Bu neden öyle oluyor gerçekten anlamıyorum neden öyle yapıyor?

nejlasonmez

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2022
1.089
42
48
25
Eşim evlndiğimizden beri adam akıllı sohbet etmedik yemin ederim biz evleneli 8 ay oldu
Annesi de bizim ile yaşıyor ben ağzından laf almak ağzının içine bakıyorum uğraşıyorum yok serbest meslek PVC aslında işi öyle olduğundan nerede çalıştın diyorum bilmesen nerede olduğunu söylüyor kaç defa oldu bu dün fark ettim bunu
annesi oturup sorular sorunca her soruyu cevaplayıp konuşuyor muhabbet ediyor sonra espirisinden iyi ağzını açılmış dedim
Ben Soru sordumda hı ha diye karşılık alıyorum
Benle ne muhabbet var nede başka bir şey var ben nişanlıyken ben susuyordum konuşmamı istiyordu bu sefer tam tersi oldu anlamadım niye böyle yemin ederim canımı sıktı ya birde ilk iki ay kadar yanlız kaldığımızda nişanlık süresi de öyleydi adam başkayıdı evliğimizin ikinci ayından sonra annesi gelince bir tuhaf oldu neden anlamadım ?
Birde benim canımı sıkan şey Geçen sefer bana gelip sen bizi parmağında oynatmak istiyorsun herşeyin senin istediğin gibi olsun istiyorsun diyor benim tanıdığım adam bunu söylemez eşimi savunduğum için değil ama gerçekten iki yıl kadar beraberdik tanıyorum tanıdığım adam bunu söylemez

Son düzenleme:
Sız baştan kaynana ıle yasamayı kabul mu ettiniz?
Yoksa sonradan mı dahil oldu kaynana?
Maalesef ben kabul ettim bendeki salaklık herkes bana kendi halinde bir kadın dedi kimi görsem komşular bile bizim annemin akrabaları bile çok iyi kadın kendi halinde
Ama işte insan yaşamıyınca bilmiyor maalesef bazen kafası bir değişik oluyor

Sizin ablanız yaşındayım ve şu anlattığınız sıkıntıları rahmetli anneannemden dinlerdim. Bu çağ için o kadar uzak ki şu sorunlar.. Biraz üzücü ve sert olacak ama evliliğinizde özetle gördüğüm şeyler; 25 yaşında gencecik bir kadın 1960larda gibi ataerkil yapılı bir evde kayınvalide ile yaşıyor, eşi kadını duymazdan gelecek kadar insan yerine koymuyor, kadının eşiyle tek bağı cinsellik bu yüzden bağını kendince arttırmaya çalışıyor ve çocuk yapmaya çalışıyor. Bence durumu idrak edin ve ayrılığı düşünün.

Annesi dolduruyor büyük ihtimalle yada eşiniz odun.
Kayınvalide çokta masum görünmüyor nasıl kabul ettiniz beraber yaşamayı. Üst katta gelin vardı çıktı gitti ailesinin evine ayrı ev tutana kadar gelmem dedi ve ayrı ev tuttular.
Diğer gelinler de istemiyordur bu kadını nedeni belli.
Eşin tam dayaklık bunu da diyeyim içimde kalacak yoksa

Önceden iyiyse eğer bir nedenle soğumuş sizden..O nedeni bulman lazım canım ki böyle giderse sonu belli yani ömür geçmez

Özeliniz kalmamış ve ilk seneniz çok üzüldüm. Kayınvalideyle yolları ayırsanız keşke mümkün mü ?

Böyle konular için tek bir mesaj yazıp günlük ilgili konuya yapıştıracağım artık.

Bakın güzel kızlarım, kaynana ile yaşadığınız, eş ailesi ile aynı apartmanda oturduğunuz, kocanız mükemmel biri değilse kazancınızın olmadığı, görücü usulü babasının işinde çalışan adamlarla evlendiğiniz hayattan günümüz normali beklemeyin. Çok sevilmek, pohpohlanmak vs istemek doğal ama yukarıdakiler yoksa bunlar da yok.
O evlilikte ne bileyim uzun sohbetler olmayacak, standart üzeri bir seks hayatı olmayacak, çocuğunuz evin sonsuz neşe kaynağı da olmayacak.
Bazı şeyler isteyerek bazı şeyler sırası geldiği için yapılır. Ya aksiyon alın ya uyum sağlayın.

Ne kadar iyi olursa olsun insan yeri geliyo kendi annesiyle anlasamiyor hic mi uyaran olmadi sizi? Bak herkes cocuk konusunda uyaiyor bunu dinleyin bari cocuk yapmayin

Kv ile yolları ayırmak kolay. Ama o yolları ayıracak koca sende yok. Rahatsız olduğun konular çok normal ama bunu anlayacak kapasitede bir koca sende yine yok. Temel sorun kocan.
Yani Bismillah daha 8 aylık evlisiniz şimdiden bu adam çözüm üretmiyorsa hep böyle gider ve üzülen siz olursunuz. Kesin tavır koymanız gerek. Ya ayrı eve çıkarız ya da birlikte evliliğimiz uzun sürmez demelisiniz. Ciddi konuşma yapmalısınız.
Ama "annem benim kırmızı çizgim" demiş. Bu uyarıyı da anlayacağını zannetmiyorum.
Sonunu iyi görmüyorum. Siz daha önce buna benzer konular açmıştınız. O zaman da demiştim. Eşin seni sevmiyor. Seven adam konuşmadan durabilir mi? Böyle hayat geçmez ki.
Dipnot: Bir erkek ne kadar annesini de sevse aklı başında ise karısının yerinin ayrı olduğunu bilir. Annesini çok sevmesi için karısını kenara atmasına gerek yok. Bu hanımcilik ya da beycilik değil. Tamamen birbirini dinleyip anlama. Muhtemelen eltiniz ile kocası birbirini dinleyen kv.manipülasyonuna gelmeyen insanlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…