• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bu rahatsızlık düzelir mi?

asend

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2015
402
281
18
Merhaba arkadaşlar,
cuma günü sırt ve boyun ağrısı şikayetiyle doktora gittim. Skolyoz başlangıcı varmış, egzersizler verdi. Hergün yapıyorum, eğriler 20 derece civarı, azmış.Kesin bişey de söylemedi, korktum da, çok garip hissediyorum. Düzelen bir hastalık mı daha kötü olmasından korkuyorum. Bilgisi olan var mı?

Kambur duruş rahatsız lığımı bu. Sanırım bendede var. Geçen yıl spor salonunda bir hareket yaparken spor hocası bir git doktora dedi. Hala duruyorum yerimde. :(

ilk defa duydum bu hastalığı.
iyi de keşke işinde uzman birine sorsaydınız. netten araştırsanız bile daha iyiydi. şimdi burda çıkıp 3 kişi düzelmiyor derse daha da korkacaksınız.

geçmiş olsun..

hareketleri düzenli yaparsan geçer. kamburluk başlangıcı zaten daha oluşmamış.

ilk defa duydum bu hastalığı.
iyi de keşke işinde uzman birine sorsaydınız. netten araştırsanız bile daha iyiydi. şimdi burda çıkıp 3 kişi düzelmiyor derse daha sa korkacaksınız.

geçmiş olsun..
teşekkür ederim
Doktor geçer dedi, fizik tedaviyi yapan doktor geçmeyebilir dedi. ikilemde kaldım korktum :(

hareketlerinizi ihmal etmeyin doktora sormanız gereken bir soru..

Kambur duruş rahatsız lığımı bu. Sanırım bendede var. Geçen yıl spor salonunda bir hareket yaparken spor hocası bir git doktora dedi. Hala duruyorum yerimde. :KK43:
omurga eğriliği, omurgada sola kayma varmış

Geçmiş olsun. Erken teşhis ve tedavi ile önüne geçilebiliyor diye duydum. Doktorunuz ne diyor en önemlidir onun söyledikleri
sağolun,,
Fizik tedavide muayene eden doktor, çok hafif geçer dedi.
Rehabilitasyondaki doktor geçmeyebilir şeklinde konuştu.
zaten skolyoz dedikleri an şok oldum, hiç farketmemiştim bi eğrilik, şimdi bakınca gerçekten görebiliyorum, kalçamın biri aşağıda ve bende sağa doğru eğilme var :( inşallah geçicidir

Her şeyin başı spor gerçekten lafta değil.
Ben de zaman ayıramıyorum, bizim kültürümüzde de yok tabi bunun da etkisi var.
Öyle zor ve uzun saatler yapmaya da gerek yok. Günde 10 dk bile yeter TV izlerken. Bacağımda bir ara huzursuz bacak sendromu gibi bir şey vardı. Ayağımın yanında da kılcal damarlar görünüyordu çok az. Acaba dedim varis falan mı da ileride tıkanıklık yapmasın. Doktora gittim ultrasonda bir şey çıkmadı.
Ben kendi kendine bir süre bacak ve ayak esnetme hareketleri yaptım. Ve geçti. Demek ki sinir sıkışması gibi bir şey vardı.
Ağrıyan omuzlara falan esneme hareketleri bire bir.

sağolun,,
Fizik tedavide muayene eden doktor, çok hafif geçer dedi.
Rehabilitasyondaki doktor geçmeyebilir şeklinde konuştu.
zaten skolyoz dedikleri an şok oldum, hiç farketmemiştim bi eğrilik, şimdi bakınca gerçekten görebiliyorum, kalçamın biri aşağıda ve bende sağa doğru eğilme var :KK43: inşallah geçicidir
Bendede ayakta dururken bir sorun yok ama şınav pozisyon u gibi bir hareket vardı sporda onu yaparken sırtım dümdüz değil kızgın kedi gibi duruyor du :) bu benzetmede cuk oturdu. Benimde gitmem gerek hangi bölüme gittiniz teşhis için

Bendede ayakta dururken bir sorun yok ama şınav pozisyon u gibi bir hareket vardı sporda onu yaparken sırtım dümdüz değil kızgın kedi gibi duruyor du :) bu benzetmede cuk oturdu. Benimde gitmem gerek hangi bölüme gittiniz teşhis için
fizik tedavi bölümüne canım, ihmal etme git mutlaka,
BenIpek BenIpek 'in dediği gibi spor o kadar önemliymiş ki yeni anladım..

Back