• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu puanla İstanbul'da ki vakıf üniversitelerine %50 bursla girme şansım var mı?

• Konu Sahibi Konu Sahibi kpu
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

kpu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Kasım 2011
61
2
86
Kastamonu
okul puanı eklenecek diyorlar yeni sistemi pek anlamadım ben sınav sağolsunlar şok yaşattı bana berbat geçti gecem gündüzüm birbirine karışmıştı çalışırken ama eklenecek olan okul puanıyla %50 bursa özel üniversite de ön lisansa girebilme ihtimalim rahatlatacak zira bir daha girmeye takatim yok :5: $sınav sonucu.jpg

Son düzenleme:
okul puanı eklenecek diyorlar yeni sistemi pek anlamadım ben sınav sağolsunlar şok yaşattı bana berbat geçti gecem gündüzüm birbirine karışmıştı çalışırken ama eklenecek olan okul puanıyla %50 bursa özel üniversite de ön lisansa girebilme ihtimalim rahatlatacak zira bir daha girmeye takatim yok :5:Eki Görüntüle 397009

canım lys.ye çok sıkı çalışırsan girebilirsin tabi ki de:34:sözel misin sen ?

canım,benim de puanım seninkinden çok farklı sayılmaz.. ama herhangi bir üni.ye girebilmen için lys.ye çok sıkı çalışman lazım elbette.. eğer çok iyi çalışırsan girebilirsin tabi ki de:34: benim bu yıl ikinci yılım canım.. geçen yıl yaptığım puanım birçok bölüme girmem için yetiyordu ama o bölümler benim istediğim bölümler değildi o yüzden hiç istemediğim bölümleri yazmadım,puanımdan çok yukarıda olsa da hep istediğim bölümleri yazdım. bundan pişman olmadım hiç,ikinci yıl hazırlanmaktan da pişman olmadım.. 3,4,5 yıl hazırlanan insanlar bile var. ama bana sorarsan ilk yılında oturup adam gibi çalışıp bir üniversite kazanmak çok daha iyi.. ikinci yıl insan kendini daha kötü hissediyor. ne bileyim ailemden hiç bir şekilde negatif elektrik almadım ama ailen olmasa bile çevrendeki insanlar ikinci senesi kazanmalı kesin gözüyle bakıyolar ve bu her ne kadar beni etkilemez desende emin ol etkileniyorsun.. o yüzden bence otur lys.ye sıkı çalış ve bir yıl daha hazırlanayım die asla düşünme derim sana:45::50: puanına gelince canım kötü bir puan deil.. barajı aştık çok şükür,ikinci sınava girme hakkımız var.. barajı geçemeyen o kadar arkadaşımız var ki biz allaha şükredelim geçtiğimiz için. bak bu sınıav dışında 1 sınav daha var ve lys.ye çok daha sıkı çalışarak bu puanın ne kadar yükseğinde bir puan yapabiliriz.. ve istediğimiz bölümü kazanabiliriz.. ama ben bişey merak ettim sormak istiyorum.. istanbulda özel bir üni.de %50 bursla okuyabilir miyim demişsin. neden sadece özel üni düşünüyosun cnm ? bir de istanbul.u mu istiyosun sen sadece ??

ygsnin toplama etkisi %25 diye duydum ben 500 çekenle 300 alan arasında 50 puan oynayacakmış yani ygs nin önemi yok denecek az benim daha öncede meslek yüksek okulu deneyimim olmuştu orada bana hitap etmeyen bir bölümdeydim ama yurttaki oda arkadaşım moda tasarımıdaydı yani moda tasarımında okuyan kızları gördüm açıkçasıda yadırgadım ne giyeceklerini bana sorarlardı benden giyinirlerdi falan o konuda kendime güveniyorum açıkcası ve %50 burslu 3bin 500 e yada en fazla 4bin 500 e yıllık ailemden de onay geldi meslek yüksek okulundayken yurda 3bin verdim onun dışında istanbul gbi bir yerde okumak en büyük hayalim bu puanla ya fotorafçılığa yada moda tasarımına olmadı mimari restorasyona girebilirsem çok mutlu olacağım baktığım üniversiteler gelişim aydın bunların yurtları da ekonomik geldi 1.900 falan birde kredi olursa vede çalışırsam ilgi alanım olduğu için derslerde başarılı olur bursumu kaybetmezsem idare ederim diye düşünüyorum ama %50 burs olmazsa da hayatta gitmem

Back