Bu ne demekti şimdi lütfen bilen birisi aydınlatsın.

sen bunu engelle. o gelen paketin içinden gazete kağıdı çıksa ne yapacaksın? Hoş para çıksa o da ayrı sorun. Eğer kanun dışı işler yapıyorsa, ki orası kesin yoksa niye paket içinde para göndersin , bu kişi takip de ediliyordur siz de bulaşırsınız belanın içine.

adam nitelikli dolandirici türk oldugunada eminim 🤣
zamaninda biride bana yaziyordu amerikada kadin dr.idi babasinin lojistik firmasi vardi gebzede yersen🤣
beni sürekli gebzeye cagiriyordu, ben buraya geldim sende gelsene gebzeye goruselim diye.
kadin kizmi pazarliyodu napiyodu bilmem engelledim gitti, sizde oyle yapin

Bu dolandırıcılık yöntemi belki 10 yıldır var. Kk ekşi ya da donanım hab*r gibi yerlerde okuduğumdan eminim. Paranın gümrükte takıldığını vergisini ödemesi için x kadar para yatırılması gerektiğini söylüyorlar. ABD pasaportu, üniformalı, zengin birini oltaladığını sananlar önce acaba mı ya diyor bir süre sonra oltaya geliyorlar.
Siz acaba mı kısmıyla yırtmışsınız

Çok bilindik ve yaygın bir scam. Direkt engelleyin her yerden.

Adam, kutunun fotoğrafını ve kargo takip numarasını mesaj atar. Kutu gümrükte takılır. Önce gümrük vergisi, pul vergisi vb ufak ufak seni tırtıklar. Sonra gümrükten geçmediğini ve orada bir çalışanın kendi hesabından sana banka havalesi yapacağını söyler. Banka havalesi sırasında vergi borcu, döviz kuru farkı, transfer ücreti ufak ufak yine seni tırtıklar. Bu arada, adam asker ya, o son görevinde kötü adamların(mafyanın eline) esir düşer. Sana tek seferlik açılan bir işkence mizansen videosu gönderilir. Adam için o 100.000 Euro'nun içinden mafyaya göndermen için belirli bir para istenir(fidye mealinde). Sen paranın gelmediğini söylersin, fakat baskı yapar. Ondan bundan borç alman için baskı yapar, ne de olsa o gelen parayla borcu ödeyeceğini söyler. Sen buna karşı gelip parayı göndermeyeceğini söylersen 2. bir video gönderilir: Kızım dediği anasız akrabasız yetim yavrucağı da kaçırmıştır kötü adamlar/mafya ve işkence yapmaktadır. Eğer para bulup göndermezsen küçük kızı öldüreceklerdir. Tr polisini işin içine katamazsın çünkü Kuveyt midir başka bir Arap ülkesi midir her neyse aralarında anlaşmazlık çıkacağını, uluslararası alana/haberlere sıçrarsa zaten mafyanın onları öldüreceğini bıdı bıdı bıdı...

Mizansenler genellikle aynıdır ve dünyada çok yaygındır.
Kutu boştur. Hatta kutu yoktur. Fiziksel olarak bir para hiçbir zaman yoktur.
Karşında seninle mesajlaşan 3. Dünya Asya ülkelerinden dolandırıcılık ağının içine düşmüş zavallı bir insandır genellikle.
Hani kadınları alıkoyup zorla senet imzalattırıp pavyonda yıllarca çalıştırırlar ya borçları bitene kadar. İşte buradaki de aynı sistem, iş vaadiyle kaçırıp alıkoydukları erkek ve kadınları senet imzalatıp telefon, pasaport ve kimliklerine el koyarak 100 kişinin üst üste yaşadığı penceresiz ufacık, pis hapishane gibi yerlerde aç ve susuz bırakarak zorla tutarak bu dolandırıcılık işlerini yaptırıyorlar.

Bir Amerikan askeri, yüz yüze görüşüp güven sağlasa bile, iş için bir araya gelseniz bile orduda çalıştığını çok zor beyan eder. Profillerinde üniformalı fotoğrafları yer almaz. Hele ki yurt dışında, Orta Doğu'da görev yapanlar kimliklerini saklar, d.l d.ş.k ortada gezmezler.

Bu konuyu internet üzerinden aratan veya forumda aratanlar olursa diye uzuuuun açıklamalı yazdım.

Büyük ihtimal kötü bir çeviri ile sizinle iletişim kurmaya çalışmış bir yabancı.. ama tehlikeli duruyor. Sizin üzerinizden para aklamaya çalışıyor olabilir.

Merhaba öncelikle konuma inanmayanlar sakın yorum yapmasın.
İnstagram da 1 ay önce birisiyle tanıştım Amerikan ordusunda doktorluk yaptığını söyledi bununla ilgili fotoğrafları da var neyse şuan Kuveyt ordusunda görevde olduğunu anne babasının öldüğünü tek çocuk olduğunu daha önce evlendiğini bir kızı olduğunu eşinin de kanserden öldüğünü söyledi 46 yaşında olduğunu söyledi bunlar ne kadar doğru bilemem.
Tabi biz her gün konuşuyoruz türkçe bilmesine şaşırdım çünkü kendisi İngiliz Amerikan ordusunda ne işi var o da muamma annesi İzmirliymiş türkçeyi o yüzden biliyormuş.
Dün bana çalıştığı yerden emekli olacağını ve yaşadığım şehirde hastane açacağını söyledi
geçen haftada geldiğimde sana ev mi araba mı alalım dedi burada bi saçmaladı zaten ne alaka yani
dün de emekli olduğunu onun için para verdiklerini son bir göreve gideceği için parayı saklayamayacağını ve bana göndermek istediğini söyledi ben tabiki kabul etmedim.
100.000 euro az para ne olacak diyor bir de
neyse benimle evlenmek istediğini hiç görüşmeden çok sevdiğini söyleyen adam kabul etmedim parayı diye dünden beri benimle konuşmuyor çok saçma ya bu parayı bana gönderip ne yapacaktı sizce ?
birkaç mesajı ekliyorum
Sakın sakın inanmayın hemen engelleyip uzak durun. Müge anlı'da bunun gibi olaylar dolu hep

Benim eşimi de biri aradı. X abi hani surda birlikte çalışmıştık. Eşimde şu bu derken adamı tanıştığı eski adamlardan biri gibi hatırladi. Bir şekilde buna ikna ediyorlar. Koydeymis. Altın boncuk bulmuş. Çıkamıyormus. Bana yardım et vs dedi. O an PC açıktı. Daha eşim teli kapatmadan Google yazdım. Aynı cümleler kaç kişi dolandirilmis. Eşim teli kapayinca gösterdim şok oldu. Ben yanında olmasam inanacakti belki de. Nerden numarami buldu nerden beni tanıdığını söyledi falan diye şaşırdı. Halbuki bir şekilde adını ve telini biliyor sadece. Birlikte çalıştık ben Mehmet diyince y yerdeki Mehmet mi diyince bir şekilde ağzından laf alıyor işte.
Son zamanlarda, Instagram, Telegram veya Facebook gibi sosyal medya platformlarında aktif olan dolandırıcılar, birçok kişiyi mağdur etmeye devam ediyorlar. Dolandırıcılar, kurbanlarıyla 3-4 hafta süren arkadaşlıklar kuruyorlar ve genellikle Amerikan ordusu mensubu gibi tanınıyorlar. Yemen, Suriye veya bir Afrika ülkesinde görev yaptığını iddia eden dolandırıcılar, eline bol miktarda para geçtiğini ve bunu kurbanlarına göndermek istediklerini söylüyorlar.

Ahanda google da buldum.

Kac yaşındasın? Boyle bir seye inanma ihtimalinin bile olmasi baya saf ve hayat tecrubesi olmayan oldukca genc biri oldugunu dusundurdu bana. Peki oyleyse 46 yas adamla ne isin var?

İnstagram da 1 ay önce birisiyle tanıştım Amerikan ordusunda doktorluk yaptığını söyledi bununla ilgili fotoğrafları da var neyse şuan Kuveyt ordusunda görevde olduğunu anne babasının öldüğünü tek çocuk olduğunu daha önce evlendiğini bir kızı olduğunu eşinin de kanserden öldüğünü söyledi 46 yaşında olduğunu söyledi bunlar ne kadar doğru bilemem.
Tabi biz her gün konuşuyoruz türkçe bilmesine şaşırdım çünkü kendisi İngiliz Amerikan ordusunda ne işi var o da muamma annesi İzmirliymiş türkçeyi o yüzden biliyormuş.
Dün bana çalıştığı yerden emekli olacağını ve yaşadığım şehirde hastane açacağını söyledi
geçen haftada geldiğimde sana ev mi araba mı alalım dedi burada bi saçmaladı zaten ne alaka yani
dün de emekli olduğunu onun için para verdiklerini son bir göreve gideceği için parayı saklayamayacağını ve bana göndermek istediğini söyledi ben tabiki kabul etmedim.
neyse benimle evlenmek istediğini hiç görüşmeden çok sevdiğini söyleyen adam kabul etmedim parayı diye dünden beri benimle konuşmuyor çok saçma ya bu parayı bana gönderip ne yapacaktı sizce ?
birkaç mesajı ekliyorum

Ayyy ben bu haberi geçen gün izledim haberlerde 😄😄😄 aşağıya linkini bırakıyorum. Hemen insta kullanıcı adını değiştir ve bu hesapları engelle. Aaaaaaaa ben şok.

birkaç mesajı ekliyorum
Tatlım mafyanın parasına ortak olmadığına nasıl bu kadar eminsin vve bu kader bariz ben yalancıyım diyen adama nasıl inandın tatlım?

birkaç mesajı ekliyorum
Hayatım bu dolandırıcı çünkü. Sakın inanma buna. Bunlar asla aramazlar, görüntülü konuşmazlar. Benim çok yakından tanıdığım birinin başına aynısı geldi. O da kuzey dakotada yaşıyodu eşi kanserden ölmüştü oğlu vardı sadece. Türkiye’ye daha önce gelip gittiği için Türkçeyi çok iyi biliyodu. Savaş sebebiyle Suriye’de görevliydi. Hatta aynı şekilde milyon tane fotoğrafı vardı. Tanıdığım kişi bahsedince merak ettim instagram profilinde hiç yorum olmaması dikkatimi çekti. Bi gece aradık açmadı instagramdan birkaç takipçisine yazdık çünkü nerdeyse hepsi kadındı ve Türk’tü. Sonra biraz cinsel içerikli konuşalım bakalım tepkisi ne olacak dedik çok uzatmadan telefonu açtı ama asla konuşmuyo. Alo vs faslından sonra bi konuştu resmen Arap. Üstelik pasaport vize kimlik görselleri de atmıştı. Az buçuk anlarsanız sahte olduğu o kadar belliydi ki. Sizden ricam lütfen inanmayın amaçları tam olarak nedir bilmiyorum ama bariz dolandırıcı bunlar

Back