığımı bitirmek istiyorum. Fikirlerinizi bekliyorum.
Ben konunuzu ilk okuyunca " arkadaşınız sayisalda 9 bininci olmuş hukuk tercih edip edemiyecegine mi takılıyorsunuz! " diye düşündum açıkçası.Arkadasinizin genel durumu bu sekildeyse dokuz bininci değil 900 bininci de olmuş olabilir ama siz bosverin ....arkadaş olarak ,insan olarak size kattığı birşey var mı buna odaklanin. Yillar önce annemin bir iş arkadaşı vardı...benim üniversiteyi kazanamadigim yıl çocuğunun X üniversitesinde hukuk bölümünü kazanacak puan aldığını söyledi kadın .Ben kadına peki dedim ama anneme o üniversitede hukuk fakültesinin olmadığını söyledim .Annem bana inanmadı ...ona da peki dedim .İki ay sonra sonuçlar aciklaninca çocuk kendi hayatına son verdi.Yani bilemiyorum açıkçası sonuç atmadı. Ben hani kazanmayacağını niye düşünüyorum derseniz, türkçe kurallarına hakim değil mesela hala de da ayıramaz. Sınav sonrası bi soru cok konusulmus koyunlu erzurumlu onla ilgili caps attım güldük sonra türkçede mi çıktı dedim yok matematikti dedi ama soru türkçede çıkmış. Şimdi onu yalanlamaya uğraşıyor gibi hissettim ama yine örnek vereyim: geçen sene bana bir çocukla flörtleşiyor gibi anlatıyordu. Çocuğun fotoğraflarını da göstermişti. Sonradan o çocuğun kuzeni olduğunu ve her şeyi uydurduğunu öğrendim. Bildiğimden hala haberi yok. Bi şekilde arkadaşlığımız devam etti ama şimdi de hiçbi dediğine inanmıyorum
Çok üzücü bir olay ..Ben konunuzu ilk okuyunca " arkadaşınız sayisalda 9 bininci olmuş hukuk tercih edip edemiyecegine mi takılıyorsunuz! " diye düşündum açıkçası.Arkadasinizin genel durumu bu sekildeyse dokuz bininci değil 900 bininci de olmuş olabilir ama siz bosverin ....arkadaş olarak ,insan olarak size kattığı birşey var mı buna odaklanin. Yillar önce annemin bir iş arkadaşı vardı...benim üniversiteyi kazanamadigim yıl çocuğunun X üniversitesinde hukuk bölümünü kazanacak puan aldığını söyledi kadın .Ben kadına peki dedim ama anneme o üniversitede hukuk fakültesinin olmadığını söyledim .Annem bana inanmadı ...ona da peki dedim .İki ay sonra sonuçlar aciklaninca çocuk kendi hayatına son verdi.
İsmini cismini bilmediğin, ailenin yılda bir bile görüşmediği kişiler sınav sonrası aileni arayıp puanını sorabiliyorÇok üzücü bir olay ..
Neden hayatımız da şu sınavları, puanları bir normalleştiremedik..Herhalde bir tek bizim Ülkemizde bu kıyaslamalar ve sorgulamalar var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?