Bu ruh halinden nasıl kurtulunur??

yenGEnC

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
17 Ağustos 2011
22.890
144.671
Herkese merhabalar...
Girdiğim tuhaf ruh halinden belki beni kurtarabilirsiniz diye açtığım konuya hoşgeldiniz:)
Son bikaç aydır aşırı umursamaz,herşeyi boşlayan bir insan olup çıkıverdim.Sanki dünya umrumda değil.
Mesela salı günü son vizelerim başlıyor,iyi bir not almam şart çünkü artık 4. sınıfım, alttan alma gibi bir lüksüm yok...Finaller olsa bi şekilde kurtarılır ne bilim bütünleme olur,tek ders sınavı olur...Ama vizeyi telafi etmeme imkan yok o yüzden iyi çalışmalıyım...
Ama günlerden pazar saatlerden 5 olmuş,ben hala notlarıma bakmadım bile tam mı diye

Herşeyi öyle savsaklıyorum ki;alttan aldığım dersler vardı çarşamba günü,"gideyim de nelerden sorumluyuz öğreneyim" dedim,"alt sınıftan birilerinin numarasını alır sınavla ilgili sorum olursa sorarım" diye düşündüm..
peki ne yaptım???
arkadaşım kahvaltıya çağırdı ona gittim!!!

mezuniyetle ilgili bana da görev verildi,yapacağım 2 saatlik iş...Erteledikçe erteledim,son saniye hallettim..
Final yerine geçecek sunumumuz vardı,görev dağılımında bile yoktum grubumun yanında,slaytı yapan çocuk mesaj atıp durdu anlatacağım kısmı göndereyim diye,anlatımın olduğu gece anca toparlayıp gönderebildim...Mesaj geliyor telefonuma merak edip açmıyorum bile :-/

Bu seneki KPSS'de bizim grubun ataması olmuyor,sadece sözleşmeli alım yapılabiliyor.Ama yine de belli olmaz bizim hükümete,belki yerel seçimler öncesi birşeyler olabilir..Bunu bilmeme rağmen elime bir test kitabı bile değidirmedim..

Staja başlayacaktım çok güzel bir yerde,yanında çalışacağım bayan beraber aldığımız bir eğitim sırasında beni tanıyıp,sevip daha ben teklif etmeden çağırmıştı staja.Gözünde çok iyi bir imajım vardı,ona bile "çarşamba ararım sizi" deyip daha geç arıyorum.İnanın elimde olan birşey değil,hiç böyle bir insan değildim :-/ Bu sorumsuz hallerim yüzünden gözünden düşmekten çok korkuyorum çünkü okuduğum bölümle ilgili ilk iş deneyimim,bana pekçok konuda referans olacak bir kişi,üstelik çok da saygı duyduğum bir bayan...

Aaa unutmadan,bir keresinde eski ev arkadaşımın ders kaydını ben yaparım demiştim,onu da unutmuştum.Neyse ki insaflı okul yönetimimiz,kurallara aşırı düşkün insanlar olsalardı kızın eğitimi yanabilebilirdi benim yüzümden..Gerçi kendisinin şehre erken gelmesi gerekirdi,tüm sorumluluk da bende değil ama yine de hatam büyük,farkındayım :26:

Bazen bahsediyordum forumda,harika bi proje ekibinin içindeyim,aylarca çok çabaladık gecemizi gündüzümüze kattık..Tam projeyi hayata geçirmeye başladık,onu da savsaklamaya başladım :-/ "proje günlüğü tutun" diye bas bas bağırıyo hocamız,daha iki sayfa göndermedim adama. Kitap yazma görevini üstlendim; insanlık için küçük,benim için de kariyerim için büyük bir olay...CV'me altın harflerle işleyeceğim basılı bir kitabım olacak.Ama üçüncü sayfada bıraktım,hala yazmamı bekliyo bi köşede. Ekibim televizyona programa çıkıyor,sırf uyucam diye katılmıyorum..Hani hevesle alır saklarsınız ya yerel gazetede çıkan resminizi.Ben o gazeteyi almıyorum bile,öyle düşünün...

yurtdışıyla ilgili bi planım var,tam benlik bir projeyle Avrupa'ya gitmek için.Ona yazacağım mektup hazır,ingilizceye çevrilmesi ve gönderilmesi gerekiyor bir an önce,zerre çabam yok bu konuda da

Dünya kadar tura yazıldım,para biriktirmem lazım..Ama sadece birkaç günlük iş buldum.Eski çalıştığım organizatöre yeni numaramı vermedim bile,oysa arasam adamı bana mutlaka bikaç iş bulur...ona bile üşeniyorum

"Gezi olsun da gezeyim,konser olsun gideyim"
tek yaşam amacım bu sanki koynumda türkiye haritasıyla uyuyorum,rüyamda daha çok şehir gezdiğimi görüyorum:)
Mezun olduğumda üniye başladığımdan beri kendi imkanlarımla 20 şehir gezmiş olucam,en büyük zevkim haritada gittiğim yerleri boyamak...Aklımda hala mezuniyetten sonra "ayşeyle fatma manisalı,cerenle celal izmirliydi..Hee ben manisaya geçsem,ordan izmiree...dönüşte de aydına mı geçsem acaba,aydınlı kim vardı ki???" modundayım.Bugünlerde beni mutlu eden tek şey yeni yerler gezmek...

Sizce bu moddan nasıl kurtulabilirim? Üniversitemin son aylarını geçen üçbuçuk senede olduğu gibi cıvıl cıvıl,koşuşturarak geçirmek istiyorum ama içimden birşey bana engel oluyor.
şimdi böyleysem memlekete döndüğümde nasıl olurum bilemiyorum,bu halim beni korkutuyor..
Siz ne önerirsiniz?
bir ara kedi arkadaşın paylaştığı spora başlayayım dedim ama devam ettiremedim, elbecerisi gerektiren bir kursa yazıldım,birkaç hafta sonra başlayacak...
Başka ne gibi önerileriniz olabilir? merakla bekliyorum..
sevgiler

lay lay lom galiba sana göre sevmeler
hopa şinanay galiba sana göre sevilmeler...

şarapçı smiley yokmu burda ya

bence bunun bir sorun olduğunu algılaman iyileşmene dair attığın ilk adımdır canım

Bende bu aralar bununla uğraşıyorum arkadaşım..
Ben de fazla boşladım her şeyi ve çözümünü bulamıyorum..

lay lay lom galiba sana göre sevmeler
hopa şinanay galiba sana göre sevilmeler...

şarapçı smiley yokmu burda ya

bence bunun bir sorun olduğunu algılaman iyileşmene dair attığın ilk adımdır canım

farkedilmeyecek gibi değil ki,her işimi son saniyeye bırakıp bir panik içinde yapıyorum:-/
Ajanda sistemine geçmiştim yapılacaklar var ama yanına yapıldı diye attığım tikler yok...
Hem farkındayım hem çok rahatsızım, çünkü sadece beni değil,etrafımdaki insanları da etkiliyo sorumsuz davranışlarım...

Son düzenleme:
Canım öncelikle üzüldüm çünkü zor bir durum olsa gerek sadece kendine zarar versen iyi sorumluluk alıp yerine getirmemen kötü canım bence sorunun ne biliyor musun 3,5 yıldır koşuşturdum yazmışsın asıl sorun işte bu beynin boşvermiş bence şuanda bunun çözümü sende diye düşünüyorum beyninle konuş ve kendine gelmesi gerektiğini söyle yoksa 3,5 yıldır verdiğin emekler boş olabilir cv ne yeni bilgiler eklemek varken hayatı dolu dolu yaşamak varken kpss için biraz ders çalışmak varken yatmakta niye de beynine canım kendine terapi yap ve motivasyonunu yükselt çalışmak için nedenler bul kendine ben vizelere çalışmadığım zaman diyorumki neden çalışmalısın vizelere sonra cevabı buluyorum okulda onur listesine girmek için burs alıp o para ile alışveriş yapmak için burs alanlara verilen yemege katılıp hava atmak için vs :) sende böyle sebebler bul kendine geçecek bence birazda havalar ısındı ya onunda etkisi var sanırım:)

g_string cim posta kutun dolu

konu sahibbesi arkadaşım
acaba bir depresyonmu geçirdin sen

yanlış oldu pardon

Son düzenleme:

püff tuğçe olmuyo ki,hep bi bahane buluyorum kendimce :-/
bilemiyorum,acaba bilinçaltım öğrenciliğim bitsin istemiyo da,ondan mı sınavlara çalışmama engel oluyo??

acaba bir depresyonmu geçirdin sen

Bilmem ki,olabilir aslında...
Ufak çapta bir tramva yaşadım dört ay kadar önce
Ama çok çabuk toparladım,hatta takdir gördüm etrafımdakilerden; "ben olsam atlatamazdım bu kadar çabuk" diye...Belki de atlatamamışımdır..Ben küçükken de hiç belli etmezdim korktuğum şeyleri, şimşekten ödüm patlardı "ne korkucam,fotoğraf çekiliyo gibi,kihkihkih" derdim anneme,aşıcılar gelirdi ilk kolumu ben açardım...
Belki de öyle bişeydir o zamanki neşeli hallerim,şimdi çıkıyodur yavaş yavaş...

bu arada yeni bombam,projeyle ilgili aciliyeti olan bir iş çıktı,dün bütün gece onunla uğraştık,kitabımın kapağını açmadım bile
Şimdi de gezimin kaporasını ödemek için çarşıya çıkmam gerekiyo,aslında dün vericem diye konuşmuştum ama unuttuğum için şimdi vermem gerekiyo.Çarşıya kadar çıkmışken eve ne zaman gelirim merak konusu...Yarın vize yüzüme tokat gibi inecek,o zaman akıllanırım belki

Burcun neydi yengec mi? Duygusal insanlar kendilerine fazla yuk almaktan kacinmali cunku bu yuk onlara agir gelebilir ve herseyi bosverebilirler.

Son düzenleme:
Baharin gelisinden olabilir mi herkeste ayni reaksiyonu vermiyor bahar. Benim de yarin iki sinavim var son sinifim kpss gibi bir derdim var agustosta evleniyorum icim kipir kipir olmaliyke bezmis , bikmis bir ruh halim var. Sen bari gezip tozayim diyomussun ben de o da yok. Cok mutsuz
um cok

Ahh ah
bizi bu havalar bu hale getirdi...Eve giresim yok,annem olsa "sokak çocuğu mu oldun başıma" diye azarlardı :))

ama sana hak verdim, mezun olmanın stresi yetmezmiş gibi bir de kazanman gereken sınavın stresi,nikah-düğün organizasyon stresi,biriyle hayatını birleştirme stresi,baba evinden kopma stresi...
Hepsi birleşince bu ruh halinde olman o kadar doğal ki,seni anlayabiliyorum...
on yllık stresi bu yaz ayına sığdırmışsın ya,helal olsun latikaa
ama bir de şöyle düşün,sıranı savmış oluyosun =) bu günler geçtikten sonra ne sınavı düşüneceksin ne mezuniyeti,düğünün de yapılacak,kurulu düzenin de miss Hani ikiz çocuk doğuranlara derler ya "ikisini de aradan çıkarttın,aferin" diye ,senin durumunu ona benzettim biraz :) bugünler geçsin rahata ereceksin,bunu sen de biliyosun ^^

bu arada kankam style ,evet-kabuğuna kadar yengecim ne yazıkki

Tahmin ettiginden fazla yuk almissin. Duygusal tarafin agir bastigi icin, mantik tarafini kullanamiyorsun. Boylece isleri erteleyip duruyorsun. Biraz dengelemen lazim kendini ve yaptigin islerini.

hmm aslında sevdim bu yaklaşımı sıramı savmış oluyorum ama şöyle de bir durum var sırayı bu konularda savsak da başka başka şeyler çıkıyor ya boşver gez sen derdin çok gezmek olsun iyi geleceğini düşünüyorsan oturman hata keşke benim de sıkıntılarımın dermanı olsaydı neyse dolunydı bahardı derken o bahanelerde bitiyor inşallah yakında daha moralli oluruz

Tahmin ettiginden fazla yuk almissin. Duygusal tarafin agir bastigi icin, mantik tarafini kullanamiyorsun. Boylece isleri erteleyip duruyorsun. Biraz dengelemen lazim kendini ve yaptigin islerini.
olabilir aslında..bi de içinde olduğum projeleri aşırı benimsiyorum,sadece iş gözüyle bakmayıp,didinip duruyorum...aslında iyi gibi gözüküyor dışarıdan ama çok kötü bir özellik.O kadar sahipleniyorum ki herşeyine ben koşturma ihtiyacı hissediyorum.Dün geceki iş mesela,herkes gibi "çok isterdim ama sınav var yaa" diye başımdan savmayı beceremiyorum,kimse yoksa ben varım diyorum ve her işe koşturmaya çalışıyorum.Tabii zor durumda kalıyorum.
Yaşadığım şehirde palyaçoluk-hosteslik falan tamamen öğrencilerin tekelinde,profesyonel olarak çalışan kimse yok.Bu nedenle sınav zamanları iş yapacak kimse bulunmuyo.Böyle zamanlarda organizatör abi beni arıyo bazen son dakikada,"yarın sınavım var" diyorum ama adamın ihtiyacı olduğunu hissettiğimden hemen ikna oluverip gidiyorum işe..Tabii o yorgunlukla akşam sınava patates olmuş şekilde çalışıyorum...
sosyal hayatta hayır demeyi çok iyi beceriyorum,hatta bu konuda sosyolojik makale bile yazabilirim,ama bu konularda bi türlü beceremiyorum...
Dediğin gibi kendimi biraz dengelemem şart...
peki sen ne önerirsin bu durumum için??

bu arada aminn latikacım

Son düzenleme:

Sana bir link atacagim simdi. Ne yazikki hemen yarin diye bir cozumu yok canim. Zamanla ruh halin gelisecek.

bence bilinç altı öğrencilikten sıkılmış canım :)

benim başımda da var bir yengeç
kararsızlığı ile, değişken ruh hali ile, kıskançlığı ile
canımdan bezdirdi beni.

yengeç im, seni bu durumunu aşırı enerjine veriyorum ben
bir şeylerin farkında varman, sorumluluklarını düşünmen güzel.ama olayların sonunu hayal ederek güne başlarsan
belki biraz daha önce adım atmanı kolaylaştırır bu durum ne dersin

her şey daha güzel olabilir, sonra ki yaşamanı istemediğim pişmanlıkların olmazsa..her şeye zaman ayır ama madem son sınıf oldun
bir an önce çalışta kurtul şu derslerden.

Derslerini ihmal etme bunda hem fikiriz.

Ama benim yapamadıklarımı sen yapmışsın keşke geri dönsemde bende şu an senin yaptıklarını yapsam. Şimdi pişmansın belki ama bir 10 yıl sonra iyiki gezmişim diyeceksin. Belki çok klasik olacak ama hayat çok ciddiye alınacak birşey değil.

Okulu bitirde geri boş. Dert edilecek şeyler değil olması gerekeni yapıyorsun.

10 yıl sonra "keske gezmeseydım" der bu defa...
Demek hersey ayarında guzel.
Ama -konusahıbesı- suan okulun basında ya da ortasında degılsın... suan depar atman gereken donemdesın.
Yokusun sonundasın tepetaklak gerı yuvarlanmadan at kendını dıger tarafa.
Oradan yuvarlanman daha zevklı olacak, ınan!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…