işte eğitim fakültesi harici öğretmenliği mantıksız bulmamın sebebi...
Eminim ki çok güzel edebi bilgilere sahipsinizdir,fakülteyi bitirirken yazdığınız tez son derece kalitelidir ama siz öğretmen değilsiniz!
öğretmenlik eğitimi almamışsınız,öğretmenlik deneyiminiz yok,hangi zihniyet sizi öğretmen diye bir okula gönderebilir ki???
Allahım bu sistem beni benden ediyo!!
Bu arada atanamamış öğretmen falan değilim,tepkimi bundan sanmayın sakın,sosyoloji öğrencisiyim..Kendi sınıfımda da o kadar çok var ki mezun olunca öğretmen olacağını sanan.
"Be arkadaş!!" diyesim geliyo,"çok öğretmen olmak istiyosan eğitim fakültesi okusaydın,millet orada boşuna mı dirsek çürütüyo?
iyi bilmek iyi öğretebilmek demek mi???"
Yaşadığınız zorlukları anlıyorum ben yıllardır TEGV'de gönüllü öğretmenlik yapıyorum,faranjit oldum çocuklara sesimi duyurucam diye,şimdi bi de anaokullarına gidiyorum,ses tellerimin akordu bozuldu.Devamlı eğilmekten boynuma ağrılar giriyo.."Ben haftada iki günle bu haldeysem öğretmenlerin durumu nedir" diyorum,ama öğretmenlik aşkla yapılacak bişey.Memur zihniyetiyle öğretmen olunmaz..
bu arada yagmur öğretmene sonuna kadar katılıyorum.Önceeee bakış açını değiştirmelisin.Baktın dersi anlatamıyosun,eminsin ki bu hafta bu ünite işlenemeyecek,konuyu değiştirip ilgilerini çeken,dertleşmelerini-içlerini dökmelerini sağlayan bir konu açabilirsin mesela.Üniversite hayatı çok ilgilerini çekiyo mesela o yaştaki çocukların,aile olmadan kendi ayakları üstünde duran abi ve ablalar...Onlara anılarını anlatıp sana kanları ısınmalarını sağlayabilirsin,ya da ilkokul anılarını,uydurmasyon komik-onların kendini sana yakın hissetmelerini sağlayacak hikayeler de bulabilirsin yaşamış gibi anlatacağın.Sonra kendileri söz alır,sana başlarından geçenleri anlatırlar...Belki serseri dediğin çocuğun babasının iki eşli olduğunu,şımarık dediğin kızın annesinin öldüğünü falan öğrenirsin,onları sadece tanıyosun-hayat hikayelerini bilmiyosun...
Ve bir öğrencinin face adresini vermen hiç etik değil,bu site kaç bin kişiye hitap ediyo .Pek rahatlıkla birisi çocuğun profilinden okulu tanıyıp,yazının çıktısını alıp seni attırabilirdi.Neyse ki kötü içerik bildirdim de kaldırmış Mune abla...
veeee bu uzun yazıma serseri diye adresini paylaştığın çocuğun yazdığı iletiyle bir son vereyim:
" paylançonunda dedigi gibi " "dıŞımda kahkahaLaRLa bİR suRat İçimde kan ağlayan biR veLed "
sevgiler...