• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bu öğrencilere ne yapayım???

Sanırım meslek lisesindesiniz. Allah YARDIMCINIZ olsun. Ben de önceki okulunda bu kadar olmasa da sorunlarla karşılaşiyordum. Bu sene yeni okuluma atandı şuan öğretmenliğin ne kadar keyifli bir sey olduğunu anliyorum. Darısı başınıza inşallah.

kumbara alın her kufur eden 1 tl atsın sene sonunda sınavdan en yuksek alan öğrenciye hediye alın . yada en kötüsü elinizde tutanakla gezin küfür edenlere tutturun sonra müdürle anlaşın çagırsın yanına kızsın atarım falan desin korkarlar biraz

aaa bak şimdi geldi aklıma ben sınıftaki en haylaz en bozuk öğrenciyle sınıfın ortasında anlaşma yapıyodum hiç konuşmaması karşılığı cola , tost çikolata falan alıyodum etkili oluyodu

Öncelikle sorun nedir anlamaya çalış. Öğrencinin anlama kapasitesi düştükce haylaz olma oranı artıyor. Yani çoğunlukla kafa basmayan öğrenci = sorun

Bu yüzden onların anlayabilecegi şekilde dersi iyice basitlestir. 10 örnek çözmen gerekiyorsa 3 örnek çöz.

Bir sınıf listesi edin. Ödevlerini yaptiklarinda defter kitap getirdiklerinde artı yanlış davranışlarında eksi ver. Koskoca lise öğrencisi deme gercekten işe yarıyor.

Sınıfın huzurunu bozan kimse onları tespit et. Rehberlige yolla. Rehberlige yollarken mutlaka dilekçe yaz.

Eger yanlış davranışında ısrar ediyorsa yanına çağır. Önce sakin bir şekilde uyar. Bir daha ki yanlışında velini çağıracağım de. Uyardığına dair bir dilekçe hazırla ögrenci imzalasin

Devam ederse gerçekten velisini ara okula çağır çocuğunuz dersin akışını bozuyor de. Bir daha aynı tutumu sergilerse disipline vereceğini söyle. Çok net ol. Ezilip büzülme sen haklısın çünkü. Sorunlu öğrencinin büyük ihtimalle velisi de sorunludur. Davranış bozuklugu velisinden gecmistir cocuga büyük ihtimalle. Veliden de veliyi uyardığına dair imza al.

Hala devam ediyorsa dilekçelerin fotokopileri ile birlikte disiplin kuruluna da bir dilekçe yolla.

Prosedürü dogru uyguladığın icin yaptırımlar daha ciddi olacaktır.

Bir de tüm uyarılara ragmen sorun devam ediyorsa dusuk not vermekten cekinme ama genelde sorunlu tiplerin pek kaybedecek birseyi olmadigi icin pek ise yaramayacaktır.

Bunların dışında

Öğrencilere isimleri ile hitap etmeye çalışın..

Onlarin düşmanı değilsiniz. Iyi niyetinizi hissettirin ama pasif biri de olmadiginizi bilsinler

Arkani dönmeden ders anlat. Gerekirse eski usul sadece yazdır. Ama arkanı dönme

Bir de idare çok önemli. Zayıfsa yapacak pek bişey yok. Iyi bir okula gecmeye calis.

Aklıma gelenler bunlar Allah yardımcın olsun

İdare iyi değilse yapıcak çok az şey oluyor ne yazık ki. Çünkü ne doğru düzgün disiplin kurulu toplanıyor ne de doğru düzgün ceza veriliyor. En iyisi siz yapabileceğiniz yöntemlere bakın. Öğretmenin geliştirdiği taktikler sınıftan sınıfa hatta ogrenciden öğrenciye değişebilir.
Ben sınıfa girişime çok önem veriyorum sessizce yerlerine gecmelerini söylerim. Tabi onlar konuşmaya devam eder ters bir bakış ile az çok anliyorlar ve sınıfa öğretmen girdigi belli olsun derim hep. Sıraların içinde dik bi şekilde durmalarini söylerim küçücük şeyler dahi bence önemli öğrenci gözünde disiplinli öğretmen oluyorsunuz.
Dönem başında liste alır hepsine 100 veririm ve derim ki konuştukça eksilwriniz 100 puanı düşürücek. Dönem sonunda 50 eksi almışşan sözlün 50. Genelde başarısı düşük öğrenciler konuştuğu için etkili oluyor çocuğun normal şartlar da 100 alması mümkün değil böylece düşürmek istemeyebilir. Yeter ki sessiz sınıf ortamı olsun 100 vermeye raziyim artık napalim:)
Problemin büyük kısmını böyle çözdüm ben hocam. Geriye notu onemsemeyen 5-6 öğrenci kalıyor ki onlara ne desen ne yapsan fayda vermez. Sınıf geneli sessiz ise artık onları da idare ediyorum. Bazen aralarından birine konuşanları yazdıriyorum eğer bu yaramaz öğrencilerin lideri durumunda biriyse otekilerede etki ediyor susrutabliyor.
Bu zamanda çok zor öğretmenlik

Sizi cok iyi anliyorum. Ilk atamam meslek lisesine oldu. 4 sene calisip anadolu lisesine tayin istemistim. Oncelikle asla ama asla inatlasmayin cunku bundan tek zararli siz cikarsiniz. Onlari kafalamaya calisin. Benim bransim matematik. Meslek lisesinde en sikintili branstir. Ama okuldaki en az sikintiyi ceken bendim. Hemde kadin bir ogretmen olarak. Okulun en haylaz ogrencileri bile beni ayru bi severdi. Dersimi degil bakin beni. Dersi sevdirmeye calismak icin once sizi sevmeliler. Sinifin en yaramaz ve digerleri uzwrinde soz hakki olan ogrenciyi kafalamaniz lazim. Bu sayede resmen cit cikmadan ders islerdim ben. Ve o en haylaz cocuklar bile tahtaya kalkarlardi. Ha yaridan cogunu ben cozerdim sade bi iki dort islem yapti diye nasil sevinirlerdi. En haylazi kafalayip sinifi onun kontrol altina almasini saglamalisiniz. Benim buldugum en iyi yontem buydu. Bide disaridan tatli sert bi gorunum lazim. Bana hep hocam tersiniz cok pis derlerdi halbuki hic tersimi falan gorduklerinden degilki Onlari cok sevdigim icin asla onlarla zitlasmiyorum onlarin tarafini tutuyorum hep gibi bi algi olusturmustum. Halbuki evet onlari cok sevsemde bazen cileden cikiyordum tabiki ama asla caktirmadan. Diyalog cok onrmli hocam. Once sizi sevsinler. O zaman inatlasmazlar. bi de mutlaka biseyler vaadedin. Mesela konumuz bugun uZun ama biz bunu 25 dakikada bitirirsek 15 dakika da serbest zaman geciririz. Hadi bir an evvel bitirelim gibi. Aklima gelenler bunlar.

Ne yapabilirsiniz...

Pek bir şey yapamazsınız açıkçası.
3-5 problemli öğrenci olsa her türlü uğraşılır, ama bir sınıfın yarıdan fazlası aynı durumdaysa duyurabildiğiniz kadar dersi anlatır çıkarsınız.

Telefonları alamazsınız, elinde görseniz bile bunun kural dışı olduğunu kabul etmezler.
Disipline gönderseniz idareden geri döner.
O sözlü notunu düşürme eğer nazaran iyi bir sınıfsa 1-2 ders belki işinize yarar.

Yani monotonlaşmadan kabullenirseniz siz huzurlu olursunuz.

Bu arada kızınca oturuyorlar demişsiniz ya, o bile çok iyi : )

Bizim size sormamiz lazim aslinda :KK66:
Napalim da cocuklarimizi yola getirelim diye
Bence disipline gonderin
Niye o çocuğu yapıyorsanız yapıyorsak önce kendimizi eğitmemiz lazım biz elimizden geleni yaparız çocuk yine de istemeyen davranışlar sergiliyorsa uzmandan yardım alırız. Koskoca olmuş eşşek kadar adamların davranışını mı düzeltecek bu öğretmenler ders mi anlatacak

• Beğen
Reactions: mw-
Ben de meslek lisesindeyim. 9 dan 12 dahil her sinifa derse giriyorum:-)Ben bir kere derste çok ciddi duruyorum. Cok gülmem mesela. Onun disinda defter kontrolü ve odev kontrolü mutlaka yaparim ki çok etkili oluyor. Sınıftaki ortamı çözersen çok işine yarar. Ozellikle lider ogrenciler vardır, onlari iyi tespit edersen işin kolay olur. Bir de meslek hocalariyla arani iyi tut. Cocuklar onlardan cekinir genellikle. Bir de dersi basit ama çok çok çok basit anlat. Kolay ornekler çöz. Örnekleri yaptıkça cok mutlu oluyorlar. Bir de gorevini yapanı muhakkak ve muhakkak odullendir.

Şimdiki nesil notla korkutulmuyor, öyle akıl verenler için söylüyorum. En iyisi lisede öğretmenlik yapmamak.. Tabi branşa bağlı bu da.. Ben İngilizce öğretmeniyim, çok şükür ilkokul-ortaokul var. Umarım tayinimi isterken liseye gitmek zorunda kalmam. Allah sabır versin.

Niye o çocuğu yapıyorsanız yapıyorsak önce kendimizi eğitmemiz lazım biz elimizden geleni yaparız çocuk yine de istemeyen davranışlar sergiliyorsa uzmandan yardım alırız. Koskoca olmuş eşşek kadar adamların davranışını mı düzeltecek bu öğretmenler ders mi anlatacak
Ana babasini dinlemeyip ogretmenini dinleyen cocuklar var hic gormediniz mi? Kaldi ki zaten bahsi gecen cocuklar artik alacagini almis aileden,egitilecek yasi da coktan gecmisler. Bu saatten sonra evlerde disiplin kurulu acilamayacagina gore? Daha iyi bir fikriniz varsa sizden dinleyelim buyurun

Kimisi o kadar asi ki, onların telefonunu bir türlü alamıyorum, beni öldürseniz bu telefonu vermem diyor, kafa tutuyor, inatlaşamıyorum, inatlaşırsam ben kaybediyorum, genede vermiyor, iki tanede patlatacak gücüm yok , panda yavrusu gibiler
Ah öğretmenim.. Panda yavrusu benzetmesi öyle hoşuma gitti ki.. 25 yaşımdayım.. Her zaman düzgün bir ögrenci modeli olduğumu düşünüyordum ama mesela gömleğini eteğinin içine sok şöyle yapma böyle yapma gibi genel uyarılara pek anlam veremezdim önemli olan saygılı olmak temiz olmaktı benim için.. Neyse mezun oldum lisenin önünden geçiyorum ayyy o gömlek eteğin pantolonun dışında altta renkli ayakkabılar ne kadar itici geldi anlatamam aaa bizim hocalar haklıymış dedim sanırım ergenlik psikolojisi oluyor hayatı daha basit toz pembe görmeler yaşları büyüdükçe eminim çoğu düzelecektir ☺️ size görevinizde bol sabır ve başarılar diliyorum..

Patlatmayi aklinizdan bile gecirmeniz uzucu anlatin dersinizi cikin belliki siz egitemezsiniz.

Valla böyle eşşek gibi öğrencilere patlatmak lazım aslında. İlkokula giden bebekler mi sanki koca insanlar. Ben lisede ki halimi hatırlıyorum gayet aklım başımdaydı.. Hemen yok şiddet yok siz eğitemezsiniz bla bla.. Benim zamanımda bile bazen içimden geçerdi lan bu hoca nası dayanıyo bunlara derdim ben bile kızardım. Liseye giden insan gayet aklı başındadır çocuk değildir. Vurmasın tabi piskopat yeni nesil. Başına bela olurlar! Notunu kırsın.

Koca lise öğrencileri, ders esnasında benim önümde birbirlerine kötü sözlerle , lakaplarla hitap ediyorlar,birbirlerine şakasına küfrettikleri bile oluyor, hatta birbirlerinin üstlerine yürüyorlar, ben kızınca yerlerine oturuyorlar, ben bu öğrencilere ne yapayım, bi akıl verin kızlar, kaç defa konuştum, ahlaki, insani ve dini açıdan bu yaptıklarının yanlış olduğunu anlattım, idareye de durumu anlattım, sizde bir konuşun dedim ama daha fazlasını yapmak gerek, bana bi yol gösterin kızlar
Oncelikle tanisma da yapmissin hatayi hocam, senin yumuşak, sakin biri oldugunu anlamislar, kullaniyorlar, kural koyup uymayanlari cezalandiracaksin , hic affetmeyeceksin kurallara uyma davranisi edininceye kadar. Tum sinifta kurallar anlasilip duzen saglandiginda adaletli olma sartiyla gormezden gelme olabilir tabi...

Acaba otoritenizi tam kuramadınız mı.. Yoksa çocuklarda mı sıkıntı var anlamadı. Diğer derslerine giren hocalarla konusup aynı şeyleri onların dersindede yapıp yapmadıklarını sorun. Sınıf hocasıyla konusun.. allah yardımcınız olsun

Ana babasini dinlemeyip ogretmenini dinleyen cocuklar var hic gormediniz mi? Kaldi ki zaten bahsi gecen cocuklar artik alacagini almis aileden,egitilecek yasi da coktan gecmisler. Bu saatten sonra evlerde disiplin kurulu acilamayacagina gore? Daha iyi bir fikriniz varsa sizden dinleyelim buyurun
Ben de ondan bahsediyorum ana babanın şimdiye kadar eğitemediğini Kocaman adamken öğretmen Nasıl eğitecek. Öğretmen de nihayetinde psikolog değil. Sınıfta bir kaç öğrenci öyle diye diğerlerinin suçu ne yazık değil mi onlara. Bir iki kişiyi kurtaracam diye yirmi kişiyi feda mı edeyim. Ana baba da idare de öğretmen de üzerine düşen neyse onu yapacak tek öğretmenle olmaz bu iş.

Aslına bakarsan genel olarak oyleler. Ucu size dokunmadigi surece bence alismalisiniz. Bu bi süreç çoğu hiç bisey fayda etmez. Ama onlara daha arkadaşça yaklasabilirsiniz. Sizi sevop daha dikkatli olacaklardir

Patlatmayi aklinizdan bile gecirmeniz uzucu anlatin dersinizi cikin belliki siz egitemezsiniz.
şiddete elbetteki karşıyım, keşke sihirli bir değneğim olsa da hepsine ahlaklı , edepli ,saygılı olmayı öğretebilsem ama yok işte, söz söylemek, saatlerce konuşmak da fayda vermiyor napayım?

Bizim size sormamiz lazim aslinda :KK66:
Napalim da cocuklarimizi yola getirelim diye
Bence disipline gonderin
Çocuklarınıza paşaymış gibi davranmayın, her dediğini yapmayın, her istediğini almayın, şımartmayın...Öğretmenlere karşı değil, öğretmenlerin yanında durun, hiç bir öğretmenin evladınıza garezi olmadığını bilin, onun için uğraştığımızı bilin,dolayısıyla zaman zaman çocuğunuzu uyardığımızda, ona kızdığımızda okula damlamayın, 147 e şikayette bulunmayın, ama normal zamanda sık sık gelip durumunu sorun, takipini yapın, arkadaşlarına dikkat edin, :KK5:

Back
X