• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Kesim Şekilleri Bu saç modelini nasıl yapabilirim?

Saç Kesim Şekilleri (kesim, örgü, topuz), Kuaför Önerileri, Düz Saçlara Özel, Dalgalı Saçlara Özel, Kıvırcık Saçlara Özel
Bu modelinin adı su dalgası diye geçiyor. Kuaförlerde maşayla yapılıyor ama şu çatal sapına sarma fikri de iyiymiş. Deneyeceğim en kısa zamanda. :)

Bu model saç düzleştirici ile de yapılıyor...remingtonun cd'si vardı ilk aldığımda onda anlatıyor nasıl yapıldığını...kuaförde de aynı şekilde yapıyorlar...

bende bu maşadan var ben aynısını yapıyorum maşa ısındıktan sonra saçını maşanın etrafına değil arasına sarınca böyle oluyor dipten alıyorum sarmaya başlıyorum böyle oluyor diğer burgulu maşada böyle olmuyor ya da ben yapamıyorum

bu maşa sırrını söliyim örgü değil... saçlarına hafif köpük uygula kalın tutamlar al ince maşaya sar tutamlarıdağıtmadan saçının öndekilerini resimdeki gibi tuttur işte bukadar

bence bunu aksamdan ıslakken köpük ya da jole de kullanıp örmüş ya da tam yuvarlak yapan maşalar değil de yassı gibi duran maşalar var resmini bulursam ekleyim işte onlarla yapmış bence bu ılk sayfada resımlerı olan masalarla olmaz onlarla tam bukle olur kı bu tam bukle degıl yıne bence :)))

işte bu da resmi ki gördüğünüz gibi tam yuvarlak değil :=) yassı :):1hug:

Eklentiler

• $masa.webp
    $masa.webp
    1,5 KB · Görüntüleme: 52
bu kesinlikle maşa canım ve yapımı çok kolay sar saçını maşaya dipten uca kadar tabi kalınlığını istediğin gibi ayarlarsın . saçların çok hoş olur

arkadaşlar rowentanın maşasından çok memnunum biçok ucu var takılıp çıkartılabiliyor ister düzleştir ister tost yap ister kabarık bukle yap ister düz bi çok seçenek var haberiniz olsun..:kedi:

bu dalgalara vak deniliyo bildiğim kadarıyla ben yaptırmıştum değişik bi maşayla yapılıo 3 tane demir ortada bi tane demiri var o saça bu havayı veriyo vak maşasımı ne deniliyo kuaförünüze sorun kesin bilir..

kızlar öncelikle nacizane şunu söyleyebilirim ki saçınıza jöle sprey köpük krem uyguladıktan sonra maşa uygulamayın çok zararlı,yakarsınız özellikle ince telli kırılmaya yatkın saçlılar.
ikincisi bende babylissin 25 mmlik maşası var o biraz daha kalın yapıyo.sanırımı bu 19 mm lik maşayla yapılmış.zaten dikkat edersiniz kuaförlerde(ben mithat kan a gidiyorum saçıma maşa yapmayı da orda öğrendim)sadece 19 mm maşa var ve her kalınlıkta dalgayı onunla yapabiliyorlar.
nasıl yapıldığına gelince benim öğrendiğim şöyle;
saçı ilk başta iki yandan örermişcesine arkaya kadar ortadan ayırın .sonradan yapacağınız tarafı bir büyük tepeden tokayla tutturup rahat edin
diğer tarafı enseden başlamak üzere tutam tutam ayırarak maşalayın ,kalan tutamları yine yukarda tokalayın.alışana kadar bence böyle yapın 5 dk daha harcarsınız ama rahat olur .
daha sonra enseden aldığımız ilk tutama maşayı şöyle uyguluyoruz;
kıskacı tamamen açık konuma getiriyoruz maşayı bu şekilde saçın dibine kadar getirip dipten uca kadar saçımızı sıcak kısma sarıyoruz(kafa derimize dikkat)daha sonra kıskacı bırakıyoruz ve o saç tutamını kavrıyor.
30 a kadar sayıp maşayı tuttuğumuz yer yukarı saçımızı sardığımız yer aşağı pozisyona getirip, kıskacı açarak, bukleyi serbest bırakıyoruz.işte bukadar.eğer saçınız yeteri uzunluktaysa aynen böyle dalgalarınız olur.ve onların bozulmasın istemiyorsanız her bukleyi tek tek yaptıktan sonra spreyleyin.ben tüm saçımı yaptıktan sonra hepsini beraber spreyleyip üzerimi giyiniyorum o kurumuş oluyor sonra banyoda saçlarımı önüme atıp ellerimle nazikçe karışıtırıyorum çok doğal bir görüntü oluyor=)

Son düzenleme:
maşayla yapılmış çok belli. bu arada kızın adı ne çok merak ettim. yeni dizisi başladı bunun foxta salı günleri. ömre bedel diye, burda gözleri kahve, orda bal rengimsi grimsi bir renk. diyodum ne güzel gözleri var, lens kullanıyomuş şırfıntı :)))

ben maşayı saç diplerime getirip saçı maşaya doluyorum. eğer maşayı saça dolarsan maşayı açınca boru gibi bi şekil olur. ben çok denk geliyorum kızlarda... bide her seferinde bukleleri dışa doğru dönen şekilde yapmaya dikkat et. sonra geniş aralıklı bir tarakla tara. doğal bir görünüm alır. ben öyle yapınca aynı bihterinki gibi oluyo. çünkü benim saçlarımda katlı, tepeler kabarık kalıyo çok tatlı duruyo.. saç yapımı ardından uygun yerden saçlarını ayır ve arkadan tuttur. ben her gün okula bu saçla gidiyorum :1:

bende bu maşadan var ben aynısını yapıyorum maşa ısındıktan sonra saçını maşanın etrafına değil arasına sarınca böyle oluyor dipten alıyorum sarmaya başlıyorum böyle oluyor diğer burgulu maşada böyle olmuyor ya da ben yapamıyorum

bende buna benzer masayla yapiyorum saclarimi , buda resmimlerim, bu arada postiste kullaniyorum gercek sactan postisim ayni makineyle kiviriyorum postiside

http://img364.yukle.tc/image.php?id=6035formm.jpg

http://img366.yukle.tc/image.php?id=275gggccc.jpg

Son düzenleme:
meldarose canım saçların çok hoş duruyor gerçekten bnde tam böyle yapmak istiyorm işte :( maşa almayı düşünüyorum düzleştiriciyle istediğim gibi yapamıyorum senin maşan 19mm mi 25 mm mi?

meldarose canım saçların çok hoş duruyor gerçekten bnde tam böyle yapmak istiyorm işte :( maşa almayı düşünüyorum düzleştiriciyle istediğim gibi yapamıyorum senin maşan 19mm mi 25 mm mi?

canim benimki bu resimdekinin aynisi markasi boyutu 19 mm , turkiyede varsa bundan al saci hicte yipratmiyor , eger bu marka yoksa bunun benzeri bisi olsun

Back