Bu ruh halinden nasıl kurtulunur??

Hepinize cevaplarınız için çok teşekkür ederim.
Buraya madde madde yazmam biraz daha farkına varmamı sağladı bazı şeylerin.
he,durumu düzeltmek için bir adım attım mı?
henüz değil ama başlamak bitirmenin yarısı derler,ben ümitliyim kendimden :KK19::KK19:

Sana bir link atacagim simdi. Ne yazikki hemen yarin diye bir cozumu yok canim. Zamanla ruh halin gelisecek.
Attığın link ve yolladığın mesajın için teşekkür ederim kankamstyle,bugün 2. gün,bakalım hayırlısı ^^

bence bilinç altı öğrencilikten sıkılmış canım :)
Öyle mi dersin,ben tam tersidir diye düşünüyodum,öğrenciliğim bitmesin diye kuyumu mu kazıyor acaba bilinçaltım???

benim başımda da var bir yengeç
kararsızlığı ile, değişken ruh hali ile, kıskançlığı ile
canımdan bezdirdi beni.:KK14:
Aaaah ah,o değişken ruh hali,o gelgitler,o bi anda durulmalar...Beni bile kendi canımdan bezdirdi valla,anlayabiliyorum sizin halinizi ^^
yine de yengeç güzeldir yaa,cicidir :))

yengeç im, seni bu durumunu aşırı enerjine veriyorum ben:KK31:
bir şeylerin farkında varman, sorumluluklarını düşünmen güzel.ama olayların sonunu hayal ederek güne başlarsan
belki biraz daha önce adım atmanı kolaylaştırır bu durum ne dersin:KK34:
her şey daha güzel olabilir, sonra ki yaşamanı istemediğim pişmanlıkların olmazsa..her şeye zaman ayır ama madem son sınıf oldun
bir an önce çalışta kurtul şu derslerden.:KK19:
Benim canım ablacım,konuşmuyorduk epeydir :KK19:
olayların sonunu düşünüyorum aslında,son saniye iki ayağımın bir pabuca sığacağını da biliyorum ama nedense itinayla son saniyeye bırakıyorum herşeyi..bilmem ki kendimi alam da nirelerden atam =)

Derslerini ihmal etme bunda hem fikiriz.

Ama benim yapamadıklarımı sen yapmışsın keşke geri dönsemde bende şu an senin yaptıklarını yapsam. Şimdi pişmansın belki ama bir 10 yıl sonra iyiki gezmişim diyeceksin. Belki çok klasik olacak ama hayat çok ciddiye alınacak birşey değil.

Okulu bitirde geri boş. Dert edilecek şeyler değil olması gerekeni yapıyorsun.
Teşekkür ederim güzel yorumun için :KK34: Haklısın,hayat çok da ciddiye alınacak birşey değil...Benim en başından beri üniversiteye geliş amacım birsürü sosyal kulübe üye olup şehir şehir gezmekti zaten.Yani üniversite deyince aklıma gelen buydu,bu yüzden tercih listemi hep haritanın ortalarında,heryere yakın yerlerde sosyoloji yazarak doldurmuştum :KK55:
Allaha şükür 4 sene boyunca istediğim şekilde yaşadım,ama şimdi son sınıf olunca...Ne bilim arkadaşlarıma bakıyorum deli gibi sınavlara çalışıyorlar-dil-KPSS kurslarına gidiyorlar..Ben hala keçeden oyuncak yapma kursu buldum diye seviniyorum,ne bileyim var bi tuhaflık :))
Allah sonumu hayır etsin ...

10 yıl sonra "keske gezmeseydım" der bu defa...
Demek hersey ayarında guzel.
Ama -konusahıbesı- suan okulun basında ya da ortasında degılsın... suan depar atman gereken donemdesın.
Yokusun sonundasın tepetaklak gerı yuvarlanmadan at kendını dıger tarafa.
Oradan yuvarlanman daha zevklı olacak, ınan!

Yok yok demem heralde =))
10 sene sürmez ama finaller geldiğinde "ahh accık daha çalışsaydım vizelere" diye kafamı duvarlara vurabilirim :)
Dediğin gibi geri düşmek de var di mi işin ucunda??
püff ya...
Bir yandan da şu belirsizlik beni öldürecek...
ailemin yanına mı gidicem, başka bir şehre mi yerleşicem,iş bulabilecek miyim,işsiz işsiz mi gezicem,hangi alanda çalışıcam...
kafamda deli sorular...

kararsızlığın için sana söyleyebileceğim şey; kararlı bir insan olsun yanında:KK23:
değişken ruh halin, umutsuzluğun için olması gereken şey; derslerin, işin, aşk hayatın, aile yaşantının kusursuz olması lazım ( elbette hiçbir şey 4/4 lük değil, ama burcunun özllliği bu )
elini kolay kolay taşın altına sokmazsın, ama risk almadan da bişi olmuyor değil mi?

aslında bişi söyleyeyim mi sana? bu söyledıklerım olsa bile, burcunun ve karakterının özelliklerinden dolayı asla bu ruh halinden kurtulamazsın, sen bu'sun :KK70:
:KK1:

Bu sene yengecler icin iyi gececekmis. :KK53: Kafani takma, taktigin surece birsey yapamazsin. Birde gun, gun al. Bir gunluk program yap. Yapamadigin gunleri kaydir, yine yap. Asla bir onceki gunun cezasini cekme. Her yeni gune taze basla.

ayy bnde yengecım.. kararsızlık duygusallık degısken ruh halı kıskanclık( sinir oluyorum bu huylarıma)

yengeclerden de nefret ederım..:KK8:

ama senı sevdım ben:KK9:

ne guzel kac sehır gezdım dıyorsun arada calısıyomussun para kazanıyomussun.. hem okulda da aktıfsın.. derslerıne onem ver bıraz.. yengecler en basıt konuda bıle asırı detaycı ve mukemmelıyetcı oluyolar.. bu yuzden grup calısmalarında cok basarılılar..sende oylesın bana kalırsa.. senin sadece enerjinin bir kısmını okula vermen gerekıyo.. mezun olayım yeter dıyosan fazla zorlama gezmekte gerek bu dünyada:emir_bebek::emir_bebek:

bu arada hangı bolumdesın merak ettım gercekten

Bu sene yengecler icin iyi gececekmis. :KK53: Kafani takma, taktigin surece birsey yapamazsin. Birde gun, gun al. Bir gunluk program yap. Yapamadigin gunleri kaydir, yine yap. Asla bir onceki gunun cezasini cekme. Her yeni gune taze basla.

Ajandam var KS abla.Biraz yoğun bi programım var, planlar birbiriyle çakışmasın diye almıştım.Düzenli olarak tutuyorum,bütün yapılacaklarımı yazıyorum
ama yapmıyorum :)
dediğin gibi bi sonraki güne sarkıyo...
Mesela cuma günü bi arkadaşıma kargo gönderecektim,gittiğim saatte gönderim kabul etmiyorlarmış,pazartesi aklımdan çıktı bugün de 2 sınavım vardı,uykusuzum diye gitmedim :)
peşpeşe kaç gün o not orada durdu "kargoyu gönder" diye.Artık yarına kısmetse tik atıcam yapıldı diye:KK51:...Aslında herşeyi yapıyorum yine de ama hep son saniye...Hep bi erteleme isteği...
Bu arada kırmızıyla yazdığın kısma bayıldım,aslında beni anlatıyo birazcık. En pişman olmam gereken şeylerden bile mutlu olabilen bi insanım ,ne kadar nefret etsem de öfkem bi süre sonra geçiveriyor insanlara...
Öfkem geçip yaşantım normale döndüğünde "amaaan bi de öte tarafta mı görücem yüzünü" deyip hakkımı helal ediyorum mesela.Bunu bana zarar vermek için tehditler eden ve daha önemlisi beni onun vesilesiyle tanıştığım arkadaşlarımdan eden eski erkek arkadaşım için bile yapmıştım,ki hiç pişman değilim :)
Bu arada önerin ve ilgin için çok teşekkürler ^^

ayy bnde yengecım.. kararsızlık duygusallık degısken ruh halı kıskanclık( sinir oluyorum bu huylarıma)

yengeclerden de nefret ederım..:KK8:

ama senı sevdım ben:KK9:

ne guzel kac sehır gezdım dıyorsun arada calısıyomussun para kazanıyomussun.. hem okulda da aktıfsın.. derslerıne onem ver bıraz.. yengecler en basıt konuda bıle asırı detaycı ve mukemmelıyetcı oluyolar.. bu yuzden grup calısmalarında cok basarılılar..sende oylesın bana kalırsa.. senin sadece enerjinin bir kısmını okula vermen gerekıyo.. mezun olayım yeter dıyosan fazla zorlama gezmekte gerek bu dünyada:emir_bebek::emir_bebek:

bu arada hangı bolumdesın merak ettım gercekten

Sosyoloji bölümündeyim gülçin,aslında zor değil,çok da eğlenceli dersler..
dün gece çalışmaya başladım bugünkü sınava,o kadar güzel bir makale vermiş ki hoca,normal zamanda da alıp roman niyetine okursun,o kadar akıcı bişeydi...Çok kızdım kendimde,eğer önceden okumuş olsaydım makalede bahseden ve fikrimin uyuştuğu "okulsuz toplum" kitabını kütüphaneden bulur okurdum-sınavda da daha net bilgilerle yazardım.Ama son saniyeye bıraktığım için acele acele not çıkarmakla yetindim :-/
İş derken öyle düzenli işler değil ya,günübirlik bulabildiğim işlerde çalışıyorum. Özel ders-palyaçoluk-satış falan...
Bense tam tersi çok severim yengeçleri,bi insanın haziran sonun-temmuz başında doğduğunu öğrenirsem hemen kanım kaynar o insana =))

Bu arada yengeç dedik de,surrender abla,ne yaptın sen yaaa:))
Vasfiye teyzenin dediği gibi, ne çekmişsin sen yengeçlerden böyle :KK1::KK1:

Bu arada yengeç dedik de,surrender abla,ne yaptın sen yaaa:))
Vasfiye teyzenin dediği gibi, ne çekmişsin sen yengeçlerden böyle :KK1::KK1:

:KK52::KK52:
ciddiyim ama yahu :KK70: umut verırsın, hemen umutlanır
2-3 gün sonra eskı halıne döner yengeç:KK1:

ne çektin be yengeç:KK53:
sayayım mı senin bütün özelliklerini?

Son düzenleme:

:KK52::KK52:
ciddiyim ama yahu :KK70: umut verırsın, hemen umutlanır
2-3 gün sonra eskı halıne döner yengeç:KK1:

ne çektin be yengeç:KK53:
sayayım mı senin bütün özelliklerini?

say bakalım..
Ben de Yengeç ve balık burcu insanı kırk kilometre öteden tanırım; Neşeliyken bir anda,ufacık bir nedenden dolayı kırılıp pepee gibi küsmelerinden,içine kapanmalarından falan..Hemen belli ederler kendilerini :)
anlat bakalım merak ettim..
Yalnız yengecin zıttı bir yükselenim var,kova...Neyse ki o dengeliyo beni accık ^^

say bakalım..
Ben de Yengeç ve balık burcu insanı kırk kilometre öteden tanırım; Neşeliyken bir anda,ufacık bir nedenden dolayı kırılıp pepee gibi küsmelerinden,içine kapanmalarından falan..Hemen belli ederler kendilerini :)
anlat bakalım merak ettim..
Yalnız yengecin zıttı bir yükselenim var,kova...Neyse ki o dengeliyo beni accık ^^

tuttuğu kadar, tutmadığı kader:KK1:

aşırı insancıl
aşırı alıngan, fazla detaycı, kararsız ( hemde feci şekilde )
aileye fazla düşkün, her şeyini konuşarak halleden
fazla şüpheci
bir kere yalan söylendi mi, kolay kolay güvenmeyen ama bazı durumlarda etkı altında kalıp inanan
gaza gelen
fazla hassas
ömür törpüsü:KK37:
sessız sakin
fazla vicdanlı
kolay sinirlenen, hemen sönen
komık, sanatçı ruhlu
asosyal, utangaç
kalabalığı sevmeyen...şimdilik bu kadar:KK53:

kısacası; kararlı, karasız:KK53: insanı deli edecek şekilde:KK53:

Sosyoloji bölümündeyim gülçin,aslında zor değil,çok da eğlenceli dersler..
dün gece çalışmaya başladım bugünkü sınava,o kadar güzel bir makale vermiş ki hoca,normal zamanda da alıp roman niyetine okursun,o kadar akıcı bişeydi...Çok kızdım kendimde,eğer önceden okumuş olsaydım makalede bahseden ve fikrimin uyuştuğu "okulsuz toplum" kitabını kütüphaneden bulur okurdum-sınavda da daha net bilgilerle yazardım.Ama son saniyeye bıraktığım için acele acele not çıkarmakla yetindim :-/
İş derken öyle düzenli işler değil ya,günübirlik bulabildiğim işlerde çalışıyorum. Özel ders-palyaçoluk-satış falan...
Bense tam tersi çok severim yengeçleri,bi insanın haziran sonun-temmuz başında doğduğunu öğrenirsem hemen kanım kaynar o insana =))

bende iyi anlasırım yengeclerle ama kendı huylarımdan hoslanmadıgımdan onlardanda hoslanmıyorım :)

sosyolojı mezunları hangı alanlarda calısırlar ?

tuttuğu kadar, tutmadığı kader:KK1:

aşırı insancıl
aşırı alıngan, fazla detaycı, kararsız ( hemde feci şekilde )
aileye fazla düşkün,
her şeyini konuşarak halleden
fazla şüpheci
bir kere yalan söylendi mi, kolay kolay güvenmeyen ama bazı durumlarda etkı altında kalıp inanan
gaza gelen
fazla hassas
ömür törpüsü:KK37:
sessız sakin
fazla vicdanlı
kolay sinirlenen, hemen sönen
komık, sanatçı ruhlu
asosyal, utangaç
kalabalığı sevmeyen...şimdilik bu kadar:KK53:

kısacası; kararlı, karasız:KK53: insanı deli edecek şekilde:KK53:

hahaa=)) aşmışsın sen bu işi,tebrikler valla
:KK9::KK9::KK9::KK9:
Hemen hemen hepsi tutuyor.
kalabalığı severim aslında,çok mutlu olurum kalabalığın içinde...İçine biraz da özgürlük aşığı,ekonomik çıkar peşindeliği de eklersek ayynı ben :)
Bu arada sen ne burcusun ve ömür törpüsü yengecinle bir ömür geçirmeyi düşünüyor musun???
İnşallah yanlış anlamazsın,merak ettim de^^

hahaa=)) aşmışsın sen bu işi,tebrikler valla
:KK9::KK9::KK9::KK9:
Hemen hemen hepsi tutuyor.
kalabalığı severim aslında,çok mutlu olurum kalabalığın içinde...İçine biraz da özgürlük aşığı,ekonomik çıkar peşindeliği de eklersek ayynı ben :)
Bu arada sen ne burcusun ve ömür törpüsü yengecinle bir ömür geçirmeyi düşünüyor musun???
İnşallah yanlış anlamazsın,merak ettim de^^

:KK1:kıskançlığı yazmayı unutmuşum:KK53: daha unuttum çok şey vardır, eminim :KK9:
terazi burcuyum ben:KK53:

allah bilir, yarınların ne getireceği belli olmaz
şimdilik düşünüyorum. değiştirmek yerıne olduğu gibi kabul etmeyı tercıh ettım; çünkü bende değişmem

Teşekkür ederim güzel yorumun için :KK34: Haklısın,hayat çok da ciddiye alınacak birşey değil...Benim en başından beri üniversiteye geliş amacım birsürü sosyal kulübe üye olup şehir şehir gezmekti zaten.Yani üniversite deyince aklıma gelen buydu,bu yüzden tercih listemi hep haritanın ortalarında,heryere yakın yerlerde sosyoloji yazarak doldurmuştum :KK55:
Allaha şükür 4 sene boyunca istediğim şekilde yaşadım,ama şimdi son sınıf olunca...Ne bilim arkadaşlarıma bakıyorum deli gibi sınavlara çalışıyorlar-dil-KPSS kurslarına gidiyorlar..Ben hala keçeden oyuncak yapma kursu buldum diye seviniyorum,ne bileyim var bi tuhaflık :))
Allah sonumu hayır etsin ...

Süpersin yengenc'im keşke çocuğumda senin gibi sosyal olsa. Hem başarılı hem sosyal eee tabi sosyolog olmak böyle birşey :)) Seni sosyal sosyolog seni. :KK19: Başarılı gençler çok hoşuma gidiyor.

Hep derim çocuğum pısırık olacağına varsın biber gazı yesin ama hep hayallerinin peşinden gitsin.

Bir arkadaşımın kardeşi boğaziçi sosyoloji şimdi bir medical firmanın arge bölümünde çalışıyor. Sizin bölüm biraz karmaşık hem iş var, hem yok. Allah şans versin gerisi kolay.

X